opel16v Elküldve Június28, 2005 Megoszt Elküldve Június28, 2005 B Karavánnál az üzemanyagszűrőt milyen trükkel lehet kivarázsolni az odújából? :lol: Vagy felülről kellene próbálkozni? Láttam van az AC-nek fent takarólemeze... csak még nem volt időm leszedni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Június28, 2005 Megoszt Elküldve Június28, 2005 Csak bátran, leveszed a lemezt, alatta hozzáférsz a cucchoz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bogyo Elküldve Július2, 2005 Megoszt Elküldve Július2, 2005 Hali. :idea: Nem tudja valaki, hogy hol találok pontos leírást a 2.o DTI motoros omihoz??? Ilyenek érdekelnek, hogy gyári gyorsulás, végsebesség, fogyasztás, üzemanyagtank méret...stb. Letőltöttem az omi kézikönyvet de abba sajna nem volt semmi. :( Előre is köszi az ötleteket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Július2, 2005 Megoszt Elküldve Július2, 2005 Hali. :idea: Nem tudja valaki, hogy hol találok pontos leírást a 2.o DTI motoros omihoz??? Ilyenek érdekelnek, hogy gyári gyorsulás, végsebesség, fogyasztás, üzemanyagtank méret...stb. Letőltöttem az omi kézikönyvet de abba sajna nem volt semmi. :( Előre is köszi az ötleteket. katalogus.hasznaltauto.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július6, 2005 Megoszt Elküldve Július6, 2005 Úgy néz ki sikerül szereznem steinetz és még egy irmscher prospektuson kívül holden commodore és még egynéhány b omi prospektust vennem. Amúgy a srácnak van vauxhall prospektusa is, és még néhány száz prospektusa. Ha vkit érdekel, dobjon egy püt és elküldöm a srác mail címét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Július6, 2005 Megoszt Elküldve Július6, 2005 Úgy néz ki sikerül szereznem steinetz és még egy irmscher prospektuson kívül holden commodore és még egynéhány b omi prospektust vennem. Amúgy a srácnak van vauxhall prospektusa is, és még néhány száz prospektusa. Ha vkit érdekel, dobjon egy püt és elküldöm a srác mail címét. Lehet scanelni:)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július7, 2005 Megoszt Elküldve Július7, 2005 Már öt be van scennelve, de azok a sajátaim, de az újakat is be akarom. Ma voltam futóműállításon, és sajna kellett is állítani elöl és hátul is. De érezhető a javulás, mert csúszós úton nem mászkál az autó :( . És ez csak háromezer pénzembe került. Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Július8, 2005 Megoszt Elküldve Július8, 2005 Már öt be van scennelve, de azok a sajátaim, de az újakat is be akarom. Ma voltam futóműállításon, és sajna kellett is állítani elöl és hátul is. De érezhető a javulás, mert csúszós úton nem mászkál az autó :( . És ez csak háromezer pénzembe került.Bizony!! Évente én is szoktam vinni. Főleg az ilyen nagy vasakat mint a miénk. A rossz utakon hamar elmászik, szerintem havonta lehetne ráállítani. :evil: :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július8, 2005 Megoszt Elküldve Július8, 2005 Én már negyvenezer km-t tettem bele, de még csak két kormánygömbcsuklót kellett cserélnem. Sztem ez egyáltalán nem sok a magyar utakhoz képest. Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Július8, 2005 Megoszt Elküldve Július8, 2005 Én már negyvenezer km-t tettem bele, de még csak két kormánygömbcsuklót kellett cserélnem. Sztem ez egyáltalán nem sok a magyar utakhoz képest.Főleg ha figyelembe veszed, hogy előtte ki tudja mikor volt az a gömb új. Nekem csak stabilizátor szilentet kellett cserélni, és kerékösszetartást állítani. De én csak 16-18 ezer körül járok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Július9, 2005 Megoszt Elküldve Július9, 2005 De én csak 16-18 ezer körül járok. Mérföld? :( :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Július9, 2005 Megoszt Elküldve Július9, 2005 Mérföld? :( :lol: :lol:Nem, direkt átszámoltam. :lol: Nem akartam feltűnősködni. Szóval mióta megvettem az Omegát, majdnem 11 ezer mérföldet mentem vele. (Ebből 2 km-t egy barátom vezetett, amikor a motorját el kellett hozni a szerelőtől, de neki a bal lába gipszben volt.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július10, 2005 Megoszt Elküldve Július10, 2005 Autómata rulez :( Tőlem is mindig kérdezik, hogy mit csinálok a bal lábammal, mert ugye nem kell kupplungolni. Pedig nagyon kényelmes, amikor a városban araszolgatva nem kell a kupplungot rugdosni, hanem csak pihentetem a lábamat. De vannak, akiket nem lehet meggyőzni az autómata előnyeiről :shock: Pedig amcsiban nem véletlenül terjedt el ennyire, mivel ők köztudottan lusták 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Július10, 2005 Megoszt Elküldve Július10, 2005 Sziasztok. A segitségeteket szeretném kérni. Ma a BC kijelzőjén megjelent, az Oelmangel felirat, és egészen addig jelzett a check, mig meg nem álltam. Utána elindulás után minden ok, de kb. félora mulva ujra ugyanezt jelezte. És ez igy ment tovább. Megállásnál eltünt a felirat, és chehck jelzés is. A motorolajszint nivo szerint rendben van. Az olaj lámpa sem gyulladt ki. Mi lehet a gond? Előre is köszi. Ja, X20Xev aotomata. üdv. Tiv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Sziasztok. A segitségeteket szeretném kérni. Ma a BC kijelzőjén megjelent, az Oelmangel felirat, és egészen addig jelzett a check, mig meg nem álltam. Utána elindulás után minden ok, de kb. félora mulva ujra ugyanezt jelezte. És ez igy ment tovább. Megállásnál eltünt a felirat, és chehck jelzés is. A motorolajszint nivo szerint rendben van. Az olaj lámpa sem gyulladt ki. Mi lehet a gond? Előre is köszi. Ja, X20Xev aotomata. üdv. Tiv. Nem lehet,hogy olajcserét jelez? :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Egész konkrétan olajhiányt jelent... :shock: Azért tűnik el következő induláskor, mert addigra visszafolyik a karterbe az összes olaj... Sűrgősen nézz olajszintet, és tölts utána!!!! Nem kéne hogy csapágyas legyen a verda...én már csak tudom... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Tiv! Ha az olajpálca szerint van benne elég olaj, akkor 2 lehetőség van: - a.) régen volt olaj cserélve, és elveszítette az olaj a viszkozitását - b.) tönkrement az érzékelő (ez a valószínűbb). A szintjelző az olaj elektromos ellenállását méri, ami más hidegen mint melegen. Melegen már olyan értéket mér (hibásan), amiből a computer arra következtet, hogy nincs olaj. Az érzékelő nem olyan eszement drága, de csak olajcserénél érdemes vele foglalkozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Atommanó Dark Köszi. Az olaj 1500 km, két hete lett cserélve. Gyürüzésen esett át a motor, persze komplett hengerfej felújítással. A megállást ugy értettem, hogy csak az autóval állok meg, vagy lelassítok, eltünik a hibaüzenet. A motort le sem kell állitani. A szint rendben van. Holnap olajcsere, tehát érzékelő csere is:) Köszi az infót. Üdv. Tiv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Július12, 2005 Megoszt Elküldve Július12, 2005 Azért csere előtt nem ártana ha egy szakember (aki tudja az ellenállásértékeit az érzékelőnek) rámérne. Az, hogy lelassítasz és eltűnik a hibaüzenet, azt sem zárja ki, hogy rossz pozícóban lett visszaszerelve (már ha egyáltalán kivették, és vissza lehet tenni rosszul). Szóval a cserével csak akkor próbálkoznék első körben, ha nem drága... Link to comment Megosztás: More sharing options...
eszeky attila Elküldve Július12, 2005 Megoszt Elküldve Július12, 2005 valaki tudja hogy amikor a mutató belemegy a pirosba az az tartalékon van a visszajelző akkor hány kilométert lehet menni az autóval? hány liter van még a tankba kb.. köszi attila Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július13, 2005 Megoszt Elküldve Július13, 2005 Sajnos én nem tudom :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lui Elküldve Július13, 2005 Megoszt Elküldve Július13, 2005 valaki tudja hogy amikor a mutató belemegy a pirosba az az tartalékon van a visszajelző akkor hány kilométert lehet menni az autóval? hány liter van még a tankba kb.. köszi attila SZai Nekem "csak" A omegáim vannak, de amelyikben van BC az azt mondja, hoy olyankor még 100 km van hátra, normál felhasználásnál... Amelyikben nincs az ettől jóval kevesebbnél jelez.. :( Szal szerintem elviekben 100 km, de nem fogadnék rá... Főleg azért, mert ha kevésbé nyomod neki, akkor időnként még kialszik... Szal a BC-s a fogyidat is hozzákalkulálja.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Július14, 2005 Megoszt Elküldve Július14, 2005 Hali. Nekem B Ominál a Bc még 80-90 km-t ir ki mikor a lámpa először kigyullad. De tankoltam tele olyankor, és kb 60-65 liter megy bele. Ja, nem kombi. Állitolag 75 literes a tank. tehát olyan 10 liter biztos van benne a lámpa kigyulladásakor. Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Július14, 2005 Megoszt Elküldve Július14, 2005 Maaarha jó... :? Nekem már visszafelé görbül a mutató és még mindig nem világít... Kiéghetett az izzó. Valszeg csóró brit használta ha gyakran világított. :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Augusztus4, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2005 Sziasztok. Létezik hogy 96-os Omiban nincs gyári riasztó? Vagy csak az előző tulaj elvesztette a távirányitót ? Hogy tudom megállapitani, van e benne? Amugy elég jól felszerelt az autó, ezért hiányolom. Na és mivel csak a bal első ajtón van zár, és igy elég macerás a nyitás-zárás. Az immo sem lehet gyári, mert nem a kulcsban van hanem a müszerfal vak kapcslojába van belefurva. Na ez is macera, mert leállitom a motort, és fél perc mulva kulcs ki, odatartani, és ugy start. Ennyit a kocsi védelméről. Ja, van egy Titan dypol sebváltózár, amit persze reggelente elfelejtek kivenni inditás előtt :oops: :oops: Üdv. Tiv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts