Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Az éppen nem volt, de hasonló horderejű eszmecsere folyt :D

TD és Ntr cartársak egymásnak való egyetnemértésüket-nemtetszésüket nyilvánították ki, hivatkozva egy korábbi fórumos 'találkozásukra'.

"...többet nemtudokelmondani, kérem kaccsojjaki!" ;)

(A tartalomért jogi, és egyébnemű felelősséget nem vállalok ;) :P ;))

Szóval egészséges férfi csevely volt. :)

Elküldve
Sztem egyszerűbb, és olcsóbb a difi csere, mint nekiűállj felújítani. Lehet, hogy a fogaskerekek fogai koptak meg, és azért búg. Ha pedig szétszeded, utánna egy szakival be kell állítattni. HAveromén cseréltünk szimmeringet a behajtásnál. Érzéssel visszahúztuk a csavart, de iszonyúan elkezdett búgni. Elvitte egy szakihoz, aki beállította neki, és ismét csöndes lett. Hogy sperres-e a tetején lévő írásból elvileg kiderül: Diffi

Köszi!

Asszem vár megint rám egy szerelős hétvége... :)

Tudsz esetleg ajánlani egy szakit, aki ért a difikhez, és nem csak találgat?

Megnézetném valakivel, mielőtt erre is kisebb vagyonokat költök, lehet, hogy feleslegesen.

Elküldve
Köszi!

Megnézetném valakivel, mielőtt erre is kisebb vagyonokat költök, lehet, hogy feleslegesen.

Hát bontottan fillérekért adják a sima difiket....

Elküldve
Köszi!

A környékeden senkit. De én is inkább vennék egy bontottat. Egy csapágy áráért kapsz egyet komplett difit :D

Elküldve

Kellmes Ünnepeket Kívánok!

(és kérdezek :D )

A Bosch ESItronic 2009 progit használta már valaki? Esetleg valakinek a szerelő-barátja ismeri. Az aktíválás nem megy :) , ebben kérnék segítséget. Egyetlen külföldi oldalon találtam valami vázlatot, de zavaros hogy a dátummal mit és hogyan kell variálni.

(moderektől elnézést de most tudtam meg hogy az omikba bosch elektronika van)

Elküldve

Sziasztok!

Én is új vagyok az opelosok között!!! Egy Asttrát vettem, már most tudom, hogy szeretni fogom! Hallottatok valamit ezekről a karosszéria kezelésekről? Tényleg védik az autót? Nagyon gondolkodom, belvárosi vagyok utcán áll a kocsi, féltem a kicsikét!!!

Minden segítséget szívesen fogadok!!!

Köszönöm szépen!

Elküldve
Sziasztok!

Én is új vagyok az opelosok között!!! Egy Asttrát vettem, már most tudom, hogy szeretni fogom! Hallottatok valamit ezekről a karosszéria kezelésekről? Tényleg védik az autót? Nagyon gondolkodom, belvárosi vagyok utcán áll a kocsi, féltem a kicsikét!!!

Köszönöm szépen!

Az milyen?

Elküldve
Sziasztok!

Köszönöm szépen!

:) Mit vettél be?? :D :D :D :)

Elküldve
Sziasztok!

Köszönöm szépen!

Haverom, jól befürdödtél... Átvertek, nem is kicsit. Vettél egy olyan autót, amihez nincs alkatrész (se az EPC, se az online katalógusok nem ismerik :) ), ráadásul valaki jól beetetett, hogy ezügyben az Omegás fórumra kell írni! :)

Amúgy dobhatnál fel pár képet az új Asttráról, kíváncsiak lennénk rá 'mi is, új opelosok' :D

Elküldve
A környékeden senkit. De én is inkább vennék egy bontottat. Egy csapágy áráért kapsz egyet komplett difit :)

Hahó!

Hétvégén olajat cseréltem a difiben. A régi olaj leengedésének legegyszerűbb és legtisztább módja, ha levesszük a difi hátulját. 9 csavar fogja, plusz két csavar, ami a felfüggesztéshez is hozzáfogja a difit. (Az egész difi 3 helyen van felfüggesztve, ebből kettőt le kell bontani, hogy a hátulja leszedhető legyen.) Ezen kívül még az ABS jeladó csatiját kell szétszedni, és máris lent van a difi hátulja.

Kiengedtem az olajat, kitakarítottam a difit belülről, de nem látszott kopottnak, szóval valószínűleg nem a kopás miatt morog. Megpróbálok egy szakival állíttatni rajta, hátha az megoldja. De azon is agyalunk, hogy nem is biztos, hogy a difi morog, hanem lehet, hogy valami rezonancia, mert csak bizonyos fordulatszám tartományban csinálja.

Tehát nem cserélek difit egyenlőre, majd kiderül, hogy a szaki mit mond.

A képek alapján mit mondtok, kopott vagy sem szerintetek?

Hogy a kakiba kell képet csatolni? :))

Üdv,

Zoli

Elküldve

Még mindig kardáncsapágyra gyanakodom így látatlanba...

Hahó!

Hétvégén olajat cseréltem a difiben. A régi olaj leengedésének legegyszerűbb és legtisztább módja, ha levesszük a difi hátulját. 9 csavar fogja, plusz két csavar, ami a felfüggesztéshez is hozzáfogja a difit. (Az egész difi 3 helyen van felfüggesztve, ebből kettőt le kell bontani, hogy a hátulja leszedhető legyen.) Ezen kívül még az ABS jeladó csatiját kell szétszedni, és máris lent van a difi hátulja.

Kiengedtem az olajat, kitakarítottam a difit belülről, de nem látszott kopottnak, szóval valószínűleg nem a kopás miatt morog. Megpróbálok egy szakival állíttatni rajta, hátha az megoldja. De azon is agyalunk, hogy nem is biztos, hogy a difi morog, hanem lehet, hogy valami rezonancia, mert csak bizonyos fordulatszám tartományban csinálja.

Tehát nem cserélek difit egyenlőre, majd kiderül, hogy a szaki mit mond.

A képek alapján mit mondtok, kopott vagy sem szerintetek?

Hogy a kakiba kell képet csatolni? :) )

Üdv,

Zoli

Elküldve
Hahó!

Hétvégén olajat cseréltem a difiben.

bla-bla-bla

Hogy a kakiba kell képet csatolni? :))

Üdv,

Zoli

Kaptál hozzá új tömítéseket, vagy nem volt érdekes?

1st töltsd fel őket valamelyik képfeltöltős oldalra aztán a kapott linket tudod ide beilleszteni, [Kép beszúrása] gombbal.

Elküldve
A Bosch ESItronic 2009 progit használta már valaki? Esetleg valakinek a szerelő-barátja ismeri. Az aktíválás nem megy :) , ebben kérnék segítséget. Egyetlen külföldi oldalon találtam valami vázlatot, de zavaros hogy a dátummal mit és hogyan kell variálni.

(moderektől elnézést de most tudtam meg hogy az omikba bosch elektronika van)

Csörgesd meg a Bosch-t, biztosan szívesen elmondják, bár az az érzésem hogy nem tőlük van hogyha a dátummal kell variálni. :)

Elküldve
Kaptál hozzá új tömítéseket, vagy nem volt érdekes?

1st töltsd fel őket valamelyik képfeltöltős oldalra aztán a kapott linket tudod ide beilleszteni, [Kép beszúrása] gombbal.

Nincs tömítés. Opel alkatrészboltban megnézettem velük, és egyáltalán nincs tömítés a difiben, gyárilag sem, és nem is árulnak ilyet.

Én azért összerakáskor tömítőpasztával vékonyan bekentem, plusz a betöltő csavarnál is. De szétszedéskor is látszott, hogy volt kenve valami hasonló paszta.

A képeket majd felteszem, csak most nincsenek nálam.

Köszi a helpet! :)

Elküldve
Hello!

Van valakinek automata manuális váltós omegája?

Az milyen!? :D

Sokunknak van manuális, sokaknak automata.

(Van akinek meg 7sebességes automata. De az más kérdés :) :) :D )

Elküldve
Hello!

Van valakinek automata manuális váltós omegája?

Ezt most komolyan kérded? Vagy a hangulatot akarod kelteni??? Ha igen, akkor közlöm veled, hogy semmi szükség az ilyesmire. :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.