FPepe Elküldve Július27, 2011 Megoszt Elküldve Július27, 2011 Jelen pillanatban nem látok jövőt ebben az autóban és ez nem azt jelenti hogy megcsináltatom bagóért és eladom törésmentesnek :D Az kicsit hihetetlenül hangzik hogy állják az átírás költségeit :) Részvétem! Szegeden még majdnem elütöttél vele, most meg... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Július28, 2011 Megoszt Elküldve Július28, 2011 Részvétem! Szegeden még majdnem elütöttél vele, most meg... Csináltál otthon woodo omegát és szurkáltad mi ? :) Kárszakértő megnézte...ugyanazt állapította meg mint én :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Július28, 2011 Megoszt Elküldve Július28, 2011 Felétek is vannak fehér éjszakák? Felénk nincsenek. Én délen lakok, Karlskrona-ban. Most viszont északon dolgozok, a sarkkörön túl. Scania-nak építek plazmavágó robotot. Mókás dolog. Viszont az nem, hogy éjszaka full világos van. Nincs kedve az embernek aludni! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Július28, 2011 Megoszt Elküldve Július28, 2011 Felénk nincsenek. Én délen lakok, Karlskrona-ban. Most viszont északon dolgozok, a sarkkörön túl. Scania-nak építek plazmavágó robotot. Mókás dolog. Viszont az nem, hogy éjszaka full világos van. Nincs kedve az embernek aludni! :) Ne baa! En is meloztam mar Karlskronaban!:D (na jo csak 1 v. 2 hetet, jo a navy museum) Olyan vicces kis tortenelmi falu feelingje van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Július28, 2011 Megoszt Elküldve Július28, 2011 Ne baa! En is meloztam mar Karlskronaban!:) (na jo csak 1 v. 2 hetet, jo a navy museum) Olyan vicces kis tortenelmi falu feelingje van. Hát igen. Mert tulajdonképp az :D Bár 36e fős lakossal már elég nagy városnak számít :D Mi jót csináltál a Marinmusee-ben? Az is szép hely. Most megyünk hétvégén. Voltam már ugyan ott párszor, de kaptunk két ingyenjegyet, plusz a ruszki tengeralattjárós részt még nem láttam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 Hát igen. Mert tulajdonképp az :) Bár 36e fős lakossal már elég nagy városnak számít :D Mi jót csináltál a Marinmusee-ben? Az is szép hely. Most megyünk hétvégén. Voltam már ugyan ott párszor, de kaptunk két ingyenjegyet, plusz a ruszki tengeralattjárós részt még nem láttam. Muzeumba csak beneztem, Erikfianal huztam az igat akkoriban... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pze Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 sziasztok! Szebb nyarat mindenkinek! Hát régóta nem volt gondom hála Istennek, de most nem szuperál a kicsike úgy ahogy szeretném! Sajnos elszállt a kormánymű szimeringem, vettem egy másikat ami csodálatos, egyszer mert nem folyik, másrészt mert ugyan olyan könnyű tekerni mint a régit (állva), de ha elindulok vele egy bizonyos sebbésség után nehéz lesz ( nehezebb tekerni) ami szokatlan mert a régi nem csinált ilyet gondoltam van benne valami érzékelő, hogy kicserélem de addigra a szerelőm kidobta így nem tudom kipróbálni. Ha csökkentem a sebességet kb 10km/h akkor megint könnyű de kb 30km/h után megint nehéz lesz. Olaj ugyan az a típus van benne ami volt. Mit javasoltok? mit lehet ilyenkor tenni? Köszönöm a válaszotok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 sziasztok! Szebb nyarat mindenkinek! Hát régóta nem volt gondom hála Istennek, de most nem szuperál a kicsike úgy ahogy szeretném! Sajnos elszállt a kormánymű szimeringem, vettem egy másikat ami csodálatos, egyszer mert nem folyik, másrészt mert ugyan olyan könnyű tekerni mint a régit (állva), de ha elindulok vele egy bizonyos sebbésség után nehéz lesz ( nehezebb tekerni) ami szokatlan mert a régi nem csinált ilyet gondoltam van benne valami érzékelő, hogy kicserélem de addigra a szerelőm kidobta így nem tudom kipróbálni. Ha csökkentem a sebességet kb 10km/h akkor megint könnyű de kb 30km/h után megint nehéz lesz. Olaj ugyan az a típus van benne ami volt. Mit javasoltok? mit lehet ilyenkor tenni? Köszönöm a válaszotok! Első kérdés: Miért nem viszed vissza a szerelőhöz? Ne te szopj vele, ha már fizettél egyszer. Nameg, milyen motor? tudtommal a sornégyeseket (meg talán a dízeleket is) kizárólag mezei hidraulikus rásegítővel szerelték, semmi adaptív kütyü... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pze Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 A szerelőm cimbora és sajna nincs ötlete! A motorom 2.5td amiből jött az v6 azt hiszem az is disel?? Külsőre teljesen megegyezik! Két vezeték jön le a kormánymüről az nem tudom mire szolgál! És itt a tudás vége! Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 A szerelőm cimbora és sajna nincs ötlete! A motorom 2.5td amiből jött az v6 azt hiszem az is disel?? Külsőre teljesen megegyezik! Két vezeték jön le a kormánymüről az nem tudom mire szolgál! És itt a tudás vége! nem tudtad? cimbora szerelő a legdrágább! :) hát a v6 csak nagyon rossz esetben üzemel dízelként :D élete legnagyobb részét benzinfalóként tölti :D :D :lol: első tippem hogy az a két vezeték az adaptív fokozaté. na majd megnézem mit találok róla... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 A szerelőm cimbora és sajna nincs ötlete! A motorom 2.5td amiből jött az v6 azt hiszem az is disel?? Külsőre teljesen megegyezik! Két vezeték jön le a kormánymüről az nem tudom mire szolgál! És itt a tudás vége! Amit tudok, hogy a dieselben sebességfüggő a rásegítés, ezt tapasztaltam a miénken, mikor az ABS-kocka nem tudott sebességjelet szolgáltatni. Azt nem tudom, hogy a V6 is ilyen volt-e, ill. kompatibilisek-e egymással. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 Amit tudok, hogy a dieselben sebességfüggő a rásegítés, ezt tapasztaltam a miénken, mikor az ABS-kocka nem tudott sebességjelet szolgáltatni. Azt nem tudom, hogy a V6 is ilyen volt-e, ill. kompatibilisek-e egymással. Ja. minden 6hengeresen Servotronic van. Elektromosan vezérelt hidraulikus rásegítés, most olvasom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 A szerelőm cimbora és sajna nincs ötlete! A motorom 2.5td amiből jött az v6 azt hiszem az is disel?? Külsőre teljesen megegyezik! Két vezeték jön le a kormánymüről az nem tudom mire szolgál! És itt a tudás vége! Ahogy mondtam, pontosan az a két vezeték a servotronic vezérlése. Amúgy a dízelbe is meg a V6-osokba is ugyanaz a kormánymű, ugyanolyan rásegítéssel. Legalábbis a gyári kiépítés szerint. 3 fokozatban állítja a rásegítés mértékét, 20km/h és 120km/h a váltási pontjai. K41es relé vezérli, elvileg a kormány alatt lakik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 Ahogy mondtam, pontosan az a két vezeték a servotronic vezérlése. Amúgy a dízelbe is meg a V6-osokba is ugyanaz a kormánymű, ugyanolyan rásegítéssel. Legalábbis a gyári kiépítés szerint. 3 fokozatban állítja a rásegítés mértékét, 20km/h és 120km/h a váltási pontjai. K41es relé vezérli, elvileg a kormány alatt lakik. Ha már lusta vagy megkeresni így néz ki (piros)... :) :D :D :D :lol: ;) http://www.omegaowners.com/forum/YaBB.pl?num=1307121462 Nem néztem meg pedig van otthon egy kiszedett darab... Elvileg a vezérlésének kell biztosítékról pozitív, test, sebességjel ABS kockáról, meg 2 vezeték valami szervó mágnesszelepre..?, 1 vezeték meg olyan nyomvonalon megy amit nem tudok értelmezni a rajzból. Ha nem jutsz vele semmire akkor lehet tudok Neked embert aki mélyebben benne van mi hova, honnan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Ha már lusta vagy megkeresni így néz ki (piros)... :) :D :D :D :lol: ;) http://www.omegaowners.com/forum/YaBB.pl?num=1307121462 Nem néztem meg pedig van otthon egy kiszedett darab... Elvileg a vezérlésének kell biztosítékról pozitív, test, sebességjel ABS kockáról, meg 2 vezeték valami szervó mágnesszelepre..?, 1 vezeték meg olyan nyomvonalon megy amit nem tudok értelmezni a rajzból. Ha nem jutsz vele semmire akkor lehet tudok Neked embert aki mélyebben benne van mi hova, honnan. Ha már lusta vagy megkeresni, a 14-es biztosíték az... :) :D :lol: :D Amúgy ja. Kap tápot, testet, sebességjelet, két kanóc megy a szelephez, és egy megy a diagnosztikára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Biztosító bemondott egy 300at...persze nem fogadom el. Felhívom a kárszakértőt hogy ez miért és hogyan. A válasz az volt h az ingatlanok meg az autók is nyomott áron mennek. Használtautón ilyen évjárat és felszereltség 300 és 650 közt van...gondoltam bemondanak egy 400-450et....mehetek a pénzem után....közben meg autót is kéne venni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 nem tudtad? cimbora szerelő a legdrágább! :) hát a v6 csak nagyon rossz esetben üzemel dízelként :D élete legnagyobb részét benzinfalóként tölti :D :D :lol: első tippem hogy az a két vezeték az adaptív fokozaté. na majd megnézem mit találok róla... Mintha a V6-nál sebességfüggő lenne, de nem vagyok biztos... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 A szerelőm cimbora és sajna nincs ötlete! A motorom 2.5td amiből jött az v6 azt hiszem az is disel?? Külsőre teljesen megegyezik! Két vezeték jön le a kormánymüről az nem tudom mire szolgál! És itt a tudás vége! Akkor vidd olyanhoz, aki ért hozzá, mielőtt a cimborád teljesen szétbassza... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Biztosító bemondott egy 300at...persze nem fogadom el. Felhívom a kárszakértőt hogy ez miért és hogyan. A válasz az volt h az ingatlanok meg az autók is nyomott áron mennek. Használtautón ilyen évjárat és felszereltség 300 és 650 közt van...gondoltam bemondanak egy 400-450et....mehetek a pénzem után....közben meg autót is kéne venni. Nem kultúrált módon azt kellett volna mondanod, ha így folytatja, Ő is nyomottan fog menni....amúgy sajna B1-re nem fizetnek sztem túl jól... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Augusztus4, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2011 Ha valakinek van robbantott abraja x30xe-hez nem tudna megnezni nekem a GM szamat a karter szuszogojaban levo kis gumimembrannak? Egy mukodo link is megteszi es kilesem en... Koszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Augusztus4, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2011 Nem kultúrált módon azt kellett volna mondanod, ha így folytatja, Ő is nyomottan fog menni....amúgy sajna B1-re nem fizetnek sztem túl jól... jah csak 500 alatt meg nemnagyon találok értelmes caravant. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Augusztus4, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2011 Nem kultúrált módon azt kellett volna mondanod, ha így folytatja, Ő is nyomottan fog menni....amúgy sajna B1-re nem fizetnek sztem túl jól... jah csak 500 alatt meg nemnagyon találok értelmes caravant. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Augusztus4, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2011 Biztosító bemondott egy 300at...persze nem fogadom el. Felhívom a kárszakértőt hogy ez miért és hogyan. A válasz az volt h az ingatlanok meg az autók is nyomott áron mennek. Használtautón ilyen évjárat és felszereltség 300 és 650 közt van...gondoltam bemondanak egy 400-450et....mehetek a pénzem után....közben meg autót is kéne venni. Lobogtasd a javításokról, és alkatrészekről szóló számlákat. Elvileg az is feltornássza az árat. De nekem pl az is számított, hogy szépségdíjas az autóm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Augusztus4, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2011 jah csak 500 alatt meg nemnagyon találok értelmes caravant. erre meg tudod mit mond a biztosító... hogy számító g#ci vagy, és ne akarj rajtuk meggazdagodni. szánalmasak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Augusztus4, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2011 Lobogtasd a javításokról, és alkatrészekről szóló számlákat. Elvileg az is feltornássza az árat. De nekem pl az is számított, hogy szépségdíjas az autóm. na ez meg még szánalmasabb. mmint nem az hogy szépségdíjas a kocsi, hanem hogy ilyennel kell bizonyítgatni a dolgokat. egyik havernak újítottunk fel egy D Asconát. Szép lett a gép nagyon, patika motor, utolsó csavarig felújítva, a kasztni kihegesztve, telibefújva, a gyári metálzöld színre, állat lett. aztán egy párezer km után megcsukták egy egyenrangú kereszteződésben. nem volt kérdés, a srác a vétlen, oldalról belezúgott egy vadbarom. biztosító ajánlata: gtk, és 200e :) mire vitte a srác a számlát, hogy csak a gépműhely számlája 120e ft volt, és akkor nem beszélve a teljesen újjáépített futóműveken, beltéren, festésen... (amiről ugye sokszor nem is volt számla... Vaterán, ebay-en lőtt cuccok, fényezés cimbora által, stb.), valamint a munkadíj... végül az lett, hogy sikerült feltornászni 450e-re, de a srác még így se volt áránál... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts