Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

A kerék csapágy?Nyomaték kulcs kell hozzá nem?Azt hiszem 300NM el kell meghúzni elől, 320NM el hátul. Miért nem állnál neki egyedül?Mi történhet?Anno a kadettemen simán megcsináltam... B)

Vagy kell még valami speckó szerszám?

Nem olyan egyszerű itt sajnos. ;)

Kétemberes móka, és kell egy spéci kiütő szerszám, amit mi speciel CO palack kupakjából gyártottunk B)

Kb 3 óra alatt meg is lehet csinálni így :D

Sok futóműves egyébként be sem vállalja, ha meghallja hogy omega ;)

Megosztás:

Nem olyan egyszerű itt sajnos. :P

Kétemberes móka, és kell egy spéci kiütő szerszám, amit mi speciel CO palack kupakjából gyártottunk B)

Kb 3 óra alatt meg is lehet csinálni így B)

Sok futóműves egyébként be sem vállalja, ha meghallja hogy omega :D

Az komoly! ;) Nem is gondoltam volna...nah mindegy, akkor majd megcsináltatom, de szerintem nem az lesz... a kerékcsapágy mindig, azaz elsőként kanyarban, majd egyenesben...de nekem nem mindig, van mikor nem csinálja, ez olyan hang, mintha az összetartása, vagy az összefutása miatt tolná valamelyik kerék a másikat, de akkor enné a gumit mint állat, de nem!Szerintem a diffiben van valami gebasz,mert alámentem és mintha "kicsit" olajos lenne ;)

Tudsz csinálni képet arról a kiütő szerkezetről,mert lehet csinálok egyet...CO palack van,meg kupak is :lol:

Kössszzzi!

Dani, oké, majd írok itt, hogy mire jutottam!

Megosztás:

Sajnos messze van most tőlem az a szerszám, de ha nekiálltok, akkor már érteni fogod, hova

kell az a palack kupak B) Amúgy nálam eddig kétszer volt cserélve a hátsó kerékcsapágy, és

mindig mélyebb búgó hangot adott, először én is a difire gondoltam.

Megosztás:

Sajnos messze van most tőlem az a szerszám, de ha nekiálltok, akkor már érteni fogod, hova

kell az a palack kupak B) Amúgy nálam eddig kétszer volt cserélve a hátsó kerékcsapágy, és

mindig mélyebb búgó hangot adott, először én is a difire gondoltam.

Ez nem búg, hanem darál. Mintha tolná az egyik kerék a másikat, vagyis az összefutása lenne rossz, és olyan mintha az aszfalton a gumit a nagy súly alatt így eldarálná/elcsúszna. Szimulálni úgy lehetne, hogy: tenyér rá a parkettára, vagy hajópadló jobb, és erősen lenyom, és elforgat. Na kb olyan ez a hang is, de egyenletesebb. ;) Komolyan leírtam :D de kb ennyi!

Köszi,ßye B)

Megosztás:

Hali!

Egyébként srácok, a kipörgés gátlónak hogyan kellene működni?Vagy mikor kapcsol be?Mert nem nagyon akaródzik működni, de hiba nincsen a rendszerben...elvileg!A gázt veszi el, vagy a differenciál műben old le valamit, vagy esetleg valami más elven működik, és mennyire kell megcsúszni a keréknek? Minden Omi ilyen? B)

Köszi B)

ßye

Megosztás:

A gázt veszi el, és csak a V6-osban van szériában. A keréknek ki kell kaparnia, hogy működjön. Ekkor villog a TC lámpa.

Szuper köszike, nekem kikapart, meg is csúsztam de nem akart villogni a lámpa... B) 2.5 V6 a vasam, van is benne meg minden, csak nem vettem észre hogy működne!Köszike! B)ßye

Megosztás:

Szervusztok!

Szerintetek mikor aktuális a kuplung csere?

Mikor már nem ott fog, ahol kéne..

vagy

Mikor már keményebb mint kéne..

vagy

Mikor már csúszik a kuplung...

vagy

Mikor már darabjaira hullott... B)

Én legutóbb még a Tipo-n akkor cseréltem, amikor volt rá pénzem... ;)

Amúgy, mikor már nemment fel egy kisebb emelkedőre, csak lendületből...

A végefelé, már kihívás volt az útvonaltervezés, merre is kéne menni, hol egyenes az út... B) :D ;)

Megosztás:

Az lenne a kérdésem, hogy egy 25TD motoros autóba mi kell a tempomathoz, ha szeretnénk beépíteni?

Állítólag CD felszereltségtől kezdve némi szerencse, hogy valóban be legyen kábelezve + egy tempomatos irányjelző kar és esetleg TECH2 ráprogramozni a kocsit...

Na igen, ez engem is érdekelne X20SE esetében, csak sajnos az én kocsim még teljesen bowdenes...

A benzinesekhez van külön vezérlőmotor, amit be kell még építeni pluszba az előzőeken túl. Ezt lehet esetleg e-bayről lőni, mert szerintem bontóban itthon esélytelen, hogy találj...

A benzines és a dízel tempomatos irányjelző csatlakozója nem egyforma erre ügyeljetek, 4 illetve 2 vezetékes!

Megosztás:

Szervusztok!

Szerintetek mikor aktuális a kuplung csere?

Mikor már nem ott fog, ahol kéne..

vagy

Mikor már keményebb mint kéne..

vagy

Mikor már csúszik a kuplung...

vagy

Mikor már darabjaira hullott... B)

Szerintem ne várd meg mire szétesik. Tud nagy galibát is csinálni. Havernak a széteső kinyomórugó szétverte a kuplungházat. Nem volt olcsó meghegesztetni.

Ha kopik a kuplung, akkor egyre feljebb fog. Ha elkezded benyomni, és már azonnal kiemel a kuplung, akkor esélyes a csere.

Kuplunggal kinyomó csapágyat is ajánlatos cserélni.

Azt sztem ne várdd meg, hogy menet közben elcsússzon... kellemetlen ha menet közben otthagy a gép valahol.

Megosztás:

Az élettartamáról nincs tapasztalatom. Vivá aut.váltó B)

Du beszéltem egy rég látott Omegás ismimmel. 2.5tD-je van, és arra panaszkodott, hogy alapjáraton rázza a motor a kasztnit. Arra tippelnek, hogy a lenderék szállt el neki. Amúgy még nem kellett a motorját vagy adagolóját buherálni. '97-es gépről van szó.

Megosztás:

Hello everybody!

Segítséget szeretnék kérni! Írtam az elektronikus gondok topicban is, de itt is meg ejtem. ;) Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy letesztelhessem az előtét ellenállásom működőképességét? B) Másik, meg hogy nincsen valakinek elfekvőben olyan távirányítója amit szívesen eladna nekem?(olyan érdekel ami működik is) :D Valamint ha veszek egy ilyet, akkor gyújtás be, ajtó becsuk, gomb megnyom és kész is az "új" távirányító programozása? Köszi mindenkinek a segítségét! ;)

ßyeßye all! B)

Megosztás:

Hello everybody!

Segítséget szeretnék kérni! Írtam az elektronikus gondok topicban is, de itt is meg ejtem. ;) Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy letesztelhessem az előtét ellenállásom működőképességét? B) Másik, meg hogy nincsen valakinek elfekvőben olyan távirányítója amit szívesen eladna nekem?(olyan érdekel ami működik is) :D Valamint ha veszek egy ilyet, akkor gyújtás be, ajtó becsuk, gomb megnyom és kész is az "új" távirányító programozása? Köszi mindenkinek a segítségét! ;)

ßyeßye all! B)

Tuti, hogy rossz a távirányítód? Nézdd meg az elem érintkezőjének forraszponját, az enyém is ott volt kitörve. Bár nem tudom a tied mit csinál, az enyém szeszélyes volt, inkább mint a mese: hol volt, hol nem. Két három ajtónyitásonként újra kellett "tanítani" (az általad leírt módon). Újraforrasztottam, visszaálltottam az érintkezőt (el is volt görbülve), utána semmi baja sem volt... Igaz, egy ideje nem használom, csak az (utólagos) riasztó távirányítóját.

Megosztás:

Én vettem egy távirányítót használtan, de két opelszervízben sem tudták ráprogramozni. Egyfolytában azt szajózták, hogy vegyek újat. Megkérdeztem, hogy azt rá tudnák programozni? Mély hallgatás volt a válasz. A vicc, hogy Tech-el bementünk a programozás menübe, és az inaktív volt.

Az omi előtét ellenállását még nem láttam, de a rekiét egyszerűen ki lehet próbálni. A motor kap állandó negatívot, a pluszt pedig rákötöd egymás után a négy bemenetre.

Megosztás:

Én vettem egy távirányítót használtan, de két opelszervízben sem tudták ráprogramozni. Egyfolytában azt szajózták, hogy vegyek újat. Megkérdeztem, hogy azt rá tudnák programozni? Mély hallgatás volt a válasz. A vicc, hogy Tech-el bementünk a programozás menübe, és az inaktív volt.

Az omi előtét ellenállását még nem láttam, de a rekiét egyszerűen ki lehet próbálni. A motor kap állandó negatívot, a pluszt pedig rákötöd egymás után a négy bemenetre.

Köszi, megpróbálom akkor majd valahogyan összehozni ezt a távirányítót.

Nem értem, mi az a rekiét? B) ITT egy kép az előtét ellenállásról (vagy rajzolás nélkül ITT)

De ennek kell állandó 12V-ot kapnia?Mert megmértem és kap 12V-ot folyamatosan amit át is enged a motor + kimenetére. Na most ez a 12V-os bemenet ha jól emlékszem az 1. helyre megy vastag piros kábel, a többi fekete szürke és zöld. Azok vannak beszámozva, de lehet, hogy a 4.re ment be a 12V, mert az a legnagyobb fokozat nem?Mennyiért lehet most egy távirányítót kapni?Mert ha jól értesültem 7900ft az új. B)

De itt egy másik jobb profilból lefényképezett kép az előtét ellenállásról: KATT

Nah köszi, jó éjt! :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.