Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Hi!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha egy 25DT Ominál azt tapasztaltuk, hogy a rezgéscsillapító felakadt felső helyzetben, így a szíj teljesen lelazult, az természetes jelenség? Az előző tulaj mondta, hogy nála is előfordult, ha a kormányt kitekerte koppig valamelyik irányba. Gondolom a szervoszivattyú igényel ilyenkor több teljesítményt, ezért a szíjra nagyobb erő hat B) Visszapattintottam egy csavarhúzóval a helyére, látszólag most jó, de nem tudom, meddig. Ilyenkor cserélni kell azt a rezgéscsillapítót, vagy van valami trükkje?

Köszi!

Van trükkje, ki kell cserélni. Elméletileg a feszítő patront minden harmadik olajcserénél, tehát 30 ezrenként illik cserélni. Az egész szerkezetet, az öntvényt pedig ajánlatos 50-70 ezrenként cserélni. Ezt persze nem nagyon teszik meg és jön az első probléma, amivel szembesültél. Nekem 1 lefulladáskor akadt fel először, aztán egyre gyakrabban, volt hogy sima leállításkor is. Ez nem szerencsés, mert nem hajt a szíj, nincs töltés, szervó, vízkeringetés, illetve alig. Kicseréltem, aztán fél év múlva jött a feketeleves! Eltört az egész szerkezet, szerencsére parkoláskor, így leállítottam a gépet. Az egyik cimbora így járt, de ő nem állította le, neki hűtőcsere és még egyéb apróságok gyarapították a hibalistát. Mivel az egész szerkezet funkciója az ékszíjfeszítés, a patron is behal idővel, a sok rázkódástól pedig az öntvény mechanika kezd el repedni, ezért kell cserélni és nem szórakozni vele. Csak gyárit érdemes venni, az utángyártott szart sem ér...

Megosztás:

Üdvözlet Mindenkinek!

Most vagyok itt előszőr ,és nem igazázán ismerem az itteni szokásokat ,tegeződés vagy magázódás kérdésben.

Autóvásárlási ügyben szeretnék segítséget kérni.

Pillanatnyilag egy régi VW Passzatot hajtok ,és valamikor a közeljövőben szeretnék egy Opel Omegát vásárolni vagy értékegyeztetéssel cserélni.Mindenképpen a 94 es év utáni forma érdekelne.2 literes és benzinest.

A különböző hirdetésekből a 600 ezer körüli árat szűrtem ki.

Ez még számomra megléphető.

Kérdésem az lenne:vásárlás elött, mire figyeljek oda ennél a tipusnál, és milyen hibával lehet esetleg számolni?

Bármilyen észrevételt, tanácsot szivesen vennék.

Köszönöm előre is a segítséget.

Címem:tibertusz@freemail.hu

Kezd ott, hogy a 600 ezres bontószökevényeket elfelejted!

Megosztás:

Kérdésem az lenne:vásárlás elött, mire figyeljek oda ennél a tipusnál, és milyen hibával lehet esetleg számolni?

Futóművet kell padon megnézetni szakival, mert arra sok pénzt lehet locsolni. Motornál érdemes veszteséget mérni.

Ha ezek rendben, és a kaszni sem rohad (ajtók alja és hátsó ív a szokásos) nagyon, akkor ennyiért már jó vétel lehet B)

Megosztás:

Sziasztok

Olvastam a hűtésről a dolgokat , mennyi a normál üzemi hőfok? Mert most amikor közlekedtem nekem is 90 és 95 között volt.

üdv

Dani

Hali.

A 95 az üzemi hőfok. Ha túlmegy sincs baj kapcsol a venti. De 100 fokon se fog fölrobbani B)

Megosztás:

Köszönöm Feribo B)

Mit ne mondjak Manta mellett ez az omi egy csoda :D lehet benni beszélgetni és hallom a másik hangját ;) úgy fekszi az utat mint az álom, nem a fürgesége tetszik mert az nincs de akkor is nagyon frankón bejön. Viszont műszakilag azt sem tudom mi micsoda ,eddig kb 10 percet nézelődtem a motortérben ,hogy kitaláljam mi micsoda de még azt hiszem lesz mit nézegetni B)

Üdv

Dani

Megosztás:

Köszönöm Feribo B)

Mit ne mondjak Manta mellett ez az omi egy csoda :D lehet benni beszélgetni és hallom a másik hangját ;) úgy fekszi az utat mint az álom, nem a fürgesége tetszik mert az nincs de akkor is nagyon frankón bejön. Viszont műszakilag azt sem tudom mi micsoda ,eddig kb 10 percet nézelődtem a motortérben ,hogy kitaláljam mi micsoda de még azt hiszem lesz mit nézegetni B)

Üdv

Dani

Hali.

Nincs mit.

Megosztás:

Hello mindenkinek!

HA az övfeszítők eldurrantak már, akkor a sárga lapnak az egész része kint lenne?Mert mos nekem kint van belőle egy kis része, de ha felhúzom akkor eltűnik B)

de ha letolom akkor lehet látni egy kicsit belőle, de nem az egészet...Működő képesek még? Vagy nagyon hülyét kérdeztem? Nah minden jót!ÉS köszi!ßye all!

Megosztás:

Az igaz, de olvasgatva a fórumokat érdemesebb a kicsit drágább rendbentartott darabokat megvenni...

Szeptemberben néztem a biztosítós GTK miatt, és 94-95-ös évjáratban 400-800 között volt az áruk a 2.0-s gépeknek.

600-tól már viszonylag ígéretes példányok akadtak, 700tól meg voltak egész új állapotúak is, említhető hiba nélkül. B)

Ez az áruk, sajna pár év múlva filléreket is alig érnek majd...

Megosztás:

Hello mindenkinek!

HA az övfeszítők eldurrantak már, akkor a sárga lapnak az egész része kint lenne?Mert mos nekem kint van belőle egy kis része, de ha felhúzom akkor eltűnik B)

de ha letolom akkor lehet látni egy kicsit belőle, de nem az egészet...Működő képesek még? Vagy nagyon hülyét kérdeztem? Nah minden jót!ÉS köszi!ßye all!

El van az durranva, csak levágták...

Megosztás:

Szeptemberben néztem a biztosítós GTK miatt, és 94-95-ös évjáratban 400-800 között volt az áruk a 2.0-s gépeknek.

600-tól már viszonylag ígéretes példányok akadtak, 700tól meg voltak egész új állapotúak is, említhető hiba nélkül. B)

Ez az áruk, sajna pár év múlva filléreket is alig érnek majd...

Ez tény és való, viszont az a néhány ami fennmarad, aranyat fog érni...

Megosztás:

El van az durranva, csak levágták...

Nem hiszem, hogy levágták volna, mert a háromszög alakú felkiáltó jel ha erősebben letolom akkor látszik, a teljes ábra, csak a felsőrésze látszik ki, de ha bekapcsolom az övet akkor nem. B) 2mm a holtjátéka. Nah mindegy, cserélni lehet nem?Köszi, ßye

Megosztás:

Nem hiszem, hogy levágták volna, mert a háromszög alakú felkiáltó jel ha erősebben letolom akkor látszik, a teljes ábra, csak a felsőrésze látszik ki, de ha bekapcsolom az övet akkor nem. B) 2mm a holtjátéka. Nah mindegy, cserélni lehet nem?Köszi, ßye

Az enyém is ilyen, van "holtjátéka", de többek szerint sincs eldurranva. A sárga műanyag lapkából ha erősen visszatolom akkor kilátszik kb 2mm. Aki látott már ilyet eldurranva azt mondta kb 3cm a lapka egy teljes ábrával... Remélem így van... B)

Megosztás:

Az enyém is ilyen, van "holtjátéka", de többek szerint sincs eldurranva. A sárga műanyag lapkából ha erősen visszatolom akkor kilátszik kb 2mm. Aki látott már ilyet eldurranva azt mondta kb 3cm a lapka egy teljes ábrával... Remélem így van... B)

Király, jovan akkor! B) Megnyugodtam, nekem is ugyan ez, van rajta ábra ha jó szögből nézi az ember...Köszi mindenkinek!ßye

Megosztás:

Hello!Lenne egy igen leírhatatlan, de még is nagyszerű kérdésem, hátha találkozott már valaki vele.

Szituáció: Kanyarodok, kis gázt adok(tényleg kicsit) szépen elindulok, halkan lehet hallani hátulról, hogy valami darál. De nem csapágy, mert azt megismerem, diffire gyanakszom, de nem vagyok biztos benne, ha egy kicsivel nagyobb gázt adok nem változik semmi, de néha nem csinálja. Előszörre a kipörgés gátlóra gondoltam, de ez nem olyat produkál, sőt a kipörgés gátló nem is működik B) Van valakinek egyéb ötlet?Lehet hogy hülye lesz a kérdés, de a diffiben van olaj?Ha van lehet után tölteni,vagy valami? ;) Nem nagyon volt saját hátsókerekes automata vasam B)

Nah köszike, az észrevételeket és a sok segítséget, remélem lesz módom viszonozni... :D

ßye all!

Megosztás:

Van a difiben olaj. Difiben a támcsapágy szokott tönkremenni. Viszont saját tapasztalat, hogy a hátsó kerékcsapágyak

nem sokat bírnak, de az általában minden kanyarodáskor hallható. Aztán idővel egyenesben is B)

Értem, és ez a támcsapágy csere otthon elvégezhető? Itt a diffiben lehet olajat ellenőrizni?Vagy kell?Megnézem a kerékagycsapágyakat de szerintem nem azok lesznek, ha az akkor nincsen nagy probléma, de ha ez a támcsapágy akkor nem tudom B)

Köszike, ßye

Ja és jó éjt!

Megosztás:

Én személyszerint egyedül nem állnék neki a difinek sem, a kerékcsapágy pedig tuti két emberes móka, spéci szerszámmal.

A kerék csapágy?Nyomaték kulcs kell hozzá nem?Azt hiszem 300NM el kell meghúzni elől, 320NM el hátul. Miért nem állnál neki egyedül?Mi történhet?Anno a kadettemen simán megcsináltam... B)

Vagy kell még valami speckó szerszám?

Megosztás:

Taki - Land olyan hangot én is hallok de olyan érdekes és tényleg olyan reszelős. Nem tudom honnan jöhet nekem elsőre a kerékcsapágy ugrott be de nem búg úgy igazán ahogy az szokott. Arra is gyanakodtam talán valamelyik fék hozzáér a tárcsákhoz de ebben sem vagyok biztos , szóval még időm nem volt egyenlőre gyanakszom B) azért szólj ha jutsz valamire mert szerintem egy és ugyanaz a kettőnk gondja.

Üdv

Dani

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.