Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikus gondok

Jocek MV6

Recommended Posts

Kiszedted a rácsot a jobboldali ülés előtt?

Ott van egy nagy mélyedés aminek az alján van egy kifolyó, az elvezető egy lapos gumi cső ami a kerékdobnál engedi ki a vizet.

Ki szedtem ja, de semmi extrát nem találtam... a pollen szűrő rácsára gondolsz nem?Ott van egy mélyedés...de az nekem nincsen eldugulva, öntöttem bele egy pohár vizet azonnal kifolyt,dugulásnak nyoma sincsen...a pollen szűrő házán van egy kis doboz két vákuum cső megy bele...az mi az isten ott? B)

Köszi a segítségeket!

Megosztás:

HALI

Nekem egyszer teliment az akác virágjával eldugítva mindent. Persze közben rásegítettem mert szorgalmassan mostam az autot B) Mosás után egyszer beinditottam és és bekergettem a vizet az utastérbe a ventilátorral. Nekem se ált le csak ha lehuztam az aku sarut. A középkonzol alatt az anyósüllés felöl van az a nagyon vastag fütés cső . Közvetlen ott ahol bejön elölröl. Van benne egykis doboz csati van rajta 12v stb , az szabályozza a fűtőventit. Azt szed ki mert bavan ázva. Gyárilag nincs olyan jól tömítva. Én kiszedtem kiszárítottam , kontakt tisztító, fbs-el körbekentem vissza a helyére . Tökéletessen megjavult. Nekem ez volt a baj.

Üdv

Értem. Most ehez a művelethez ki kell szedni a középkonzolt, vagy az anyós oldalról hozzá lehet férni?Mert azon a részen nem nagyon kutakodtam még. Mert lehet hogy ez a baj, de nekem nincsen eldugulva, de lehet hogy elvolt, vagy beázott az előző tulajnál. Várom válaszod, mi előtt nagyon rossz helyen keresgélek és lebontom a fél műszerfalat... : B)

Köszi mindenkinek :D ßye

Megosztás:

Minek az állandó tápját?

Ugyehogyjóautóazomega?! B)

Az ECU-ét. Ráadtam a gyújtást, és az immótól jött áram. Tehát az kilőve. Gondoltam rámérek a 18-as lábra, és nem volt benne delej. Mivel közvetlenül az akksiról kellene kapni a tápot, megrángattam a sarut, de semmi. Ekkor visszakövettem a vezetéket a kötegben és láttam, hogy meg van szakítva, és egy relé kapcsolgatja, amit pedig a gázrendszer vezérel.

Jó autó. Csak kb 2 éve szívok vele.

Megosztás:

Értem. Most ehez a művelethez ki kell szedni a középkonzolt, vagy az anyós oldalról hozzá lehet férni?Mert azon a részen nem nagyon kutakodtam még. Mert lehet hogy ez a baj, de nekem nincsen eldugulva, de lehet hogy elvolt, vagy beázott az előző tulajnál. Várom válaszod, mi előtt nagyon rossz helyen keresgélek és lebontom a fél műszerfalat... : B)

Köszi mindenkinek B) ßye

Ha a ventillátrot keresed, akkor az anyósülés előtti lábtér felett van. Kesztyűtartó ki, és elvileg látsz mindent. Az egy vákuumtartó tartály.

Megosztás:

Köszi mindenkinek B) ßye

Hali.

Nem kel kiszedni a konzolt ! Nem olyan nagy munka egyébként. A szőnyeget kibontod a kesztyűtartónál, és megfogod látni azt a vastag levegő csatornát. A középkonzol felé haladva a cső mentén találsz egy kis dobozt ami benne van a csőbe. Van rajta egy csatlakozó, azt lehúzod és kiszeded. Egy olyan aluminíum tüskék álnak ki belőle ami a levegő utjába van. Nekem az volt beázva. Kiszáritottam , kontakt spray utána visszatömited rendessen és vissza a helyére. Digit klimás a vasad?

Üdv

Megosztás:

Hali.

Nem kel kiszedni a konzolt ! Nem olyan nagy munka egyébként. A szőnyeget kibontod a kesztyűtartónál, és megfogod látni azt a vastag levegő csatornát. A középkonzol felé haladva a cső mentén találsz egy kis dobozt ami benne van a csőbe. Van rajta egy csatlakozó, azt lehúzod és kiszeded. Egy olyan aluminíum tüskék álnak ki belőle ami a levegő utjába van. Nekem az volt beázva. Kiszáritottam , kontakt spray utána visszatömited rendessen és vissza a helyére. Digit klimás a vasad?

Üdv

Ja ja digitklimás. Én ma reggel neki álltam kiszedni a kesztyűtartót, de nem sikerült. B) Jó akkor megkeresem azt a levegő csövet. A digitklima vezérlő egysége van a jobb oldalon a kesztyű tartó mellet a fűtés állítgató és az oldal AIRBAG figyelmeztető oldal burkolat alatt, mert ha az a cserés akkor már tudom hol van. De valami BOSCH van ráírva meg valami electronic, de a többit nem tudtam elolvasni.

Na megnéztem de nekem nincsen olyan, egy kábelköteg van és semmi más, jobb oldalon egy fehér doboz tele kábellel, levegő csőnek nyoma sincsen.

Csináltam képeket: 1.Kép 2.Kép 3.Kép Ennyit láttam B)

Relé nem szarakodhat? Mert teljes fordulaton nyom, de minden más működik. Állítja a levegő jutási helyét, meg a hőfokot, meg minden, csak a ventilátort nem állítja.

Köszi még egyszer!

Megosztás:

Ja ja digitklimás. Én ma reggel neki álltam kiszedni a kesztyűtartót, de nem sikerült. B) Jó akkor megkeresem azt a levegő csövet. A digitklima vezérlő egysége van a jobb oldalon a kesztyű tartó mellet a fűtés állítgató és az oldal AIRBAG figyelmeztető oldal burkolat alatt, mert ha az a cserés akkor már tudom hol van. De valami BOSCH van ráírva meg valami electronic, de a többit nem tudtam elolvasni. Köszike B) ßye

Hali.

A kesztyűtartót nem kell kiszedni. Nem a vezérlő egység van beázva , hanem ami a fűtő ventit szabályozza. Kibontod a szőgyeget és megtalálod. Csak a szőnyeg takarja. Kicsit bebújos a dolog de biztos megtalálod.

Megosztás:

Hali.

A kesztyűtartót nem kell kiszedni. Nem a vezérlő egység van beázva , hanem ami a fűtő ventit szabályozza. Kibontod a szőgyeget és megtalálod. Csak a szőnyeg takarja. Kicsit bebújos a dolog de biztos megtalálod.

Nekem ott egy ilyen szivacs szerű valami van, és közte átfut egy kábel köteg, a szivacs meg le van ragasztva, a szőnyeg alatt más nincsen. Nézd meg a képeket, amit felraktam, ide: 1. 2. 3. Ennyi van, nincsen semmiféle levegő cső a szőnyeg alatt, de felett van a "lábra fújó" nyílások, de semmi más. Más ötlet?Amit a 3. képen lehet látni a középkonzolnál, az egy kábel csatorna, és tele van kábellel. De azért köszike, más ötlet merre keressem?! B)

ßye

Megosztás:

Sztem a lábra fújó csövet le kell szedni. Az felett van a venti.

Az oké, de nekem a ventilátor szabályzója kellene, mert nem lehet kikapcsolni, még akkor sem ha kiveszem a kulcsot, max bizti ki és megáll. Digitklimás a vas, és minden más fainul működik, csak a ventilátort nem akarja kikapcsolni. Azért kellene a ventilátor szabályzó mert mondták, beszokott ázni és ki kellene tisztítani. Majd hétvégén megnézem konkrétabban, de a kesztyűtartót sem tudom kiszedni,tényleg, a légzsákot ki kell venni, hogy kijöjjön a kesztyűtartó?

Köszi, ßye B)

Megosztás:

Az oké, de nekem a ventilátor szabályzója kellene, mert nem lehet kikapcsolni, még akkor sem ha kiveszem a kulcsot, max bizti ki és megáll. Digitklimás a vas, és minden más fainul működik, csak a ventilátort nem akarja kikapcsolni. Azért kellene a ventilátor szabályzó mert mondták, beszokott ázni és ki kellene tisztítani. Majd hétvégén megnézem konkrétabban, de a kesztyűtartót sem tudom kiszedni,tényleg, a légzsákot ki kell venni, hogy kijöjjön a kesztyűtartó?

Köszi, ßye B)

Nem kell kiszedni a légzsákot. A légzsákot fedő burkolat alsó éle alatt vannak csavarok ha jól emlékszem, amik tartják a kesztyűtartót. Gondolom az előtét ellenállást keresed. A ventillátor házára van alulról felfogatva.

Megosztás:

Nem kell kiszedni a légzsákot. A légzsákot fedő burkolat alsó éle alatt vannak csavarok ha jól emlékszem, amik tartják a kesztyűtartót. Gondolom az előtét ellenállást keresed. A ventillátor házára van alulról felfogatva.

Megmondom a frankót nem tudom konkrétan mit keresek, de a hibát próbálom megoldani. Az előtét ellenállás produkálhat olyat, hogy nem tudom kikapcsolni a ventilátort?Akkor a ventilátor alatt kell keresnem azt a kis dobozt...majd megpróbálom akkor holnap, de nagyon nem akart ma kijönni a kesztyű tartó B)

Ezt az előtét ellenállást a kesztyűtartó kivétele után eltudom érni nem?Elméletileg, már a ventilátort is kellene látnom... B)

Köszi még1x!ßye

Megosztás:

Megmondom a frankót nem tudom konkrétan mit keresek, de a hibát próbálom megoldani. Az előtét ellenállás produkálhat olyat, hogy nem tudom kikapcsolni a ventilátort?Akkor a ventilátor alatt kell keresnem azt a kis dobozt...majd megpróbálom akkor holnap, de nagyon nem akart ma kijönni a kesztyű tartó B)

Ezt az előtét ellenállást a kesztyűtartó kivétele után eltudom érni nem?Elméletileg, már a ventilátort is kellene látnom... B)

Köszi még1x!ßye

Hali.

Az 1. kép környékén van. Messze laksz kecskeméttől?

Megosztás:

Köszi még1x!ßye

A légzsák takaró műanyagot 3 csavar tartja.Ha kicsavartad fel tudod emelni és alatta találod a kesztyűtartót rögzítő 2db fenti csavart. Nekem B2-m van ott a kesztyűtartó kivételéhez asszem ki kellett venni a jobb oldali levegő fúvókát is...de B1-en elképzelhető hogy ezt nem kell, mert a Csináld magad könyv nem írja.

Ha kesztyűtartód kinn van akkor a könyv szerint:

-összenyomod és kiveszed a légcsatrornát

-kipattintod a kábelkorbács tartóját

-többirintkezős csatlakozó és 12v csatija kipattint

kiveszed az előtét ellenállást mely szabályozza hogy a fűtőventillátor egyes fokozatokban milyen fordulatszámokon járjon. Az előtét ellenállás a ventillátormotor mellett kell lennie.

Megosztás:

Hali.

Az 1. kép környékén van. Messze laksz kecskeméttől?

Hát nem olyan messze de nem is közel!Pestől északra 15Km-re. Dunakeszi B) Kecskemét innen 120Km kb....

Az 1.kép a közép konzol alulról, az a sárga fektetett V betű nem az? Nem tudom, van e benne valami, vagy mi az mert nem néztem meg.

Köszii!ßye

Megosztás:

A légzsák takaró műanyagot 3 csavar tartja.Ha kicsavartad fel tudod emelni és alatta találod a kesztyűtartót rögzítő 2db fenti csavart. Nekem B2-m van ott a kesztyűtartó kivételéhez asszem ki kellett venni a jobb oldali levegő fúvókát is...de B1-en elképzelhető hogy ezt nem kell, mert a Csináld magad könyv nem írja.

Ha kesztyűtartód kinn van akkor a könyv szerint:

-összenyomod és kiveszed a légcsatrornát

-kipattintod a kábelkorbács tartóját

-többirintkezős csatlakozó és 12v csatija kipattint

kiveszed az előtét ellenállást mely szabályozza hogy a fűtőventillátor egyes fokozatokban milyen fordulatszámokon járjon. Az előtét ellenállás a ventillátormotor mellett kell lennie.

Szuper!Na most idáig eljutottam, hogy levettem a jobb oldali levegő fúvókát, meg a csavarok nem is voltak bent a kesztyűtartó két sarkán, de az istenért sem akart kijönni egy darabig jön azt utána úgy befeszül... B) Megpróbálom még egyszer kiszedni, és megkeresni azt a előtét ellenállást,azt majd meglátjuk. Köszönöm a pontos leírást, remélem sikerül :D Ha nem ezzel lenne a probléma a vezérlője a digitklimának merre található ebben az igen bonyolult vasban?Mert kezdésnek azt mondta egyik ismerősöm,hogy az a cserés... B) Köszi még egyszer!!!

ßye, Adi

Megosztás:

Szuper!Na most idáig eljutottam, hogy levettem a jobb oldali levegő fúvókát, meg a csavarok nem is voltak bent a kesztyűtartó két sarkán, de az istenért sem akart kijönni egy darabig jön azt utána úgy befeszül... B) Megpróbálom még egyszer kiszedni, és megkeresni azt a előtét ellenállást,azt majd meglátjuk. Köszönöm a pontos leírást, remélem sikerül :D Ha nem ezzel lenne a probléma a vezérlője a digitklimának merre található ebben az igen bonyolult vasban?Mert kezdésnek azt mondta egyik ismerősöm,hogy az a cserés... B) Köszi még egyszer!!!

ßye, Adi

Hali.

Van az 1-es képen az a vékony cső aminek az egyik vége megy a kesztyűtartóba. A másik vége felé van amit keresel.

Megosztás:

A szellőzés vezérlője egybe van építve a gombokkal, kijelzőkkel. Ki kell szedned az egész középkonzolt, hogy hozzáférj.

Nah az nagyon király B) majd először megnézem az előtét ellenállásokat, azt majd meglátjuk, de lehet a végén elviszem megcsináltatni, szegyék ők szét... B) ha már szét kell szedni legalább szakszerűen csinálják. Az előtét ellenállások javíthatóak, vagy cserések?

Köszi :D

Megosztás:

Helló!Meg találtam az előtét ellenállást!! ;) Csak szerintem semmi baja! :D

Felraktam egy képet. IDE kattints, beszámoztam, úgy mint ahogy gyárilag van, de valamelyik kapja (ha jól emlékszem az 1.-es jelü, a vastag Piros kábelt, a többi kék fehér, meg valami más....nah de az a piros kábel (pozitív) ami a középkonzoltól jön abban van állandó 12V!Nem kapcsol semmit, a 2. 3. 4.-re,csak ha kiveszem a biztit akkor áll meg, nem volt benne semmi kosz. Lehet, hogy a vezérlő ment tényleg el?Most hétvégén hoznak autót a bontóba és lesz vezérlő egység veszek egyet, aztán kicseréltetem... Köszi mindenkinek a segítséget!!!!

Még egy kérdés a középkonzolt nagyon nehéz lebontani, ha cserélni akarjuk a vezérlő egységet?Vagy az előtét ellenállásban folyamatos 12V nak kell lennie?És a kapcsolóval kapcsolom a 2.3.4.? Mert akkor lehet hogy az előtét ellenállás mondta be az unalmast...a kis fekete dobozból ki tudom valahogyan húzni?Vagy az fixen van benne? B)

Kezd kiborítani ez az elektronika?

Itt van még kép! 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Köszi, és ßye Mindenkinek!!! B)

Megosztás:

Helló!Meg találtam az előtét ellenállást!! ;) Csak szerintem semmi baja! ;)

Felraktam egy képet. IDE kattints, beszámoztam, úgy mint ahogy gyárilag van, de valamelyik kapja (ha jól emlékszem az 1.-es jelü, a vastag Piros kábelt, a többi kék fehér, meg valami más....nah de az a piros kábel (pozitív) ami a középkonzoltól jön abban van állandó 12V!Nem kapcsol semmit, a 2. 3. 4.-re,csak ha kiveszem a biztit akkor áll meg, nem volt benne semmi kosz. Lehet, hogy a vezérlő ment tényleg el?Most hétvégén hoznak autót a bontóba és lesz vezérlő egység veszek egyet, aztán kicseréltetem... Köszi mindenkinek a segítséget!!!!

Még egy kérdés a középkonzolt nagyon nehéz lebontani, ha cserélni akarjuk a vezérlő egységet?Vagy az előtét ellenállásban folyamatos 12V nak kell lennie?És a kapcsolóval kapcsolom a 2.3.4.? Mert akkor lehet hogy az előtét ellenállás mondta be az unalmast...a kis fekete dobozból ki tudom valahogyan húzni?Vagy az fixen van benne? B)

Kezd kiborítani ez az elektronika?

Itt van még kép! 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Köszi, és ßye Mindenkinek!!! :D

Szerintem az előtét ellenállásod lesz pedik rossz.

Most olvastam BMW esetén: "Eddig nem is tudtam,hogy létezik olyan,hogy fűtőmotor ellenállás. A BMW megmutatta, hogy igenis,létezik. A gyújtás levétele után sem kapcsolt ki a ventillátor. Ennek cseréje 30 ezer ft."

Viszont digit klímás Omegához az új előtét ellenállás nem olcsó....ha jól tudom... B)

Kellen kölcsönkérned vagy bontóból bepróbálnod egyet mielőtt szerelteted...főleg hogy már megtaláltad!

Megosztás:

Középkonzol kiszerelés: hamutartót kiemel, a helyén előrefelé van egy csillagcsavar középen, kicsavar, hamutartó alapját kiszed.Helyén jobb és bal oldalt csavart kicsvar. Magnót kiszed, a helyén benézel a lyukba, és látsz egy kis kart felülről lógni, meghúzod, és kinn is van a középkonzol.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.