Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikus gondok

Jocek MV6

Recommended Posts

check világít, techet nem tettem rá, kb félig van. holnap szétszedem.

neked volt már ilyen?

2007 év végén 1x mikor annyira teli tankoltam, hogy a szellőző cső is tele volt benyával és kb 10km en keresztül, hol ment hol nem, aztán elmúlt, mintha sose lett volna. Utána tech azt mondta, hogy trafó, de mivel nem volt később ilyen. nem is foglalkoztam vele (illetve a törlés utána sosem volt még1x jelzés a memóban sem)

Ha lett volna ilyenem hidd el szóltam volna. Amiről tudtam, mindent elmondtam.

(Ezért lepett meg a gyújtás kapcsoló is - de mint ugye kiderült kezelőhiba :hiya: :) )

Szal így ötletem sincs, hogy mi lehet :( :P

Azt tudod, vagy érzed melyik henger lehet?

Megosztás:

check világít, techet nem tettem rá, kb félig van. holnap szétszedem.

neked volt már ilyen?

Figy amit leírtam arra gondoltam, nézd már meg a benyacsöveket, nem-e dugult, belapult a szellőző vagy a betáp cső vagy ilyesmi. esetleg a szűrőt - bár az olajcserénél cserélve lett, de ki tudja, hátha felkapott valamit, vagy az AC nál lévő előszűrőnél. (kiindulva az A Omega homokos benzin miatti szopásából)

Nem hiszem, hogy eme sok állás után folyt volna össze annyi olaj, hogy "beáztatta" volna a gyertyát...

Motormosást megcsináltattad? Vagy vársz amíg az új fedél, meg tömítés megjön?

Megosztás:

Motormosást megcsináltattad? Vagy vársz amíg az új fedél, meg tömítés megjön?

motort csak törölgettem, meg a kábeleket rendezgettem, azzal semmi baj hanem inkább mutatom:

K_p025_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ez a gyertya a 2-es 3-as és a 4-es henger ua. a legtöbb a 4-esben volt ott nyakig ért.

K_p023_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ez pedig a gyujtás egység ez is derékig olajos mint látszik csöpög belőle. Itt látható hogy az olaj milyen jó szigetelő.

most már jó, megy mind a 4 henger, szépen jár. Kapott új gyertyákat, gyárit. Denso volt benne.

A gumi tömítés elring. kicseréltem a csavarok alatti tömítéseket is, 77 Ft darabja kell 10db :(

a 4db gyertya volt 3.300 Ft :P

imádom az opel hülye árait, de ha egy alsó talpas kell az 18 ezer :)

ma még Tech2 vel vizsgálom délután aztán holnap futómű + bográcsolás :hiya:

Megosztás:

motort csak törölgettem, meg a kábeleket rendezgettem, azzal semmi baj hanem inkább mutatom:

> [img]

ez pedig a gyujtás egység ez is derékig olajos mint látszik csöpög belőle. Itt látható hogy az olaj milyen jó szigetelő.

most már jó, megy mind a 4 henger, szépen jár. Kapott új gyertyákat, gyárit. Denso volt benne.

A gumi tömítés elring. kicseréltem a csavarok alatti tömítéseket is, 77 Ft darabja kell 10db :P

a 4db gyertya volt 3.300 Ft :hiya:

ma még Tech2 vel vizsgálom délután aztán holnap futómű + bográcsolás :lol:

Hát akkor mégis olaj... pedig nem gondoltam volna...

Én is megrendeltem az új szelepfedeleket, új tömítéssel, vezérlés, vízpumpa, új gyertyák (nekem mondjuk darabja 2200 :( - igaz GM 4 pólusú.) megvan a váltószűrő (ami sztem eladó, mert ugyan erős kedvezménnyel kaptam, de nem lesz a duplája az olajcsere, szűrővel tömítéssel, mint a GM szűrő egyedül... ) szerdán megy vezcserére, a jövőhéten meg váltóolajcsere vmikor... Persze z függ bizonyos banktól is :D Remélem hétfőre rendeződik a dolog :P :D :D

Megosztás:

úgy fest a gyújtás modul nem bírta az olajfürdőt. néha jó néha nem de inkább nem. Nem is megyek így sehova megint garázsos autó lett. Még a végén katalizátort is cserélhetek :)

Bontottan nem találtam pont ilyet ezért hétfőn reggel gyárit keresek...

%7Boption%7D

tisztítsd meg, és próbáld ki a gyújtást, mielőtt megveszed.... továbbra is sztem benzinprobléma lesz...

Megosztás:

Tomi: kitartást az Omihoz, mert ha megy, nagyon lehet ám szeretni.

Én is szívok vele, mert kifogyott a gáz, így benzinnel járok, és indulásnál rettenetesen dadog. Ha lesz kedvem, akkor átnézetem, bár sok esélyt nem látok a javulásra.

Megosztás:

A kulcskiszedés, és váltó reteszelése a '98-as szériától jött ki. De legjobban a sípolás idegesít :)

Ez az idióta sípolás engem is idegesít... Nem lehet ezt megszüntetni valahogy? (mármint azon kívül, hogy vegyem ki a gyújtáskapcsolóból a kulcsot :( )

Megosztás:

Ez az idióta sípolás engem is idegesít... Nem lehet ezt megszüntetni valahogy? (mármint azon kívül, hogy vegyem ki a gyújtáskapcsolóból a kulcsot :) )

sajnos a multitimer sípol azt necces szétszedni viszont én a G Astraba beragasztottam 5 réteg vászonszalaggal, valamelyest jobb lett.

Megosztás:

sziasztok!

új vagyok itt és máris egy problémám van! egy b omegám van 97es 2.5 td és nem indul az autó. egyik este hazamentem, bezártam, reggel mikor mentem ki nem indult a motor elektronika lámpa elaludt de viszont a fűtéskapcsoló alatti kis gomb ami a belsőtér felügyelet gombja az folyamatosan világít! már megpróbáltam levettem az akksisarut, kinyitottam bezártam, már mindent de még mindig világít és nem indul, az önindító se teker! lécci mondjatok valamit mi lehet vele mer megbolondulok:D köszi

Megosztás:

sziasztok!

új vagyok itt és máris egy problémám van! egy b omegám van 97es 2.5 td és nem indul az autó. egyik este hazamentem, bezártam, reggel mikor mentem ki nem indult a motor elektronika lámpa elaludt de viszont a fűtéskapcsoló alatti kis gomb ami a belsőtér felügyelet gombja az folyamatosan világít! már megpróbáltam levettem az akksisarut, kinyitottam bezártam, már mindent de még mindig világít és nem indul, az önindító se teker! lécci mondjatok valamit mi lehet vele mer megbolondulok:D köszi

Akkufeszültség? Önindító? immo?

Megosztás:

Akkufeszültség? Önindító? immo?

akkufeszültség jó önindító jó mer ha az önindító reléjét összezárom akkor teker! az immo val nemtom mi a helyzet mer én úgy tudom h akkor tilt amikor a motor elektronika lámpa villog! de az elalszik! csak az a belső tér felügyelet lámpa világít! de most meg már elindul csak kb 2 másodperc mulva leáll!!

Megosztás:

ez a gyertya a 2-es 3-as és a 4-es henger ua. a legtöbb a 4-esben volt ott nyakig ért.

A gumi tömítés elring. kicseréltem a csavarok alatti tömítéseket is, 77 Ft darabja kell 10db :(

a 4db gyertya volt 3.300 Ft :P

ma még Tech2 vel vizsgálom délután aztán holnap futómű + bográcsolás :hiya:

Ja, tipikus x20xev hiba. szelepfedéltömítés mókolás orvosolja a dolgot... nekem csere nem jött be, ellenben normális (loctite, würth) olajálló tömítőpasztával gyönyörűen, és hatásosan lehet javítani a tömítést.

Megosztás:

akkufeszültség jó önindító jó mer ha az önindító reléjét összezárom akkor teker! az immo val nemtom mi a helyzet mer én úgy tudom h akkor tilt amikor a motor elektronika lámpa villog! de az elalszik! csak az a belső tér felügyelet lámpa világít! de most meg már elindul csak kb 2 másodperc mulva leáll!!

Így van, a motor lámpa villog akkor... de a 2 mp leállás meg üzemanyaghiányt mutat... hm... érdeks.. majd jön Omegatd, és megosztja a tudását...

Megosztás:

Sztem immo. Ugyanis, ha világít a belsőtér kapcsoló, akkor száz, hogy immo. Nézd végig a biztiket. Távirányítóval zárod, és nyitod? mert ha nem azzal nyitod, akkor nem kapcsol ki az immo.

Távirányítóval nem tudom nyitni mer valamiér nem müxik, de nem a gyári távirányítója van, viszont azóta nem indul mióta nem tudom nyitni a távirányítóval! de találtam egy aluminium dobozt a kesztyűtartó mögött, és az az a belsőtérfelügyelet lednek a vezérlője sztem mer ha lehúzom rúla a csatit akkor elalszik az a lámpa, viszont az önindító reléjének a működtető vezetéke is onnan jön ki! van benn egy relé a dobozba és hogyha azt összzárom akkor kap csak az önindító reléje áramot és akkor tudok indítani!! remélen érthető valamennyire:) de most az üzemanyag szivattyú is megragadt! szerezek gyors egy másikat és írok a fejleményekről nemsoká

Megosztás:

Sztem immo. Ugyanis, ha világít a belsőtér kapcsoló, akkor száz, hogy immo. Nézd végig a biztiket. Távirányítóval zárod, és nyitod? mert ha nem azzal nyitod, akkor nem kapcsol ki az immo.

Lehet immo is.OFF autónál már láttam ilyet,másolt kulccsal beindult ugyan,de pár másodperc múlva le is állt.

Kori,válasz email ment....

Megosztás:

Ja, tipikus x20xev hiba. szelepfedéltömítés mókolás orvosolja a dolgot... nekem csere nem jött be, ellenben normális (loctite, würth) olajálló tömítőpasztával gyönyörűen, és hatásosan lehet javítani a tömítést.

Kár hogy Z22XE :( :) ellenben az olajfolyás valós, csak ez a hol megy hol nem.. szal nem a trafóra tippelnék első második 3. körben.. csak aztán...

Megosztás:

Így van, a motor lámpa villog akkor... de a 2 mp leállás meg üzemanyaghiányt mutat... hm... érdeks.. majd jön Omegatd, és megosztja a tudását...

Viszont elsiklottam a világító led felett, szal tanult cartársak már megosztották a tudást veled. Mivel nem gyári a távnyitogató, ezért nem a gyári riogató halhatott be, ezért azt kéne megkeresni aki ezt berakta hol stb...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.