Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Nincs gondom a magassággal, csak nagyon lengedezik a hátsó fertályom.

Mondjuk, lehet a lengés csillapító kezd megfeküdni 7-év után, minden esetre szeretném kicserélni,

ha lehet valami keményebbre mint az eredeti.

Esetleg van valakinek tapasztalata melyiket érdemes megvenni?

Üdv Oszi.

KONI?

Kárászynál március közepén ezen az áron ment:

A Koni sport (sárga) elsők ára: 32,424 Ft/db, a hátsók 21,595 Ft/db áron kaphatók. A garancia 3 év.

Boge márkát forgalmazunk még. Az elsők 28,036 Ft/db áron vannak, a hátsók ára: 17,322 Ft/db. A garancia 1 év.

Tavaszi akciónkban a Koni termékekből 15% kedvezményt adunk, ami a megadott árból kerül levonásra !

Vagy dobj egy mailt a ZSU-nak és ott is próbáld meg.

Megosztás:

SZiasztok.

Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek. Nemsokára készülök venni egy B omegát 95 - 96 -os évjáratot. Tudtok adni tanácsot ,hogy mire kell figyelni ennél a típusnál? 2 literes 16 szelepest szeretnék ennél nagyobb semmiképpen sem kell. Előzőleg volt fateromnak A omegája azzal szinte semmi gond nem volt 5 év alatt és talán szívesebben vennék olyat de az már picit öregebb széria mint a B. Vannak általános típushibák amikre figyelni kell? Mennyire megbízhatók ? stb

Előre is köszönöm

Üdv

Dani

Megosztás:

SZiasztok.

Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek. Nemsokára készülök venni egy B omegát 95 - 96 -os évjáratot. Tudtok adni tanácsot ,hogy mire kell figyelni ennél a típusnál? 2 literes 16 szelepest szeretnék ennél nagyobb semmiképpen sem kell. Előzőleg volt fateromnak A omegája azzal szinte semmi gond nem volt 5 év alatt és talán szívesebben vennék olyat de az már picit öregebb széria mint a B. Vannak általános típushibák amikre figyelni kell? Mennyire megbízhatók ? stb

Előre is köszönöm

Üdv

Dani

Nekem is ilyen a vasam. Ami hibák előfordultak vásárláskor, és alkuképes lett emiatt a vas:

-Nyikorgó fékek (+ bremsbelag felirat a kijelzőn): gagyi fékbetétek, vagy csontra kopott betét

-Szivárgó szelepfedél tömítés (megég a tűzfal felőli oldalon).

-Féloldalasan kopott első gumik: lógó futómű (pár ezer ft a szilent, de alkuképes :sowwy: )

-Lámpák állapota: bebarnult búra- alkuképes (új projektoros lámpa 13e/db)

-Szivárgó szimmeringek (váltó, diffi): asszem 3000ft/db

-Kopogó hidrotőkék: húzós, mert 5k/db (*16=80e huf)

-Vezérmű+meghajtó szíj, feszítők, vízpumpa, ilyesmi: 100e ft

-Ha ""forralja"" a vizet... tipikus vízkő, vagy termosztát

-Világító motordiagnosztika esetén érdemes kivillogtatni a hibát, ezzel súlyos tízezreket alkudhatsz.

-Hidegen akadózó váltó: nekem "csak" 7 deci olaj kellett a váltóba :lol:

-Hangos kipufogó: kipuff sortömítés, ill a kipuff flexibilis része elhervad

Javallott, hogy minden műanyag meglegyen körbe az autón, mert nehéz olcsón pótolni.

Ez érvényes a beltérre is, különösen az ajtó kapaszkodók gumis betéteire!

Megosztás:

A legfontosabb:

- futómű ne lógjon (sok a szilent, segédkaros kormányrudazat), mert arra súlyos pénzeket lehet költeni (hátul is nagyon meg kell nézni)

- motor állapotát érdemes egy kompresszióméréssel felmérni. 2.0 ecotec jó konstrukció, de hamarabb kopik, mint a régi 8v vasak.

- kasznirohadás... hátsó ívek, ajtók alja szokott nagyon erősen korrodálni.

Megosztás:

Sziasztok

Először is köszönöm a tanácsokat. Még pár kérdésem van. Nem minden 16 szelepes moci ecotec ugye? Illetve elég ritka ha jól láttam B omegából a régi 8 szelepes konstrukció. Nem gondoltam volna ,hogy ekkora hangsúly kell fektetni a futóműre de ezekszerint mégis :S no sebaj csak már hozzászoktam ,hogy a jó öreg Manta szinte mindent kibír de kell mellé egy használható családi autó is s ezért esett a választás az omira.

Ti mit javasolnátok egyébként : utolsó évjáratos A omegát vagy 96 körüli B omegát? Mármint a megbízhatóságra és a műszaki jellemzőkre értem. Meg még pár kérdés :sowwy: A B omegát kéttömegű lendkerékkel szerelték vagy sem?

Előre is köszönöm

Üdv

Dani

Megosztás:

Sziasztok

Először is köszönöm a tanácsokat. Még pár kérdésem van. Nem minden 16 szelepes moci ecotec ugye? Illetve elég ritka ha jól láttam B omegából a régi 8 szelepes konstrukció. Nem gondoltam volna ,hogy ekkora hangsúly kell fektetni a futóműre de ezekszerint mégis :S no sebaj csak már hozzászoktam ,hogy a jó öreg Manta szinte mindent kibír de kell mellé egy használható családi autó is s ezért esett a választás az omira.

Ti mit javasolnátok egyébként : utolsó évjáratos A omegát vagy 96 körüli B omegát? Mármint a megbízhatóságra és a műszaki jellemzőkre értem. Meg még pár kérdés :lol: A B omegát kéttömegű lendkerékkel szerelték vagy sem?

Előre is köszönöm

Üdv

Dani

B Omegába csak ECOTEC motor került (16, és 8 szelepesben egyaránt). Amire te gondolsz, az a c20xe(151LE) motor, a Calibrából. Ez a motor a régi c20ne motor erősen upgradelt verziója. Erősebb mint a x20xe, de rosszabb az emissziója.

Ezért B Omegába a x20xe (136LE)került, illetve a 8szelepes x20se(115LE), Ecotec kivitelben. Ezek szintén a c20ne módosulatai, csak más irányba történt a fejlesztés.

Futómű kényes, mivel elöl-hátul független futómű, rengeteg szilent. Viszont ha jó a futómű... Sztem messze jobb mint a többi autó.

Ilyen téren a megbízhatóság nem változott, mert a B Omega tul.képp továbbfejlesztése az A-nak.

Motorikusan-elektronikusan korszerűbb, kényelmesebb,modernebb. Ennek az ára, hogy bonyolultabb is. De hát valamit valamiért! :lol:

Ilyen analógiával a Zsiguli a legjobb, mert ha benzin, meg 12V van, akkor megy az autó :lol:

Persze ez csak az én véleményem, kövezzen meg, aki szerint nem így van! :P :sowwy:

Megosztás:

Még valami.

Tegyük fel a kereskedő vagy a tulajdonos vagy akárki "lógó" futóművel akarja eladni a kocsit és van annyira leleményes ,hogy a rosszul kopott gumikat kicseréli így számomra nem látszik ha lóg a dolog. Ilyen esetben mi utal még erre a hibajelenségre?

Megosztás:

Még valami.

Tegyük fel a kereskedő vagy a tulajdonos vagy akárki "lógó" futóművel akarja eladni a kocsit és van annyira leleményes ,hogy a rosszul kopott gumikat kicseréli így számomra nem látszik ha lóg a dolog. Ilyen esetben mi utal még erre a hibajelenségre?

El lehet vinni egy szervízbe, ahol felemelik és kicsit megrángatják, megforgatják a futómű alkatrészeit.

Pl. :sowwy:

Megosztás:

El lehet vinni egy szervízbe, ahol felemelik és kicsit megrángatják, megforgatják a futómű alkatrészeit.

Pl. :sowwy:

Jahh. Ha meg van emelve a kocsi, rángatással hamar kiderül a dolog.

Ajánlatos autószerelő ismerőshöz vinni, aki úgyis minden apróságot megtalál, főleg ha esetleg meglebegteted előtte, hogy ő csinálhatja majd :lol:

Egyébként még tipikus hiba, hogy a stabilizátor rudak kopognak.

Ez menet közben is hamar kiderül, mert olyan hangja van, mint ha ki akarna esni a futómű. A valóságban egy 3500ft-os alkatrész műbalhéja a zaj forrása :lol:

Megosztás:

Sziasztok.

Van 1 meglepő ámde kevésbé mulatságos problémám...

Megyek megyegetek az úton, kanyarodok jobbra, kanyarodok balra... :lol:

Aztán az idexem egyszercsak megszűnik.

Megállok jómagyar létén ráütök vagy 2t, de semmi...

Elindulok haza... próbaképp indexelek és lám müxik!!

Aztán 2nap mulva megint nem müxik :sowwy:.

És ez így megy hetek óta...

A bibi, hogy rendőrség van az utcánkban, és gyakran jönnek előttem, mögöttem... és nemnéznék jószemmel, ha nem indexelek...

Ráadásul balesetveszélyes.

Néztem az index kart, lebontottam a burkolatot, WD40 mindenre JÓÓ!!

De nemhozott javulást... mit nézzek meg?

Üdv

Megosztás:

Ti mit javasolnátok egyébként : utolsó évjáratos A omegát vagy 96 körüli B omegát? Mármint a megbízhatóságra és a műszaki jellemzőkre értem. Meg még pár kérdés :lol: A B omegát kéttömegű lendkerékkel szerelték vagy sem?

B Omega. Az a pár év sokat számíthat megbízhatóságban. Tudtommal csak a MV6 motorokhoz raktak kéttömegű lendkereket.

B Omegába csak ECOTEC motor került (16, és 8 szelepesben egyaránt).

Az X20SE nem ecotec (sőt, a dízel BMW sem :sowwy: ). :lol:

Néztem az index kart, lebontottam a burkolatot, WD40 mindenre JÓÓ!!

De nemhozott javulást... mit nézzek meg?

Pedig lehet hogy az index kar van kikopva. Próbából át kéne cserélni egy másikra. Lurdyhoz nem jössz valamikor? Mert nekem van...

Illetve lehet még bibis a vészvillogó kapcsoló, indexrelé is. Esetleg kábelköteg vagy csatlakozó. Szóval ezernyi a lehetőség :lol:

Megosztás:

Köszönöm a hasznos tanácsokat. Nincs más hátra mint előre :sowwy: Azért ha épp kapóra jön egy a hasznaltautón akkor belinkelem ide és kikérem a véleményetek ha nem gond, de jelenleg nem nagyon láttam olyat ami megfelelne. Van ami gyanúsan jó állapotú még a motortér is csilli - villi a másikban meg csak 86.000.- km van ,érdekes dolgok ezek szóval lesz mit szemezgetni.

Üdv

Dani

Megosztás:

A szelepfedél tömítés hibája úgy derül ki, ha kihúzod az egyik gyertyapipát, és az olajos, akkor biztos tömítéscsere. Sztem is B-t vegyél. Nem rohadnak jobban mint az A-k, de sokkal komfortosabb a belseje. Sztem, ha találsz egyet, és vmelyikünk környékén van, szívesen megnézzük neked.

Kettős tömegű lendkerék nem a 2.5 td-k ben van?

Ha tetszik az A Omi megbízhatósága, keress 8 szelepes mocis autót.

Megosztás:

Sziasztok!

Asszem én is átpártolok ebbe a topikba! :sowwy: Vettem a Kadett mellé/helyett (attól függ el tudom-e adni) egy 96 decemberi X20SE motoros B Omega Caravan-t. A különbséget nem lehet megfogalmazni... :lol: Elolvastam az utolsó 20-25 oldalt, amiből egyenlőre minden lényeges kérdésemre választ kaptam. Van valami, ami érdekelne mégis: felszereltségben mi volt a különbség a GL és a CD változat között (ugyanis az egyik oldalon CD-s díszlécem van, a másikon GL-es)? Azt tudom, hogy a CD a fullos volt, de mit takar ez? Mi az, ami a CD-ben tuti van, és a GL-ben semmiképp nincs... Csak hogy tudjam melyik volt az enyém.

Köszi Crime

Megosztás:

Sziasztok.

Megvan a fent említettindexes problémám még.

Az autó szereléshez annyi közöm van, hogy megtudom tankolni, illetve ablakmosó folyadékot is tudok bele tölteni... :lol:

Nos ebből kifolyólag nemmerek benne nagyon turkálni.

Viszont tegnap, megint eltünt az idexem, ekkor lenyitottam a kormány alatti biztosítók fedelét.

És itt egy érdekes dolgot találtam.

Van 1 fekete 2x3cm-es kocka, ami furcsán zúg (recseg), ha indexem nemjó.

Megmozgattam, és utánna már simán csak katogott.

Sztem, azt kéne kicserélnem, de lehet elég rá kis wd40? :sowwy:

A Tipomnál a wd40 volt mindenre a megoldás... :lol: :lol:

Bár olyan is volt, hogy sokat nyomtam és elfüstölt a kormányban valami :lol:

De kiderült számomra, hogy az kocsiban is minden füstel működik,

mert ha kijön belőle a füst.... AKKOR MÁR NEMJÓ... :P :lol: :P

Üdv

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.