ComPityu Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 És akkor mivan? A motor meg a váltó a lényeg! Nekem meg A 3000-rem volt, manuál váltóval... Nekemis ,3 liter , De automata , az ggyik ráadás , a sokszelepes ! Nem sok volt belöle itthon. Kár h elkelled adni. Nagyon ütös vas volt. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve December20, 2010 Megoszt Elküldve December20, 2010 Nekemis ,3 liter , De automata , az ggyik ráadás , a sokszelepes ! Nem sok volt belöle itthon. Kár h elkelled adni. Nagyon ütös vas volt. :lol: Akkor én nyertem. A3000 dualram, manual váltó. Mindent visz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve December21, 2010 Megoszt Elküldve December21, 2010 525TD VS B Senátor ? :lol: Hát ez nem lenne verseny,,, Nem volt szenátor a sggetek alatt ! Neekm volt kettö is ! Meg 525 is. Senator de nem orhosszal vezet ! Ott ki volt hangsúlyozva a TD... nem véletlenül, ugyanis Flowa "enyhén" dízel ellenes - volt.. míg át nem pártolt egy 2.2DTI re :lol: :) De ez már történelem, olyan rég volt, hogy Bercit nem láttam vagy 2 éve... nem itt - élőben :D... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve December21, 2010 Megoszt Elküldve December21, 2010 Akkor én nyertem. A3000 dualram, manual váltó. Mindent visz... E Rekord, 3800ccm, automata.. én nyertem :) :D Omegatd, ne dedózzunk, ok ? :D : :D Nem áll jól az nekünk :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve December21, 2010 Megoszt Elküldve December21, 2010 Ott ki volt hangsúlyozva a TD... nem véletlenül, ugyanis Flowa "enyhén" dízel ellenes - volt.. míg át nem pártolt egy 2.2DTI re :lol: :lol: De ez már történelem, olyan rég volt, hogy Bercit nem láttam vagy 2 éve... nem itt - élőben :)... Ellenes. Sok minden ellenes volt ő, aztán forgott is rendesen az a köpönyeg. De a klubot neki köszönhetjük... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve December21, 2010 Megoszt Elküldve December21, 2010 E Rekord, 3800ccm, automata.. én nyertem :) :D Omegatd, ne dedózzunk, ok ? :D : :D Nem áll jól az nekünk :lol: :lol: Miért? Néha muszáj, mert még azt hiszik a csikók, hogy ők sz@rták a spanyol viaszt. Ez olyan, mint a gyorsulás, néha le kell nyomni az ellenfelet, hogy érezze a törődést... Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve December22, 2010 Megoszt Elküldve December22, 2010 Miért? Néha muszáj, mert még azt hiszik a csikók, hogy ők sz@rták a spanyol viaszt. Ez olyan, mint a gyorsulás, néha le kell nyomni az ellenfelet, hogy érezze a törődést... Meg hogy lássa a célt :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
fureszoszkar Elküldve Január3, 2011 Megoszt Elküldve Január3, 2011 Boldog Új évet mindenkinek!! Érdekes dolgot művel a vas mostanában mikor leállítom a riasztó csippan három rövidet. Tudja valaki mit jelezhet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Január3, 2011 Megoszt Elküldve Január3, 2011 Boldog Új évet mindenkinek!! Érdekes dolgot művel a vas mostanában mikor leállítom a riasztó csippan három rövidet. Tudja valaki mit jelezhet? Ha gyári akkor lehet hogy döglődik az akksi a riasztóhoz tartozó power sounder-ben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pucalaca Elküldve Január4, 2011 Megoszt Elküldve Január4, 2011 Sziasztok. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy valaki tud vélemény modani az ebay-en Itt kapható generátorról? Szerintem jó árban van. De mi lehet az oka, hogy ennyire olcsó? Email-ben az írták, hogy az unióban gyártják a holmit. Laca Link to comment Megosztás: More sharing options...
BigFatPete Elküldve Január4, 2011 Megoszt Elküldve Január4, 2011 Sziasztok. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy valaki tud vélemény modani az ebay-en Itt kapható generátorról? Szerintem jó árban van. De mi lehet az oka, hogy ennyire olcsó? Email-ben az írták, hogy az unióban gyártják a holmit. Laca Az, hogy nem Magyarországon van a holmi. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pucalaca Elküldve Január4, 2011 Megoszt Elküldve Január4, 2011 A helyszíntől függetlenül gondoltam. Én is erre tippelek, hogy kint volt piaca ennek bőven és gyártottak rengeteget és ezért olcsó kint. Mert lassan csere érett lesz a generátorom és gondolkodok rajta, hogy kipróbálom ezt. Csak nem örülnék neki ha mondjuk 1 év után már köhögne a cucc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Január4, 2011 Megoszt Elküldve Január4, 2011 A helyszíntől függetlenül gondoltam. Én is erre tippelek, hogy kint volt piaca ennek bőven és gyártottak rengeteget és ezért olcsó kint. Mert lassan csere érett lesz a generátorom és gondolkodok rajta, hogy kipróbálom ezt. Csak nem örülnék neki ha mondjuk 1 év után már köhögne a cucc. Majdnem 20e ft, plusz a szállítás. Ugyanennyiért jó helyen felújítják a generátorodat (már ha te nem tudom megcsinálni, meg beszerezni az alkatrészeket), garanciával. És akkor legalább az eredeti cucc van benne, nem pedig egy istentudja milyen utángyári. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pucalaca Elküldve Január4, 2011 Megoszt Elküldve Január4, 2011 Na ez a baj, hogy egyszer már beraktak valami sza-t nekem és 2 év és kb 30.000km után a csapágynak megint hangja lett. Azért köszönöm a gondolatokat. Még egy kicsit agyalok rajta mi legyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Na ez a baj, hogy egyszer már beraktak valami sza-t nekem és 2 év és kb 30.000km után a csapágynak megint hangja lett. Azért köszönöm a gondolatokat. Még egy kicsit agyalok rajta mi legyen. Csapágyak már csak ilyenek. Igaz, nem Opel generátorban, de cseréltem csapágyat, asszem 5000ft volt a két SKF csapágy. Ez a név meg eléggé garancia. Ha jól van összehúzva a két pajzs, és nem feszül a tengely, akkor tartós lesz az eredmény. Bronzgyűrűket, keféket meg szinte forintos tétel cserélni. Munkaidő, tapasztalat nélkül (mmint generátoros tapasztalat, nem pedig gépészeti tapasztalat) kb 2-2,5 óra. Egy szakműhely megcsinálja fél óra alatt. Igaz ők elkérnek 15-20e ft-ot, attól függően, hogy mit cseréltek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Na ez a baj, hogy egyszer már beraktak valami sza-t nekem és 2 év és kb 30.000km után a csapágynak megint hangja lett. Azért köszönöm a gondolatokat. Még egy kicsit agyalok rajta mi legyen. Ne agyalj, az árt neked! Vedd meg azt a fost és ne csodálkozz, ha 2 év múlva be fog szarni. Skyrangr kollégának 100%-ban igaza van. 5E-ért vettem használt bontott generátort, 1500 volt a csapágy, valami kis összeg a bronzkefe, meg a munka, 10E-ből megvolt az egész, aztán mégiscsak gyári, igaz nem olyan csillivilli, mint az általad belinkelt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Csapágyak már csak ilyenek. Igaz, nem Opel generátorban, de cseréltem csapágyat, asszem 5000ft volt a két SKF csapágy. Ez a név meg eléggé garancia. Ha jól van összehúzva a két pajzs, és nem feszül a tengely, akkor tartós lesz az eredmény. Bronzgyűrűket, keféket meg szinte forintos tétel cserélni. Munkaidő, tapasztalat nélkül (mmint generátoros tapasztalat, nem pedig gépészeti tapasztalat) kb 2-2,5 óra. Egy szakműhely megcsinálja fél óra alatt. Igaz ők elkérnek 15-20e ft-ot, attól függően, hogy mit cseréltek. Most, hogy olvasom, nekem ISS SKF ment bele, de nem volt 5E, lehet, hogy darabja volt 1500 körül... Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Január5, 2011 Megoszt Elküldve Január5, 2011 Most, hogy olvasom, nekem ISS SKF ment bele, de nem volt 5E, lehet, hogy darabja volt 1500 körül... Ja, itt is a kettő együtt volt 5000, a legközelebbi csapágyastól. Per pill az volt a legközelebb, és SOS volt, lévén hétvége :D Szénkefe meg asszem valami sarokcsiszolóé passzolt pont bele. Kis reszelés után bele is ugrott, azt jóság lett :). Hézagoló gyűrű szokott lenni otthon mindenféle méretben (mint StahlJuditnak fürjtojás a hűtőben :) ), úgyhogy full generál lett. Megjegyzem, az a generátor már évek óta megy, probléma nélkül. Ráadásul ez csili-villi is lett, mert homokfúvást kaptak a pajzsok (asszem ez 2 sörömbe került, a drehás haver jóvoltából), meg némi hőálló feketét a középrész. Végső összeg: -csapágyak: 5e ft, -kefék: 2e ft, -hézagolók: 1e ft, -homokfúvás: 2 söricillin, -4 pisszenésnyi hőálló fekete festék: 100ft -meg 2-2,5 óra munka, meg 20km motorozás (anyagbeszerzés címén) Szóval erős a kontraszt... megbízhatatlan utángyári vacak VS. gyári, felújított... illetve ~18e ft+posta VS. ~10e ft(+saját munka) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ComPityu Elküldve Január23, 2011 Megoszt Elküldve Január23, 2011 Akkor én nyertem. A3000 dualram, manual váltó. Mindent visz... Abba még bele tettem volna a seggem, egy próba erejéig minimum !!! :) De persze a cél az 5.7-V8,,, :-D "tojok rá hogy Opel v sem , de V8 legyen" Most adtunk el egy 67-es Eldorádót 7,1 es moci, kár hogy elsö kerekesre csinálta a ,nagyon hülye amcsi,,,,. Na annak olyan hangja van, hogy recsakaaaaaa,,, :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Január24, 2011 Megoszt Elküldve Január24, 2011 Abba még bele tettem volna a seggem, egy próba erejéig minimum !!! :D De persze a cél az 5.7-V8,,, :-D "tojok rá hogy Opel v sem , de V8 legyen" Most adtunk el egy 67-es Eldorádót 7,1 es moci, kár hogy elsö kerekesre csinálta a ,nagyon hülye amcsi,,,,. Na annak olyan hangja van, hogy recsakaaaaaa,,, :D Hát sok sikert... túl sok nem készült belőle :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Január24, 2011 Megoszt Elküldve Január24, 2011 Abba még bele tettem volna a seggem, egy próba erejéig minimum !!! :) De persze a cél az 5.7-V8,,, :-D "tojok rá hogy Opel v sem , de V8 legyen" Most adtunk el egy 67-es Eldorádót 7,1 es moci, kár hogy elsö kerekesre csinálta a ,nagyon hülye amcsi,,,,. Na annak olyan hangja van, hogy recsakaaaaaa,,, :D Jó is volt, lehetett élvezkeni. A V8 meg V8, számomra onnan kezdődik a V motor, annak van gurgulázó hangja... Link to comment Megosztás: More sharing options...
GabeszVp Elküldve Január27, 2011 Megoszt Elküldve Január27, 2011 Olyan napi 20-30percet. További hibajelensége, ami már korábban is volt téma, hogy levett gyújtásnál világít a bc, és 2-3 nap alatt le is szívja az akksit. Ezt nekem is produkálta. Az óra nem késik, de volt hogy nem aludt el a háttérvilágítás. Ez a hiba megszűnt, de maradt helyette egy olyan, hogy a belső világítás gyújtáson késleltet és nem alszik ki egyből. Komfortvezérlő lesz a kaki valószínű, kéne gubizni egyet rádugni és kipróbálni, de nem volt érkezésem foglalkozni még a dologgal. Elvileg a komfortvezérlő viszi az ablakemelőket, a centrált, a belső világítást, meg a BC világítást is többek között. Anyós oldali lábnál van a doboz a kárpit mögött, nem nagy dolog kicserélni. Amúgy tuti valami testhibát produkál az elektronika, mert olyanok a jelenségek, de minden bekötés oké, valószínű a belsejében van a bibi. Majd egyszer szerzek egy másikat, oszt csere. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Beirom ide, hatha valaki errejar es beirja a megoldast: Szivosor le-fol es gyujtascsere utan nem tudom torolni a tarolt hibakodokat. (elotte oke volt) ECU csere utan a masik ECUval ugyanez a helyzet. Elo adatok rendben ahogyan elotte, az output testek nem mukodnek (elotte nem probaltam oket, lehet hogy osszefugg) Kutyu: OP-COM 090820B Reszemrol teljes tanacstalansag B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
critical error Elküldve Április19, 2011 Megoszt Elküldve Április19, 2011 hali 2.5 TD Omegám van, a generátorom 13.2 V-ot ad le,terheletlenül. Ha vidzont felkapcsolok mindent akkor 12.5 V-ra esik le a fesz. Kicseréltem a generátort másikra és ugyanez a helyzet...mi lehet a gond? Ha tudtok légyszi segítsetek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Április19, 2011 Megoszt Elküldve Április19, 2011 Sziasztok, Az X25XE és X30XE másodlagos levegő szivattyút szét lehet szedni? Vizet kapott és csapágyas lett, nagyon csúnya hangja van... Ha lehúzom a csatiját, akkor fog hibakódot dobni? Mert ha reléjét kihúzom akkor hibakódot dobott a Calibra, de ez a része egyezik Omi-val. Köszönöm. A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts