csumpala Elküldve Június17, 2009 Megoszt Elküldve Június17, 2009 Sziasztok ! Lenne egy kis problémám és segítséget szeretnék kérni. Tegnap előtt reggel mikor indítottam az autót nem aludt el az olajnyomás lámpa . Azonnal leállítottam az autót. Aztán még egyszer beindítottam és ekkor sem aludt el a lámpa ekkor gyorsan hátragurultam , hogy megnézzem van e olajfolyás vagy valami ekkor észleltem hogy a fék is megszűnt. Nem bírtam benyomni a pedált.Na ekkor leállítottam az autót és káromkodtam 1 jó nagyot. Azóta egy tréler elvitte az autómat egy szervizbe és kiderült , hogy a fék szervo dobban átszakadt egy gumi membrán vagy mi. Ez egyszerűnek tűnhet mert ezt ki kell cserélni. De az lenne a kérdésem , hogy a két hiba összefüggésben van e vagy két teljesen más hibáról van szó ? Esetleg valaki tudna segíteni , hol és mennyiért lehet egy ilyen dobot beszerezni illetve nehéz e kicserélni mert a szerelő azt mondta, hogy ki kell szedni szinte mindent az autóból , hogy hozzá férjen :-( Válaszotokat és segítségeseteket előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
psz Elküldve Június17, 2009 Megoszt Elküldve Június17, 2009 Sziasztok ! Lenne egy kis problémám és segítséget szeretnék kérni. Tegnap előtt reggel mikor indítottam az autót nem aludt el az olajnyomás lámpa . Azonnal leállítottam az autót. Aztán még egyszer beindítottam és ekkor sem aludt el a lámpa ekkor gyorsan hátragurultam , hogy megnézzem van e olajfolyás vagy valami ekkor észleltem hogy a fék is megszűnt. Nem bírtam benyomni a pedált.Na ekkor leállítottam az autót és káromkodtam 1 jó nagyot. Azóta egy tréler elvitte az autómat egy szervizbe és kiderült , hogy a fék szervo dobban átszakadt egy gumi membrán vagy mi. Ez egyszerűnek tűnhet mert ezt ki kell cserélni. De az lenne a kérdésem , hogy a két hiba összefüggésben van e vagy két teljesen más hibáról van szó ? Esetleg valaki tudna segíteni , hol és mennyiért lehet egy ilyen dobot beszerezni illetve nehéz e kicserélni mert a szerelő azt mondta, hogy ki kell szedni szinte mindent az autóból , hogy hozzá férjen :-( Válaszotokat és segítségeseteket előre is köszönöm. Hello! Légysz írd le milyen motor van a verdádba..mert azért lehet hogy úgy könnyebb! Szerintem nem igazán van összefüggés a két hiba közt ha benzines. SZP Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június17, 2009 Megoszt Elküldve Június17, 2009 szerintem sincs összefüggés, vagy az nagyon x-aktás, ha mégis <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
csumpala Elküldve Június17, 2009 Megoszt Elküldve Június17, 2009 1996 os évjárat 2,5 Td , automata az autó paraméterei. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Június17, 2009 Megoszt Elküldve Június17, 2009 Sztem a Td-ben a a fékrásegítést a motorolaj adja, nem pedig vákum mint a benyásokban. Sztem a fékrásegítő cseréjével megoldodhat a problem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június17, 2009 Megoszt Elküldve Június17, 2009 nem vákumpumpás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Június18, 2009 Megoszt Elküldve Június18, 2009 Biztosan nem tudom. De ha egyszerre jelentkezett mindkét hiba, nem tudok mást elképzelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Június19, 2009 Megoszt Elküldve Június19, 2009 Sztem a Td-ben a a fékrásegítést a motorolaj adja, nem pedig vákum mint a benyásokban. Sztem a fékrásegítő cseréjével megoldodhat a problem. Nemá! Ezt honnan vetted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolesz1 Elküldve Június19, 2009 Megoszt Elküldve Június19, 2009 Sztem a Td-ben a a fékrásegítést a motorolaj adja, nem pedig vákum mint a benyásokban. Sztem a fékrásegítő cseréjével megoldodhat a problem. Td rásegitője is vákumos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Június19, 2009 Megoszt Elküldve Június19, 2009 Td rásegitője is vákumos. Vákuumos, csak mivel a dízelnek kevés a szívócsővákuum (javarészt mert ugye nincs fojtva pillangószeleppel a szívócső, illetve a turbótöltés miatt), ezért dobnak rá egy ügyes kis vákuumszivattyút, amit a főtengellyel hajtatnak meg, az csinál vákuumot a devander-ben. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
psz Elküldve Június21, 2009 Megoszt Elküldve Június21, 2009 Sziasztok! Ma pesten szembejött velem egy fekete cadillac catera. Először jól irígykedtem, hogy neki sikerült omegára cadillac hűtőrácsot szerezni, de mikor közelebb ért láttam, hogy usa rendszám, kiegészítő világítás a lökösbe, és mikor elment a tükörbe hátul egybelámpa volt.... Na mind, valaki látta már? Biztos nem sok van...lehet az az egy.? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Június21, 2009 Megoszt Elküldve Június21, 2009 A hasznaltautón hirdettek egyet, de elég sokat kértek érte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Június21, 2009 Megoszt Elküldve Június21, 2009 Sziasztok! Ma pesten szembejött velem egy fekete cadillac catera. Először jól irígykedtem, hogy neki sikerült omegára cadillac hűtőrácsot szerezni, de mikor közelebb ért láttam, hogy usa rendszám, kiegészítő világítás a lökösbe, és mikor elment a tükörbe hátul egybelámpa volt.... Na mind, valaki látta már? Biztos nem sok van...lehet az az egy.? Ha megmarad a 3,2 éslesz zsé rá, én átalakíttatom <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Június22, 2009 Megoszt Elküldve Június22, 2009 Sziasztok! Ma pesten szembejött velem egy fekete cadillac catera. Először jól irígykedtem, hogy neki sikerült omegára cadillac hűtőrácsot szerezni, de mikor közelebb ért láttam, hogy usa rendszám, kiegészítő világítás a lökösbe, és mikor elment a tükörbe hátul egybelámpa volt.... Na mind, valaki látta már? Biztos nem sok van...lehet az az egy.? Néhány éve volt Pesten magyar rendszámmal... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Június23, 2009 Megoszt Elküldve Június23, 2009 '97-es sedan B Omiba keresek első-hátsó ABS jeladókat. Pü, ha van vmid... Sky Mindegyik tönkrement? Vagy miért keresel első és hátsót is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
judylong Elküldve Június23, 2009 Megoszt Elküldve Június23, 2009 Sziasztok! Tudom, van külön "váltó" fórum is, de arra a madár sem jár :) , nekem pedig s.o. s. segítség kellene.. :) Probléma: -Hol kell automatában váltóolajat utántölteni? Előre is nagyon köszönöm, bárki bármit is írna <_< ! Judy Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Június23, 2009 Megoszt Elküldve Június23, 2009 Sziasztok! Tudom, van külön "váltó" fórum is, de arra a madár sem jár :) , nekem pedig s.o. s. segítség kellene.. :) Probléma: -Hol kell automatában váltóolajat utántölteni? Előre is nagyon köszönöm, bárki bármit is írna <_< ! Judy A megfelelő rovatban válaszoltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Június23, 2009 Megoszt Elküldve Június23, 2009 Mindegyik tönkrement? Vagy miért keresel első és hátsót is? Anno kigyulladt az ABS hibalámpája. Hol világít, hol nem. De általánosságban elmondható, hogy nem müxik. Végignézegettem a dolgokat, láttam hogy az egyik hátsó szenzor vezetéke meg van csípve. Tegnap kormányösszekötőt cseréltem, össze volt gyógyulva a gömbfej, így helyet kellett csinálnom, emiatt leszedtem a tárcsát, a nyerget, és az ABS szenzos is útban volt a takaró lemeznek. Kiszedtem a jeladót, és láttom hogy dirib-darabokra van törve a műanyag test, látszik a tekercs benne. Ezután megvizslattam a másik elsőt, az se mutat jobb képet. Így lecserélem inkább az összeset, hogy kizárhassam a hibák sorából a bugos szenzort (és remélem ezzel meg is oldódik a probléma! <_< ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
rObaLex Elküldve Június24, 2009 Megoszt Elküldve Június24, 2009 Üdvözletem !!! Leesik a ford.szám mérőm és az üzemanyag szintjelzőm egyidőben, aztán ismét jó és így játszadozik ...mi lehet ennek az oka? Óraegységben van a hiba? V.mi más is okozhatja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június24, 2009 Megoszt Elküldve Június24, 2009 Leesik a ford.szám mérőm és az üzemanyag szintjelzőm egyidőben, aztán ismét jó és így játszadozik ...mi lehet ennek az oka? Óraegységben van a hiba? V.mi más is okozhatja? Talán a műszeregység csatija kehés, kontaktsprét neki <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
omega 2.5 Elküldve Június24, 2009 Megoszt Elküldve Június24, 2009 Nekem is csinálta egyszer. Az volt az oka, hogy a műszerfal nem volt rendesen a helyén. Annyit csináltam vele, hogy kilazítottam a csavarjait és kicsit megmozgattam. Azután csavarok vissza és azóta jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
psz Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Ajánlom a Car-társak figyelmébe! http://www.tatliaskim.com/motorlu-araclar-...a-v8-motor.html lehet nyálat csorgatni! Nagyon pazar! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 ITT az építés részletei. Nagyon kemény <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 ITT az építés részletei. Nagyon kemény <_< Lexus motorral !? :) Azért ez csúfolódás... mint a 'nagysikerű' Tokyo Drift című film driftgépe, a Nissan-motoros Ford Mustang FB :) Gondolom ez volt kéznél :lol: Mondjuk én biztos feltúrtam volna az ebay-t egy Holden V8asért... Mégis közelebb van az Opelhez, meg legalább stimmel a difihez :lol::D:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
psz Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Ha jól tudom a holden commodore az omega megfelelője, de hogy azokba mekkora motorokat raktak, olvastam valami 3.6 v6 töltött motorról(talán kompresszoros), akkor 4.0 v8, meg 6.0 vagy 6.3 v8.... hűű de paraszt lehet!!! <_<:):) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts