GabeszVp Elküldve Október12, 2011 Elküldve Október12, 2011 Egy szívóbenzinesen sokmindent nem lehet tuningolni. Max a befecskendezési térképet tologatják ide-oda. Azt meg a 'Futó Zrt'-féle e85power adapterrel is meg tudod tenni. Tuning a szívóbenzinesnél fizikailag kezdődik, nem chippeléssel. Persze ha már ki van könnyítve a szívó-kipufogó oldal, esetleg hengerenkénti fojtószelep, vagy van egy csökkentett ellenállású kipufogó, akkor nem árt már vezértengely fokolás, aztán akkor meg rakni egy másik, gyorsabb, programozható ECU-t, de akkor már nagyobb benzinnyomás, meg nagyobb injektorok... De akkor hamar kinyírod a kettőstömegűt, ami meg amúgy sem jó, mert lassan ejti a fordulatot. De ha le is könnyíted, utána legyalulod a gyári kuplungot. Ezért kevlárt raksz fel, erősebb rugóval. Ami szétnyírja a kuplungmunkahengert. Aztán párezer km után megadja magát az R25. R28-at kezdesz keresni. Vagy Havassy úrnál hagysz egy pár százast, hogy megerősítsen egy R25-öt. De itt már nagggggyon súlyos százezrekről beszélünk. Amit ha ráköltesz egy másik autóra, akkor ugyanazt a teljesítményt megkapod, fejtörés, és számolgatás nélkül. :P Mindemellett ha találsz is valakit, csak olyannak fizess, aki legalább kétszer ráállítja a dinamométerre a kocsit. Egyszer előtte, egyszer utána. Bár a profik legalább 3x mérnek, hogy kihozzák a maxot... Köszi az infót, bár félreérthető volt a kérdésem. Eszem ágában sincs fast and furious játszani a 8 szelepessel :P A meglévő hol megy hol nem megy problémámra keresem a megoldást és gondoltam egy chipes ember talán tud valami okosat mondani rá. Mert sajnos, egyik nap megint meglódult az autó mindenféle előjel nélkül, de még mindig nem tudjuk mitől... :D üdv
GabeszVp Elküldve Október12, 2011 Elküldve Október12, 2011 A legjobb chiptuning sztem a Simtec 70-et Motronic 3.11 re cserélni... :D - Természetesen motorral együtt (X20XEV-Y32SE :P ) Nekem Motronic vezérlésem van, tudod, X20SE :P Amúgy tudom, ha erő kellene 3.0V6-ot vennék...
Omegatd Elküldve Október12, 2011 Elküldve Október12, 2011 Nekem Motronic vezérlésem van, tudod, X20SE :D Amúgy tudom, ha erő kellene 3.0V6-ot vennék... Inkább C30SE...
ukslayer Elküldve Október13, 2011 Elküldve Október13, 2011 Inkább C30SE... Ezeknek a fiatal gyerekeknek az már a történelem része.............. :D
Gabo Elküldve Október13, 2011 Elküldve Október13, 2011 Inkább C30SE... Támogatnám, de csak 3,2 re fussa.. meg 3,8 ra... meg 4,1 re.. hja az nem lesz megvéve :P... na mindegy :D De a 4,1 ben volt sör6... na azt megnézném az A Omegában (is - hamár Rekord/commo futott vele :P )
Gabo Elküldve Október13, 2011 Elküldve Október13, 2011 Nekem Motronic vezérlésem van, tudod, X20SE :D Amúgy tudom, ha erő kellene 3.0V6-ot vennék... Bocs de sehol nem látom a profilodban, milyen motor is van... :P :P
Omegatd Elküldve Október14, 2011 Elküldve Október14, 2011 Támogatnám, de csak 3,2 re fussa.. meg 3,8 ra... meg 4,1 re.. hja az nem lesz megvéve :P... na mindegy :D De a 4,1 ben volt sör6... na azt megnézném az A Omegában (is - hamár Rekord/commo futott vele :P ) Naja! Ha van köbcenti, van erő, nyomaték, de még bődületes tartalékok is...
bandi1980 Elküldve November20, 2011 Elküldve November20, 2011 Sziasztok! Ez a hibakód konkrétan mit jelent? Hogy tudom javítani? Mit kell cserélni? a 0134 pedig az oxigénszenzornál nem érzékelt aktivitást
Omegatd Elküldve November20, 2011 Elküldve November20, 2011 Sziasztok! Ez a hibakód konkrétan mit jelent? Hogy tudom javítani? Mit kell cserélni? a 0134 pedig az oxigénszenzornál nem érzékelt aktivitást Ha ennyire értesz hozzá, inkább vidd el hozzáértőhöz. Jó, hogy nem azt várod, virtuálisan hengerfejezzük meg a verdádat...
J0hnny Elküldve November20, 2011 Elküldve November20, 2011 Sziasztok! Ez a hibakód konkrétan mit jelent? Hogy tudom javítani? Mit kell cserélni? a 0134 pedig az oxigénszenzornál nem érzékelt aktivitást Valszeg ez lambda szenzor hiba, lehet kontakt hiba, vezeték szakadás, de lehet a szenzor is kuka. Ha nem értesz hozzá, keress egy jó autóvillamosági szerelőt.
bandi1980 Elküldve November21, 2011 Elküldve November21, 2011 Valszeg ez lambda szenzor hiba, lehet kontakt hiba, vezeték szakadás, de lehet a szenzor is kuka. Ha nem értesz hozzá, keress egy jó autóvillamosági szerelőt. Csak akkor jelentkezik a hiba ha meleg a motor és akkor nehezebben is indúl. Vélemény?
skyrangr Elküldve November21, 2011 Elküldve November21, 2011 Csak akkor jelentkezik a hiba ha meleg a motor és akkor nehezebben is indúl. Vélemény? Ne használd melegen! :lol:
ukslayer Elküldve November21, 2011 Elküldve November21, 2011 Ne használd melegen! ;) Hívd ki magadhoz rudolfországba................. :lol:
ukslayer Elküldve November21, 2011 Elküldve November21, 2011 Csak akkor jelentkezik a hiba ha meleg a motor és akkor nehezebben is indúl. Vélemény? Ez azért van,mert hidegindítás alatt az ECU figyelmen kívül hagyja a szenzor jeleit.
bandi1980 Elküldve November21, 2011 Elküldve November21, 2011 Ez azért van,mert hidegindítás alatt az ECU figyelmen kívül hagyja a szenzor jeleit. Köszi! Akkor a lambda szonda környékén keressem.
skyrangr Elküldve November22, 2011 Elküldve November22, 2011 Hívd ki magadhoz rudolfországba................. :lol: Ja, ahol a -20 fokos szélvédőmosó is ráfagy az üvegre ;)
andrew Elküldve December15, 2011 Elküldve December15, 2011 Nekem Motronic vezérlésem van, tudod, X20SE :lol: Amúgy tudom, ha erő kellene 3.0V6-ot vennék... Nocsak, túladsz a verdán?
Omegatd Elküldve December15, 2011 Elküldve December15, 2011 Nocsak, túladsz a verdán? Csak az árát írta el félmillával...
ukslayer Elküldve December16, 2011 Elküldve December16, 2011 Csak az árát írta el félmillával... De gonosz volt......... :lol: Ennél a típusnál marha nagy a szórás,gyakorlatilag 2kilótól 2milláig lehet találni B Omegát............
MalterKoma Elküldve December16, 2011 Elküldve December16, 2011 Csak az árát írta el félmillával... Inkább csak két kiló....
Omegatd Elküldve December16, 2011 Elküldve December16, 2011 De gonosz volt......... :lol: Ennél a típusnál marha nagy a szórás,gyakorlatilag 2kilótól 2milláig lehet találni B Omegát............ Az igaz, hirdetni bármennyiért lehet...
tgabika76 Elküldve December17, 2011 Elküldve December17, 2011 Csak az árát írta el félmillával... Pedig érdeklődő is volt rá ennyiért... (nálam, merthogy ismerem a gazdáját, bár az autóról nem sokat tudok)
Omegatd Elküldve December17, 2011 Elküldve December17, 2011 Pedig érdeklődő is volt rá ennyiért... (nálam, merthogy ismerem a gazdáját, bár az autóról nem sokat tudok) Legyen szerencséje...
Hooker Elküldve Június19, 2012 Elküldve Június19, 2012 hello tud valaki segiteni ezt irja a computerem (peil ruimte sproeier) mi-ez?? kössz
FPepe Elküldve Június19, 2012 Elküldve Június19, 2012 hello tud valaki segiteni ezt irja a computerem (peil ruimte sproeier) mi-ez?? kössz Át kéne programoztatni hollandról valami emberi nyelvre, de egyébként valaminek a szintje alacsony (talán hűtőfolyadék?).
Recommended Posts