Tom Elküldve Augusztus24, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2006 Bp-Hortobágy Hortobágy-BP táv után az átlag kijött 8.6 l re :) Omi :unsure: Ez még mindig nagyon szép. :D Vigyázzatok rá úgy, ahogy az vigyázott rá, akitől vettétek és akkor a vilgából is kivisz titeket. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus24, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2006 Ez még mindig nagyon szép. :unsure: Vigyázzatok rá és akkor a világból is kivisz titeket. :) Azért legyen az út mellett benyakút! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Augusztus24, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2006 Ilyenkor mindig beugrik az, hogy ezt az Omit nem is anyukádnak vettétek! :unsure: dehogyneeem :) ezzel jár dógozni....de ha megyünk vhova máshova mindig a jobb egybe ül át.... elöször nehéz volt megbarátkoznom a kocsival de már összeszoktunk...sztem egy 1000est rakhattam bele én eddig Ez még mindig nagyon szép. :D Vigyázzatok rá úgy, ahogy az vigyázott rá, akitől vettétek és akkor a vilgából is kivisz titeket. :lol: igen ezzel mi is igy vagyunk :D Amúgy megnéztem a prospektusokat, és 16-os kerékhez csak a 225-öt írja. akkor maradnia kéne ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Augusztus24, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2006 Sztem ha nagyon viszi a kocsit a 225, akkor rakass rá inkább 205-öt. Amúgy nekem 195/65r15, öcsémnek 205/65r15 van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Augusztus24, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2006 Sztem ha nagyon viszi a kocsit a 225, akkor rakass rá inkább 205-öt. Amúgy nekem 195/65r15, öcsémnek 205/65r15 van. akkor lehet h nézek egy 205 55 16 ot...a 16ból nem engedünk mert olyan a felni :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Augusztus24, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2006 akkor lehet h nézek egy 205 55 16 ot...a 16ból nem engedünk mert olyan a felni :wub: Nyugodtan megveheted rá, nekem is olyan van most rajta, igaz ez nyári, a télim meg 195/65R15... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Augusztus30, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2006 Azt hiszem ezt szivesen véleményezném: http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=...et&cat_id=50479 Nem tudom mi a q....a anyának vett ekkora autót??? Az ilyen vegye csak meg a "mi autónkat" Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus30, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2006 Egy 12 éves taknyostól mit vársz? :P Sajnálatos, hogy neves média ilyen éretlen dolgokat enged megjelenni... :wub: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Augusztus30, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2006 Nem csodálom, hogy kényelmes neki egy swiftben. Pedig eddig adtam az oldalon megjelenített véleményekre.Bár voltak szélsőségek az omival kapcs, de nagyrészt korrekt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Augusztus30, 2006 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2006 :P Komolytalan. Ha a hibalista korrekt, egy szót se szóljon. Szerintem :wub: Most cseréltem benzinszivattyút. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember15, 2006 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2006 A következő generáció október második felére várható a komputerből. Ebben már lesznek újítások is, első verziós leírás itt olvasható erről az új típusról: http://www.opel16v.hu/bcweb/CDL_uj.pdf A beszerelése is könnyebb lesz ennek az új komputernek, minden Opel típushoz lesz beszerelési útmutató is. A kompatibilis típusok: - Astra F,G - Corsa B,C - Tigra A - Omega B - Vectra B Dízel egyelőre még kérdéses. Októberig ez a része is tisztázódik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október9, 2006 Megoszt Elküldve Október9, 2006 Tegnapelőtt pont azon gondolkodtam, hogy lecserélem a hűtővizet az omiban, hogy tiszta lappal induljon neki a télnek. Tegnap este a kérdőjel helyére pontot tett az omega, miután egyszercsak kifogyott belőle a víz. Még nemtom mi a pontos kórkép, de egyelőre úgy vettem észre, mintha zárva maradna a termosztát, és a vízpumpa felől meg elég rendesen ereszti a vizet (lehet a túlnyomás kinyomta a vízpumpa tömítését). :lol: Mindenesetre valószínű hogy vízpumpát és termosztátot is cserélhetek a vízzel együtt... jah, meg így legalább meg lesz ejtve a fűtéscsap cseréje is, ami a múlt télen kimaradt (könnyezett már kicsit). Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október9, 2006 Megoszt Elküldve Október9, 2006 Tudtam mindig, hogy intelligens autó az Omi. Tudta, hogy szerelni akarod, és megerősített a tetteid szükségességében. Qni pénteken Pécsett járt, és miután hazajött eltörött egy pöcök a gyújtáskapcsolójában, és nem lehetett beindítani. A lényeg, hogy a gép hazajött, és itthon romlott el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október9, 2006 Megoszt Elküldve Október9, 2006 Egyelőre úgy néz ki, a termosztát mégsem rossz, viszont a vízpumpából dől a lé, és már hangja is van, úgyhogy az már nem kíván tovább élni, az örök vadászmezők felé vágtat éppen... Bebizonyosodott ismét, hogy egy opel vízpumpa nem bír ki 80-90 ezer km-nél többet. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Október10, 2006 Megoszt Elküldve Október10, 2006 Tudtam mindig, hogy intelligens autó az Omi. Tudta, hogy szerelni akarod, és megerősített a tetteid szükségességében. Qni pénteken Pécsett járt, és miután hazajött eltörött egy pöcök a gyújtáskapcsolójában, és nem lehetett beindítani. A lényeg, hogy a gép hazajött, és itthon romlott el. Ez a "pöcök" már nekem is letört egyszer-kétszer... Először a C Asconában, aztán a Vectrában, majd a Calibrában. Az első eset után megtanultam, mi az ellenszere a dolognak. Ilyenkor kormányoszlop borítás le, majd gyújtáskapcsoló is leszerel a zárszerkezetről, és csavarhúzóval üzemeltethető az autó :lol: Igaz, a slusszkulcsot be kell tenni a kormányzárba, és el kell fordítani, nehogy lezárjon a kormányzár, meg hogy hatástalanítsuk az immobilizert. Mindezt 1x svájcibicskával is megcsináltam... Igaz, utánna este, olyan éjfél körül amikor megállított a rendőr, és meglátta a kormányzárat és környékét, kiszállított, megbilincselt, megmotozott stb., amíg ki nem derült, hogy az autó nem lopott, és az én cégem tulajdona :lol: Azért így utólag, jó kis kaland volt, lesz mit az unokáimnak mesélni :D :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október10, 2006 Megoszt Elküldve Október10, 2006 Ő is négy napig szétszedett gyújtáskapcsolóval használta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Október12, 2006 Megoszt Elküldve Október12, 2006 ma hajnalban megtapasztaltam mennyire király dolog az ülésfűtés...nagyon jóóó :lol: :lol: :D és a kilyukadt katalizátort is sikerült behegesztettni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október12, 2006 Megoszt Elküldve Október12, 2006 Sikerült orvosolni a vízpumpa hibát. :lol: Most újra csendes a motor, és nem fogyaszt több vizet, mint benzint. :lol: Tapasztalat: ha elkezdi ereszteni a vizet a pumpa, 30-40km-en belül teljesen szétmegy (a csapágyból a forró alkoholos hűtővíz frankón kimossa a kenőanyagot, és ennyi idő alatt teljesen szét is kopik a csapágy). Szal aki észreveszi hogy engedi a pumpa a vizet, menjen a legközelebbi szervízbe, mielőtt beáll a motorvezérlés a pumpa miatt :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október12, 2006 Megoszt Elküldve Október12, 2006 Kivétel V6, mert ott a szíj és nem a vezérlés hajtja a pumpát. Amúgy én már cseréltem, bár nem eresztett, csak vmiért síró hangja volt az autónak. De sajnos a csere után is megmaradt a hang. De vezszíjcsere után darabig csöndben volt, de mostanában ismét hallom kicsit a hangot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október15, 2006 Megoszt Elküldve Október15, 2006 Van valakinek tempomat az omiban? Mit kell róla tudni? :lol: Ma beszereltem egy A omega gyári tempomatját, de nem tudom életre hívni... Egyáltalán hogy kell működnie? Melyik gomb mit csinál? Áramtalanítás után nem kell vmi "betanítást" csinálni, mint az ablakemelőnél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Október15, 2006 Megoszt Elküldve Október15, 2006 Szia. Nekem nem kell tanitani áramtalanitás után. a felső billenő kapcsolo, a müszerfal felőli oldala a pill sebességnél kapcsolva tartja azt. Utána azzal lehet növelni a sebességet. A másik oldalával lehet csökkenteni a sebességet. Az alsó husszukás kapcsoloval kikapcsolod. Vagy a fékpedállal. Ezután az első gyujtéslevételig, a minusz kapcsolot kacsolva, az utolsó tárolt sebességre gyorsitja fel a kocsit, és azt tartja. Ez nagyon jó buli, pl. 40 nél kapcsolva, ha az utolsó mondjuk 130 volt :lol: Persze ez csak automatánáll élvezetes. :lol: Amugy biztos jó bele az A Omié? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október15, 2006 Megoszt Elküldve Október15, 2006 Bizti jó bele, a motorja stimmelt teljesen, és a jelek is mind ugyanúgy megvannak. De nem tudom életre kelteni. Tápja megvan, fékkapcsolóról is jól kapja a jelet, nyomógombokat nem néztem még. De tartok tőle, hogy a vezérlő vagy a motor rossz. De köszi az infót, már legalább tudom, hogy hogyan kellene működnie :lol: Minimális sebességhatár nincs, ahol működik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október16, 2006 Megoszt Elküldve Október16, 2006 De van. Kb 30 km/h. Amúgy a kupplung pedálon is kellene lennie kapcsolónak, mert ha kinyomod a kupplungot, akkor is le kell kapcsolnia. A sebességet pedig sztem az első gyújtáslevételkor elfelejti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október16, 2006 Megoszt Elküldve Október16, 2006 Na ma reggel egyszer életre kelt a tempomat, bár pont rosszkor :lol: Sajna utána már nem tudtam próbálgatni, mert beértem a melóhelyre. Annyi különbség még lehet a régebbi omegához képest, hogy más lehet a sebességjel impulzusszáma. És ez akkor okozhatja pl azt, hogy ez a minimális sebességhatár eltolódik valamerre. Majd utánajárok. Köszönöm az infókat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Október16, 2006 Megoszt Elküldve Október16, 2006 egyébként pont szombaton beszéltünk Pistával rólad és a tempomat beépítésről-pedig nem is tudtuk h dolgozol rajta :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts