GabeszVp Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Egy szívóbenzinesen sokmindent nem lehet tuningolni. Max a befecskendezési térképet tologatják ide-oda. Azt meg a 'Futó Zrt'-féle e85power adapterrel is meg tudod tenni. Tuning a szívóbenzinesnél fizikailag kezdődik, nem chippeléssel. Persze ha már ki van könnyítve a szívó-kipufogó oldal, esetleg hengerenkénti fojtószelep, vagy van egy csökkentett ellenállású kipufogó, akkor nem árt már vezértengely fokolás, aztán akkor meg rakni egy másik, gyorsabb, programozható ECU-t, de akkor már nagyobb benzinnyomás, meg nagyobb injektorok... De akkor hamar kinyírod a kettőstömegűt, ami meg amúgy sem jó, mert lassan ejti a fordulatot. De ha le is könnyíted, utána legyalulod a gyári kuplungot. Ezért kevlárt raksz fel, erősebb rugóval. Ami szétnyírja a kuplungmunkahengert. Aztán párezer km után megadja magát az R25. R28-at kezdesz keresni. Vagy Havassy úrnál hagysz egy pár százast, hogy megerősítsen egy R25-öt. De itt már nagggggyon súlyos százezrekről beszélünk. Amit ha ráköltesz egy másik autóra, akkor ugyanazt a teljesítményt megkapod, fejtörés, és számolgatás nélkül. :P Mindemellett ha találsz is valakit, csak olyannak fizess, aki legalább kétszer ráállítja a dinamométerre a kocsit. Egyszer előtte, egyszer utána. Bár a profik legalább 3x mérnek, hogy kihozzák a maxot... Köszi az infót, bár félreérthető volt a kérdésem. Eszem ágában sincs fast and furious játszani a 8 szelepessel :P A meglévő hol megy hol nem megy problémámra keresem a megoldást és gondoltam egy chipes ember talán tud valami okosat mondani rá. Mert sajnos, egyik nap megint meglódult az autó mindenféle előjel nélkül, de még mindig nem tudjuk mitől... :D üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
GabeszVp Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 A legjobb chiptuning sztem a Simtec 70-et Motronic 3.11 re cserélni... :D - Természetesen motorral együtt (X20XEV-Y32SE :P ) Nekem Motronic vezérlésem van, tudod, X20SE :P Amúgy tudom, ha erő kellene 3.0V6-ot vennék... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Nekem Motronic vezérlésem van, tudod, X20SE :D Amúgy tudom, ha erő kellene 3.0V6-ot vennék... Inkább C30SE... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ukslayer Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Inkább C30SE... Ezeknek a fiatal gyerekeknek az már a történelem része.............. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Inkább C30SE... Támogatnám, de csak 3,2 re fussa.. meg 3,8 ra... meg 4,1 re.. hja az nem lesz megvéve :P... na mindegy :D De a 4,1 ben volt sör6... na azt megnézném az A Omegában (is - hamár Rekord/commo futott vele :P ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Nekem Motronic vezérlésem van, tudod, X20SE :D Amúgy tudom, ha erő kellene 3.0V6-ot vennék... Bocs de sehol nem látom a profilodban, milyen motor is van... :P :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Támogatnám, de csak 3,2 re fussa.. meg 3,8 ra... meg 4,1 re.. hja az nem lesz megvéve :P... na mindegy :D De a 4,1 ben volt sör6... na azt megnézném az A Omegában (is - hamár Rekord/commo futott vele :P ) Naja! Ha van köbcenti, van erő, nyomaték, de még bődületes tartalékok is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandi1980 Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Sziasztok! Ez a hibakód konkrétan mit jelent? Hogy tudom javítani? Mit kell cserélni? a 0134 pedig az oxigénszenzornál nem érzékelt aktivitást Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Sziasztok! Ez a hibakód konkrétan mit jelent? Hogy tudom javítani? Mit kell cserélni? a 0134 pedig az oxigénszenzornál nem érzékelt aktivitást Ha ennyire értesz hozzá, inkább vidd el hozzáértőhöz. Jó, hogy nem azt várod, virtuálisan hengerfejezzük meg a verdádat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Sziasztok! Ez a hibakód konkrétan mit jelent? Hogy tudom javítani? Mit kell cserélni? a 0134 pedig az oxigénszenzornál nem érzékelt aktivitást Valszeg ez lambda szenzor hiba, lehet kontakt hiba, vezeték szakadás, de lehet a szenzor is kuka. Ha nem értesz hozzá, keress egy jó autóvillamosági szerelőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandi1980 Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Valszeg ez lambda szenzor hiba, lehet kontakt hiba, vezeték szakadás, de lehet a szenzor is kuka. Ha nem értesz hozzá, keress egy jó autóvillamosági szerelőt. Csak akkor jelentkezik a hiba ha meleg a motor és akkor nehezebben is indúl. Vélemény? Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Csak akkor jelentkezik a hiba ha meleg a motor és akkor nehezebben is indúl. Vélemény? Ne használd melegen! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ukslayer Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Ne használd melegen! ;) Hívd ki magadhoz rudolfországba................. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ukslayer Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Csak akkor jelentkezik a hiba ha meleg a motor és akkor nehezebben is indúl. Vélemény? Ez azért van,mert hidegindítás alatt az ECU figyelmen kívül hagyja a szenzor jeleit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandi1980 Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Ez azért van,mert hidegindítás alatt az ECU figyelmen kívül hagyja a szenzor jeleit. Köszi! Akkor a lambda szonda környékén keressem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Hívd ki magadhoz rudolfországba................. :lol: Ja, ahol a -20 fokos szélvédőmosó is ráfagy az üvegre ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
andrew Elküldve December15, 2011 Megoszt Elküldve December15, 2011 Nekem Motronic vezérlésem van, tudod, X20SE :lol: Amúgy tudom, ha erő kellene 3.0V6-ot vennék... Nocsak, túladsz a verdán? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve December15, 2011 Megoszt Elküldve December15, 2011 Nocsak, túladsz a verdán? Csak az árát írta el félmillával... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ukslayer Elküldve December16, 2011 Megoszt Elküldve December16, 2011 Csak az árát írta el félmillával... De gonosz volt......... :lol: Ennél a típusnál marha nagy a szórás,gyakorlatilag 2kilótól 2milláig lehet találni B Omegát............ Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve December16, 2011 Megoszt Elküldve December16, 2011 Csak az árát írta el félmillával... Inkább csak két kiló.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve December16, 2011 Megoszt Elküldve December16, 2011 De gonosz volt......... :lol: Ennél a típusnál marha nagy a szórás,gyakorlatilag 2kilótól 2milláig lehet találni B Omegát............ Az igaz, hirdetni bármennyiért lehet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December17, 2011 Megoszt Elküldve December17, 2011 Csak az árát írta el félmillával... Pedig érdeklődő is volt rá ennyiért... (nálam, merthogy ismerem a gazdáját, bár az autóról nem sokat tudok) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve December17, 2011 Megoszt Elküldve December17, 2011 Pedig érdeklődő is volt rá ennyiért... (nálam, merthogy ismerem a gazdáját, bár az autóról nem sokat tudok) Legyen szerencséje... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hooker Elküldve Június19, 2012 Megoszt Elküldve Június19, 2012 hello tud valaki segiteni ezt irja a computerem (peil ruimte sproeier) mi-ez?? kössz Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június19, 2012 Megoszt Elküldve Június19, 2012 hello tud valaki segiteni ezt irja a computerem (peil ruimte sproeier) mi-ez?? kössz Át kéne programoztatni hollandról valami emberi nyelvre, de egyébként valaminek a szintje alacsony (talán hűtőfolyadék?). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts