skyrangr Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Köszi, mázli hogy van tetőkorlát :) Te, nem lehet az, hogy falsot mutat a műszer? Elég abszurd, hogy nem tudja felszívni a pumpa a benzint, aztán mégis... Link to comment Megosztás: More sharing options...
qwertz Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Nincs index,de a visszajelző folyamatosan világít,ha indexelek! Van vonóhorog a kocsin. Mi lehet a baj??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Nincs index,de a visszajelző folyamatosan világít,ha indexelek! Van vonóhorog a kocsin. Mi lehet a baj??? Bármi lehet. Kiégett izzó, meghalt relé, rosszul kötött/beázott utánfutó csatlakozó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Nincs index,de a visszajelző folyamatosan világít,ha indexelek! Van vonóhorog a kocsin. Mi lehet a baj??? Villanyász megmondja... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Október8, 2010 Megoszt Elküldve Október8, 2010 Te, nem lehet az, hogy falsot mutat a műszer? Elég abszurd, hogy nem tudja felszívni a pumpa a benzint, aztán mégis... Gondoltam rá mert a hőfokjelzőm is ugrál, de akkor meg az lenne az abszurd hogy menetközben sose fogy ki csak ha indítok. Tegnap meg biztosan volt benne 10 liter. Nagyon nem fogok belemászni a témába max telitankkal járok és félnél tankolok :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október8, 2010 Megoszt Elküldve Október8, 2010 Gondoltam rá mert a hőfokjelzőm is ugrál, de akkor meg az lenne az abszurd hogy menetközben sose fogy ki csak ha indítok. Tegnap meg biztosan volt benne 10 liter. Nagyon nem fogok belemászni a témába max telitankkal járok és félnél tankolok :) Ja, ez egy jó teszt lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október8, 2010 Megoszt Elküldve Október8, 2010 Én sem hiszek a benzinszintjelzőnek, mert egyik indítás után 20 litert ír, 10 perc múlva a következő indításnál már piros alján van és világít, hogy üres a tank. Közben pedig csak gázzal megyek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MiBa Elküldve Október9, 2010 Megoszt Elküldve Október9, 2010 Gondoltam rá mert a hőfokjelzőm is ugrál, de akkor meg az lenne az abszurd hogy menetközben sose fogy ki csak ha indítok. Tegnap meg biztosan volt benne 10 liter. Nagyon nem fogok belemászni a témába max telitankkal járok és félnél tankolok :) Benzin problémádra egy tipp.... A tankban lévő pohárból szívja a benzint.A vissza folyó ág pedig a pohárba megy...Alacsony üa szintnél ha a visszafolyó cső kicsúszott a kkor a benzin kifolyik a pohárból....Nézz bele egy próbát megér!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Eriic Elküldve Október9, 2010 Megoszt Elküldve Október9, 2010 Sziasztok! Az lenne a problémám hogy az autó (2.5 td) kormányművéből , elfolyik az olaj, nem vészesen de azért jócskán csökken a szintje a hetek múltával, aknára álltam és alul folyik a bordázott tengelynél:S , gondolom ezt nem könnyű szétszedni esetleg egy szimering cseréért :S de nem tudom mit csináljak :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
ukslayer Elküldve Október9, 2010 Megoszt Elküldve Október9, 2010 Sziasztok! Az lenne a problémám hogy az autó (2.5 td) kormányművéből , elfolyik az olaj, nem vészesen de azért jócskán csökken a szintje a hetek múltával, aknára álltam és alul folyik a bordázott tengelynél:S , gondolom ezt nem könnyű szétszedni esetleg egy szimering cseréért :S de nem tudom mit csináljak :S Ha jól tudom tipushiba a csöpögő kormánymű.Felújitott,vagy jó állapotú bontott darab beszerzése érdemes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Sziasztok! Az lenne a problémám hogy az autó (2.5 td) kormányművéből , elfolyik az olaj, nem vészesen de azért jócskán csökken a szintje a hetek múltával, aknára álltam és alul folyik a bordázott tengelynél:S , gondolom ezt nem könnyű szétszedni esetleg egy szimering cseréért :S de nem tudom mit csináljak :S Ha visszaolvasol, láthatod, hogy ki lehet cserélni a szimmeringet, amitől el is áll a csöpögés. Nem kell leszedni a kormányművet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Tudom hogy nem B omega felni de nem tudjátok hogy kell levenni erről a kupakot ? defekt esetén nem szeretnék az út szélén rájönni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Ott van rajta a csavar, amin 3 kis lyuk van. Azt kell kicsavarni egy speckó közbetét segítségével. De sztem jobban jársz, ha otthon kibányászod őket, és fűrésszel bevágod, hogy csavarhúzóval ki tudd szedni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Ott van rajta a csavar, amin 3 kis lyuk van. Azt kell kicsavarni egy speckó közbetét segítségével. De sztem jobban jársz, ha otthon kibányászod őket, és fűrésszel bevágod, hogy csavarhúzóval ki tudd szedni. Vagy egy esztergályos csinál egy T-kulcsot hozzá, kb 300ft-ért (ha otthon nincs állványos fúród... mert azzal kb 20 perc elkészíteni) Megfúrsz egy 14-16os csavar fejét, és beleforrasztasz 3 stiftet a biztonsági csavar osztásának megfelelően. ráhegesztesz egy vasrudat a csavar szárára, és kész is a T-kulcs :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
fureszoszkar Elküldve Október11, 2010 Megoszt Elküldve Október11, 2010 Üdvözletem Mindenkinek! Sajnos elkezdtek szólni a hátsó kerékcsapágyaim, szeretném cserélni mindkettőt. Olvastam, hogy valami spec szerszámot kell gyártani a kiszedéshez. Valaki leírná, hogyan is nézhet ki, és mire kell használni. Meg ezt találtam az angoloknál: http://www.omegaowners.com/forum/YaBB.pl?num=1186653928/0 Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október11, 2010 Megoszt Elküldve Október11, 2010 Üdvözletem Mindenkinek! Sajnos elkezdtek szólni a hátsó kerékcsapágyaim, szeretném cserélni mindkettőt. Olvastam, hogy valami spec szerszámot kell gyártani a kiszedéshez. Valaki leírná, hogyan is nézhet ki, és mire kell használni. Meg ezt találtam az angoloknál: http://www.omegaowners.com/forum/YaBB.pl?num=1186653928/0 Ha bontás nélkül akarod megcsinálni, akkor kellenek hozzá a célszerszámok (időtakarékos módszer, viszont bazi drága). Ha nincsenek célszerszámaid (főleg a csapágy kinyomása a mókás), akkor lengőkar leszed, és úgy ki lehet szedni. A célszerszám, ami szükséges, egy csapágy kihúzó. Lényege hogy a kihúzó megtámaszkodik az agyon, a kihúzón átmegy egy menetes szár, aminek a végén egy keresztvas van, ami nekifeszül a csapágy bent maradt futófelületének, és kihúzza a csapágyat (ami a kihúzóba belecsúszik, mivel nagyobb a belső átmérője mint a csapágy, de még pont felül az agyra). Ezt le lehet gyártani masszív vascsőből, vagy legegyszerűbb, ha acetilén/oxigén palack kupakjából faragod, az elég masszív, és a mérete is stimmel. A csapágyat meg be lehet rakni zsugorítással. A csapágyat bedobod a mélyhűtőbe, megpucolod, és esetleg megmelegíted (bár nem szükséges) az agyat, és amikor már fehér a csapágy, becsúszik a helyére. Amúgy az eljárás egyszerű, kocsi fel, féltengely le, rögzítőanya lekap (légkulcs nélkül nem esélyes), agy kihúz, csapágy kihúz, úgy csapágy berak, agy lepucol, agy visszarak, rögzítőanya visszarak, féltengely visszarak, és kész. A nehézségek az agy és a csapágy kihúzásán, meg az új csapágy visszarakásánál vannak. A kivitel nem épp szerelés-barát megoldás. Ha nem vagy felszerelve, jobb ha neki sem állsz, nem egy egyszerű eset... ha elakadsz, ott marad a mozgásképtelen autó, aztán kereshetsz vkit, aki megoldja... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Október11, 2010 Megoszt Elküldve Október11, 2010 Köszi, gondoltam hogy nem egyszerű a levétel :) Azért megnézem a csomagtartót hátha van ott valami célszerszám :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október11, 2010 Megoszt Elküldve Október11, 2010 Köszi, gondoltam hogy nem egyszerű a levétel :) Azért megnézem a csomagtartót hátha van ott valami célszerszám :D Próbáld meg egy -lehetőség szerint már törött- Seeger-fogóval. Ha nincs megtépve, akkor le kellene jönnie szépen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolesz1 Elküldve Október11, 2010 Megoszt Elküldve Október11, 2010 Tudom hogy nem B omega felni de nem tudjátok hogy kell levenni erről a kupakot ? http://94.246.113.76/images/35/3598415038.jpg defekt esetén nem szeretnék az út szélén rájönni :) Ilyenre van szükség hozzá http://kep.psharing.com/443556.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október11, 2010 Megoszt Elküldve Október11, 2010 Ilyenre van szükség hozzá http://kep.psharing.com/443556.jpg Ezekből többféle kiosztású (tehát a bütykök nem ugyanúgy helyezkednek el) van, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október11, 2010 Megoszt Elküldve Október11, 2010 Nekem is szólnak a hátsó csapágyak, de még nem bírtam magam rábeszélni a cserére. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolesz1 Elküldve Október11, 2010 Megoszt Elküldve Október11, 2010 Ezekből többféle kiosztású (tehát a bütykök nem ugyanúgy helyezkednek el) van, nem? 1párat már készítettem, de mind erre a méretre kellett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Október11, 2010 Megoszt Elküldve Október11, 2010 1párat már készítettem, de mind erre a méretre kellett. köszi megnézem hátha van a pótkerék alatt...-nem reménykedek nagyon :) most szevízben van az autó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október12, 2010 Megoszt Elküldve Október12, 2010 1párat már készítettem, de mind erre a méretre kellett. Na akkor ha Opel felnit megyek kommunizálni, tudom hogy vinni kell az én kulcsomat! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Eriic Elküldve Október13, 2010 Megoszt Elküldve Október13, 2010 Sziasztok! Nincs valakinek , 2.5 td-hez eladó . üzemanyag szivatyúja ??? Választ előre köszönöm ERIK Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts