balintka Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Igyekszem minnél jobb állapotban megtartani. Tényleg jó a gép, megsasoltam az összes képet. ... Az elöbb láttam egy társadalmi célú hírdetést (tvben), tiszta fejjel, disco baleset stb... Nem ez az érdekes, hanem az amibe a fiatalok behuppantak. Mibe? Na mibee?? Hát egy fehér caravanba. Éreztem én anno hogy potenciálisan partyképes a gép. :lol: Morcosított :D volt és mintha már láttam volna hasonlót, aztán beugrott hogy múltkor itt tallóztam :) a dolgokat pár évre visszamenőleg (más miatt) és láttam :D egy fehér gépet (kombi), az is morcosított volt, sötétített, csinált első-hátsó lökös, tiszta fehér, eMmes küszöb stb... De nem rémlik már hogy kié volt és most akárhogy is keresem :D nem lelem, de biztos ráismer a gazdája...(ha jár még erre) Olyasmi lökös volt rajta hátul mint azon a (off) civic-en amit a fúúzék piszkáltak meg az egyik adásban (mikor kivételesen tuningoltak), de azt nem ők tették rá hanem az volt rajta, aztán jópofiztak ott hogy egy tehénhez hasonlít hátulról... :) Pedig nem rossz az a típus. Az egyik áruház reklámújságjában is van egy kombi omi, meg az egyik cobra részben is azzal menekülnek aztán (szokás szerint) rendesen hazavágják... Szóval itt ott azért szerepel a járgány... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Tényleg jó a gép, megsasoltam az összes képet. ... Morcosított :D volt és mintha már láttam volna hasonlót, aztán beugrott hogy múltkor itt tallóztam :) a dolgokat pár évre visszamenőleg (más miatt) és láttam :D egy fehér gépet (kombi), az is morcosított volt, sötétített, csinált első-hátsó lökös, tiszta fehér, eMmes küszöb stb... De nem rémlik már hogy kié volt és most akárhogy is keresem :D nem lelem, de biztos ráismer a gazdája...(ha jár még erre) Olyasmi lökös volt rajta hátul mint azon a (off) civic-en amit a fúúzék piszkáltak meg az egyik adásban (mikor kivételesen tuningoltak), de azt nem ők tették rá hanem az volt rajta, aztán jópofiztak ott hogy egy tehénhez hasonlít hátulról... :) Pedig nem rossz az a típus. Az egyik áruház reklámújságjában is van egy kombi omi, meg az egyik cobra részben is azzal menekülnek aztán (szokás szerint) rendesen hazavágják... Szóval itt ott azért szerepel a járgány... :D Keress rá Opel16V-re itt a fórumban... sztem arra gondolsz. Fehér, kombi, morcos, x20se. Valóigaz, csinos a gép! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Csak megjegyzem, hogy az egyik Cobrában felborított Phaeton is egy álruhás Omega :) meg az egyik cobra részben is azzal menekülnek aztán (szokás szerint) rendesen hazavágják... Szóval itt ott azért szerepel a járgány... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Csak megjegyzem, hogy az egyik Cobrában felborított Phaeton is egy álruhás Omega :) Ja, meg rendőr Omegák is meghalnak a sorozatban rendszeresen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 A kormany?? :) :) :D Nem nyert. Újra... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Igyekszem minnél jobb állapotban megtartani. Sajnos a bal első ajtón szétszállt a kapaszkodó gumija, és már újonnan nem lehet kapni. Vettem egy bontott hátsót, de ez sem lesz hosszú életű :) Na, most elkeseredtem, ha tényleg nem lehet kapni, mert nekem mindkét első haldoklik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Tényleg jó a gép, megsasoltam az összes képet. ... Az elöbb láttam egy társadalmi célú hírdetést (tvben), tiszta fejjel, disco baleset stb... Nem ez az érdekes, hanem az amibe a fiatalok behuppantak. Mibe? Na mibee?? Hát egy fehér caravanba. Éreztem én anno hogy potenciálisan partyképes a gép. :lol: Morcosított :D volt és mintha már láttam volna hasonlót, aztán beugrott hogy múltkor itt tallóztam :) a dolgokat pár évre visszamenőleg (más miatt) és láttam :D egy fehér gépet (kombi), az is morcosított volt, sötétített, csinált első-hátsó lökös, tiszta fehér, eMmes küszöb stb... De nem rémlik már hogy kié volt és most akárhogy is keresem :D nem lelem, de biztos ráismer a gazdája...(ha jár még erre) Olyasmi lökös volt rajta hátul mint azon a (off) civic-en amit a fúúzék piszkáltak meg az egyik adásban (mikor kivételesen tuningoltak), de azt nem ők tették rá hanem az volt rajta, aztán jópofiztak ott hogy egy tehénhez hasonlít hátulról... :) Pedig nem rossz az a típus. Az egyik áruház reklámújságjában is van egy kombi omi, meg az egyik cobra részben is azzal menekülnek aztán (szokás szerint) rendesen hazavágják... Szóval itt ott azért szerepel a járgány... :D Futó Gabié... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Ja, meg rendőr Omegák is meghalnak a sorozatban rendszeresen. Kötsög Semir! Miatta van. Tördelik az Omega rendőrkocsikat, az Omegát Phetonnak, a Calibrát Mercinek álcázzák... Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Kötsög Semir! Miatta van. Tördelik az Omega rendőrkocsikat, az Omegát Phetonnak, a Calibrát Mercinek álcázzák... Úgy... a 'török' vendégmunkás :) Amúgy ja, ez a nyomorult kapaszkodó-betét tényleg nagy kín az Ominál... A hátsó az nem passzos teljesen, az elsők ugye meg időelőtt elhaláloznak, pótlásuk lehetetlen (ugye a fellelés az max a bontó, de ugye ott is sanszos, hogy laza vagy törött már eleve). Nekem most a jobb oldalon egy sötétszürke van... nem túl elegáns a fekete kárpiton, de hát míg jobb nem lesz, addig is jobb mint a csupasz műanyagot markolászni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Nem nyert. Újra... Középkonzol fabetétje (digitklímásé)? Kézifékkar? Kesztyűtartó fekete fogantyúja? (mondjuk a bal oldalié iss fekete....) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Középkonzol fabetétje (digitklímásé)? Kézifékkar? Kesztyűtartó fekete fogantyúja? (mondjuk a bal oldalié iss fekete....) Nyert! A fabetét digitklímásé (volt eredetileg)... Link to comment Megosztás: More sharing options...
balintka Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Amúgy ja, ez a nyomorult kapaszkodó-betét tényleg nagy kín az Ominál... Korábban még mindenki a csergőt ajánlotta ilyen kínokra.... Náluk is necces? Nemrég vaKerán volt egy balos, rákérdeztem a jobbosra, azt mondta van felteszi, de nem sikerült neki :) meg ezt sem vitték el, aztán már nem válaszolt a dolgokra meg nem is volt egy 100%os eladó, szóval.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
balintka Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Keress rá Opel16V-re itt a fórumban... sztem arra gondolsz. Megvan! Ez az! Elöl :) hátul cow :) Ilyesmivel nyomultak a társ.célúban a diszkópatkeszok... Nem rossz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Nyert! A fabetét digitklímásé (volt eredetileg)... Annyi belefér... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Szürkéből még jobbos kapható. Balos, sem első, sem hátsó nem. Feketéből még kapható a bal első is :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Középkonzol fabetétje (digitklímásé)? Kézifékkar? Kesztyűtartó fekete fogantyúja? (mondjuk a bal oldalié iss fekete....) Igen a középkonzol digitesé. Sajnos a gyári Irmschert képtelenség megfizetni. A kézifékkaron csak egy betét van, de ugyanolyan a mintája mint a többi. A foggantyúk gyárilag fekete. Mint ahogy az övek, és a csatjuk, illetve az elektromos ablak kapcsolói. Láttam már későbbi évjáratot, amiben minden szürke volt. Nekem nem tetszett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csiziktomi Elküldve Április27, 2010 Megoszt Elküldve Április27, 2010 Sziasztok! Érdeklődnék,hogy nem tudja valaki ,hogyan lehet kiszerelni a jobb hátsó ajtó központi zárját? A segítséget előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balintka Elküldve Április27, 2010 Megoszt Elküldve Április27, 2010 Érdeklődnék,hogy nem tudja valaki ,hogyan lehet kiszerelni a jobb hátsó ajtó központi zárját? Kárpit le, kilincs ki (hogy többet láss) és zár ki... (Tk.208.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csiziktomi Elküldve Április28, 2010 Megoszt Elküldve Április28, 2010 Kárpit le, kilincs ki (hogy többet láss) és zár ki... (Tk.208.) köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
pze Elküldve Május1, 2010 Megoszt Elküldve Május1, 2010 Tegnap elvoltam egy jó kis ballagáson, hazafelé menet jó hangulat kis figyelmetlenség és a fekvőrendör kiszerelte az olajleeresztő csavart, marha gyorsan és relatív szinte hangtalanul. Nagyon király letttttt :devlish: a hangulatom utánna :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Május1, 2010 Megoszt Elküldve Május1, 2010 Tegnap elvoltam egy jó kis ballagáson, hazafelé menet jó hangulat kis figyelmetlenség és a fekvőrendör kiszerelte az olajleeresztő csavart, marha gyorsan és relatív szinte hangtalanul. Nagyon király letttttt :devlish: a hangulatom utánna :lol: Azé az annyira nincs alacsonyan, nem!? Avagy nem kell 'kilóhússzal' átugratni a beton-zsarun! :lol: Btw, fain meló lesz... ha sérült a menet, kartelt leszedni felhegeszteni, vagy cserélni... x20xev és x20se motoroknál ez különösen nagy szopás, meg kell emelni a motort is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
fureszoszkar Elküldve Május3, 2010 Megoszt Elküldve Május3, 2010 Sziasztok Kellene egy kis segítség, még mindig küzdök az olajfolyással. Az olaj láthatólag a motor és a automata váltó környékén szivárog természetesen a motorolaj fogy. Elvileg volt autószerelőnél, aki cserélt hátsó szimeringet. Viszont az olaj még mindig szivárog lassan miden nap cseppen egyet. Mivel nem látok be a motor hátsó traktusához, csak néha alámászva nézem honnan folyhat. Az automata váltó alján van egy gumi dugó (elvileg a bolygómű háza), ha azt leszedem ott nem látok olajt. Nem tudom, hogy ha továbbra is a főtengely szimering szivárogna ott is leni kéne-e olajnak? Minden segítséget előre is köszönök! Egyébként szétvet az ideg, hogy fizettem a szerelőnek 25ezret az olaj mégis tovább szivárog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Május3, 2010 Megoszt Elküldve Május3, 2010 Sziasztok Kellene egy kis segítség, még mindig küzdök az olajfolyással. Az olaj láthatólag a motor és a automata váltó környékén szivárog természetesen a motorolaj fogy. Elvileg volt autószerelőnél, aki cserélt hátsó szimeringet. Viszont az olaj még mindig szivárog lassan miden nap cseppen egyet. Mivel nem látok be a motor hátsó traktusához, csak néha alámászva nézem honnan folyhat. Az automata váltó alján van egy gumi dugó (elvileg a bolygómű háza), ha azt leszedem ott nem látok olajt. Nem tudom, hogy ha továbbra is a főtengely szimering szivárogna ott is leni kéne-e olajnak? Minden segítséget előre is köszönök! Egyébként szétvet az ideg, hogy fizettem a szerelőnek 25ezret az olaj mégis tovább szivárog. Első körben vidd vissza neki, hogy csinálja meg. Fizettél érte, az olaj továbbra is csöpög, tehát nem oldotta meg a problémát! Amúgy lehet hogy a főtengely szimmering mellett szivárog, előfordul hogy kell neki némi idő, hogy normálisan tömítsen... bár ez esetben csak max nedves lehet az olajtól, de fogyás-csöpögés nem állhat fent szimmeringcsere után. Szóval ebben nagyon ne bízz, ha folyamatosan csöpög, akkor valami nem kerek! Ha tényleg a szimm. ereszt, akkor vagy gagyi szimmering került bele, vagy nem pontos a mérete, vagy fordítva rakta be, esetleg megsérült berakás közben. Olajteknő tömítése nem csöpög? Tuti hogy motorolaj, és nem a váltóban a nyeles-szimmering ereszti az olajat? Esetleg érdemes tükörrel körbenézni a motort, nem-e valahonnan fentről jön az olaj (HF vagy szelepfedél tömítés). Nekem is volt olajcsöpögésem, és már a hajamat téptem mire rájöttem, hogy a nívópálca merülőcsöve(x20xev) alól hiányzott egy 40ft-os tömítés, és ott szivárgott a nedű... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Május3, 2010 Megoszt Elküldve Május3, 2010 Én most szedtem szét az összes olajteknő tömítést, és raktam össze FBS pasztával, de továbbra is engedi az olajat, igaz nem olyan eszeveszettül mint előtte. Ami leginkább bosszant, hogy a váltón, a választókar-tengely szimmeringjét is kicseréltem, és ott is folyik az olaj :devlish: Ezennel hivatalosan bejelentem, hogy lekkkantom az olajfolyást! Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Május3, 2010 Megoszt Elküldve Május3, 2010 Én most szedtem szét az összes olajteknő tömítést, és raktam össze FBS pasztával, de továbbra is engedi az olajat, igaz nem olyan eszeveszettül mint előtte. Ami leginkább bosszant, hogy a váltón, a választókar-tengely szimmeringjét is kicseréltem, és ott is folyik az olaj :devlish: Ezennel hivatalosan bejelentem, hogy lekkkantom az olajfolyást! Még a Zsigulis korszakban volt így... Cserélgettem mindent rajta. Vezérmű-első-hátsó főtengelyszimmeringek, egyéb tömítések, FBS, Loctite, minden volt. Az a k#rva olaj csak csöpögött... Aztán látva a kínlódásomat, idősebb szerelő cimborám csak annyit mondott rá "Nekem úgy tanították anno, ha csöpög, az jó. Ugyanis tudod hogy még van benne!" :lol: Így hát amíg csak 2-3mm olaj hiányzik (a nívón nézve) a 10e km-es olajcsere alkalmával, addig én is lekkkantom! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts