Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikus gondok

Jocek MV6

Recommended Posts

Sziasztok

Olyan problémám lenne, hogy az automata váltón elszállt a sport fokozat nem villan fel a műszerfalon. És a váltó sem vált fel, meg volt egy "karácsonyfa effekt" is amikor az összes led világított a válton, még reménykedem, hogy kevés a váltóolaj, mert az tényleg az... (felváltás hiányára) és valami kis elektronikus malőr...(a sport fokozatra)

Ha valakinek van valami ötlete, vagy lelombozó tippje:) megköszönném.

A váltó garanciás, de nem ilyen egyszerű a történet..

Nekem a programkapcsoló cseréje oldotta meg az ügyet. Hasonlókat csinált nekem is a 2,2 -es anno.

A levélben említett automataváltósnál kb 25 be fájt egy felújított programkapcsoló. Ha ilyen gondok is vannak, tutira vidd el szervizbe (ne márkaszervizbe)... _Ott megejtik az olajcserét is majd ;)

Megosztás:

Nekem a programkapcsoló cseréje oldotta meg az ügyet. Hasonlókat csinált nekem is a 2,2 -es anno.

A levélben említett automataváltósnál kb 25 be fájt egy felújított programkapcsoló. Ha ilyen gondok is vannak, tutira vidd el szervizbe (ne márkaszervizbe)... _Ott megejtik az olajcserét is majd ;)

Köszi szépen, az lesz.

Megosztás:

Az lenne a kérdésem a nagyérdeműhöz, hogy projektoros lámpába szabad-e 55W-osnál nagyobb H1-es izzót tenni a tompított helyre? A lámpára D2S és H1 55W van írva, árt neki a nagyobb (100W-os) izzó? Xenont a többi szükséges kellék hiánya miatt nem tehetünk bele.

Köszi!

Megosztás:

Az lenne a kérdésem a nagyérdeműhöz, hogy projektoros lámpába szabad-e 55W-osnál nagyobb H1-es izzót tenni a tompított helyre? A lámpára D2S és H1 55W van írva, árt neki a nagyobb (100W-os) izzó? Xenont a többi szükséges kellék hiánya miatt nem tehetünk bele.

Köszi!

Inkább tegyél bele xenont, kisebb a hőkibocsátása. A 100W-os szétéget mindent, még a vezetéket is...

Megosztás:

Köszi!

Ahogy írták a xenonnak kevesebb a leadott hője, szal én nem tennék bele csak azt.Le kellene relézni, a foncsor meg megégne hamar.Xenonnal lehet hogy látni is fogsz...

Egyébként a projektor ház foglalattal is lenne cumi a tompított helyén, oda vmi átalakító kellene...

Megosztás:

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Hello, a 13-as hibakód az ez ha jol tudom:Lambda-szonda nincs feszültségváltozás, vajon kuka lehet a szonda? vagy lehet más is? A hiba (ki villan a check lámpa, és égve marad) akkor jelentkezik amikor a fordulat 2300-2700 köszt van, akár 1 es ben is.

ÜDV!

Megosztás:

Sziasztok!

Kellene egy kis segitség

Az a problémám hogy az autónál a benzin levegő keverék dús, a motor rángat, fals levegőt nem szív és a check lámpa nem világit!

ez egy 20 16v x20xev.

ha valaki tud valami okosat segitségét előre is köszönöm!!!!!!!!!!!

Megosztás:

Üdv Mindenkinek!

Nemrég vettem egy 1998as 2.0 16V B omegát (manuális klima), azonban van vele egy kis bajom amivel nem tudok zöld ágra vergődni:

A kocsiban az előző tulaj egy másfajta rádió fejegységet használt mint a gyári, majd azt kivette és visszarakta nekem az eredetit (egy philips car 400as tipus van benne)

A problémám az hogy a multikormány nem müködik. a tulaj azt mondta hogy idő kell neki hogy egymásra találjanak, anno ő is szivott vele, de nem tudta elmondani hogy mi lehet a pontos megfejtés.

Valami ötlet esetleg? Előre is köszönöm!!!

Megosztás:

Üdv Mindenkinek!

Nemrég vettem egy 1998as 2.0 16V B omegát (manuális klima), azonban van vele egy kis bajom amivel nem tudok zöld ágra vergődni:

A kocsiban az előző tulaj egy másfajta rádió fejegységet használt mint a gyári, majd azt kivette és visszarakta nekem az eredetit (egy philips car 400as tipus van benne)

A problémám az hogy a multikormány nem müködik. a tulaj azt mondta hogy idő kell neki hogy egymásra találjanak, anno ő is szivott vele, de nem tudta elmondani hogy mi lehet a pontos megfejtés.

Valami ötlet esetleg? Előre is köszönöm!!!

El van vágva egy vezeték sztem a kábelkötegben ami a rádióhoz megy.Nekem tettek be nem gyárit a gyári helyére mert nem olvasta az írott CD-t, és akkor a figura vagdosott - úgy emlékszem.

Megosztás:

üdv mindenki!

segítséget szeretnék kérni gyújtáskapcsoló ügyben.úgy néz ki szétesett az előbb említett része az autónak,mivel ha megpróbálom beindítani nem indul viszont ha kiveszem a kulcsot akkor is világítanak a lámpák amik gyujtás alatt világítanak :-).

van valami egyszerű módja hogy megjavítsam vagy egyből csere?

köszönöm!!!!!

Megosztás:

Üdv mindenki.

Erre varrjatok gombot.

omega B X20SE digit klima, BC 1996

Tünetek:

-Ha ráadom a gyújtást a belső keringetést hallom nyitogatni, ha leveszem ugyanez, kapcsolóra nem reagál.

-BC háttérvilágítása villog gyújtáson, ha kapcsolok neki helyzetjelzőt akkor megjavul, de lassan erősödik fel a fénye. Ja és csak menet közben villog rendszertelenül, álló helyben járó motorral nem ég egyáltalán, de maga a bc működik.

Ez a két tünet egyszerre jelentkezett, minden előjel nélkül.

Na ez mi a f*** lehet?

Előre is köszi mindenkinek.

Megosztás:

Sziasztok !

Lenne egy kis problémám és segítséget szeretnék kérni. Tegnap előtt reggel mikor indítottam az autót nem aludt el az olajnyomás lámpa . Azonnal leállítottam az autót. Aztán még egyszer beindítottam és ekkor sem aludt el a lámpa ekkor gyorsan hátragurultam , hogy megnézzem van e olajfolyás vagy valami ekkor észleltem hogy a fék is megszűnt. Nem bírtam benyomni a pedált.Na ekkor leállítottam az autót és káromkodtam 1 jó nagyot. Azóta egy tréler elvitte az autómat egy szervizbe és kiderült , hogy a fék szervo dobban átszakadt egy gumi membrán vagy mi. Ez egyszerűnek tűnhet mert ezt ki kell cserélni. De az lenne a kérdésem , hogy a két hiba összefüggésben van e vagy két teljesen más hibáról van szó ?

Esetleg valaki tudna segíteni , hol és mennyiért lehet egy ilyen dobot beszerezni illetve nehéz e kicserélni mert a szerelő azt mondta, hogy ki kell szedni szinte mindent az autóból , hogy hozzá férjen :-(

Válaszotokat és segítségeseteket előre is köszönöm.

Megosztás:

Tanulság Mindenkinek!

Tünet: először villogó BC háttérvilágítás, majd megjavul de a belső keringetés(digit klima) önálló életet él, kapcsolójára nem reagál. Gyújtás ki be kapcsolásra nyitogat-zárogat.

Hiba: Testhiba a BC-nél(nem tudni hogyan, sosincs birizgálva meg szétszedve a műszerfal) A belső keringetés áramkörén keresztül testelt a BC világítás.

Javítás: BC sárga csati lehúz majd visszadug.(Talán kontakthiba, bár a sárga csati atombiztosan áll még biztosító retesze is van)

Azért megjegyzem kíváncsi lennék mi okozta.

Megosztás:

El van vágva egy vezeték sztem a kábelkötegben ami a rádióhoz megy.Nekem tettek be nem gyárit a gyári helyére mert nem olvasta az írott CD-t, és akkor a figura vagdosott - úgy emlékszem.

szóval azt mondod hogy nem kell programozni meg semmi, ha tutira össze van dugva akkor mennie kéne?

a rádióra rá van dugva a 3ik csatlakozó (amin a kijelzővel is kommunikál), és benne van az összes ér aminek a rádión lévő kapcsolás szerint lennie kell.

nincs ennek semmi feldolgozó doboza, vagy biztositékja ilyesmi? szerintetek hol lenne érdemes elkezdenem keresni a hibát, ha a rádiónál látszólag minden rendben van?

Megosztás:

Sziasztok !

Lenne egy kis problémám és segítséget szeretnék kérni. Tegnap előtt reggel mikor indítottam az autót nem aludt el az olajnyomás lámpa . Azonnal leállítottam az autót. Aztán még egyszer beindítottam és ekkor sem aludt el a lámpa ekkor gyorsan hátragurultam , hogy megnézzem van e olajfolyás vagy valami ekkor észleltem hogy a fék is megszűnt. Nem bírtam benyomni a pedált.Na ekkor leállítottam az autót és káromkodtam 1 jó nagyot. Azóta egy tréler elvitte az autómat egy szervizbe és kiderült , hogy a fék szervo dobban átszakadt egy gumi membrán vagy mi. Ez egyszerűnek tűnhet mert ezt ki kell cserélni. De az lenne a kérdésem , hogy a két hiba összefüggésben van e vagy két teljesen más hibáról van szó ?

Esetleg valaki tudna segíteni , hol és mennyiért lehet egy ilyen dobot beszerezni illetve nehéz e kicserélni mert a szerelő azt mondta, hogy ki kell szedni szinte mindent az autóból , hogy hozzá férjen :-(

Válaszotokat és segítségeseteket előre is köszönöm.

Üdv. A két hiba valószínűleg teljesen független egymástól. Biztos hogy az olajnyomás lámpa égett? Mert fékhibánál is egy piros ég, de nem az olajnyomás.

Fékszervódobot meg vegyél bontottat, az új elég drága ha lehet egyáltalán kapni. Bontóban olcsó, mert senkinek sem kell, mert szerencsére ritkán megy tönkre.

üdv

Megosztás:

Sziasztok!!

Az lenne a kérdésem, hogy a gyárilag 3 funkciós kijelzővel szerelt műszerfalat ki tudom e cserélni több funkciós kijelzőjűre? Úgy értem be van e szerelve az autóba az összes szükséges jeladó, érzékelő, be van kötegelve és egyszerűen csak csoki le-csoki fel módszer?Vagy gyárilag nincs előkészítés? Autó: Omega GL 1996 év 11 hó, 2.0 16V

Köszi előre is!! <_<

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.