Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Üdv az uraknak!

Omega B kiegyenlítőtartály szintjelzője milyen elven működik? Mert nekem pill semmilyenen. Bár mit csinálok vele, nem változik semmi. Csatlakozó rövzárra sem történik semmi. BC jelzi a vízszintet, hogy kevés.

Elküldve

Üdv az uraknak!

Omega B kiegyenlítőtartály szintjelzője milyen elven működik? Mert nekem pill semmilyenen. Bár mit csinálok vele, nem változik semmi. Csatlakozó rövzárra sem történik semmi. BC jelzi a vízszintet, hogy kevés.

digitális.

ha van víz, ad jelet. ha nincs, akkor nem ad. ;)

amúgy igen, a csatlakozóban lévő két szálat zárja rövidre.

kizárásos alapon vagy az egyik, vagy a másik valahol nem jut el a megfelelő helyre (esetleg mindkettő).

egy kapcsolási rajz meg egy multiméterrel meg lehet keresni. lehet valahol kontakthiba van...

Elküldve

én még nem láttam olyan Omegát amiben ne lett volna. hogy a tiédben miért nincs, az jó kérdés.

hogy nem függ az a procitól (mivel nem a proci az ami melegszik), az tuti.

az ECU-t meg hiába nézed, nem azon van a hűtés hanem ahogy Kori is írja, a doboz aljából, egy műanyag csövön kapja a hűtőlevegőt a ventilátortól, ami a bal kerékdob előtt van

Szaasztok, kopogás szenzor hibám van, nyomozom vezetékfolytonosságot és ha már ott matatok akkor az ecu hűtőventi helyét is, de nem látok semmilyen levegőcső nyílást a relék alatt.A toronycsapágy felől van két kisebb hosszanti nyílás, az egyik lenne az ???

reldoboz6.jpg

A felhajtott köteg alatt sincs nyílás, a relédoboz az autómban szinte teljesen zárt.

• 3 weeks later...
Elküldve

SZIASZTOK! Uj tag vagyok itt nálatok!Egy 2.5 v6 os büszke tulajaként!Van egy kis kondom vele!Szerintem beázott,de nem biztos!Az a gondom hogy a belszö világitásom nem müködik ha becsukom az ajtokat akkor az elsö két ajtón világitanak a sarkokban a lámpák és egyszerüen nem akarnak kikapcsolni!már kivettem a megszakitokat is és még ugy is világitanak valahonnan áramot kapnak de nem tudok rájönni h honnan!Egyszer gondol egyet és kikapcsol magátol!Marha idegesitö h mikor este vezetek a középsö belsö világitás pont az arcomba világit!!A kapcsolóra sem reagál!nem tom h mit csináljak vigyem el vmi autovillamossági szakihoz!??köszi ha vki tud segiteni!

Elküldve

SZIASZTOK! Uj tag vagyok itt nálatok!Egy 2.5 v6 os büszke tulajaként!Van egy kis kondom vele!Szerintem beázott,de nem biztos!Az a gondom hogy a belszö világitásom nem müködik ha becsukom az ajtokat akkor az elsö két ajtón világitanak a sarkokban a lámpák és egyszerüen nem akarnak kikapcsolni!már kivettem a megszakitokat is és még ugy is világitanak valahonnan áramot kapnak de nem tudok rájönni h honnan!Egyszer gondol egyet és kikapcsol magátol!Marha idegesitö h mikor este vezetek a középsö belsö világitás pont az arcomba világit!!A kapcsolóra sem reagál!nem tom h mit csináljak vigyem el vmi autovillamossági szakihoz!??köszi ha vki tud segiteni!

úgy jársz a legjobban...

ha nem, akkor keríts egy komplett kapcsolási rajzot, multimétert, próbalámpát, 1 szabad napot, és hajrá, lehet keresgélni, hogy honnan jön a kóbor áram.

túlzottan bonyolult nem lehet a probléma, csak azt kell megkeresni, hogy honnan kapja a tápot.

mondjuk először tisztázd magadban, hogy mi nem működik, és mi világít, mi nem, illetve hol (első két ajtó sarkában vagy a középső belső világítás!?)...

Elküldve

úgy jársz a legjobban...

ha nem, akkor keríts egy komplett kapcsolási rajzot, multimétert, próbalámpát, 1 szabad napot, és hajrá, lehet keresgélni, hogy honnan jön a kóbor áram.

túlzottan bonyolult nem lehet a probléma, csak azt kell megkeresni, hogy honnan kapja a tápot.

mondjuk először tisztázd magadban, hogy mi nem működik, és mi világít, mi nem, illetve hol (első két ajtó sarkában vagy a középső belső világítás!?)...

Tuti ki van neki húzva a világítás kapcsolója és amikor fél órát megy kikapcsol...

Elküldve

Tuti ki van neki húzva a világítás kapcsolója és amikor fél órát megy kikapcsol...

vagy csak zárlatos... pl letört a kontakt róla, és néha kapcsol, néha nem...

amolyan véletlen generátor :D

• 4 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

tudom volt már szó róla ,de nem tiszta.Hol van a vízhőfokjeladó az x20xev motoron?(azt tudom hogy a hátulján de pontosan hol?)Ha lehetne képet kérnék:)köszi

Elküldve

Valaki nem tudja esetleg, hogy a visszapillantó fütésének mekkora az ellenállása?Meg melyik lábakon megy a "fűtés" a csatinál?kösz

Fekete-fehéren kapja a tápot,barna a testje,az ellenállás.....................hát azt passzolom..... :blush:

Elküldve

Fekete-fehéren kapja a tápot,barna a testje,az ellenállás.....................hát azt passzolom..... :blush:

5-10W között szokott mozogni a fűtőlap a tükörben. ennek kb 5-10Ohm az ellenállása.

Elküldve

5-10W között szokott mozogni a fűtőlap a tükörben. ennek kb 5-10Ohm az ellenállása.

köszöntem :icon1:

ui.megmértem 6.3 Ohm.Csatit szétszedtem,hát nem csodálkozom, hogy nem fűtött.Oxid hegyek(ahogy Kori sejtette).Megtisztítva,befújva,összerakva, most jó.

• 2 weeks later...
Elküldve

Hello

Tudja valaki, hogy kell beprogramozni az elektromos tetőablakot?

Próbáltam a könyv szerint de nekem nem sikerül.

Gyújtás rá-üveget kinyitod és majd billented maxra,majd az állító kapcsolót(tekerentyüt :) ) felfele megnyomod felfelé a két végállásban asszem kattan is.remélem jól emléxem.az oldal ablakoknál szinténvégig nyomod a gombot alsó és felsö végállásig( kattanni fog)

Elküldve

Gyújtás rá-üveget kinyitod és majd billented maxra,majd az állító kapcsolót(tekerentyüt :) ) felfele megnyomod felfelé a két végállásban asszem kattan is.remélem jól emléxem.az oldal ablakoknál szinténvégig nyomod a gombot alsó és felsö végállásig( kattanni fog)

A gyújtást ráadom,

Mindegy hol van az ablak elmegy a bezárt állapotba, majd kibillen teljesen, ha elengedem a gombot visszajön egy centit.

Ezt minden állásban így csinálja.

Teljesen kinyitni csak úgy tudom, hogy nyomogatom a gombot, és 2 centinként megy hátra.

ilyenkor mit csináljak vele?

Elküldve
A gyújtást ráadom,

Mindegy hol van az ablak elmegy a bezárt állapotba, majd kibillen teljesen, ha elengedem a gombot visszajön egy centit.

Teljesen kinyitni csak úgy tudom, hogy nyomogatom a gombot, és 2 centinként megy hátra.

Ugye cseppet sem zavar, hogy leírták, hogyan kell programozni. Talán előbb csináld meg...

Elküldve

Ugye cseppet sem zavar, hogy leírták, hogyan kell programozni. Talán előbb csináld meg...

Az oldal ablakokat sikerült csak a tetőablakot nem. De gondolom ez téged nem érdekel

Elküldve
Az oldal ablakokat sikerült csak a tetőablakot nem. De gondolom ez téged nem érdekel

Akkor meséld már el, hogy hogyan csináltad, hogy mégsem sikerült és mit írt a könyv...

Elküldve

Akkor meséld már el, hogy hogyan csináltad, hogy mégsem sikerült és mit írt a könyv...

A fő problémám, hogy ha benyomom a gombot akkor az ablak mindegy hogy hol van, és mindegy hogy milyen állásba van a kapcsoló, az ablak kimegy teljesen a kibillentett állásba és addig meg sem áll csak akkor ha elengedem a gombot.

Ha elengedem a gombot akkor elindul visszafele 2 centit.

Kinyitni csak úgy tudom hogy nyomkodom a gombot és 2 centinként megy hátra.

és teljesen mindegy hogy hova van állítva a kapcsoló.

Ezért vagyok tanácstalan vele.

Elküldve

Vagy szorul a tetőablak mechanikája, vagy rossz a vezérlőelektronika. Nekem azt csinálta, hogy indítás után 5-10 perccel nem csinált semmit. Vettem egy bontott motort elektronikával, de pár hét után az is ezt csinálta. A Vaterán sikerült vennem egy zsír újat, azzal már nincs gond.

Elküldve

A gyújtást ráadom,

Nyomogasd végig 2cm-ként (addig nyomod még végállásba kerül), megtanulja így is, enyém is csinálja.

Elküldve

Nagy nehezen sikerült beprogramozni, véres munkával és sok türelemmel.

A biztonság miatt azért szereltem bele, egy plusz kapcsolót amivel tudom mozgatni manuálisan.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Elküldve

Nagy nehezen sikerült beprogramozni, véres munkával és sok türelemmel.

A biztonság miatt azért szereltem bele, egy plusz kapcsolót amivel tudom mozgatni manuálisan.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Én is ezt tettem. Az új elektronikával viszont már nincs rá szükség.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.