Crime78 Elküldve Június22, 2008 Megoszt Elküldve Június22, 2008 A xenon trafója elvileg a lámpa házára van felfogatva alulról. PRóbáld meg kivenni a lámpa alatti bajuszt, és akkor már látni kellene. Az enyém nem ott van, azért kérdeztem... Szerettem volna ugyan oda rögzíteni, mint gyárilag van, de így valósznűleg nem fog menni. Az előző tulaj rakatta bele, de kókány módon van megoldva, inkább le sem írom, ezen szeretnék javítani... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Sziasztok! Egy engem zavaró problémám lenne. Ha megy a ventim (belső levegő venti) akkor minden gázadásnál kicsit felpörög, gázadásnál erősebben tolja a levegőt //Gondolom nem azért ha gázt adok akkor úgyis gebasz lesz és hogy ne izzadjak majd... :rolleyes:// Pl most nyáron klíma esetén elég jól észrevehető a jelenség. Nem gáz csak zavar. Ennek mi a szösz lehet az oka?Valaki tapasztalt hasonlót? Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
krancsik Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Sziasztok! A 2.5td-m néha sokat pörgött mire beindult. Ha mentem a kocsival és meleg volt, még rosszabul indult... De tegnap délután... teljesen megállt.Beszart az akkum. Vasárnap dél, 40fok kel ennél jobb, mint sötétszürke kocsiban várni a megmentőt... :rolleyes: De megjött az akku- Bosch 95Ah 800a. Minden jólett!! hip-hopp indul, hidegen melegen... Csak ennyi Csumi Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Sziasztok! Egy engem zavaró problémám lenne. Ha megy a ventim (belső levegő venti) akkor minden gázadásnál kicsit felpörög, gázadásnál erősebben tolja a levegőt //Gondolom nem azért ha gázt adok akkor úgyis gebasz lesz és hogy ne izzadjak majd... :rolleyes:// Pl most nyáron klíma esetén elég jól észrevehető a jelenség. Nem gáz csak zavar. Ennek mi a szösz lehet az oka?Valaki tapasztalt hasonlót? Zoli töltést kéne mérni járó motornál (multiméterrel az akku pólusain). Lehet hogy beszart a fesszab. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 töltést kéne mérni járó motornál (multiméterrel az akku pólusain). Lehet hogy beszart a fesszab. Vagy cellazárlatos az akksi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Vagy cellazárlatos az akksi. Azt remélem nem mert kb 4 hónapos... HA szar a fesszabályzó akkor csak ezt tapasztalom vagy másba is megnyilvánulna? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Vagy cellazárlatos az akksi. Ahhoz hogy visszafogja a fogyasztókat, olyan mértékben kéne zárlatosnak lennie, hogy 1-2 óra alatt elvesztené a töltését, és forró lenne. Azt remélem nem mert kb 4 hónapos... HA szar a fesszabályzó akkor csak ezt tapasztalom vagy másba is megnyilvánulna? Meg kell mérni a töltést alapjáraton, emelt fordulaton is :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Ahhoz hogy visszafogja a fogyasztókat, olyan mértékben kéne zárlatosnak lennie, hogy 1-2 óra alatt elvesztené a töltését, és forró lenne. Meg kell mérni a töltést alapjáraton, emelt fordulaton is :rolleyes: Jól van, mekkmérem.Köszi a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Az enyém nem ott van, azért kérdeztem... Szerettem volna ugyan oda rögzíteni, mint gyárilag van, de így valósznűleg nem fog menni. Az előző tulaj rakatta bele, de kókány módon van megoldva, inkább le sem írom, ezen szeretnék javítani... Én is utólag raktam bele a xenont. A jobb oldalon a lámpa és hűtők közti lemezre tudtam felfogatni, de a bal oldalon nem volt sehol sem hely, ezért a relédoboz, és a sárvédő közé bujtattam, de ott nem lett felcsavarozva. Ha esetleg tudsz a bal oldalra vmilyen jó felrögzítést szólj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Június24, 2008 Megoszt Elküldve Június24, 2008 Én is utólag raktam bele a xenont. A jobb oldalon a lámpa és hűtők közti lemezre tudtam felfogatni, de a bal oldalon nem volt sehol sem hely, ezért a relédoboz, és a sárvédő közé bujtattam, de ott nem lett felcsavarozva. Ha esetleg tudsz a bal oldalra vmilyen jó felrögzítést szólj. Akkor csak leírom, az enyém hogyan áll: jobb oldalon a légszűrőház és a doblemez közé van valahogy felszigszalagozva, a bal oldalon pedig az akksi és a doblemez közé van "beszorítva" hullámpapírral... :rolleyes: Na ezért keresgélem a megoldásokat! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június24, 2008 Megoszt Elküldve Június24, 2008 Az lenne a kérdésem a cartársakhoz, hogy egy 2.5TD Omegánál (U25TD) ki lehet villogtatni a motorvezérlő hibakódjait, mint az Astránál, vagy csak Tech műszerrel lehet kiolvasni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Június24, 2008 Megoszt Elküldve Június24, 2008 Sztem próbáldki. Az MV6-ot kilehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Az lenne a kérdésem a cartársakhoz, hogy egy 2.5TD Omegánál (U25TD) ki lehet villogtatni a motorvezérlő hibakódjait, mint az Astránál, vagy csak Tech műszerrel lehet kiolvasni? Please note: DBW engines (2.2/2.6/3.2 petrols and 2.2/2.5* diesels) need a code reader - see http://theboy.omegaowners.com *Some 2.5TDs can be paperclipped, some can't Fentiek alapján vagy kitudod vagy nem..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
krancsik Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Sziasztok. A kanyarban fütyül a gumim, ezért elmentem ma egy futóműveshez. Aki tályékoztatott miket vegyek. Kérdésem annyi lenne, hogy tájékoztató jeleggel tudtok e árakat mondani. -mindkét oldali szélső gömbfej (jobb,bal) -alsó lengővilla szilentek (hátsó fektetett szilent) Vagy hol nézzem meg? Hali Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Meglepő lenne, ha a segédkart nem kéne cserélni ;) Lengőkarszilentből csak egyszerre cseréld a négyet, mert hiába nem látszik annyira, egyszerre szoktak elfáradni. Nekem három éve komplett szereléssel együtt volt egy huszas a négy szilent cseréje, erősebb fajtából. Kormányösszekötőből én komplettet vettem, asszem 17e volt a kettő, de nem vagyok megelégedve, mert alig két éves, és ki van repedezve a gömbcsuklók gumijai, ereszti a zsírt :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
krancsik Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Meglepő lenne, ha a segédkart nem kéne cserélni ;) Lengőkarszilentből csak egyszerre cseréld a négyet, mert hiába nem látszik annyira, egyszerre szoktak elfáradni. Nekem három éve komplett szereléssel együtt volt egy huszas a négy szilent cseréje, erősebb fajtából. Kormányösszekötőből én komplettet vettem, asszem 17e volt a kettő, de nem vagyok megelégedve, mert alig két éves, és ki van repedezve a gömbcsuklók gumijai, ereszti a zsírt :rolleyes: Köszi a gyors választ! Minden az anyagin múlik... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolesz1 Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Sziasztok. A kanyarban fütyül a gumim, ezért elmentem ma egy futóműveshez. Aki tályékoztatott miket vegyek. Kérdésem annyi lenne, hogy tájékoztató jeleggel tudtok e árakat mondani. -mindkét oldali szélső gömbfej (jobb,bal) -alsó lengővilla szilentek (hátsó fektetett szilent) Vagy hol nézzem meg? Hali Érdekes, összes szilentet cseréltem,kutyacsontot cseréltem,toronycspágyat szilentel cseréltem,huplissabb uton kopogott v. kalapált,de a gumim soha nem sirt v. fütyült.De az ember mindig tanul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolesz1 Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 árakról itt is tájékozódhatsz a web áruházban. http://www.kovacsauto.hu/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
krancsik Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 árakról itt is tájékozódhatsz a web áruházban. http://www.kovacsauto.hu/ Köszi! Esetleg valaki MISKOLC-on. Tude megbízható autószerelőt!? Aki precízen dolgozik és jól dolgozik ?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
silverdome Elküldve Június25, 2008 Megoszt Elküldve Június25, 2008 Sziasztok! Ki tud nekem segíteni? 2000-es évjáratú 2.2-es benzines Omega Valószínű szükségem volna egy Y22XE Motorhoz hengerfejre, ami biztos rendben van vagy is legalább beépítés garancia legyen rá, vagy felújított, minden megoldás érdekel de egy jó állapotú bontott tökéletesen megfelel, persze nem arany árban. Csak a hengerfej kell szelepekkel kompletten, a vezérmű, stb nem. Nagyon megvagyok lőve az autó nélkül és nagyvalószínűséggel nem úszom meg a dolgot egy hengerfejtömítés cserével. akinek van ezzel kapcsolatban bármi infója jöhet ide is, vagy az antal.kulcsar@gmail.com-ra köszi előre is; üdv kulcsár anti Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Június26, 2008 Megoszt Elküldve Június26, 2008 Azért én előbb leszedetném, és átnézetném a HF-et. Bár nem tudom pontosan mi a problem,de én is majdnem bevásároltam másik HF-eket, pedig csak a tömítés volt elszállva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Június26, 2008 Megoszt Elküldve Június26, 2008 Azért én előbb leszedetném, és átnézetném a HF-et. Bár nem tudom pontosan mi a problem,de én is majdnem bevásároltam másik HF-eket, pedig csak a tömítés volt elszállva. Hja... Nem mindegy, hogy pár ezer ft-ot adsz ki (HF tömítés), avagy potyára veszel egy hengerfejet. Ami ehhez a motorhoz tudtommal elég ritka... ergó nem olcsó! Ha már úgyis megbontod, azon az 1 HF tömítésen már nem buksz sokat! :rolleyes: Egyébként egy kadettal anno játram így. Vizes lett az olaj, elnyomta a HF tömítést. Csere. Utána tovább rakoncátlankodott. Gondoltam, hogy rotty a HF-nek is... Okosabb mester mondta, hogy nézzek azért a HF alá ismét... Kiderült hogy a novi zsír tömítés megadta magát szinte azonnal. Felrakáskor nem látszott, szétnyílt a tűzgyűrű, amikor nyomatékkal lett lehúzva. Cseréltem megint, gariban, és azóta megy az 'ótóka' ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
silverdome Elküldve Június27, 2008 Megoszt Elküldve Június27, 2008 Hja... Nem mindegy, hogy pár ezer ft-ot adsz ki (HF tömítés), avagy potyára veszel egy hengerfejet. Ami ehhez a motorhoz tudtommal elég ritka... ergó nem olcsó! Ha már úgyis megbontod, azon az 1 HF tömítésen már nem buksz sokat! :rolleyes: Egyébként egy kadettal anno játram így. Vizes lett az olaj, elnyomta a HF tömítést. Csere. Utána tovább rakoncátlankodott. Gondoltam, hogy rotty a HF-nek is... Okosabb mester mondta, hogy nézzek azért a HF alá ismét... Kiderült hogy a novi zsír tömítés megadta magát szinte azonnal. Felrakáskor nem látszott, szétnyílt a tűzgyűrű, amikor nyomatékkal lett lehúzva. Cseréltem megint, gariban, és azóta megy az 'ótóka' ;) Szia! ...hát igen, elég ritka...:-( miért nem valami f astra motorral van dolgom, abból legalább van bőven :-) olaj, víz nem folyik össze, az olajat csipegette eddig is,egészségére:-), bár az utübbi időben megnőtt az olajfogyasztás is.A víz fogyasztás nőtt meg rendesen+fehér füst, intenzitása motorfordulattól függ.illetve a hűtőrendszerbe beledolgozik valamelyik henger, ezáltal meg túlnyomás lesz benne és a maradék felgázosodott vizet meg a vízpumpa sem tudja cirkuláltatni.illetve még hidegen szinte szépen megy mind a 4 henger, de ahogy kezd üzemmeleg álapotba kerülni egyik henger max 0-5%-ot ha hozzá tesz az üzemhez... Találkoztam már olyannal, hogy sokat futott autónál beverődött a szelep a fészekbe, ezáltal a szelepszár vége "feljebb" került és kitámasztott a hidrotőke, mert azt a játékot már nem tudta tolerálni, és így nem zárt az egyik henger tökéletesen, de itt szerintem nem erről van szó.Persze látatlanban még nem bontom meg, kérdéses, hogy nem-e vetemedett annyit a hengerfej, hogy az így is gépmunka. Pusztán azért akartam, meg akarok másik hangerfejet keresni, mert az autót muszáj használni és ha szétbontom, meg elviszem felújíttatni a HF-et az megint egy csomó idő, persze most nem igazán van használva, ezért is kellene vmi ésszerű megoldást találni. üdv: kulcsár Link to comment Megosztás: More sharing options...
postd Elküldve Június27, 2008 Megoszt Elküldve Június27, 2008 Sziasztok Bocs ,hogy ne ide vág a problémám de érdekelne ,hogy reggeli indításkor 3 -4 mp -ig picit dadog a motor mint amikor egy henger nem megy aztán utána semmi baja. Gyertya , kábel, elosztó, vagy mi lehet szerintetek rossz? Persze bármelyik lehet csak nem tudom ki találkozott ilyennel vagy kinek volt hasonló gondja. Előre is köszi Üdv Dani Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június27, 2008 Megoszt Elküldve Június27, 2008 Vizes lett az olaj, elnyomta a HF tömítést. Csere. Utána tovább rakoncátlankodott. Gondoltam, hogy rotty a HF-nek is... Okosabb mester mondta, hogy nézzek azért a HF alá ismét... Kiderült hogy a novi zsír tömítés megadta magát szinte azonnal. Felrakáskor nem látszott, szétnyílt a tűzgyűrű, amikor nyomatékkal lett lehúzva. Az alaptétel ugye, hogy hf leszedésnél síkolás és új hf csavarok kellenek... ez megvolt? Bocs ,hogy ne ide vág a problémám de érdekelne ,hogy reggeli indításkor 3 -4 mp -ig picit dadog a motor mint amikor egy henger nem megy aztán utána semmi baja. Gyertya , kábel, elosztó, vagy mi lehet szerintetek rossz? Persze bármelyik lehet csak nem tudom ki találkozott ilyennel vagy kinek volt hasonló gondja. Vagy csak fellevegősödik a benyarendszer... öregebb AC esetén a visszacsapószelep hibája okozhat ilyet, illetve ha valamelyik injektor ereszt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts