gsizoli Elküldve November21, 2008 Megoszt Elküldve November21, 2008 Ledadogás lehet sokmindentől... alapjárati motor, kis fals levegő, hőmérséklet szenzor, légtömegmérő, stb... Túlfesztől volt a sok hibajel. Generátor felújítás... Opel16V TE vagy itt az elektronikai mumus.... :lol: Megyek azt halványan ég a töltésjelző, minél több fogysztó megy annál jobban égett, ha kinyomtam valamit halványult... :lol: Én is generátor újíttatásba vágok? (gondolom nem tölt eléggé szénkefe beteg vagy ilyesmi....??) Egyébként következő indításnál nem csinálta.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve November22, 2008 Megoszt Elküldve November22, 2008 Úgy néz ki, hogy a nagy töltőfesz ismét hazavágta a főtengely fordzsám jeladót Brezsynél :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
psz Elküldve November22, 2008 Megoszt Elküldve November22, 2008 Opel16V TE vagy itt az elektronikai mumus.... :lol: Megyek azt halványan ég a töltésjelző, minél több fogysztó megy annál jobban égett, ha kinyomtam valamit halványult... :) Én is generátor újíttatásba vágok? (gondolom nem tölt eléggé szénkefe beteg vagy ilyesmi....??) Egyébként következő indításnál nem csinálta.. :lol: Elmondanám,hogy nekem is volt ilyen problémám, el voltam fogulva én is és hasonló rémképekbe gondolkodtam. Az volt a szitu, hogy detto ezt csinálta az enyém is, halványan, aztán erősebben, több fogyasztó erősebb fény. A megoldás érdekes volt, mert mértünk töltést és jó volt, gondolkodtunk hogy a kábel lehet szar, de azon meg nem esett feszültség. Véletlen rátapadtam kezemmel az aksira, és a saru megégetett. Kicsit volt ellenállása, gondolhatod. Atom oxidosvolt, meg is pucoltuk, meg kicseréltem a suarut, filléres tétel, és azóta kopp kopp....JÓ!! SZP Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve November22, 2008 Megoszt Elküldve November22, 2008 :lol: Elmondanám,hogy nekem is volt ilyen problémám, el voltam fogulva én is és hasonló rémképekbe gondolkodtam. Az volt a szitu, hogy detto ezt csinálta az enyém is, halványan, aztán erősebben, több fogyasztó erősebb fény. A megoldás érdekes volt, mert mértünk töltést és jó volt, gondolkodtunk hogy a kábel lehet szar, de azon meg nem esett feszültség. Véletlen rátapadtam kezemmel az aksira, és a saru megégetett. Kicsit volt ellenállása, gondolhatod. Atom oxidosvolt, meg is pucoltuk, meg kicseréltem a suarut, filléres tétel, és azóta kopp kopp....JÓ!! SZP Na kössz ezt ellenőrzöm. Érdekes mert ma sem csinálta, egyébként remélem elfelejti ezt a hülyeséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November22, 2008 Megoszt Elküldve November22, 2008 Opel16V TE vagy itt az elektronikai mumus.... :lol: Megyek azt halványan ég a töltésjelző, minél több fogysztó megy annál jobban égett, ha kinyomtam valamit halványult... :) Én is generátor újíttatásba vágok? (gondolom nem tölt eléggé szénkefe beteg vagy ilyesmi....??) Egyébként következő indításnál nem csinálta.. Testkábeleket kéne átnézni, meg azt a kábelt, ami a generátorról az akkura megy. Ha minden okés, akkor valszeg generátor felújítás, de előtte azért nem árt a töltést mérni. Úgy néz ki, hogy a nagy töltőfesz ismét hazavágta a főtengely fordzsám jeladót Brezsynél :lol: Gyári cucc volt? Mert ha utángyári, akkor lehet azért adta fel, arról elég rosszak a tapasztalatok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsy Elküldve November23, 2008 Megoszt Elküldve November23, 2008 Testkábeleket kéne átnézni, meg azt a kábelt, ami a generátorról az akkura megy. Ha minden okés, akkor valszeg generátor felújítás, de előtte azért nem árt a töltést mérni. Gyári cucc volt? Mert ha utángyári, akkor lehet azért adta fel, arról elég rosszak a tapasztalatok. Ja gyári volt.(30 rúgóért csak nem utángyári??!!)De nem 1000% hogy az vágta haza (csak99% :lol: :lol: ).Garis cucc.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November23, 2008 Megoszt Elküldve November23, 2008 elméletileg nem kéne a túlfesznek hazavégnia, mivel ez +5V-on működik, az ecuban van egy tápstab neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csorosz Elküldve November24, 2008 Megoszt Elküldve November24, 2008 Szevasztok. Kellene 1kis segítség. B-s omi bőrüléseit (Recaro memóriás, ülésfűtéssel elől hátul) bepakoltam A-s Omiba. A gondom az, hogy az ülésfűtést az istennek sem tudom elindítani rajta. Van valami trükje, elektronikája, vagy csak simán 12v kell neki. Köszönöm, és várom a tippeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve November24, 2008 Megoszt Elküldve November24, 2008 Elvileg csak egy test kell a barna vezetékre, és egy + 12V a fekete-piros ill. a fekete-sárga vezetékekre. Azonban sokszor szálszakadt a fűtés, vagy az ülésben lévő hőkapcsoló adja meg magát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csorosz Elküldve November24, 2008 Megoszt Elküldve November24, 2008 Elvileg csak egy test kell a barna vezetékre, és egy + 12V a fekete-piros ill. a fekete-sárga vezetékekre. Azonban sokszor szálszakadt a fűtés, vagy az ülésben lévő hőkapcsoló adja meg magát. Ahha. Az a helyzet, hogy vesz fel áramot, ellenállása pedig 2-3 ohm. Ezért gondoltam, hogy nem lehet szálszakadt, de még az életben nem szedtem szét ilyet, illetve nem tudom (csak elképzelni) hogyan működik. Gondolom Bi-metál van benne, ami hőre old, csak azt nem értem ha szakadt, akkor mért mutat szinte rövidzárat? Teljesen tanácstalan vagyok. Meg sajnos a kocsi is tesómnál van a hétvégéig, úgyhogy addig jegelem dolgot, ha van tipp, tapasztalat, várom. Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fureszoszkar Elküldve November27, 2008 Megoszt Elküldve November27, 2008 Üdv Mindenkinek. Meg kéne nézned, hogy az üléslap szivacsában vannak-e lyukak oda szokták betuszkolni a szabályzó elektronikát. Külön van a ülésfűtésnek is, mivel ezek elektronikusan szabályozzák a hőfokot. Sajna szinte csak kiszedve lehet meg javítani. Ha esetleg megtalálod az szabályzó elektronikát akkor tudok további segítséget adni. Mondjuk körülményes, és nagyon költséges javítani. Üdv Oszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve November27, 2008 Megoszt Elküldve November27, 2008 Üdv Mindenkinek. Meg kéne nézned, hogy az üléslap szivacsában vannak-e lyukak oda szokták betuszkolni a szabályzó elektronikát. Külön van a ülésfűtésnek is, mivel ezek elektronikusan szabályozzák a hőfokot. Sajna szinte csak kiszedve lehet meg javítani. Ha esetleg megtalálod az szabályzó elektronikát akkor tudok további segítséget adni. Mondjuk körülményes, és nagyon költséges javítani. Üdv Oszi. Szerintem B1-ben nincs elektronika....B2ben valóban ott van,abból érdemes kivezetékelni alulra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsozs Elküldve November30, 2008 Megoszt Elküldve November30, 2008 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Nemrégiben vásároltam egy opel omega B 2,5td-t. Digit klimás. Tegnap reggel a középkonzolon nem működött az irány váltó kapcsoló (lábra,ablakra,stb). A fűtőmotor az működik, de se a hőfokot se a befúvandó levegő irányát nem tudom szabályozni. Világít a Check felirat a müszerfalon. Szeretném megkérdezni, hogy elsősorban mit kéne megnéznem, és ha hibakódot kell olvastatnom hol tudom megtenni. Előre is köszönöm! Zsozs! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve November30, 2008 Megoszt Elküldve November30, 2008 Ha a Check felirat világít, akkor ki is kell írnia mi a baja, azt nem tudod kivillogni. Sztem esélyes a vezérlőpanel csere. De majd olyan mondjon véleményt, akinek digites kocsija van. Amúgy, ha visszaolvasol, elég sok gondra lett már válasz a topikban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti mv6 Elküldve December1, 2008 Megoszt Elküldve December1, 2008 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Nemrégiben vásároltam egy opel omega B 2,5td-t. Digit klimás. Tegnap reggel a középkonzolon nem működött az irány váltó kapcsoló (lábra,ablakra,stb). A fűtőmotor az működik, de se a hőfokot se a befúvandó levegő irányát nem tudom szabályozni. Világít a Check felirat a müszerfalon. Szeretném megkérdezni, hogy elsősorban mit kéne megnéznem, és ha hibakódot kell olvastatnom hol tudom megtenni. Előre is köszönöm! Zsozs! Szia! Én segíteni nem tudok ebben, max csak annyiban hogy ha nem oldódik meg a problémád, akkor van egy digit klimás középkonzolom. Ha érdekel, szólj! Üdv Peti Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsozs Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 Szia! Én segíteni nem tudok ebben, max csak annyiban hogy ha nem oldódik meg a problémád, akkor van egy digit klimás középkonzolom. Ha érdekel, szólj! Üdv Peti Szia! Érdekelne a dolog, ha adsz egy telefonszámot akkor felhívnálak evvel kapcsolatban. Üdv: Zsozs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
lucas Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 Sziasztok! Nekem lenne egy kérdésem:Amikor váltok és benyomom a kuplungot a műszerfalon kigyullad narancssárga alapon egy motor jel amin egy villám van.Ha túl gyorsan engedem fel a (a kuplungot) akkor egyszerűen visszafojt az autó de nagyon és csak ez után gyorsul tovább.A szerelő egyszerűen nem tudja miért lehet.Remélem itt már valaki találkozott ezzel a problémával és tud nekem segíteni.köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve December2, 2008 Megoszt Elküldve December2, 2008 Sziasztok! Nekem lenne egy kérdésem:Amikor váltok és benyomom a kuplungot a műszerfalon kigyullad narancssárga alapon egy motor jel amin egy villám van.Ha túl gyorsan engedem fel a (a kuplungot) akkor egyszerűen visszafojt az autó de nagyon és csak ez után gyorsul tovább.A szerelő egyszerűen nem tudja miért lehet.Remélem itt már valaki találkozott ezzel a problémával és tud nekem segíteni.köszi Cseréld le a szerelődet, de nagyon sürgősen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
lucas Elküldve December3, 2008 Megoszt Elküldve December3, 2008 Cseréld le a szerelődet, de nagyon sürgősen... Oké öm jogos.Mondjuk úgy h korlátozottak a lehetőségeim :lol: Azért fordultam hozzátok szóval ha valakinek van ötlete kérem írjon! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve December5, 2008 Megoszt Elküldve December5, 2008 Oké öm jogos.Mondjuk úgy h korlátozottak a lehetőségeim :lol: Azért fordultam hozzátok szóval ha valakinek van ötlete kérem írjon! Nem vicc, aki ennyire kókler, az nem szerelő. Az valami üzemanyag gond lehet, esetleg valamelyik szonda... Link to comment Megosztás: More sharing options...
omi x20xew Elküldve December5, 2008 Megoszt Elküldve December5, 2008 .........és még sok más egyéb dolog jahh :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
lucas Elküldve December6, 2008 Megoszt Elküldve December6, 2008 Nem vicc, aki ennyire kókler, az nem szerelő. Az valami üzemanyag gond lehet, esetleg valamelyik szonda... Oké oké csak gondoltam h talán itt találkozott már valaki hasonló gondokkal.Azért köszi a segítséget :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csorosz Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Üdv Mindenkinek. Meg kéne nézned, hogy az üléslap szivacsában vannak-e lyukak oda szokták betuszkolni a szabályzó elektronikát. Külön van a ülésfűtésnek is, mivel ezek elektronikusan szabályozzák a hőfokot. Sajna szinte csak kiszedve lehet meg javítani. Ha esetleg megtalálod az szabályzó elektronikát akkor tudok további segítséget adni. Mondjuk körülményes, és nagyon költséges javítani. Üdv Oszi. Kori, Fűrészoszkár, GsiZoli köszönöm a hozzászólásokat, amint lesz időm vele foglalkozni, vissza fogok jelezni ide, mi volt a probléma. Üdv 4all! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stately Elküldve Január12, 2009 Megoszt Elküldve Január12, 2009 Sziasztok! Sajnos nem találtam más helyet a kérdésemnek, bocsi, ha nem idevaló. 95-ös Omega Caravanom van, amiben ülést szeretnék cserélni. Konkrétan: jelenleg nem fűthető plüss van benne, ezt szeretném lecserélni füthető, memóriás bőrre. A kérdés az lenne, hogy ha megvan minden cucc hozzá, ülés, kapcsolók, vezérlő, stb, be lehet szerelni? Arra gondolok, hogy Vectrás előéletemből tapasztalat volt, hogy valami már be van kábelezve az autóban, csak ugyebár nem azzal a felszereltséggel futott le a gyártószalagról. Vagyis a gyár előkészítette, stb. Na, biztos értitek, mire gondolok. Előre is köszi a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Január12, 2009 Megoszt Elküldve Január12, 2009 Sziasztok! Sajnos nem találtam más helyet a kérdésemnek, bocsi, ha nem idevaló. 95-ös Omega Caravanom van, amiben ülést szeretnék cserélni. Konkrétan: jelenleg nem fűthető plüss van benne, ezt szeretném lecserélni füthető, memóriás bőrre. A kérdés az lenne, hogy ha megvan minden cucc hozzá, ülés, kapcsolók, vezérlő, stb, be lehet szerelni? Arra gondolok, hogy Vectrás előéletemből tapasztalat volt, hogy valami már be van kábelezve az autóban, csak ugyebár nem azzal a felszereltséggel futott le a gyártószalagról. Vagyis a gyár előkészítette, stb. Na, biztos értitek, mire gondolok. Előre is köszi a válaszokat. Ebbe futottam bele én is... Beraktam az ülésfűtés kapcsolóit, és láss csodát világítottak, mind a háttérvilágítás, mind kapcsolásra a visszajelző. Akkor jött a megdöbbenés, mikor az ülés alatt viszont nem volt ott a csati... Az egésznek a lényege, hogy a vezetőoldali a oszlop tövében "vesztek" el a vezetékek - ha esetleg hasonlóan járnál... B) (két nagy csati a burkolat alatt, befelé bement a kábel, kifelé már tüske sem volt, nem hogy kábel) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts