Gabo Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 Akkor viszont nekem gond lehet a szemből bal oldali ventivel. Na azt is megnézetem. Bár eddig nem éreztem hiányát. Dízelhez nem értek, de engem a kompi melletti (motortér bal oldalán akksinál) lévő dobozban van 3 egyforma relé szívatott meg... na az égett be.. 3500 píz volt, de pl nem ment nagy fokozaton, így túlemelegedett.... Azokat is érdemes megnézni, mert elég érdekesen vannak kötve (pl ha vált nagyfokozatra, lekapcsolja a kisfokozatot, így ha a nagy vmiért nem indul be (mert a relé behal) akkor semmi nem forog.. szal vicces...) (mondom ez 2,2 bengás volt! szal lehet dízelhez semmi köze) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Oldjawás Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 Na most már kicsit összezavarodtam, mert egy másik fórumon meg azt az infót kaptam, hogy a két venti nem együtt müködik. Jó lenne már tisztán látni ebben a kérdésben, mert feleslegesen nem szedetném szét az elejét. Amugy meg a belső ha jól tudom viszkókuplung, tehát az nem elektromosan van vezérelve. Gyakorlatilag állandóan forog ha jól láttam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 Akkor viszont nekem gond lehet a szemből bal oldali ventivel. Na azt is megnézetem. Bár eddig nem éreztem hiányát. A miénk ugyan nem klímás, de TD az is, és abban egyszer kibogoztam a rajz alapján, hogy 1-es fokozaton sorosan kapcsolják a relék a ventiket (fél fordulatszám), 2-es fokozaton pedig párhuzamosan (full fordulatszám), mindezt 4db relé csinálja. Nekünk mikor vettük a kocsit, hiányzott az egyik relé az ECU dobozból, így nem volt 1-es fokozat, csak a 2-es fokozaton ment az egyik venti (mint Nálad). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 Na most már kicsit összezavarodtam, mert egy másik fórumon meg azt az infót kaptam, hogy a két venti nem együtt müködik. Jó lenne már tisztán látni ebben a kérdésben, mert feleslegesen nem szedetném szét az elejét. Amugy meg a belső ha jól tudom viszkókuplung, tehát az nem elektromosan van vezérelve. Gyakorlatilag állandóan forog ha jól láttam. Eccerű.. nézd meg TISben <_< Még EPC sem sikerült szereznem -_- :D De ha lesz lesz Tis is :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 Na most már kicsit összezavarodtam, mert egy másik fórumon meg azt az infót kaptam, hogy a két venti nem együtt müködik. Jó lenne már tisztán látni ebben a kérdésben, mert feleslegesen nem szedetném szét az elejét. Amugy meg a belső ha jól tudom viszkókuplung, tehát az nem elektromosan van vezérelve. Gyakorlatilag állandóan forog ha jól láttam. Jahogy dízel!? az más tényleg... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Oldjawás Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 Eccerű.. nézd meg TISben :D Még EPC sem sikerült szereznem B) -_- De ha lesz lesz Tis is :rolleyes: Megnéztem TIS-ben. De csak 2002-2003 évjáratú Omega kapcsolási rajz van meg benne. A régebbiek nincsenek. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 Megnéztem TIS-ben. De csak 2002-2003 évjáratú Omega kapcsolási rajz van meg benne. A régebbiek nincsenek. :rolleyes: Adj egy mailcímet privátban (legalább 200MB tárhellyel) <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
B.Ka Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Sziasztok. Megjelent a kijelzőn a napokban az alábbi hibaüzenet, de nem értem a nyelvet. leuchtw* fahrlicht Tudnátok segíteni, mi lehet ez? Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Sziasztok. Megjelent a kijelzőn a napokban az alábbi hibaüzenet, de nem értem a nyelvet. leuchtw* fahrlicht Tudnátok segíteni, mi lehet ez? Köszönöm Kiégett az egyik hátsó lámpád. Oldalanként 2-2 égő van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Oldjawás Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Adj egy mailcímet privátban (legalább 200MB tárhellyel) :rolleyes: Küldtem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Küldtem. Már ott is kell lennie :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pze Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Igen köszönöm szépen! majd 00:00-óra után érek haza, akkor böngészgetem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
B.Ka Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Kiégett az egyik hátsó lámpád. Oldalanként 2-2 égő van. Köszönöm, megnéztem. Az összes izzó világít az autóban most, de találtam párat, ami ki volt égve. Nem volt benne tolató, és egy ajtó sem égett. Most jó mind, biztosítékok is ellenőrizve lettek. Mégis elindulás után ismét megjelenik. :-( Más 5let esetleg, hogy mit ellenőrizzek még? Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
B.Ka Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Kiégett az egyik hátsó lámpád. Oldalanként 2-2 égő van. Második napja az egész család az izzókat keresi az autó hátulján... Találtunk ma egy frsz izzót is kiégve. :-)) Mi lehet még? Helyzetjelző oké, féklámpa oké, tolató oké, ajtókban oké, felettük is jó, frsz is rendben már, és a csomagtartóban is világít. Hol van 2-2 hátul? Egy helyzet, egy köd, egy index, és egy tolató van hátul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Második napja az egész család az izzókat keresi az autó hátulján... Találtunk ma egy frsz izzót is kiégve. :-)) Mi lehet még? Helyzetjelző oké, féklámpa oké, tolató oké, ajtókban oké, felettük is jó, frsz is rendben már, és a csomagtartóban is világít. Hol van 2-2 hátul? Egy helyzet, egy köd, egy index, és egy tolató van hátul. Fahrlicht egyébként nem első lámpa? Ha nem, akkor... ehet hogy valahol csak testhibás az egyik szál... Ugyanis a lámpavizsgáló áramkör az átfolyó áramot méri, ha nincs meg a kellő amper, akkor feltételezi hogy kiégett az izzó. Nálam ugyanez volt a helyzet, hátul van egy testpont a bal lámpa körül (sedan), az volt oxidos. Ettől függetlenül lehetnek az izzók is nyekkentek (még ha világít, akkor is :rolleyes: ) Nézd meg a ködálmpát hátul (avagy zárófény, vagymi) is! Br Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Második napja az egész család az izzókat keresi az autó hátulján... Találtunk ma egy frsz izzót is kiégve. :-)) Mi lehet még? Helyzetjelző oké, féklámpa oké, tolató oké, ajtókban oké, felettük is jó, frsz is rendben már, és a csomagtartóban is világít. Hol van 2-2 hátul? Egy helyzet, egy köd, egy index, és egy tolató van hátul. Hátul a sárvédőn lévő lámpatestben két égő van: az egyik 21/5W a másik 5 wattos. Sokszor ezekből ég ki egy, és nem túl feltünő, hogy egyik nem világít. Első helyzetjelzők, és lámpák jók? Amúgy megnéztem a kezelésit, és a szerint nem is ír ilyen hibaüzenetet :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ntr Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Sziasztok. Megjelent a kijelzőn a napokban az alábbi hibaüzenet, de nem értem a nyelvet. leuchtw* fahrlicht Tudnátok segíteni, mi lehet ez? Köszönöm Hali! leuchtw. fahrlicht - fényszóró magasságállítás Nekem is írta ezt mikor megvettem, a bal első autómatikus állító motor volt kuka. Kicseréltem, elmúlt :rolleyes: Üdv, ntr Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Hali! leuchtw. fahrlicht - fényszóró magasságállítás Nekem is írta ezt mikor megvettem, a bal első autómatikus állító motor volt kuka. Kicseréltem, elmúlt :rolleyes: Üdv, ntr Mindenkinek a bal hal be? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Nem tudtam, hogy ezt jelenti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Nem tudtam, hogy ezt jelenti. én se ezé nem monstam.. szerencsére az enyém angolul kommunikál.. azt legalább értem vmennyire <_< :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
B.Ka Elküldve Október5, 2009 Megoszt Elküldve Október5, 2009 Hali! leuchtw. fahrlicht - fényszóró magasságállítás Nekem is írta ezt mikor megvettem, a bal első autómatikus állító motor volt kuka. Kicseréltem, elmúlt :rolleyes: Üdv, ntr Köszönöm, valóban a bal máshogy világít, azt hittem azért, hogy ne vakítsa a szembejövőt :-) Ellenőrzöm holnap. Viszont +4 izzót kicseréltem emiatt, úgyhogy nem volt hasztalan a többi próbálkozásom sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
B.Ka Elküldve Október5, 2009 Megoszt Elküldve Október5, 2009 én se ezé nem monstam.. szerencsére az enyém angolul kommunikál.. azt legalább értem vmennyire <_< :rolleyes: Hogy lehet átállítani a nyelvet, vagy cserélni kell valamit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október5, 2009 Megoszt Elküldve Október5, 2009 Köszönöm, valóban a bal máshogy világít, azt hittem azért, hogy ne vakítsa a szembejövőt :-) Ellenőrzöm holnap. Viszont +4 izzót kicseréltem emiatt, úgyhogy nem volt hasztalan a többi próbálkozásom sem. Figy eladod nekem a jobb oldali motort (ugye xononos lámpád van :D ) és akkor egyformán világít majd a 2 :rolleyes: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október5, 2009 Megoszt Elküldve Október5, 2009 Hogy lehet átállítani a nyelvet, vagy cserélni kell valamit? Nem tom, nem írja sehol semmi, és még rá se jöttem... majd ráérdeklődöm Opelnél, mert ha megjönnek az új kulcsok, úgyis mennem kell oda... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Oldjawás Elküldve Október5, 2009 Megoszt Elküldve Október5, 2009 Ha jól tudom TECH2-vel lehet átállitani a nyelvet, bár megoszlanak a vélemények, hogy mindegyiket át lehet-e. Általában angolról németre szokták átállitani, mert ami Angliából jön, az angol nyelvü, viszont gallonban mér fogyasztást. Ezek alapján hogy németről át lehet-e állitani angolra??? Szerintem próba, szerencse. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts