J0hnny Elküldve Május15, 2011 Megoszt Elküldve Május15, 2011 Akkor meg az alsó tartomány lenne nyomatékszegényebb,de mind1 mert 80e-be kerül. :D Ez a G astra 1.4xe-vel szétforgatva pont 16mp alatt van 100-on mint az enyém, csak finoman 5000ig pörgetve. :) gyárilag 13mp-et írnak :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Május15, 2011 Megoszt Elküldve Május15, 2011 gyárilag 13mp-et írnak B) Az enyémre meg 20-at de 50lóval mértem egyszer és 21.5lett. :D 45lóval ember legyen a talpán aki megcsinálja 20alatt. Ennél optimistábban csak az olaszok adják meg a gyorsulás adataikat. 1.2-es puntoII 16V 80lovat hazudnak rá a gyárban, (teljesítménymérős srác meg azt mondja 100e km után tudnak vagy 68at is,meg Stilo 1.6 100lovas padon 40ekm után 88at tudott :D ), na ezekkel viccesek a 11.5 és 10.5 gyári gyorsulás adatok. A youtube gyorsulós videók 99%-a FAKE,szerintem nagy részét lejtőn nyomják. A belinkelt videón például gurulóstarttal szépítenek egy pár másodpercet. :) Szerk: Ma cseréltem gyertyákat,olajat,szűrőket így mintha 5000 felett sem fogyna el. 2 személlyel és csomagokkal mentem (+100kg) 15.2mp-es 0-100sprintet. 6000-ig leforgatva. Talán üresen tudnék menni egy 14mp-et is. Videóm is van róla csak kábelem nincs megint. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
András1980 Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 Én meg pont fordítva vagyok. Tengely van, de CHIP nincs :D . Igaz "szetforgatva" (pont a tengely miatt szükséges :D ) így sem rossz szerintem: GTC 1.8. Csak SENKI nem tudta még CHIP-elni. Pedig kiváncsi lennék, ha 7200-as fordulat környékére felírnák a tiltást mit futna az autó 0-100-on :). Sziasztok! Tud már vki vmit arról, hogy z16xer vagy z18xer motorokat hol tudnak Mo-n chiptuningolni. Rengeteg lehetőséget kerestem már, eddig csak egy helyen vállalnák, de akkor továbbra csak 98-as, vagy feletti oktánszámú benzinnel tudnám használni. Az meg számomra több okból is nem a legvonzóbb. Egyébként nem értem, hogy miért nem lehet normál 95-re írni programot. Mindenhol így is vállalják a benzinmotorokat. Nyílván nagyobb változás elérhető a magasabb oktánszámú benzinnel, de számomra ez nehezen megfejthető. Ha vki tud vmi lehetőséget keressen, írjon nekem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 Sziasztok! Tud már vki vmit arról, hogy z16xer vagy z18xer motorokat hol tudnak Mo-n chiptuningolni. Rengeteg lehetőséget kerestem már, eddig csak egy helyen vállalnák, de akkor továbbra csak 98-as, vagy feletti oktánszámú benzinnel tudnám használni. Az meg számomra több okból is nem a legvonzóbb. Egyébként nem értem, hogy miért nem lehet normál 95-re írni programot. Mindenhol így is vállalják a benzinmotorokat. Nyílván nagyobb változás elérhető a magasabb oktánszámú benzinnel, de számomra ez nehezen megfejthető. Ha vki tud vmi lehetőséget keressen, írjon nekem. Nekem van egy olyan sejtésem,hogy a nagyobb oktánszámmal történő üzemeltetés az maga a chiptuning ezeknél a motoroknál. :D Meg a pénzedért rákötik az OBD-re a laptopot, nyomnak egy pasziánszt aztán közlik,hogy a tuning csak versenybenyával érezhető ám. :D Az én varrógépmotoromon is dob a 100as oktán +10%-ot (45helyett 50ló, le is mérettem) Link to comment Megosztás: More sharing options...
András1980 Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 Nekem van egy olyan sejtésem,hogy a nagyobb oktánszámmal történő üzemeltetés az maga a chiptuning ezeknél a motoroknál. :D Meg a pénzedért rákötik az OBD-re a laptopot, nyomnak egy pasziánszt aztán közlik,hogy a tuning csak versenybenyával érezhető ám. :D Az én varrógépmotoromon is dob a 100as oktán +10%-ot (45helyett 50ló, le is mérettem) Szia! Hát én nem hinném, hogy hozzáértő helyeken csupán ebben merülne ki a programírás. :-) Próbáltam én is a jelenlegi gyári állapotban a magasabb oktánszámú benzint. Semmi változást nem éreztem. Sokkal komolyabb beavatkozásnak gondolom a chiptuningot, sok-sok paraméter együttes változtatásával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 Szia! Hát én nem hinném, hogy hozzáértő helyeken csupán ebben merülne ki a programírás. :-) Próbáltam én is a jelenlegi gyári állapotban a magasabb oktánszámú benzint. Semmi változást nem éreztem. Sokkal komolyabb beavatkozásnak gondolom a chiptuningot, sok-sok paraméter együttes változtatásával. Hozzáértő helyeken tudtommal azt mondják erre a motorra,hogy bocs nem tudjuk írni az ECU-ját. Link to comment Megosztás: More sharing options...
András1980 Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 Hozzáértő helyeken tudtommal azt mondják erre a motorra,hogy bocs nem tudjuk írni az ECU-ját. Hát ez az! Pont ez a probléma! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Május27, 2011 Megoszt Elküldve Május27, 2011 Az enyémre meg 20-at de 50lóval mértem egyszer és 21.5lett. :D 45lóval ember legyen a talpán aki megcsinálja 20alatt. ... ki kell pakolni, hogy könnyebb legyen :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május28, 2011 Megoszt Elküldve Május28, 2011 Vagy E85-ös témában kell gondolkozni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
system Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 úgy tűnik eddig semmi hír a chip tuningról H Astrához :D pedig már nagyon jó lenne Link to comment Megosztás: More sharing options...
András1980 Elküldve Június12, 2011 Megoszt Elküldve Június12, 2011 úgy tűnik eddig semmi hír a chip tuningról H Astrához :D pedig már nagyon jó lenne Csatlakozom! Már nagyon jó lenne, ha vki képes lenne egy jó programot írni rá! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomoty Elküldve Június13, 2011 Megoszt Elküldve Június13, 2011 Z18XER-hez, és Z16XER-hez elvileg már van...Csatlakozom! Már nagyon jó lenne, ha vki képes lenne egy jó programot írni rá! Link to comment Megosztás: More sharing options...
András1980 Elküldve Június13, 2011 Megoszt Elküldve Június13, 2011 Z18XER-hez, és Z16XER-hez elvileg már van... Szia! Ez remek, engem az előbi érdekelne. Meg tudnád velünk osztani, hogy hol vállalják és esetleg egy elérhetőséget is hozzá. Ha nem annyira publikus, akkor privátban. Köszönném, nagyon Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomoty Elküldve Június13, 2011 Megoszt Elküldve Június13, 2011 PÜ ment. Szia! Ez remek, engem az előbi érdekelne. Meg tudnád velünk osztani, hogy hol vállalják és esetleg egy elérhetőséget is hozzá. Ha nem annyira publikus, akkor privátban. Köszönném, nagyon Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sumi Elküldve Június14, 2011 Megoszt Elküldve Június14, 2011 PÜ ment. Nekem is megadnád az infókat püben ha szépen kérem? Jah mielőbb elfelejtem: szépen kérem. (Amúgy valami a dbilas oldalán láttam 1-2 hete.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Június20, 2011 Megoszt Elküldve Június20, 2011 ez-az Link to comment Megosztás: More sharing options...
András1980 Elküldve Július26, 2011 Megoszt Elküldve Július26, 2011 Helló! Őket ismeritek? Elvileg tudják a H Astrát is! http://www.rigotech.hu/opel_chiptuningbox.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
system Elküldve Július26, 2011 Megoszt Elküldve Július26, 2011 én nem, de ez nem jelent semmit :D elvileg az MMC is tudja már... bár a honlapjukon még nem szerepel, de e-mailben azt írta Helló! Őket ismeritek? Elvileg tudják a H Astrát is! http://www.rigotech.hu/opel_chiptuningbox.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
András1980 Elküldve Július26, 2011 Megoszt Elküldve Július26, 2011 De jó! Az MMC féle megoldás érdekelne, benne jobban bíznék. Tényleg ő hová tűnt? Olyan rég írt már ide! Írhatna erről a megoldásról vmit igazán, hiszen ő mondta, hogy ha lesz rá program, akkor közzéteszi itt a fórumon. system! Neked írt vmi konkrétat is az adatokról, vagy csak azt, hogy megoldható. Üdv, András Link to comment Megosztás: More sharing options...
system Elküldve Július26, 2011 Megoszt Elküldve Július26, 2011 ezt írta: Megoldódott a H Astra chiptuning, már nálam is működik megbontás nélkül a szervizcsatlakozón keresztül. 60e. Ft-ba kerül és elegendő egyszer találkoznunk, kb 2 óra alatt kész van megvárható. Időpontot 4-5 nappal előtte egyeztessünk telefonon. már gyűjtöm a pénzt :) De jó! Az MMC féle megoldás érdekelne, benne jobban bíznék. Tényleg ő hová tűnt? Olyan rég írt már ide! Írhatna erről a megoldásról vmit igazán, hiszen ő mondta, hogy ha lesz rá program, akkor közzéteszi itt a fórumon. system! Neked írt vmi konkrétat is az adatokról, vagy csak azt, hogy megoldható. Üdv, András Link to comment Megosztás: More sharing options...
András1980 Elküldve Július26, 2011 Megoszt Elküldve Július26, 2011 Ez szuper! Szerintem én is megkeresem! Köszi Ha bárki túl lesz a "beavatkozáson" ossza már meg velünk a tapasztalatait. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zetor Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Egy ideje olvasgatom a topikot és felmerült bennem egy-két kérdés a szívómotor chippeléssel kapcsolatban. 1.A tapasztalat az, hogy ahol csinálják ott nincs mérőpad a méréshez 2.Ahol van ott nem engednek be a mérésre, de még a közelébe sem,csak a végén adják át a papírt a mérésről, addig bármi előfordulhat :-) Volt már valaki olyan helyen,ahol mérték az autóját chip előtt és után is és ott volt végig, mikor a mérés után megjelent a görbe a képernyőn? Azaz közvetlenül a saját szemével látta pl a 10-15%-os teljesítmény növekedést? Mert idáig csak azt olvasom, hogy valaki már látott valakit,aki ismer valakit,aki hallotta..... :-))) Szerintem csak chippel a szívó motoroknál a 10-15% növekedés elég meredek ígéret.Egyféle képpen hozható : több hiszékenység - kevesebb műszeres mérés. :D :P :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
kismadar Elküldve November17, 2011 Megoszt Elküldve November17, 2011 Hello mindenki! Nekem van egy 2001 Opel Astra G 1.7 DTI (isuzu motros) kicsi kocsi... Nagyon szépen muzsikál csak arra lennék kiváncsi hogy mennyit lehet még kicsikarni a motorból hogy egy kicsit jobban ugorjon mint most...egyáltalán érdemes e chiptuningolni vagy esetleg mást csinálni rajta? Válaszotokat előre is köszi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
system Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 szerintem keress rá a nevesebb, chiptuninggal foglalkozó cégek honlapján, típus alapján Hello mindenki! Nekem van egy 2001 Opel Astra G 1.7 DTI (isuzu motros) kicsi kocsi... Nagyon szépen muzsikál csak arra lennék kiváncsi hogy mennyit lehet még kicsikarni a motorból hogy egy kicsit jobban ugorjon mint most...egyáltalán érdemes e chiptuningolni vagy esetleg mást csinálni rajta? Válaszotokat előre is köszi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
system Elküldve December23, 2011 Megoszt Elküldve December23, 2011 sajnos nem sikerült megoldani a chiptuningomat, pedig ezt kaptam volna karira. :lol: nem olvasta a számítógép a kocsi programját. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts