Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Helloka mindenkinek!

Le kameráztam a vízhőfok ingadozásokat... aki már látott ilyet és tudja mi a hiba oka az jelezze ;)

No komment a videókhoz...

egyik video: Video(Víz, Omi)

másik:(Víz, Omi2)

Nézzétek végig pls, és lehet a hőgomba miatt? Vagy honnan kapja a jelet a műszerfal?

Érdekes dogok ezek :rolleyes:

Nah köszike, és pacsek mindenkinek!

ßye, Edy

Megosztás:

TAki - Land

Ugyanez volt nekem is lefele a pályán és simán azt hittem szar a műszer ,mert fura volt ,hogy ennyit ingadozik ilyen gyorsan :S aztán felforrt...... én is kíváncsi lennék ez mitől lehetett.

ÚGy néz ki most lyukas a hűtőm mert néha van valami tócsa a hűtő alatt és ezért forrt fel mert elfogyott egy kis víz talán... :S

Köszönöm a választ

Üdv

Dani

Megosztás:

Szerintem itt valami kontakt vagy testelési hiba is lehet a műszeregységnél...

Magában a műszerfalban?Vagyis a kilométer órában?Ez kinek a szakterülete? Autó szerelő vagy villamosságis?

Testkábelt néztem be is fújtam kontakt spray-el...de semmi javulás...ezzel az a baj,hogy mint postd írta felforrhat a vizem, ha nem foglalkozok vele.

Azt meg nem nagyon akarom ;)

Hőgomba probléma akkor kizárva?Mert nem fokozatosan indulnak a ventik, hanem mind a 3egyszerre fullon... nincsen meg az belső először, majd a jobb másodjára kicsit forog bal fullon aztán mind a három fullon

Érdekes, de kezd kiborítani ;)

Nah pacsek :rolleyes:

Megosztás:

Helloka mindenkinek!

Le kameráztam a vízhőfok ingadozásokat... aki már látott ilyet és tudja mi a hiba oka az jelezze ;)

Ez olyan, mintha csak akkor lenne keringés a vízrendszerben, amikor jobban pörög a motor. Ha jól tudom, ennek az ellensúlyozására van az Omikba bépítve elektromos keringető szivattyú is (némelyikben asszem 2 is). Lehet, hogy Nálad azzal van gond?

Bár én még csak ismerkedem a tipussal, nem régóta van meg :rolleyes: (de néhány okból már visszasírom az Astrát...).

TAki - Land

Ugyanez volt nekem is lefele a pályán és simán azt hittem szar a műszer ,mert fura volt ,hogy ennyit ingadozik ilyen gyorsan :S aztán felforrt...... én is kíváncsi lennék ez mitől lehetett...

Ha a hűtőrendszerben valahol lyuk van, akkor nemcsak a vízveszteség a gond, hanem a túlnyomás megszökik a rendszerből, és mint tudjuk, a víz normál légköri nyomáson 100 fokon felforr, míg túlnymás alatt még 120-on sem. Úgyhogy sztem keresd meg, hol ereszt a rendszer.

Megosztás:

A hőgombákat ellenőrizni kellene, mert azok is lehetnek hibásak. Meg a ventivezérlő relék is.

Meg a kábelköteg is. Lehet hogy az első fokozat nem működik valamelyik hiba miatt.

A kontaktot és földet a műszeregység csatiján nézném először...

Megosztás:

Nah az szuper... ;)

Van ebben is kettő szerintem, valami mellék vízpumpa féleség... a relék működését hogyan tudom letesztelni?Vagy ha cserés akkor hol lehet ilyen relét szerezni bontóban?

Én ma raktam bele ilyen hűtő tömítőt, és egyenlőre úgy néz ki fain lesz...de a víz még mindig ingadozik a műszer szerint... de mivel a kilóméteróra sem 0ról indul tuti bontották a műszeregységet.Akkor a hőgombákat szerintem kicserélem, és meglátjuk mi lesz, persze ha kapok most. :lol:

De ezt a jelenséget, még ha normális a hőfok 95fokon van a mutató, és minden okés látszólag... leállítom...majd újra ráadom a gyújtást, és lásd csodát a víz másodperc alatt 100fok fele van, majd beindítom és lassan vissza mászik 95fok fele... ezt minden indításnál eljátssza. Komoly elektronikai problémák lesznek itt én azt hiszem... :rolleyes: a reléket csak simán kicibálom és wd40el telenyomom a csatijukat?Nem fognak eltörni vagy valami? :lol: azóta nem nagyon merem kiszedni cibálással amióta eltörtem egy GSI Kadetban az egyik relé nyáklapját mert nem akart kijönni ;)

Nah köszönöm mindenkinek a sok sok segítséget, a pót vízpumpa/vízpumpák működését hogyan lehet ellenőrizni, vagy tesztelni?

Nah még 1x köszi, pacsek, Edy

Megosztás:

Ez olyan, mintha csak akkor lenne keringés a vízrendszerben, amikor jobban pörög a motor. Ha jól tudom, ennek az ellensúlyozására van az Omikba bépítve elektromos keringető szivattyú is (némelyikben asszem 2 is). Lehet, hogy Nálad azzal van gond?

Bár én még csak ismerkedem a tipussal, nem régóta van meg :rolleyes: (de néhány okból már visszasírom az Astrát...).

Ha a hűtőrendszerben valahol lyuk van, akkor nemcsak a vízveszteség a gond, hanem a túlnyomás megszökik a rendszerből, és mint tudjuk, a víz normál légköri nyomáson 100 fokon felforr, míg túlnymás alatt még 120-on sem. Úgyhogy sztem keresd meg, hol ereszt a rendszer.

Helloka!Én először a vízpumpa lapátjainak kopására gyanakodtam, de azt mondták nem az mert az ha bekakil akkor nagyon bekakil... :lol: De ezt az elektromos keringető okosságot még nem nagyon hallottam, hogy miként és hogy hol mikor működik....a hűtőm jobb oldalán, a ventilátor tartó műanyagon van egy kis henger alakú valami amibe két vízcső megy, egyik a hűtő bal tetejéből a másik meg valahonnan. ;) De van még egy hasonló valami a elektromos gázbovden rángató mellet is ami szerintem a belső fűtés keringetője, mert befele megy két vízcső féleség belőle, hanem javítsatok ki... ;)

Nah még egyszer köszike, és pacsek!

Edy

Megosztás:

Ezt rosszul tetted szerintem.

Van pár nem kívánatos mellékhatása...

;) Micsoda???ha kell akkor leeresztem most a vizet!Szerintem egyszer felforrt a víz és megnyomta a bal oldalt a nagy cső feletti műanyagot, valamint a nagy cső torkánál is ahol rácsatlakozik szivárog a víz a műanyagból...szerintem itt elmegy a nyomás és lehet ez a probléma is...

De ebből szerelő lesz...a 3vezetékes hőgombát hogyan szedtétek ki?Mert nincsen nagyon hozzáférhető helyen :lol:

A relék jók, szerintem a vezérlővel lesz valami, vagy nem tudom...érdekes egy autó olyan mintha saját életet élne, és önállóan csinálná a dolgokat...hol jó hol nem... ;)

Nah köszike, pacsek

a második videón jól látszik, hogy miről is van szó jobban mint az elsőn :rolleyes:

Megosztás:

;) Micsoda???ha kell akkor leeresztem most a vizet!Szerintem egyszer felforrt a víz és megnyomta a bal oldalt a nagy cső feletti műanyagot, valamint a nagy cső torkánál is ahol rácsatlakozik szivárog a víz a műanyagból...szerintem itt elmegy a nyomás és lehet ez a probléma is...

De ebből szerelő lesz...a 3vezetékes hőgombát hogyan szedtétek ki?Mert nincsen nagyon hozzáférhető helyen :lol:

A relék jók, szerintem a vezérlővel lesz valami, vagy nem tudom...érdekes egy autó olyan mintha saját életet élne, és önállóan csinálná a dolgokat...hol jó hol nem... ;)

Nah köszike, pacsek

a második videón jól látszik, hogy miről is van szó jobban mint az elsőn :rolleyes:

Enyimben is van valamennyi tömítő basz. Úgy tudom romolhat a hűtés hatásfoka mert eldugítja a hűtő apróbb nagyon vékony réseit. Nekem fél éve van benne, műanyag és alu találkozásánál folyt kicsit, nem nagyon javítható állítólag, annyi hogy azóta nem kell vizet töltögetni bele 2 hetente.

Másik és végleges megoldás egy új hűtő...az tuti jó, de drágább.

Opel16V pontosan mire gondolsz - mellékhatás?

Megosztás:

Enyimben is van valamennyi tömítő basz. Úgy tudom romolhat a hűtés hatásfoka mert eldugítja a hűtő apróbb nagyon vékony réseit. Nekem fél éve van benne, műanyag és alu találkozásánál folyt kicsit, nem nagyon javítható állítólag, annyi hogy azóta nem kell vizet töltögetni bele 2 hetente.

Másik és végleges megoldás egy új hűtő...az tuti jó, de drágább.

Opel16V pontosan mire gondolsz - mellékhatás?

;) nekem nem ilyen drasztikus a helyzet, legalább is az egyik...de majd meglátjuk...először meg kell találni az ingadozás forrását...mert ez így nem állapot ;) De kérdés, hogy mivel kezdjem?! :rolleyes: Ötleteket várok...de a hőgombákat még nem néztem meg, mert a 3ereshez nem nagyon tudok hozzáférni. Egyébként a relék meg a hőgomba megegyezik mindegyik Omegában?

Köszi, pacsek

Megosztás:

Nah hát én leeresztettem a vizet, meg átmostam a hűtőm is...hátha nem késő...

Tegnap nézegettem azt a 3kábeles hőgombát, de nem nagyon láttam módját kiszedni... ;)

A rádiót meg ki sikerült venni, mert még a gyári tokjában volt... csak erősebben meg kellet rántani...jött is szépen... azt bele is került az "új" magnós cd-táras fejegység, de mivel nem kaptam hozzá a tartó konzolt, így most egy kicsit lötyög.. ;) de majd megpróbálok szerezni egyet...

Van valakinek ötlete, tapasztalata, ahhoz, hogy amikor "elnyal" egy 13as csavar fejet, azt utána hogyan szedi ki? :rolleyes:

Na jó hétvégét, mindenkinek!

pacsek :lol:

Megosztás:

Nah hát én leeresztettem a vizet, meg átmostam a hűtőm is...hátha nem késő...

Tegnap nézegettem azt a 3kábeles hőgombát, de nem nagyon láttam módját kiszedni... ;)

A rádiót meg ki sikerült venni, mert még a gyári tokjában volt... csak erősebben meg kellet rántani...jött is szépen... azt bele is került az "új" magnós cd-táras fejegység, de mivel nem kaptam hozzá a tartó konzolt, így most egy kicsit lötyög.. ;) de majd megpróbálok szerezni egyet...

Van valakinek ötlete, tapasztalata, ahhoz, hogy amikor "elnyal" egy 13as csavar fejet, azt utána hogyan szedi ki? :rolleyes:

Na jó hétvégét, mindenkinek!

pacsek :lol:

Vágsz bele hornyot, és beleheggesztesz egy kukás csavarhúzót, vagy rákalapálsz egy kisebb villáskulcsot.

Esetleg patentfogóval megfogod, ha van fogás rajta, akkor azzal ki tudod szedni.

Ha beszakadt, vagyis letört a csavar feje, akkor tőcsavarkiszedő kell...

Úgyhogy hajrá, klassz meló!

Megosztás:

Köszike a gyors választ! :lol:

A hegesztéssel az a probléma, hogy ez a váltó olaj teknőjének a ellenőrző csavarja... :rolleyes:

Mert gondoltam megnézem mennyi olaj van benne, és kel-e után tölteni...de nem jött ki és elnyaltam a csavart...

vagy lehet hegeszteni?Mivel elég kicsi a hely a csavar és olajteknő széle között elég nehéz a dolgom, de szerintem a ütögetős módszer oké lesz...majd kipróbálom...de egy kis lapos fejű vésőre gondolsz? ;)

Nah köszike, max ha nem megy akkor hegesztés lesz mindenképpen... ;)

pacsek

Megosztás:

Köszike a gyors választ! :lol:

A hegesztéssel az a probléma, hogy ez a váltó olaj teknőjének a ellenőrző csavarja... :rolleyes:

Mert gondoltam megnézem mennyi olaj van benne, és kel-e után tölteni...de nem jött ki és elnyaltam a csavart...

vagy lehet hegeszteni?Mivel elég kicsi a hely a csavar és olajteknő széle között elég nehéz a dolgom, de szerintem a ütögetős módszer oké lesz...majd kipróbálom...de egy kis lapos fejű vésőre gondolsz? :lol:

Nah köszike, max ha nem megy akkor hegesztés lesz mindenképpen... ;)

pacsek

Ebben a cipőőben énis tipródtam :lol: .Hely kicsi a hegesztéshez-leszakadt-.Pisztolyfuróval többlépésben kifurtam,végén 12-es furóval,mert M14-es menet van benne.csak 1 zárócsavart kellett esztergálnom és azóta ;)

Megosztás:

Igen kis laposvésőre gondoltam. Esetleg előtte kalapáld meg a csavart (tengely irányba üssél rá párszor erősen-határozottan), mert az acál csavar eléggé össze tud állni az aluházzal.

OKé!Köszike! Megpróbálom... csak olyan meleg van, és annyira nincsen kedvem alá mászni...de majd lassan valamikor neki ugrok...

Na jó hétvégét!Pacsek, Edy

Megosztás:

Ebben a cipőőben énis tipródtam ;) .Hely kicsi a hegesztéshez-leszakadt-.Pisztolyfuróval többlépésben kifurtam,végén 12-es furóval,mert M14-es menet van benne.csak 1 zárócsavart kellett esztergálnom és azóta ;)

Az igen :lol: remélem nekem egyszerűben is ki fog jönni... nem akarok ennyit szívni vele... :lol: de majd meglátjuk,hogy lesz időm és energiám ilyen melegben...

köszike, max ha nem megy akkor én is neki állok a fúrásos esztergálós módszernek... :rolleyes:

Nah jó hétvégét, pacsek

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.