Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Köszi szépen!

Akkor nálunk valami gáz van, mert nem világít. Lehet izzó sincs benne...

Kiszedtem a műszerfalat, és szembesültem az emberi igénytelenség újabb példájával. A fóliacsati egyik oldala ferdén vissza volt hajtva maga alá, így egy pár lámpa nem működött: pl. légzsákvisszajelzés, motorkontroll-lámpa. Most mindegyik műxik, szépen egyesével alszanak el indítás után, ahogy kell. Egyúttal LEDekre cseréltem a háttérvilágítás izzóit is.

Kérdés: ha nem gyári rádió van benne, a rádió csatijában mit kell összezárni, hogy folyamatosan mutassa a dátumot a kijelző? Jelenleg az alsó sor üres menet közben. Gábor, ehhez a tipushoz nincs BC-d (2.5TD)?

Megosztás:

Az alaptétel ugye, hogy hf leszedésnél síkolás és új hf csavarok kellenek... ez megvolt?

Vagy csak fellevegősödik a benyarendszer... öregebb AC esetén a visszacsapószelep hibája okozhat ilyet,

illetve ha valamelyik injektor ereszt.

Jóhogy megvolt, hiszen erre gyanakodtunk először. Kókler szerelő előttünk aki belenyúlt, eléggé összecseszte a hf-et.

Olyan volt, mintha ferdén húzta volna meg a csavarokat, tehát az 1-es hengernél kilapult a hf tömítés, míg a 4esnél áteresztett.

Ennek nyoma is maradt a hf-ben, ezért ki lett köszörülve, ahogy kell.

Innen kiindulva, kapott új csavar garnitúrát is (attól tartottam, hogy ha megkapja a nyomatékot, akkor elpattanhatnak a korábbi idióta meló miatt).

Egyébként benzinesnél úgytudom nem kell új hf csavar. Na persze ez régi motorokra igaz, teszemazt, OFF Skoda, vagy Zsiguli ON nemigen kap új csavarokat.

Mondjuk ennek költséghatékonysági oldala is van, de eddig soha nem volt probléma vele. Pedig már vagy 6-8 éve csinálgatunk ilyesmit.

Viszont dízelhez mindig új csavart rakok, nehogy megszivasson má' :rolleyes:

OFF

Tudom hogy nemegészen idevág, de érdekes...

Egyszer, munkásságom során egy Skodu Favorit volt a projekt, ami ette a vizet. Kis keresés után (kb egész motor szétszed, karter le, hf le...) kiderült hogy az 1-es henger hüvelyét alul elmarta a kiskörösi fagyálló. Szintén a tulaj költségeire hivatkozva low-cost javítást kellett csinálni. Fémragasztó a hüvelyre, és nyomatékkal a helyére rakni.

Na, ez már 3 éve volt, az autó azóta is teszi a km-eket a helyi szőlőbe! ;)

Ennek a kókler melónak az oka, hogy egy hüvely garnitúra árán lehet venni egy skoda motort ;) ON

Megosztás:

Hali

Tegnap kissé megettük a kefét. Jöttünk le pályán nem is néztem semmit csak az utat, egyszercsak látom ,hogy a hőfök már a pirosban van :S megálltam rögtön ,ventillátor ment és semmi nem utalt arra ,hogy gond lenne, aztán mentem tovább majd 20 km múlva kifújt az egész gőzölt mint a fene. Megálltunk aztán hazahúzattam. Gondoltam megfőtt a hengerfej vagy valami. Az érdekes az volt hogy a venti csak 100 -ig hűtött vissza utána meg kikapcsolt , normál esetben meg 95 körül kapcsol. Tudja valaki hol van vagy vannak a biztosítékai? Ma reggel feltöltöttem a rendszert az olajban nincs víz a vízben nincs olaj, nem eszi a vizet nem is forralja ,rendesen kapcsol a venti. mégis megnézném hogy mi lehet. Valakinek van ötlete? Fogalmam sincs hol van venti biztosítéka. 2.0 16 x20xev. Ja és érdekes mert 3500 fölött sosem hajtottam és elég sokat mentem már vele de eddig semmi baja nem volt, hidegen sem huzatom neki soha.

Előre is köszi

Üdv

Dani

Megosztás:

Hali

Tegnap kissé megettük a kefét. Jöttünk le pályán nem is néztem semmit csak az utat, egyszercsak látom ,hogy a hőfök már a pirosban van :S megálltam rögtön ,ventillátor ment és semmi nem utalt arra ,hogy gond lenne, aztán mentem tovább majd 20 km múlva kifújt az egész gőzölt mint a fene. Megálltunk aztán hazahúzattam. Gondoltam megfőtt a hengerfej vagy valami. Az érdekes az volt hogy a venti csak 100 -ig hűtött vissza utána meg kikapcsolt , normál esetben meg 95 körül kapcsol. Tudja valaki hol van vagy vannak a biztosítékai? Ma reggel feltöltöttem a rendszert az olajban nincs víz a vízben nincs olaj, nem eszi a vizet nem is forralja ,rendesen kapcsol a venti. mégis megnézném hogy mi lehet. Valakinek van ötlete? Fogalmam sincs hol van venti biztosítéka. 2.0 16 x20xev. Ja és érdekes mert 3500 fölött sosem hajtottam és elég sokat mentem már vele de eddig semmi baja nem volt, hidegen sem huzatom neki soha.

Előre is köszi

Üdv

Dani

A biztije (40A) a relédobozban van a motortérben, az akksinál, ahol a motorvezérlő is. Ahogy nézem a rajzot, egy biztije van csak, és két sebességfokozata a ventinek, úgyhogy ha egyik fokozat nem megy, az vagy a hőgomba hibája, vagy a reléé, ami kapcsolja (K51, zöld színű, szintén a relédobozban, a bizti mellett). Kipróbálni úgy tudod, hogy lehúzod a csatit a hőgombáról, beindítod az autót, és a csatiban összezárod a teljesen barna vezeték érintkezőjét először az egyik, aztán a másik érintkezővel, egyik esetben az egyes sebességnek, másikban a 2. sebességnek kell indulnia.

Megosztás:

Sziasztok

Bocs ,hogy ne ide vág a problémám de érdekelne ,hogy reggeli indításkor 3 -4 mp -ig picit dadog a motor mint amikor egy henger nem megy aztán utána semmi baja. Gyertya , kábel, elosztó, vagy mi lehet szerintetek rossz? Persze bármelyik lehet csak nem tudom ki találkozott ilyennel vagy kinek volt hasonló gondja.

Előre is köszi

Üdv

Dani

Hello!Nekem is csinálja ezt, de nekem nem minden hideg indításnál, hanem egyszer csinálja egyszer nem. Nem tudom mi okozza, de én a vákum csőbe fújás óta tapasztalom. Ötlet:a tanknyomás kiegyenlítő vákuumtartálya megadta magát :rolleyes: lehet hülyeség ;)

De ha megoldódott neked írd le:D Megpróbálom én is:D

ßye

Megosztás:

Hello mindenkinek!

Help kellene nekem...mégpedig, most már nem csinálja azt a vasam mint régen, piros lámpa, víz hőfok 100 elindulok, normál....

Most már elindulok, és 100 vagy főljebb megy, a venti meg teker mint állat, most hogy megy a klimax egész jó...de így is fent van, egy combosabb menet után is, de nem megy vissza...szerintem vipumpa cserés lesz, de nem tudom merre van a vízpumpa, hogy megtudjam nézni...vagy ebben is van pótvízpumpa?Ennél a 2.5 V6-nál mechanikus vagy elektronikus? :rolleyes:

Köszi mindenkinek, ßye all!

Megosztás:

Hello mindenkinek!

Help kellene nekem...mégpedig, most már nem csinálja azt a vasam mint régen, piros lámpa, víz hőfok 100 elindulok, normál....

Most már elindulok, és 100 vagy főljebb megy, a venti meg teker mint állat, most hogy megy a klimax egész jó...de így is fent van, egy combosabb menet után is, de nem megy vissza...szerintem vipumpa cserés lesz, de nem tudom merre van a vízpumpa, hogy megtudjam nézni...vagy ebben is van pótvízpumpa?Ennél a 2.5 V6-nál mechanikus vagy elektronikus? :rolleyes:

A vípumpa sztem MV6-hoz hasonlóan a hosszbordás szíj által van hajtva 2.5 V6-on is. A hosszbordás szíj csak egy vízpumpára erősített tárcsát hajt meg mert maga a vízpumpa a fogas szíj takaró borítása alatt van ha jól emlékszem. Szóval a cseréhez le kell bontani a fogasszíj borítást is, de ez utóbbi nem 100%. Sokat nem hiszem hogy látsz belőle...

Ha mennek a ventik és nem csupa mocsok a hűtöd (kívül és belül) akkor minél előbb nézesd meg!

Megosztás:

Hello mindenkinek!

Ha szar a vízpumpa, akkor az hangos, illetve ereszti a vizet. A vízpumpa tényleg a vezérlés borítása alatt van és a hosszbordás szíj hajtja. Ha van benne pótvízpumpa, akkor annak a jobb oldalon, a motor mellett kell lennie, a doblemez mellett. Nekem még nincs ('94). Van még egy pótpumpa a hűtőn is. Ha klímás a géped, akkor 5 relé, 3 bizti és 2 hőgomba szabályozza a ventiket. Első körben nézd meg az összes biztit a relédobozban a bal doblemez felett. Ha fullon mennek a ventik, figyeld meg, hogy rendesen forog-e mind. Esetleg tisztítsd ki a hűtődet. Nekem kb fél vödörnyi vízkő jött ki.

Megosztás:

Valaki szerelt már ki elektromos első üléseket a vasból? Ratyik az ülésfűtés padjaim azt szereztem hozzá BMW-be való padokat csak ki kellene szednem a kárpitosnak hogy lekapja a bőrt róla..

Nem kell kiszedni hozzá az üléseket. Sokszor csak a hőgomba kakil be, illetve megszakad a fűtőszál. Előbbinél ki kell iktatni a hőgombát, sajna az új elektronikai bolban 4-5e forint, és nincs 36 fokos, scak 40-es. Ha szál szakadt, akkor forrasztópákával össze kell forrasztani.

Az ülés oldalán lévő mua burkolatot le kell szedni, és a kárpitot fentről lefelé nyomva ki kell húzni a pereméből. Ha ragaszkodsz a kiszedéshez és nincs oldallégzsékod, akkor az övfeszítőbe ne felejtsd el kivétel előtt beletenni azt a kis piros müa biztosító pöcköt, különben elduran az övfeszítőd. Ha oldallékzsákos, akkor pirotechnikai feszítőd van, le kell szedni az akksit kb 10 percre, hogy a légzsák kondijai kisüljenek maguktól. Utánna négy csavar kiszed, csatikat széthúz és kinn is van. Azért legelőször emeld fel az ülést, hogy kényelmesen hozzáférj a csavarokhoz.

Megosztás:

Helloka! Esetleg 2.5 V6 hoz BC? ;)

Mert a pixelek eluralták az egészet! :rolleyes:

köszi,ßye

El sem hinnéd milyen egyszerű megjavítani... Én a héten csináltam meg az enyémet! Nem tudom mennyire lesz tartós, de egyenlőre működik! Az átvezető fóliáról (a nyák felől) válik le a "vezető réteg", ezt kell pótolni: én vettem 8B grafitceruzát, és minden szálat "lejavítottam". Láss csodát teljesen rendbejött a kijelzőm!

Megosztás:

Nem kell kiszedni hozzá az üléseket. Sokszor csak a hőgomba kakil be, illetve megszakad a fűtőszál. Előbbinél ki kell iktatni a hőgombát, sajna az új elektronikai bolban 4-5e forint, és nincs 36 fokos, scak 40-es. Ha szál szakadt, akkor forrasztópákával össze kell forrasztani.

Az ülés oldalán lévő mua burkolatot le kell szedni, és a kárpitot fentről lefelé nyomva ki kell húzni a pereméből. Ha ragaszkodsz a kiszedéshez és nincs oldallégzsékod, akkor az övfeszítőbe ne felejtsd el kivétel előtt beletenni azt a kis piros müa biztosító pöcköt, különben elduran az övfeszítőd. Ha oldallékzsákos, akkor pirotechnikai feszítőd van, le kell szedni az akksit kb 10 percre, hogy a légzsák kondijai kisüljenek maguktól. Utánna négy csavar kiszed, csatikat széthúz és kinn is van. Azért legelőször emeld fel az ülést, hogy kényelmesen hozzáférj a csavarokhoz.

Köszi Kori.

Oldallégzsákos, faceliftes és bőrös.A bőrösnél azt írták anno hogy nem lehet forrasztgatni mert valahogy össze van varrava a bőrrel...No comment.

A szitu az hogy vezető ülés tök döglött, anyós meg műxik csak megsülsz (azaz felgyujtja a verdát.. :rolleyes: )

Megosztás:

El sem hinnéd milyen egyszerű megjavítani... Én a héten csináltam meg az enyémet! Nem tudom mennyire lesz tartós, de egyenlőre működik! Az átvezető fóliáról (a nyák felől) válik le a "vezető réteg", ezt kell pótolni: én vettem 8B grafitceruzát, és minden szálat "lejavítottam". Láss csodát teljesen rendbejött a kijelzőm!

:rolleyes: nah az komoly, 20E pénzt kérnek érte jobb helyeken...leírnád a folyamatot pontosan?Hogy érted, hogy lejavítottad?8B ceruza van itthon de azzal hogyan javítottad? ;) Egyesével "áthúztad" a ceruzával és vissza ragasztottad? ;) Szuper lenne, ha megtudnám csinálni, mert már nagyon hiányzik....a sok hiba üzenet olvashatóban... :lol: Nah köszike pacsek

Edy

Megosztás:

Ha szar a vízpumpa, akkor az hangos, illetve ereszti a vizet. A vízpumpa tényleg a vezérlés borítása alatt van és a hosszbordás szíj hajtja. Ha van benne pótvízpumpa, akkor annak a jobb oldalon, a motor mellett kell lennie, a doblemez mellett. Nekem még nincs ('94). Van még egy pótpumpa a hűtőn is. Ha klímás a géped, akkor 5 relé, 3 bizti és 2 hőgomba szabályozza a ventiket. Első körben nézd meg az összes biztit a relédobozban a bal doblemez felett. Ha fullon mennek a ventik, figyeld meg, hogy rendesen forog-e mind. Esetleg tisztítsd ki a hűtődet. Nekem kb fél vödörnyi vízkő jött ki.

OKé átnyomatom vízkő oldóval, és meglátjuk mi lesz belőle... nekem fater mondta, neki 99' 2.5Tádé volt és vízpumpa cserés mert elkoptak a lapátok és megadta magát, ezért gondoltam cserére hátha nekem is elkoptak... de neki110E pénz volt szerintem jól lehúzták...na mindegy...

Múltkor átmostam hűtöm elég jó volt...van benne akkor pót-pót vízpumpa meg minden szar, mert azt a kettőt megtaláltam, a hűtőn meg a alul...96'-os a vas.

Olajhütő szokott dugulni?Attól melegedhet a motor és a víz? :rolleyes:

Nah köszike, mindenkinek a segítséget!!!!

Pacsek, Edy

Megosztás:

;) nah az komoly, 20E pénzt kérnek érte jobb helyeken...leírnád a folyamatot pontosan?Hogy érted, hogy lejavítottad?8B ceruza van itthon de azzal hogyan javítottad? ;) Egyesével "áthúztad" a ceruzával és vissza ragasztottad? :lol: Szuper lenne, ha megtudnám csinálni, mert már nagyon hiányzik....a sok hiba üzenet olvashatóban... :lol: Nah köszike pacsek

Edy

Pontosan: egyesével áthúztam, de nem kell ragasztani semmit (legalábbis nálam, de nekem TID-em van). Egy gumi szalag, és a csavarok feszítik rá a nyákra a fóliát... Én most viszont megint Gabi BC-jén gondolkozom, valaki ajánlott nekem egyet a télen használtan, csak a rávalót kellene előteremteni... :rolleyes: Üdv: Crime

Megosztás:

Pontosan: egyesével áthúztam, de nem kell ragasztani semmit (legalábbis nálam, de nekem TID-em van). Egy gumi szalag, és a csavarok feszítik rá a nyákra a fóliát... Én most viszont megint Gabi BC-jén gondolkozom, valaki ajánlott nekem egyet a télen használtan, csak a rávalót kellene előteremteni... :rolleyes: Üdv: Crime

;) az komoly, nem tudom a tiéd hogyan nézhet ki, de nekem csavar egy darab sincsen benne... ;) Pattintós az egész, sikeresen el is pattintottam a kijelző sarkát :lol: Szóval most már tuti, hogy újat kell vennem :lol: De az előző gazdi is próbálta javítgatni sikertelenül...sok mindent el b@szarintva...

Nekem milyen? A TID a csak óra meg rádió? A MID a fedélzeti computeres?MID=MultiInfoDisplay de TID=?

Lényeg, hogy kell nekem egy két csatis BC mert enyém bekakilt...tud valaki szerezni?Mert egy csatisból rengeteg van, de kettő szinte semmi...

Köszi, pacsek, Edy

Megosztás:

Ahhoz hogy visszafogja a fogyasztókat, olyan mértékben kéne zárlatosnak lennie, hogy

1-2 óra alatt elvesztené a töltését, és forró lenne.

Meg kell mérni a töltést alapjáraton, emelt fordulaton is :rolleyes:

Megmérve.

Akksi alapban 12.4V, ez szerintem jó. Viszont 4000-es fordulaton a töltés csak 13.8V, ez kevés nem?

Megosztás:

;) az komoly, nem tudom a tiéd hogyan nézhet ki, de nekem csavar egy darab sincsen benne... ;) Pattintós az egész, sikeresen el is pattintottam a kijelző sarkát :lol: Szóval most már tuti, hogy újat kell vennem :lol: De az előző gazdi is próbálta javítgatni sikertelenül...sok mindent el b@szarintva...

Nekem milyen? A TID a csak óra meg rádió? A MID a fedélzeti computeres?MID=MultiInfoDisplay de TID=?

Lényeg, hogy kell nekem egy két csatis BC mert enyém bekakilt...tud valaki szerezni?Mert egy csatisból rengeteg van, de kettő szinte semmi...

Köszi, pacsek, Edy

A tied MID, az enyém TID= Triple info Display (Hőmérséklet, óra, RDS/dátum). Most begondolkoztam egy kicsit, és valóban csavar csak a nagy házában van kívülről. Belül karmok, meg "olvasztott" pöckök tartják... Az enyém is barmolva volt belülről, de nem veszélyesen! Ha valahol mégis találsz kétcsatis BC-t olcsón, el ne felejts szólni! :rolleyes:

Megosztás:

A tied MID, az enyém TID= Triple info Display (Hőmérséklet, óra, RDS/dátum). Most begondolkoztam egy kicsit, és valóban csavar csak a nagy házában van kívülről. Belül karmok, meg "olvasztott" pöckök tartják... Az enyém is barmolva volt belülről, de nem veszélyesen! Ha valahol mégis találsz kétcsatis BC-t olcsón, el ne felejts szólni! :rolleyes:

;) Oké szolok, ha találtam, de nincsen... ;) a német ebay.de-n vannak de nem küldenek Magyarországra, ha küldenek is akkor meg 32€...plusz a vételár...ami elérheti a 40€is, de van 16€is...de kitudja melyik jó, és ránézésre melyik két csatis,némelyikről van fotó hátuljáról annak örülünk:D

De szólok...Nah pacsek, Edy

Megosztás:

Hali

Az égvilágon semmit nem csináltam és ma semmi baja nem volt a kocsinak, bár nem is mentem autópályán de este egy 20-ast lehúztam ugyanolyan fordulaton mint a pályán és 95 fölé nem ment a víz. Nem értem de ha marad ilyen akkor jó :rolleyes:

Köszönöm a tanácsokat.

Üdv

Dani

Megosztás:

OKé átnyomatom vízkő oldóval, és meglátjuk mi lesz belőle... nekem fater mondta, neki 99' 2.5Tádé volt és vízpumpa cserés mert elkoptak a lapátok és megadta magát, ezért gondoltam cserére hátha nekem is elkoptak... de neki110E pénz volt szerintem jól lehúzták...na mindegy...

Múltkor átmostam hűtöm elég jó volt...van benne akkor pót-pót vízpumpa meg minden szar, mert azt a kettőt megtaláltam, a hűtőn meg a alul...96'-os a vas.

Olajhütő szokott dugulni?Attól melegedhet a motor és a víz? :rolleyes:

Nah köszike, mindenkinek a segítséget!!!!

Pacsek, Edy

Van olajhűtő a két hengersor között a blokkban. Még nem hallottam róla, hogy vkinek is eldugult volna.

11870281.jpg

Én először ecettel mostam át, utánna vízkőoldóval. A V6-hoz 12-15e egy jó minőségű vízpumpa.

Megosztás:

Sztem próbáldki. Az MV6-ot kilehet.

Nos, sikerült kivillogtatni (2.5TD). Dobott is két hibakódot:

- 24 Vehicle speed signal (VSS). Erről tudok, ABS-jeladó probléma, a kilométeróra is vacakol miatta.

- 92 Camshaft sensor. Ez már érdekesebb, ez a főtengely-jeladó, ha jól gondolom. Ez milyen problémát tud okozni, ill. miben nyilvánul meg?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.