Gabo Elküldve Július20, 2010 Megoszt Elküldve Július20, 2010 Opeles ember mondta először hogy ennek ilyen kemény a szervója....mondtam jaja...vadbarom...majd otthon elkezdtem széthuzogatni ami rajta volt a körön és a roló lehúzása után nem verte le a biztosítékot többet.Igaz utána később összedugtam és már úgy se...ezt sem kommentálnám... Zoli, az opel és egyéb szervizek hozzáállásából kiindulva a bizti tábla közelébe nem jártak - hja nem igaz, mert oda techeltek :rolleyes: ... na mindegy, de erősen el bírom képzelni, hogy eme egyszerű hiba felett "átcsúsznak" Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nismo Elküldve Július21, 2010 Megoszt Elküldve Július21, 2010 Sztem a B Vectra és G Astra topikokban is olvass utána, mert nem sok Omegast ismerek, akinek ez a motor van a gépében. De ha jól tudom, az adagolò kimúlása típushiba ezeken a motorokon. Köszöntem, megpróbálom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
sereslaszlo Elküldve Július23, 2010 Megoszt Elküldve Július23, 2010 Nem ez a baj, hanem nézd meg! Beesik, kérdez aztán erre sem néz... Sziasztok! Sajna nem mindig vagyok net közelben. Mentségemre legyen, hogy megnéztem a biztositékokat és mindegyik jó! Ennyire kezdő nem vagyok. :rolleyes: Mindenkinek köszönöm a válaszát. Újtag Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július23, 2010 Megoszt Elküldve Július23, 2010 Sziasztok! Sajna nem mindig vagyok net közelben. Mentségemre legyen, hogy megnéztem a biztositékokat és mindegyik jó! Ennyire kezdő nem vagyok. :rolleyes: Mindenkinek köszönöm a válaszát. Újtag De lehet, hogy a biztitáblában a lábak nem érintkeznek. Próbáld meg, hogy egy vezetéket dugsz a bizti helyére. A szivargyujtó pedig egyszerű mint egy ék. Ha az nem működik, akkor vagy áram, vagy test nincs. Mindkettőt ki kellene mérni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július23, 2010 Megoszt Elküldve Július23, 2010 Megnéztem a kapcsolási rajzot. Ezek mind külön biztosítékokon vannak: tükör:11; hátsószélvédő: 34; szivargyujtó: 14 és 15. A tükör és szélvédőfűtésben az a közös, hogy mindkettőt a hátsóablak-fűtés kapcsolója kapcsolja egy relé közbeiktatásával. Azonban a kapcsoló a 14-es biztiről kapja az áramot. Ezek után az lehet a ludas. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sereslaszlo Elküldve Július23, 2010 Megoszt Elküldve Július23, 2010 De lehet, hogy a biztitáblában a lábak nem érintkeznek. Próbáld meg, hogy egy vezetéket dugsz a bizti helyére. A szivargyujtó pedig egyszerű mint egy ék. Ha az nem működik, akkor vagy áram, vagy test nincs. Mindkettőt ki kellene mérni. Szia. Kösz az ötletett. Megnézetem. A villanyász tudja a dolgát. Elméletileg.?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július23, 2010 Megoszt Elküldve Július23, 2010 A 14-es az első, a 15-ös a hátsó szivargyujtóé. Akkor a hátsónak elvileg működnie kell. A 14-esre van még kötve az ülésfűtés, a szervokormány, a szivargyujtó és a hátsóablak roló limuzinban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sereslaszlo Elküldve Július23, 2010 Megoszt Elküldve Július23, 2010 Megnéztem a kapcsolási rajzot. Ezek mind külön biztosítékokon vannak: tükör:11; hátsószélvédő: 34; szivargyujtó: 14 és 15. A tükör és szélvédőfűtésben az a közös, hogy mindkettőt a hátsóablak-fűtés kapcsolója kapcsolja egy relé közbeiktatásával. Azonban a kapcsoló a 14-es biztiről kapja az áramot. Ezek után az lehet a ludas. Szia. Köszi a segítséget. 7végén megnézem, mert így nem túl jó. Ráadásul nemsokára megyünk nyaralni és az autós-hűtőtáska ilyen időben nélkülözhetettlen. Még egyszer köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ittakopasz Elküldve Július23, 2010 Megoszt Elküldve Július23, 2010 Üdv Mindenkinek! Nagy örömömre a hőmérsglet kijelző teljesen jó. Egy utcai hőmérő alatt parkoltam a napon és teljesen egyforma értéket mutatott a két hőmérö. Bár a klíma még mindig nem müködik marad az ablak klíma. Volna egy kérésem ha valaki eltudná küldeni az elektromos rajzát az omegának annk nagyon örülnék konkrétan 2001 decemberi a verda és 2,5 TD. Előre is köszönet. Üdv Kopasz Link to comment Megosztás: More sharing options...
sereslaszlo Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 Üdv Mindenkinek! Nagy örömömre a hőmérsglet kijelző teljesen jó. Egy utcai hőmérő alatt parkoltam a napon és teljesen egyforma értéket mutatott a két hőmérö. Bár a klíma még mindig nem müködik marad az ablak klíma. Volna egy kérésem ha valaki eltudná küldeni az elektromos rajzát az omegának annk nagyon örülnék konkrétan 2001 decemberi a verda és 2,5 TD. Előre is köszönet. Üdv Kopasz Hello mindenki. Megoldodott a probléma. Aksi ki és vissza. Ezek után minden rendben müködik. Kiérti ezt!? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ittakopasz Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 Hello mindenki. Megoldodott a probléma. Aksi ki és vissza. Ezek után minden rendben müködik. Kiérti ezt!? Sajna megint nem megy a külső hőmérő. Majd kicserélem. De még mindig nagy segítség volna a huzalozási rajz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 Sajna megint nem megy a külső hőmérő. Majd kicserélem. De még mindig nagy segítség volna a huzalozási rajz. Mondtam, hogy csere... nem javul meg magától, ill néha igen, de az nem tartós... ld. most... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jaeson Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 Sziasztok!!! Van egy 1995-ös 2.0 16v-s omegám(x20xev). valaki esetleg tud e bármit a kocsim előéletéről? rendszáma EZM-322, előző gazdája miskolci volt. Több probléma megoldására is szeretném a segítségeteket kérni ha tudtok... A vízhőfok mérőm mutatója vagy nem mutat semmit, vagy fell le ugrál vagy áll a helyén de többnyire sajnos a korábbiak. Gondolom kontakt hibás lehet de fogalmam sincs, hogy hol keressem a mérőgombáját... A másik már kicsit húzósabb probléma. Motorhiba lámpa világít folyamatosan(kivéve ha leveszem a gyújtást és még a motor leállása előtt visszaadom, akkor abbahagyja sőt akkor viszonylag még közlekedni is lehet vele), a motor nagyobb sőt közepes gázadásra csak ledadog és nagyon nem akar menni.... voltam már szerelőnél vele aztmondta talán EGR...(sajnos számítógéppel nembírt rákonnektálni mert csak '96os évj-tól ismeri a progi az opeleket) ha az akkor hol találom benne és tényleg ki lehet e iktatni anélkül h tönkretenném az autót. Meg egyáltalán tényleg az lehet e baja. a harmadik problémám igazából nem is az.... a gyári infrás kulcsom van még hozzá, amivel semmi bajom. csak fogalmam sincs hogy mi a pici nyomógomb a kulcs oldalán. a segítséget előre is köszönöm!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 Sziasztok!!! Van egy 1995-ös 2.0 16v-s omegám(x20xev). valaki esetleg tud e bármit a kocsim előéletéről? rendszáma EZM-322, előző gazdája miskolci volt. Több probléma megoldására is szeretném a segítségeteket kérni ha tudtok... A vízhőfok mérőm mutatója vagy nem mutat semmit, vagy fell le ugrál vagy áll a helyén de többnyire sajnos a korábbiak. Gondolom kontakt hibás lehet de fogalmam sincs, hogy hol keressem a mérőgombáját... A másik már kicsit húzósabb probléma. Motorhiba lámpa világít folyamatosan(kivéve ha leveszem a gyújtást és még a motor leállása előtt visszaadom, akkor abbahagyja sőt akkor viszonylag még közlekedni is lehet vele), a motor nagyobb sőt közepes gázadásra csak ledadog és nagyon nem akar menni.... voltam már szerelőnél vele aztmondta talán EGR...(sajnos számítógéppel nembírt rákonnektálni mert csak '96os évj-tól ismeri a progi az opeleket) ha az akkor hol találom benne és tényleg ki lehet e iktatni anélkül h tönkretenném az autót. Meg egyáltalán tényleg az lehet e baja. a harmadik problémám igazából nem is az.... a gyári infrás kulcsom van még hozzá, amivel semmi bajom. csak fogalmam sincs hogy mi a pici nyomógomb a kulcs oldalán. a segítséget előre is köszönöm!!! Olvasni, guglizni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 Sziasztok!!! Van egy 1995-ös 2.0 16v-s omegám(x20xev). valaki esetleg tud e bármit a kocsim előéletéről? rendszáma EZM-322, előző gazdája miskolci volt. Több probléma megoldására is szeretném a segítségeteket kérni ha tudtok... A vízhőfok mérőm mutatója vagy nem mutat semmit, vagy fell le ugrál vagy áll a helyén de többnyire sajnos a korábbiak. Gondolom kontakt hibás lehet de fogalmam sincs, hogy hol keressem a mérőgombáját... A másik már kicsit húzósabb probléma. Motorhiba lámpa világít folyamatosan(kivéve ha leveszem a gyújtást és még a motor leállása előtt visszaadom, akkor abbahagyja sőt akkor viszonylag még közlekedni is lehet vele), a motor nagyobb sőt közepes gázadásra csak ledadog és nagyon nem akar menni.... voltam már szerelőnél vele aztmondta talán EGR...(sajnos számítógéppel nembírt rákonnektálni mert csak '96os évj-tól ismeri a progi az opeleket) ha az akkor hol találom benne és tényleg ki lehet e iktatni anélkül h tönkretenném az autót. Meg egyáltalán tényleg az lehet e baja. a harmadik problémám igazából nem is az.... a gyári infrás kulcsom van még hozzá, amivel semmi bajom. csak fogalmam sincs hogy mi a pici nyomógomb a kulcs oldalán. a segítséget előre is köszönöm!!! Az autót én nem ismerem. 1. Sztem a műszer lesz rossz, esetleg a műszeregység csatlakozója hibás. Keress egy szerelési könyvet és szedd szét. 2. Az EGR szeleptől nem csinál ilyet. A hibakódokat ki lehet villogtatni. De sztem főtengely fordulatszám vagy veztengely jeladó lesz a ludas. Azt nem értem miért nem látja a tiédet, nekem 94-es vas van, és a Tech2-t 97-es évjáratra állítva simán lát mindent. 3. Miután bezárod a kocsit a kulccsal, és kb 10 mp-en belül megnyomod a kis gombot, reteszeli a belső nyitógombokat. De ez a kezelésiben van leírva, ami szintén megtalálható a neten. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Július31, 2010 Megoszt Elküldve Július31, 2010 Az autót én nem ismerem. 1. Sztem a műszer lesz rossz, esetleg a műszeregység csatlakozója hibás. Keress egy szerelési könyvet és szedd szét. 2. Az EGR szeleptől nem csinál ilyet. A hibakódokat ki lehet villogtatni. De sztem főtengely fordulatszám vagy veztengely jeladó lesz a ludas. Azt nem értem miért nem látja a tiédet, nekem 94-es vas van, és a Tech2-t 97-es évjáratra állítva simán lát mindent. 3. Miután bezárod a kocsit a kulccsal, és kb 10 mp-en belül megnyomod a kis gombot, reteszeli a belső nyitógombokat. De ez a kezelésiben van leírva, ami szintén megtalálható a neten. Meg még megnézném a gyújtást, és a gyertyákat. Gyertyák beázhatnak/olajosak lehetnek a szelepfedél tömítéstől, illetve a DIS hajlamos a repedésre, stb. EGR szelepet feltétlenül nem zárnám ki, dugózd le a rámenő vákuum csövet, és ezzel le is zártad (ha csak nem akadt fent, akkor meg leszeded, és meglátod). Link to comment Megosztás: More sharing options...
GabeszVp Elküldve Augusztus10, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2010 Üdv mindenkinek. Olyan kérdésem lenne, hogy X20SE 1996 évjáratú sedan B omimban hol találhatóak test csavarozási pontok? Van egy két furcsaság és testhibára gyanakszom. A motortérben rendbe raktam a központi testet, kapott plusz kábelt is, külön tettem a motorra is. A hibák ugyanúgy megvannak, gondolom a belső testeket kéne végignéznem. A hiba röviden annyi, hogy hol a belső világítás gajdul meg(gyújtáson is késleltet), hol a belső levegő keringetés él önálló életet(magától kapcsol be gyújtra és nem reagál gombra), hol a mid kijelzőnek nem alszik ki a világítása ha leállítom a kocsit. Mintha a test mindig másfele találna utat magának. Digit klímás az autó, ami működik is, bár az eco gomb jelzőlámpája is hol világit hol nem, de ettől függetlenül bekapcsol a kompresszor és a ventik is. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Augusztus10, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2010 Üdv mindenkinek. Olyan kérdésem lenne, hogy X20SE 1996 évjáratú sedan B omimban hol találhatóak test csavarozási pontok? Van egy két furcsaság és testhibára gyanakszom. A motortérben rendbe raktam a központi testet, kapott plusz kábelt is, külön tettem a motorra is. A hibák ugyanúgy megvannak, gondolom a belső testeket kéne végignéznem. A hiba röviden annyi, hogy hol a belső világítás gajdul meg(gyújtáson is késleltet), hol a belső levegő keringetés él önálló életet(magától kapcsol be gyújtra és nem reagál gombra), hol a mid kijelzőnek nem alszik ki a világítása ha leállítom a kocsit. Mintha a test mindig másfele találna utat magának. Digit klímás az autó, ami működik is, bár az eco gomb jelzőlámpája is hol világit hol nem, de ettől függetlenül bekapcsol a kompresszor és a ventik is. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv Az aku alatt van egy, a motoron van, a kormányoszlopon, az jobb és bal oldali A oszlopnál alul vhol, a kalaptartónál, és a bal hátsó lámpa alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GabeszVp Elküldve Augusztus10, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2010 Köszi. Meglesem őket. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
GabeszVp Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Üdv. Lenne még egy kérdésem. Milyen lambdaszondát lenne érdemes vennem a kocsiba? Boscht néztem 30 ezer körül tudnék szerezni, asszem az a gyári is, illetve lenne Hella 20-25 ezer körül. A többit tudom, hogy nem szabad megvenni. Valakinek tapasztalat? Köszi és üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Augusztus11, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2010 Sztem a hellát is nyugodtan megveheted. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GabeszVp Elküldve Augusztus12, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2010 Köszi a válaszokat. Megint kérdés: A belső világítást mi vezérli? Magában a világítótestben nincs elektronika. A jobbos A oszlop alján van egy fekete doboz. Az konkrétan mi? Centrálvezérlő? Átnéztem a testeket a kocsin és meg kell, hogy állapítsam, hogy opelék nem vitték túlzásba ezt az omegánál. Alig van vezeték, nem csodálom, hogy testhibázik a kocsi. Amúgy az összes rendben van, de sejtem, hogy egy plusz test kéne valahol neki, mert most per pillanat a belső világítás nem veszi észre, hogy gyújtáson vagyok és késleltet akkor is amikor eddig nem. Van valami ötlete valakinek erre? Gyanakszom még a digit klima konzolra, hogy annak a memóriája testel át valamire, vagy passz. Bocs, ha sokat kérdezek:) köszi üdv Ja még valami: Lenne valakinek kapcsolási rajza B omegához? Ami nekem van szerelési leírás abból pont a vége hiányzik a kapcs. rajzok. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Augusztus12, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2010 Köszi a válaszokat. Megint kérdés: A belső világítást mi vezérli? Magában a világítótestben nincs elektronika. A jobbos A oszlop alján van egy fekete doboz. Az konkrétan mi? Centrálvezérlő? Átnéztem a testeket a kocsin és meg kell, hogy állapítsam, hogy opelék nem vitték túlzásba ezt az omegánál. Alig van vezeték, nem csodálom, hogy testhibázik a kocsi. Amúgy az összes rendben van, de sejtem, hogy egy plusz test kéne valahol neki, mert most per pillanat a belső világítás nem veszi észre, hogy gyújtáson vagyok és késleltet akkor is amikor eddig nem. Van valami ötlete valakinek erre? Gyanakszom még a digit klima konzolra, hogy annak a memóriája testel át valamire, vagy passz. Bocs, ha sokat kérdezek:) köszi üdv Ja még valami: Lenne valakinek kapcsolási rajza B omegához? Ami nekem van szerelési leírás abból pont a vége hiányzik a kapcs. rajzok. Köszi A lámpából egy zöld-fekete megy a belső tükörhöz( sztem csak amiben motoros a belső tükör) és egy zöld-fekete megy a centrál zár vezérlőjébe, ami a jobbos A oszlop tövében van. Egy piros vezeték a 12-es biztin keresztül ad állandó +t, a fekete pedig a 15-ös biztin keresztül a gyújtás áramot. Ezen kívül van még egy barna test kábel. Lehet, hogy a 15-ös biztosítékkal lesz a gondod. Kapcsrajzom van. De ha van torrented, akkor keress OmegBEtnbook -ra. Ebben nagyon sok hasznos dolog van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GabeszVp Elküldve Augusztus12, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2010 A lámpából egy zöld-fekete megy a belső tükörhöz( sztem csak amiben motoros a belső tükör) és egy zöld-fekete megy a centrál zár vezérlőjébe, ami a jobbos A oszlop tövében van. Egy piros vezeték a 12-es biztin keresztül ad állandó +t, a fekete pedig a 15-ös biztin keresztül a gyújtás áramot. Ezen kívül van még egy barna test kábel. Lehet, hogy a 15-ös biztosítékkal lesz a gondod. Kapcsrajzom van. De ha van torrented, akkor keress OmegBEtnbook -ra. Ebben nagyon sok hasznos dolog van. Ezt a OmegBEtnbook-ot honnan tudom megszerválni? Google nem volt a barátom, ncore-on sem találtam. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
omega 2.5 Elküldve Augusztus13, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2010 Ezt a OmegBEtnbook-ot honnan tudom megszerválni? Google nem volt a barátom, ncore-on sem találtam. Köszi Én INNEN töltöttem le, de már lehet, hogy nincs meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts