Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Sziasztok.

2 dolog miatt látogattam meg a fórumot.

1. 97es 2.5 td-m van. Volt egy olyan problémám, hogy ha meleg volt a kocsim, akkor csak hosszú indítózás után indult be.

Benéztem ide, visszaolvastam, és mindenkitől az adagoló hibát állapítottam meg.

Hívtam a szerelőmet, annyi tanácsot adott, hogy spóroljak, mert nem lesz olcsó...

Eljött a temetőjárós időszak, ahol a hosszú önindítózás következtében szétment az önindítóm is... RIP

Otthagytam a temetőben, 2 nap múlva behúzták nekem, és go a szerelőm.

Viszonylag olcsón megúsztam, felujította az önindítóm, de ami a jóhír...

PÖCC RÖFF HIDEGEN-MELEGEN !!!!!!

Ezt azért osztottam meg veletek, hogy ha valakinek hasonló gondja akad, nézesse meg az önindítót is, hátha az kavar be...

2. az említett évjáratban 2 DIN-es fejegységet hogyan lehet beépíteni?

Van valami takaró rész, amit a keret mellé lehet rakni?

Megmarad a szivargyújtó?

Előre is köszi ...

1. Erről is volt szó, figyelmetlenül olvastál. Új, erősebb akkuval és jó önindítóval javulnak a melegindítási gondok, viszont ettő még nem javul a HDK fej. Ideiglenes megoldás...

2. Ez egy ritka ökör kérdés volt. Kb olyan, hogy miképp tudnál alátenni 22 collos kerekeket, 345-ös gumival...

Megosztás:

Beszéltem az emberrel, korrektnek tűnt, kérdezés nélkül is sokat elmesélt az autóról. Holnap elmegyek megnézni. Nekem se álmom a fehér, de ebben a 3000-es motoron és a bőrön kívül minden benne van, amit szeretnék. Bőr nélkül tudok élni, a 3000-es motor pedig hamar benne van, ha anélkül se bírnám ki már tovább. :lol:

-Klíma

-tetőablak

-kéziváltó

-gyári vonóhorog

-fűtött recaro

Ami MV6 most fent van, az mind foteles, amit utálnék, sokon nincs vonóhorog és a kézivóltósak mind lelakottak, vagy

drágák, kombiban pedig most talán nincs is olyan...

Az, hogy nem GL, az pozitívum? :lol: Nem értek ezekhez a felszereltségi szintekhez, nekem eddig csak GSI-m és Vectra 2000-em volt, meg most legutóbb egy E30. :lol:

Ha most választanom kellene ez és a miskolci zöld MV6 kombi között, aminek levitték az árát 390e-re, szerintem ezt választanám, mert abban fotel van, automata és nincs rajta horog... :excl:

De ha tud valaki valami jó Omegát, ne tartsa magában! :(

Gondold meg! De a Te pénzed. Amúgy a mocicseréhez váltót is kell cserélned...

Megosztás:

Az Astrába milyen volt az X30XE?Teljesítmény, élmény, fogyi??

Kb. 240LE és 300Nm, a hosszú váltó miatt nem annyira agresszív, de nagyon dinamikus, 220 felett kell csak 5-öst húzni.- :excl:

Fogyasztás lábfüggő, 8l-el is simán el lehet vele furikázni, ha nem egyfolytában nyélgázon közlekednek vele.

Megosztás:

Gondold meg! De a Te pénzed. Amúgy a mocicseréhez váltót is kell cserélned...

Azért, mert R28 van gyárilag az X30-on és R25 az X25-ön?

Attól még nem fogok váltót cserélni. :(

R28-nak kicsit hosszabb az 5. sebessége, de ennyi. Ha elsőkerekeseknél F16, F20-akkal mennek 300-310Nm-ekkel X30XE-vel, akkor nem fogom eltörni az R25-öt sem. :lol:

Az Omegával kapcsolatban meg miből gondolod, hogy rom?

Ha ismered, akkor légyszi oszd meg velem is, hogy ne furikázzak holnap feleslegesen Budapestre. :excl:

Nézegetve a kínálatot elég sok Omegáról lerí, hogy leélt vackok, azokat el se megyek megnézni, erről eddig ez nem jött le.

Megosztás:

R28-nak kicsit hosszabb az 5. sebessége, de ennyi. Ha elsőkerekeseknél F16, F20-akkal mennek 300-310Nm-ekkel X30XE-vel, akkor nem fogom eltörni az R25-öt sem. :lol:

Ha ismered, akkor légyszi oszd meg velem is, hogy ne furikázzak holnap feleslegesen Budapestre. :excl:

Nézegetve a kínálatot elég sok Omegáról lerí, hogy leélt vackok, azokat el se megyek megnézni, erről eddig ez nem jött le.

Ide a fórumra is írt régebben vki, hogy az MV6-ra a 2.5V6 váltóját tette fel. A gyári üléseket is a recaro gyártja. A fényezésén sztem az látszik, hogy nem sokat látott garázst. A fehér pedig nagyon divatos mostanában. Merciből és bömösből is rengeteg fehér fogy.

Megosztás:

Megnéztem a prospektusaimat, és egy 99/01 kiadású németben találtam meg ezt a kivitelt. Omega Sport volt a neve. Gyárilag xenonnal, 16os alufelnivel, cd-tárral, fekete fautánzatú középkonzollal, digit klímával, világítós napellenzővel, négy elektromos ablakkal, automata szintszabályozással, fedélzeti computerrel. Alapban 2.0 16V motorral, de kérhető volt a 2.5 és a 3.0 V6. Diesellel nem volt kapható.

Megosztás:

Akkor szerencsés vagy, mert nekem a C20NE bedarálta az F16-ot, igaz előttem sokat kaphatott szegény az élettől, én csak egyszer rúgattam meg és kuka lett a váltó.

Omega. Az elejéről hiányzik a fényszórómosó, tuti törve volt. A 2 első ajtó nagyon lóg, különösen a bal első, úgyhogy nagyott kaphatott, ha elmentek az oszlopok. Ezt támasztja alá a balos hátsó díszléc felgyűrődése is. A kormány a váltógomb és a kapcsolók szarrá vannak kopva, ebben rengeteg km van...

Megosztás:

Megnéztem a prospektusaimat, és egy 99/01 kiadású németben találtam meg ezt a kivitelt. Omega Sport volt a neve. Gyárilag xenonnal, 16os alufelnivel, cd-tárral, fekete fautánzatú középkonzollal, digit klímával, világítós napellenzővel, négy elektromos ablakkal, automata szintszabályozással, fedélzeti computerrel. Alapban 2.0 16V motorral, de kérhető volt a 2.5 és a 3.0 V6. Diesellel nem volt kapható.

Na de ez 98/3...

Megosztás:

Omega. Az elejéről hiányzik a fényszórómosó, tuti törve volt. A 2 első ajtó nagyon lóg, különösen a bal első, úgyhogy nagyott kaphatott, ha elmentek az oszlopok. Ezt támasztja alá a balos hátsó díszléc felgyűrődése is. A kormány a váltógomb és a kapcsolók szarrá vannak kopva, ebben rengeteg km van...

Korrekt elemzés :excl:

Látsz neki valami használhatót ? v6, lehetőleg manuál, 600000 Forint környékén keres asszem.

Megosztás:

Attól még nem fogok váltót cserélni. :excl:

R28-nak kicsit hosszabb az 5. sebessége, de ennyi. Ha elsőkerekeseknél F16, F20-akkal mennek 300-310Nm-ekkel X30XE-vel, akkor nem fogom eltörni az R25-öt sem. :(

Ööö...ezügyben TD-vel már volt egy körünk, és én azt mondom idővel megeszi, használattól függ természetesen, de elfogyasztja.

Természetesen rátehető és mivel az R28 sztem jóval ritkább így adott esetben érthető.

Megosztás:

Én iss azt mondom, hogy a képekhez képest nagy csalódás lesz élőben. Ennyiért nem adnak el jó autót. De még kicsit rosszat sem....

De majd leírod délután vagy holnap, mert ennyi nyűglődés után gondolom megnézed.

Megosztás:

Na de ez 98/3...

Láttam én is. De ha kintről hozták be, mi a garancia, hogy tényleg 98/3-as. Lehet, hogy év végi, akkor pedig már rendben van a prospektus infója.

Amúgy sógorom autóján is hiányoznak a lámpamosók. Nem volt törve, hanem menet közben elhagyta őket :excl:

Megosztás:

Én iss azt mondom, hogy a képekhez képest nagy csalódás lesz élőben. Ennyiért nem adnak el jó autót. De még kicsit rosszat sem....

De majd leírod délután vagy holnap, mert ennyi nyűglődés után gondolom megnézed.

V6-nál legrosszabb esetben a motor gatya. Ő úgyis belerak egy 3.0-át :excl: Félreértés ne essék, nem akarom sztárolni az autót. Nekem sem volt szimpi elsőre. Meg másodikra sem. Én biztos ragaszkodnék az MV6-hoz, mégha automata és vonóhorogtalan is.

Megosztás:

Pillanatnyilag egy szimpatikus MV6 kombit látok, azt pedig 1,1 misiért rakták fel, 96-os és nem tudom mennyire gondolhatják komolyan az árat. :excl:

A szögedit? Gondolom 1-ért gond nélkül odaadják....

Ha valaki sokra tartja az autóját, az nem szokott véletlen lenni. Az mondjuk lehet, hogy kicsit elvetette a sulykot...

Én mondjuk most 6 kiló alatt nem adnám az enyémet, de a kutya nem vinné el annyiért. TD iss csak 2-t akar érte adni.... :(

Megosztás:

A szögedit? Gondolom 1-ért gond nélkül odaadják....

Ha valaki sokra tartja az autóját, az nem szokott véletlen lenni. Az mondjuk lehet, hogy kicsit elvetette a sulykot...

Én mondjuk most 6 kiló alatt nem adnám az enyémet, de a kutya nem vinné el annyiért. TD iss csak 2-t akar érte adni.... :excl:

De ez kereskedésben van. Amúgy én sem hiszem hogy 700e alatt odaadnám az enyém. De nrm hinném, hogy vki is adna érte ennyit. Igaz nekem még többet is megér :(

Megosztás:

De ez kereskedésben van. Amúgy én sem hiszem hogy 700e alatt odaadnám az enyém. De nrm hinném, hogy vki is adna érte ennyit. Igaz nekem még többet is megér :(

Tied milyen évjárat? 95?

Mondjuk le volt rombolva a hátulja rendesen, kinek kell :excl: Jóóó, ez csak gonoszkodás...

Az lehetséges, hogy a jobb oldali ajtóid színe az nem teljesen egyforma?

Megosztás:

Tied milyen évjárat? 95?

Mondjuk le volt rombolva a hátulja rendesen, kinek kell :( Jóóó, ez csak gonoszkodás...

Az lehetséges, hogy a jobb oldali ajtóid színe az nem teljesen egyforma?

Te kis gonosz :excl:

94 év végi. A kârszakértő szerint nincs olyan eleme az autónak, ami ne lett volna fújva. Az előnye hogy nincs szarrá rohadva.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.