Lomha 8V Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Ismét eladó Dar Omija: http://www.hasznaltauto.hu/2471854_opel_omega_1996 Kicsit erős az ára, de állapotra, míg ismertem az autót, kiváló volt. Azért a full-full-hoz még hiányzik belőle pár dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Tiszta lett az omi :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
fureszoszkar Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Üdv Mindenkinek! Érdekes dolgot fedeztünk fel minap a futóművesnél, elvileg az én autóm egy 2.2 16v , de mégis a v6-os futóműve van alatta. Nem tudom, hogy gyárilag raktak ilyen futóművet a 2.2 16v alá, vagy ki cserélték? Valaki találkozott már ilyennel? Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv Oszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Szerintem egyfajta futóművel szerelték az omegákat, csak a lengéscsillapítók, rugók és fékek különböztek motortípustól függően. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fureszoszkar Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Az én könyvemben másképp írja. Meg külömbőzteti négyhengeres, és hathengeres motorhoz. http://img1.tar.hu/fureszoszkar/img/36556776.jpg#3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lomha 8V Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Az én könyvemben másképp írja. Meg külömbőzteti négyhengeres, és hathengeres motorhoz. http://img1.tar.hu/fureszoszkar/img/36556776.jpg#3 Nem külömbözteti meg, a futómű ugyanaz, csak a V6-é merevebb. Ez ugyanolyan mint a Kadettnál, simában nincs stabilrúd, GSi-ben van. Bármikor be lehet rakni az 1.3-ba is, az Omegánál is ez a helyzet. Gondolom az előző gazdája jobb futóművet akart. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lomha 8V Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Tiszta lett az omi ;) http://www.opel16v.hu/kepek/2006/omegatiszta.jpg Csinike! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Az én könyvemben másképp írja. Meg külömbőzteti négyhengeres, és hathengeres motorhoz. http://img1.tar.hu/fureszoszkar/img/36556776.jpg#3 Megszoktuk: írott anyag tele van hibával. Ugyanis az itt jelölt plusz cuccok a négyhengeresekben is benne vannak gyárilag, pl az enyémben is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lomha 8V Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Megszoktuk: írott anyag tele van hibával. Ugyanis az itt jelölt plusz cuccok a négyhengeresekben is benne vannak gyárilag, pl az enyémben is ;) Biztos arra gondoltak, hogy a V6-ból még a másnapos éjszakai műszak sem hagyja ki! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Tiszta lett az omi :D Hú Gabi, ez nagyon szép... Igaz, hogy az enyém is 8V fehérke, de visszavonom, hogy az esetleges találkozáskor melléd parkolok! ;) Inkább minél messzebb, hogy ne tűnjön az enyém (annyira) csúnyának... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Azért a full-full-hoz még hiányzik belőle pár dolog. Mi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Elvileg '98-tól a fék sem különbözik. Akkortól a 2.0-sok is a nagyobb első tárcsákat kapták. Ezt a stabrudas dolgot már én is néztem és elírásra tippelnék én is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lomha 8V Elküldve Október21, 2008 Megoszt Elküldve Október21, 2008 Mi? Színes kijelzős computer, navigáció, multikormány, manuális váltó. A computer-t és a navigáció-t el lehet nézni, mert azokat csak a kicsit később gyártottakba rakták bele(bár én úgy vagyok vele, ha odaírom, hogy FULL-FULL akkor minden legyen benne gyártási évtől függetlenül, mert ha nincs akkor legyen csak FULL), de multikormány és manuális váltó akkor sincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október22, 2008 Megoszt Elküldve Október22, 2008 Hú Gabi, ez nagyon szép... Igaz, hogy az enyém is 8V fehérke, de visszavonom, hogy az esetleges találkozáskor melléd parkolok! :D Inkább minél messzebb, hogy ne tűnjön az enyém (annyira) csúnyának... :P Nyugodtan állj mellé, nem lett nagy arca az ominak attól, hogy tavaly új köntöst kapott :D Meg aztán még van rajta mit csinálni ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Október22, 2008 Megoszt Elküldve Október22, 2008 Nyugodtan állj mellé, nem lett nagy arca az ominak attól, hogy tavaly új köntöst kapott :P Meg aztán még van rajta mit csinálni ;) Jaa meg amúgy is alapmotoros. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október22, 2008 Megoszt Elküldve Október22, 2008 Színes kijelzős computer, navigáció, multikormány, manuális váltó. A computer-t és a navigáció-t el lehet nézni, mert azokat csak a kicsit később gyártottakba rakták bele(bár én úgy vagyok vele, ha odaírom, hogy FULL-FULL akkor minden legyen benne gyártási évtől függetlenül, mert ha nincs akkor legyen csak FULL), de multikormány és manuális váltó akkor sincs. Én inkább évjáratfüggővé tenném a fullextrát. '96-ban még nem volt multikormány sztem. A manuális váltóval egyet értek, mert az MV6-ban az extrána számított, felár nélkül, az autváltó pedig alapfelszereltség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Október22, 2008 Megoszt Elküldve Október22, 2008 Jaa meg amúgy is alapmotoros. :D Ma mentem apósom OFF 1.8TD Mondeo-jával ON elég sokat (~150km), és arra a következtetésre jutottam, hogy a Világ minden kincséért sem cserélném el az Omimat rá, pedig az enyém is csak alapmotoros... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október22, 2008 Megoszt Elküldve Október22, 2008 Jaa meg amúgy is alapmotoros. :D Jó is az ;) Alap :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 Ilyen Omega nincs is. Alapban metál színnel lehetett csak kapni, a lökösök alja és küszöbök színre fújtak lennének gyárlag, és mind a négy ablaknak villanyosnak kellene lennie. Évjárat alapján hol a digit klíma, a fabetétek, TC kapcsoló? Ez sztem csak 2.5 V6, csak nemkicsit elírták a hírdetést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gondif Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 Üdv mindenkinek! "Lécci" segitsetek ! Most már nagyon únom a motorleaállást, 4x-5x köszörülést mig fel nem fogja hogy be akarom gyujtani,minden második lámpán leáll,stb. Alapjáratmotor, levegőmérők pucolva, benzin-útja nem hiszem,mert u-ezt csinálja LPG-n is. Sokat írtatok az EGR szelepröl... Most, lehet hogy vak vagyok ( és h.lye), de én ezt nem talállom! Omi 2.0/16,autómata karaván,'97. X20XEV, 1 hónapja hogy rendbe tettem a törött tőcsavart a hengfej-kipufgyüjtőcsőnél ( fejleszed nélkül). Ott van kicsi fém cső, vmi szelep féle ( mindez a szervó olajtartály mellett), de ahogy én látom ennek csak a szekunderlevegő pumpához van köze. Más kipuf-gáz visszavezetést én itt nem látok. Van-e nekem EGR és hol keressem??? Ezenkívül, igen csúnya hangja van a gépnek gyorsuláskor, valami kopog, sztem lustább is mint kellene. Alapjáraton, gurulásban(terhelés nélkül) szépen hangzik. Lehet ilyesmi a vezérszíjj miatt? Köszi! F. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 Üdv mindenkinek! "Lécci" segitsetek ! Most már nagyon únom a motorleaállást, 4x-5x köszörülést mig fel nem fogja hogy be akarom gyujtani,minden második lámpán leáll,stb. Alapjáratmotor, levegőmérők pucolva, benzin-útja nem hiszem,mert u-ezt csinálja LPG-n is. Sokat írtatok az EGR szelepröl... Most, lehet hogy vak vagyok ( és h.lye), de én ezt nem talállom! Omi 2.0/16,autómata karaván,'97. X20XEV, 1 hónapja hogy rendbe tettem a törött tőcsavart a hengfej-kipufgyüjtőcsőnél ( fejleszed nélkül). Ott van kicsi fém cső, vmi szelep féle ( mindez a szervó olajtartály mellett), de ahogy én látom ennek csak a szekunderlevegő pumpához van köze. Más kipuf-gáz visszavezetést én itt nem látok. Van-e nekem EGR és hol keressem??? Ezenkívül, igen csúnya hangja van a gépnek gyorsuláskor, valami kopog, sztem lustább is mint kellene. Alapjáraton, gurulásban(terhelés nélkül) szépen hangzik. Lehet ilyesmi a vezérszíjj miatt? Köszi! F. Nem akarok hülyeséget írni, de ez eléggé főtengely-jeladó gyanús dolog. De majd jönnek az okosabbak, és megmondják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsop Elküldve Október25, 2008 Megoszt Elküldve Október25, 2008 Üdv mindenkinek! "Lécci" segitsetek ! Most már nagyon únom a motorleaállást, 4x-5x köszörülést mig fel nem fogja hogy be akarom gyujtani,minden második lámpán leáll,stb. Alapjáratmotor, levegőmérők pucolva, benzin-útja nem hiszem,mert u-ezt csinálja LPG-n is. Sokat írtatok az EGR szelepröl... Most, lehet hogy vak vagyok ( és h.lye), de én ezt nem talállom! Omi 2.0/16,autómata karaván,'97. X20XEV, 1 hónapja hogy rendbe tettem a törött tőcsavart a hengfej-kipufgyüjtőcsőnél ( fejleszed nélkül). Ott van kicsi fém cső, vmi szelep féle ( mindez a szervó olajtartály mellett), de ahogy én látom ennek csak a szekunderlevegő pumpához van köze. Más kipuf-gáz visszavezetést én itt nem látok. Van-e nekem EGR és hol keressem??? Ezenkívül, igen csúnya hangja van a gépnek gyorsuláskor, valami kopog, sztem lustább is mint kellene. Alapjáraton, gurulásban(terhelés nélkül) szépen hangzik. Lehet ilyesmi a vezérszíjj miatt? Köszi! F. Az EGR a motor és a tűzfal között van, a DIS mellett. Szereintem nagy művészet levenni. A szelepfedelet minimum le kell venni szerintem. De javítson ki valaki ha tévedek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 Ilyen Omega nincs is. Alapban metál színnel lehetett csak kapni, a lökösök alja és küszöbök színre fújtak lennének gyárlag, és mind a négy ablaknak villanyosnak kellene lennie. Évjárat alapján hol a digit klíma, a fabetétek, TC kapcsoló? Ez sztem csak 2.5 V6, csak nemkicsit elírták a hírdetést. Pontosan, ezt vagy lerabolták, vagy jelet cseréltek rajta... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 Srácok Az Opel Astra G és Facelift Omega ajtó gombjai ugyanazok? - gondolok itt a felhúzó gombokra. Akarok alut szerezni de a fickó azt mondta nem jó B2 Omiba, úgy tudom a B1 és B2 között a témában nagy különbség van, de nem ua. véletlenül a G Astra és a Facelift Omega ebbena tekintetben? http://cgi.ebay.co.uk/Vauxhall-Opel-Corsa-...id=p3286.c0.m14 Kösz Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október26, 2008 Megoszt Elküldve Október26, 2008 Én nem ismerem egyiket sem. Holnap végre viszem a gépet kasznishoz. Nincs valakinek elfekvőben hátsó lökösre középső díszléc? Az új 7e ft :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts