Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Az éppen nem volt, de hasonló horderejű eszmecsere folyt :D

TD és Ntr cartársak egymásnak való egyetnemértésüket-nemtetszésüket nyilvánították ki, hivatkozva egy korábbi fórumos 'találkozásukra'.

"...többet nemtudokelmondani, kérem kaccsojjaki!" ;)

(A tartalomért jogi, és egyébnemű felelősséget nem vállalok ;) :P ;))

Szóval egészséges férfi csevely volt. :)

Megosztás:

Sztem egyszerűbb, és olcsóbb a difi csere, mint nekiűállj felújítani. Lehet, hogy a fogaskerekek fogai koptak meg, és azért búg. Ha pedig szétszeded, utánna egy szakival be kell állítattni. HAveromén cseréltünk szimmeringet a behajtásnál. Érzéssel visszahúztuk a csavart, de iszonyúan elkezdett búgni. Elvitte egy szakihoz, aki beállította neki, és ismét csöndes lett. Hogy sperres-e a tetején lévő írásból elvileg kiderül: Diffi

Köszi!

Asszem vár megint rám egy szerelős hétvége... :)

Tudsz esetleg ajánlani egy szakit, aki ért a difikhez, és nem csak találgat?

Megnézetném valakivel, mielőtt erre is kisebb vagyonokat költök, lehet, hogy feleslegesen.

Megosztás:

Köszi!

Megnézetném valakivel, mielőtt erre is kisebb vagyonokat költök, lehet, hogy feleslegesen.

Hát bontottan fillérekért adják a sima difiket....

Megosztás:

Köszi!

A környékeden senkit. De én is inkább vennék egy bontottat. Egy csapágy áráért kapsz egyet komplett difit :D

Megosztás:

Kellmes Ünnepeket Kívánok!

(és kérdezek :D )

A Bosch ESItronic 2009 progit használta már valaki? Esetleg valakinek a szerelő-barátja ismeri. Az aktíválás nem megy :) , ebben kérnék segítséget. Egyetlen külföldi oldalon találtam valami vázlatot, de zavaros hogy a dátummal mit és hogyan kell variálni.

(moderektől elnézést de most tudtam meg hogy az omikba bosch elektronika van)

Megosztás:

Sziasztok!

Én is új vagyok az opelosok között!!! Egy Asttrát vettem, már most tudom, hogy szeretni fogom! Hallottatok valamit ezekről a karosszéria kezelésekről? Tényleg védik az autót? Nagyon gondolkodom, belvárosi vagyok utcán áll a kocsi, féltem a kicsikét!!!

Minden segítséget szívesen fogadok!!!

Köszönöm szépen!

Megosztás:

Sziasztok!

Én is új vagyok az opelosok között!!! Egy Asttrát vettem, már most tudom, hogy szeretni fogom! Hallottatok valamit ezekről a karosszéria kezelésekről? Tényleg védik az autót? Nagyon gondolkodom, belvárosi vagyok utcán áll a kocsi, féltem a kicsikét!!!

Köszönöm szépen!

Az milyen?

Megosztás:

Sziasztok!

Köszönöm szépen!

:) Mit vettél be?? :D :D :D :)

Megosztás:

Sziasztok!

Köszönöm szépen!

Haverom, jól befürdödtél... Átvertek, nem is kicsit. Vettél egy olyan autót, amihez nincs alkatrész (se az EPC, se az online katalógusok nem ismerik :) ), ráadásul valaki jól beetetett, hogy ezügyben az Omegás fórumra kell írni! :)

Amúgy dobhatnál fel pár képet az új Asttráról, kíváncsiak lennénk rá 'mi is, új opelosok' :D

Megosztás:

A környékeden senkit. De én is inkább vennék egy bontottat. Egy csapágy áráért kapsz egyet komplett difit :)

Hahó!

Hétvégén olajat cseréltem a difiben. A régi olaj leengedésének legegyszerűbb és legtisztább módja, ha levesszük a difi hátulját. 9 csavar fogja, plusz két csavar, ami a felfüggesztéshez is hozzáfogja a difit. (Az egész difi 3 helyen van felfüggesztve, ebből kettőt le kell bontani, hogy a hátulja leszedhető legyen.) Ezen kívül még az ABS jeladó csatiját kell szétszedni, és máris lent van a difi hátulja.

Kiengedtem az olajat, kitakarítottam a difit belülről, de nem látszott kopottnak, szóval valószínűleg nem a kopás miatt morog. Megpróbálok egy szakival állíttatni rajta, hátha az megoldja. De azon is agyalunk, hogy nem is biztos, hogy a difi morog, hanem lehet, hogy valami rezonancia, mert csak bizonyos fordulatszám tartományban csinálja.

Tehát nem cserélek difit egyenlőre, majd kiderül, hogy a szaki mit mond.

A képek alapján mit mondtok, kopott vagy sem szerintetek?

Hogy a kakiba kell képet csatolni? :))

Üdv,

Zoli

Megosztás:

Még mindig kardáncsapágyra gyanakodom így látatlanba...

Hahó!

Hétvégén olajat cseréltem a difiben. A régi olaj leengedésének legegyszerűbb és legtisztább módja, ha levesszük a difi hátulját. 9 csavar fogja, plusz két csavar, ami a felfüggesztéshez is hozzáfogja a difit. (Az egész difi 3 helyen van felfüggesztve, ebből kettőt le kell bontani, hogy a hátulja leszedhető legyen.) Ezen kívül még az ABS jeladó csatiját kell szétszedni, és máris lent van a difi hátulja.

Kiengedtem az olajat, kitakarítottam a difit belülről, de nem látszott kopottnak, szóval valószínűleg nem a kopás miatt morog. Megpróbálok egy szakival állíttatni rajta, hátha az megoldja. De azon is agyalunk, hogy nem is biztos, hogy a difi morog, hanem lehet, hogy valami rezonancia, mert csak bizonyos fordulatszám tartományban csinálja.

Tehát nem cserélek difit egyenlőre, majd kiderül, hogy a szaki mit mond.

A képek alapján mit mondtok, kopott vagy sem szerintetek?

Hogy a kakiba kell képet csatolni? :) )

Üdv,

Zoli

Megosztás:

Hahó!

Hétvégén olajat cseréltem a difiben.

bla-bla-bla

Hogy a kakiba kell képet csatolni? :))

Üdv,

Zoli

Kaptál hozzá új tömítéseket, vagy nem volt érdekes?

1st töltsd fel őket valamelyik képfeltöltős oldalra aztán a kapott linket tudod ide beilleszteni, [Kép beszúrása] gombbal.

Megosztás:

A Bosch ESItronic 2009 progit használta már valaki? Esetleg valakinek a szerelő-barátja ismeri. Az aktíválás nem megy :) , ebben kérnék segítséget. Egyetlen külföldi oldalon találtam valami vázlatot, de zavaros hogy a dátummal mit és hogyan kell variálni.

(moderektől elnézést de most tudtam meg hogy az omikba bosch elektronika van)

Csörgesd meg a Bosch-t, biztosan szívesen elmondják, bár az az érzésem hogy nem tőlük van hogyha a dátummal kell variálni. :)

Megosztás:

Kaptál hozzá új tömítéseket, vagy nem volt érdekes?

1st töltsd fel őket valamelyik képfeltöltős oldalra aztán a kapott linket tudod ide beilleszteni, [Kép beszúrása] gombbal.

Nincs tömítés. Opel alkatrészboltban megnézettem velük, és egyáltalán nincs tömítés a difiben, gyárilag sem, és nem is árulnak ilyet.

Én azért összerakáskor tömítőpasztával vékonyan bekentem, plusz a betöltő csavarnál is. De szétszedéskor is látszott, hogy volt kenve valami hasonló paszta.

A képeket majd felteszem, csak most nincsenek nálam.

Köszi a helpet! :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.