opel16v Elküldve November7, 2008 Megoszt Elküldve November7, 2008 Naja holnap talizom vele ;) tettszett neki a módszerem lehet magyarázatot vár........ :P csajozós pumpa... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve November9, 2008 Megoszt Elküldve November9, 2008 Hát igen! Egyre többen vesznek farokhosszabítónak Omegát... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November9, 2008 Megoszt Elküldve November9, 2008 hát azért az omega nem éppen egy csajozós autó :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve November10, 2008 Megoszt Elküldve November10, 2008 Szerintem sem, pont azért írtam... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csiziktomi Elküldve November10, 2008 Megoszt Elküldve November10, 2008 Üdvözlet mindenkinek! Elakadtam egy problémában és ehez kérnék segítséget.Nem kimondottan omi gond dehát nekem ilyen van:))) Na szóval láttam a paktikerben egy black&deckel invertert.gondoltam berakom a kocsiba,miért ne legyen benne egy ilyen is.Csakhogy nem tudom ezekről lehet -e működtetni laptopot(jó volna ha a kislányom nem hisztizné végig az utakat). Megkevertek ezzel a módosított szinusz,valós szinusz,ill trapéz szinuszhullámmal. Tehát tanács kéne meg ha van valakinek tapasztalata akkkor az se tartsa magába. Nem szeretném elrontani a lapostopomat. Üdv:csiziktomi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Eriic Elküldve November10, 2008 Megoszt Elküldve November10, 2008 Üdvözlet mindenkinek! Elakadtam egy problémában és ehez kérnék segítséget.Nem kimondottan omi gond dehát nekem ilyen van:))) Na szóval láttam a paktikerben egy black&deckel invertert.gondoltam berakom a kocsiba,miért ne legyen benne egy ilyen is.Csakhogy nem tudom ezekről lehet -e működtetni laptopot(jó volna ha a kislányom nem hisztizné végig az utakat). Megkevertek ezzel a módosított szinusz,valós szinusz,ill trapéz szinuszhullámmal. Tehát tanács kéne meg ha van valakinek tapasztalata akkkor az se tartsa magába. Nem szeretném elrontani a lapostopomat. Üdv:csiziktomi Szia Egyik ismerősőmnek is van a kocsijában ilyen átalakító és arról megy neki is a laptop. Nekem ő azt mondta hogy ne sajnáljuk ilyenre a pénzt ha laptopot akarunk róla üzemeltetni mert a laptop nagyon érzékeny a feszültségváltozásra és könnyen csinálhat is vele valami galibát ezért kimondottan ahoz valót javaslok neked és abból se a legolcsóbbat de nem feltélen kell a legdrágábbat , legyen középút..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve November10, 2008 Megoszt Elküldve November10, 2008 Szia Egyik ismerősőmnek is van a kocsijában ilyen átalakító és arról megy neki is a laptop. Nekem ő azt mondta hogy ne sajnáljuk ilyenre a pénzt ha laptopot akarunk róla üzemeltetni mert a laptop nagyon érzékeny a feszültségváltozásra és könnyen csinálhat is vele valami galibát ezért kimondottan ahoz valót javaslok neked és abból se a legolcsóbbat de nem feltélen kell a legdrágábbat , legyen középút..... A kettő nem egy... Te egy szivargyújtós laptoptápra gondolsz (szerintem), Tomi pedig az inverterek felől érdeklődött... Tomi! Ha kell a kocsiba a 230~, és arról a laptopot is akarod használni, akkor tényleg megéri egy színuszos invertert venni. Ha viszont csak és kizárólag a laptop miatt vennél invertert, akkor inkább ne. Még egy jó minőségű szivargyújtós laptoptöltő is olcsóbb, mint a legolcsóbb színuszos inverter. Ez az én véleményem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve November11, 2008 Megoszt Elküldve November11, 2008 Sziasztok! Ha van valakinek elektromos hátsó rolója ami nem működik, de mechanika ok akkor vevő vagyok rá, dobjon eg yPÜ-t. Kössz Z Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kennny Elküldve November11, 2008 Megoszt Elküldve November11, 2008 Hello, miota 16 szelepes az MV6-os? ö szerinte van ijen: http://www.bestauto.ro/opel/omega/berlina/auto/939481.htm Link to comment Megosztás: More sharing options...
csiziktomi Elküldve November11, 2008 Megoszt Elküldve November11, 2008 A kettő nem egy... Te egy szivargyújtós laptoptápra gondolsz (szerintem), Tomi pedig az inverterek felől érdeklődött... Tomi! Ha kell a kocsiba a 230~, és arról a laptopot is akarod használni, akkor tényleg megéri egy színuszos invertert venni. Ha viszont csak és kizárólag a laptop miatt vennél invertert, akkor inkább ne. Még egy jó minőségű szivargyújtós laptoptöltő is olcsóbb, mint a legolcsóbb színuszos inverter. Ez az én véleményem... köszönöm a jótanácsokat.Akkor azt hiszem marad az autóstöltő.Nem szeretném gallyravágni a gépet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November11, 2008 Megoszt Elküldve November11, 2008 Nem kell hozzá színuszos, minthogy a laptopok tápja kapcsolóüzemű, és mint olyan, elég jól tolerálja a "kockajelet" is :lol: Viszont jó minőségű kell a nem-színuszos inverterből, mert amire érzékeny, az a kitöltési tényező. Ha ez nem megfelelő, akkor eltolódhat az adaptív szabályzás a tápban, és ez bezony nem jó a laptop szempontjából, mert ingadozhat a kimeneti fesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csiziktomi Elküldve November12, 2008 Megoszt Elküldve November12, 2008 Nem kell hozzá színuszos, minthogy a laptopok tápja kapcsolóüzemű, és mint olyan, elég jól tolerálja a "kockajelet" is :lol: Viszont jó minőségű kell a nem-színuszos inverterből, mert amire érzékeny, az a kitöltési tényező. Ha ez nem megfelelő, akkor eltolódhat az adaptív szabályzás a tápban, és ez bezony nem jó a laptop szempontjából, mert ingadozhat a kimeneti fesz. Köszi a kimerítő magyarázatot.Csak az a baj ennek a felét se értettem:) Ha lehetne tudnál konkrét tipust ajánlani? üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November13, 2008 Megoszt Elküldve November13, 2008 Köszi a kimerítő magyarázatot.Csak az a baj ennek a felét se értettem:) Ha lehetne tudnál konkrét tipust ajánlani? Azt nem tudok. :lol: Ment már a cégesem ilyen inverterről, de a fene se emlékszik már, az milyen típus volt. :lol: Lényeg hogy ne a legócskább kínai piacost vedd, és nem árt mondjuk voltmérővel ellenőrizni megvétel után, hogy mondjuk rákötsz egy 100-as égőt, akkor milyen fesz van, nem-e ingadozik :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November13, 2008 Megoszt Elküldve November13, 2008 Azt nem tudok. :lol: Ment már a cégesem ilyen inverterről, de a fene se emlékszik már, az milyen típus volt. :lol: Lényeg hogy ne a legócskább kínai piacost vedd, és nem árt mondjuk voltmérővel ellenőrizni megvétel után, hogy mondjuk rákötsz egy 100-as égőt, akkor milyen fesz van, nem-e ingadozik :) A pontos jelalak mennyire számít? Ezek a kapcsolóüzemű tápok azzal kezdődnek, hogy Graetz-híd, és pufferkondi. Innentől semmi jelentősége sztem, hogy mennyire szinuszos a jelalakja az inverternek, max akkor lehet gond, ha nagyon keskeny tűimpulusokat állít elő, mert akkor a pufferkondi kapacitása esetleg kevésnek bizonyulhat, vagy ha jelentős túllövéseket produkál az inverter, mert az meg agyoncsaphatja a Graetzet. Sztem jobb ötlet a laptopnak egy kimondottan erre való autós tápegység, minthogy előállíts 230-at, és onnan vissza tizen pár voltot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November13, 2008 Megoszt Elküldve November13, 2008 A pontos jelalak mennyire számít? Ezek a kapcsolóüzemű tápok azzal kezdődnek, hogy Graetz-híd, és pufferkondi. A pontos jelalak nem, a kitöltési tényező számít. :lol: Ha túl kicsi, terhelésre ingadozó DC lesz, ebből pedig kiszámíthatatlan AC a másik oldalon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve November13, 2008 Megoszt Elküldve November13, 2008 Épülőben: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve November13, 2008 Megoszt Elküldve November13, 2008 Épülőben: Hú ezt szépen szétborítottátok....de épül!!! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsy Elküldve November15, 2008 Megoszt Elküldve November15, 2008 Épülőben: Omega pick up?????????????????????????? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve November15, 2008 Megoszt Elküldve November15, 2008 He-He-He. Na majd kész lesz egyszer, akkor lenyomlak vele :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsy Elküldve November15, 2008 Megoszt Elküldve November15, 2008 He-He-He. Na majd kész lesz egyszer, akkor lenyomlak vele :lol: ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍgy neeeeeeeeeeem ééééééééér!Te le vagy könnyítve :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Épülőben: http://img3.tar.hu/korimv6/img/36721209.jpg http://img3.tar.hu/korimv6/img/36721193.jpg http://img3.tar.hu/korimv6/img/36721199.jpg Hello! Remélem lesz olyan, mint volt (minden szempontból). M Link to comment Megosztás: More sharing options...
Eriic Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Sziasztok! Lenne egy olyan gondom hogy az Omegámban elkezdtek mozogni az ajtók a zár felöli részen és gödörökbe elég idegesítő..... :lol: Azt szeretném megkérdezni a zárakon tudok -e állítani hogy szorosabban fogják az ajtókat vagy esetleg ami a kasztniba van csavarozva amit bekap a zár azon esetleg valami állítási lehetőség? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
omi x20xew Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Igen, sajna minden autónál egy idő után kikopik,lehet állítani rajta.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Sziasztok! Valakinek van Facelift-ben gyári GPS funkciója. Ha van ez mennyire használható?Érdemes -e ezzel foglalkozni vagy inkább ne beépítettre fókuszáljak? Más:csomitartó világításnak jól gondolom hogy kéne lennie ugye?És hol a xarban?? Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Lenne egy olyan gondom hogy az Omegámban elkezdtek mozogni az ajtók a zár felöli részen és gödörökbe elég idegesítő..... :lol: Azt szeretném megkérdezni a zárakon tudok -e állítani hogy szorosabban fogják az ajtókat vagy esetleg ami a kasztniba van csavarozva amit bekap a zár azon esetleg valami állítási lehetőség? :lol: Ha ránézel, már meg is látod a lehetőséget :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts