kori Elküldve Április17, 2008 Megoszt Elküldve Április17, 2008 Vagy marad az Opel szalon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április18, 2008 Megoszt Elküldve Április18, 2008 Szegeden az összes többi autósbolt végig járva eredeti sehol. :sowwy: Pedig az utángyárira már többen is ráfaragtak. Szal inkább rendelj akkor valahogy utánvéttel ha lehet... Csergőből talán, ott biztos van eredeti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Április18, 2008 Megoszt Elküldve Április18, 2008 Esetleg még Patacsinál is érdemes megnézni, mert ők biztosan elküldik utánvéttel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 Üdv Mindenkinek. Következő bosszantó problémával küszködöm, a vezérműtengely jeladó hűlyéskedik velem. Mikor hideg a motor minden rendben van indul elsöre, ha melegen probálom inditani, amikor a motor hőfok 85° felett van, akkor hibát ir ki illetve nehezen indul. A hiba üzenet "Automatic Gearbox check" Tech2 azt mondja a jeledó hibás. Sajna nem találok hozzá gyári jeladot a motor kod y22xe. Érdemes utángyártott jeladót venni? Valakinek esteleg tapasztalat? Üdv Oszi. Hali. Nekem is volt ilyen gondom. Csak gyári!! Opel márka kereskedésben próbáld meg a beszerzését. /nem olcsó/ Én is keresetem boltokban de sehol semmi. Van aki azt mondta , csak gyári létezik és márka kereskedésben lehet kapni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 Márkakereskedésben sokkal drágább lesz. Csergő, Patacsi... ezeknél érdemes keresni, ahogy fent is elhangzott. Valamelyik biztos el is küldi :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 Az alatrész boltok nagyrésze nem tud gyári alkatrészt beszerezni. Aláírásomban szerepló úr pl tud, és olcsóbban mint a márkaker. De postázni nemfog seninek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fureszoszkar Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 Üdv Mindenkinek. A hétvégén volt szerencsém két jeladót is ki próbálni. Hát, ha korrekt akarok lenni azt kell mondanom, hogy a csatlakozójuk és a kivitelük ugyanaz volt mint a gyárinak. Viszont egyik sem működött. :sowwy: Az autodata progibol ki néztem miket kell mérni a csatlakózon illetve, milyen jelet kéne neki adni. A csatlakozó jó volt gyújtásnál megkapta az 5v-ot viszont ha a mágnest elhúztam előtte csak a gyári adott jelet. Így marad a gyári felhajtása! Remélem addig ki húzza még az eredeti. Remélem az utángyártotakat vissza, veszik az egyiket ugyanis ki fizetem, csak igy adták ide. Üdv Oszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 Remélem az utángyártotakat vissza, veszik az egyiket ugyanis ki fizetem, csak igy adták ide. Tök jó, ha idejön az ember tanácsért, meghallgatja azokat, majd homlokegyenest az ellenkezőjét csinálja. :sowwy: Azért remélem tanultál az esetből :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
fureszoszkar Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Tök jó, ha idejön az ember tanácsért, meghallgatja azokat, majd homlokegyenest az ellenkezőjét csinálja. :sowwy: Azért remélem tanultál az esetből :lol: Minden rendben van vissza veszik, jön a gyári. Tamultam, csak azt hittem hátha meguszhatom olcsobban. Mostmár csak azt nem tudom minek forgalmaznak a boltok utángyártottat ha ennyire gagyik. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Van amiből jó az utángyártott cucc is, bár egyre ritkább... meg vannak ident cuccok is, ami inkább ajánlott az utángyári helyett, ha éppen van ilyen (ezek a gyári beszállítók cuccai). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Keresek egy ilyesmit B omihoz: hátso elktromos napellenző elektronika, vezérlő ! Nemtudom jólírtam e de egyik barátomnak kellene! Ha valakinek van vagy tud használtan PÜ ben küldje menyi az annyi és hol :sowwy: köszi! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Talán egyszerűbb lesz elektronikát találni, mint működőképes rolót. Kb 10-et próbáltam ki, mire találtam egy jót, de sajna mostanában az sem akar működni. Vszínű szorul vmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Talán egyszerűbb lesz elektronikát találni, mint működőképes rolót. Kb 10-et próbáltam ki, mire találtam egy jót, de sajna mostanában az sem akar működni. Vszínű szorul vmi. Csak elektronika kell az ment galyra :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Április25, 2008 Megoszt Elküldve Április25, 2008 Sziasztok! Nehezen indult a verda mostanában, sőt hétvégén majd 2 óra indítózás kellett mire beindult, persze beindult... hibakód meg nem volt. Cseréltettem rajta főtengely (asszem alsó holtponti jeladót...?) és most kicsit könnybben indul. Az angolok erre panaszkodtak ha hibakód nélküli indítási gondjuk volt aztán nagy hirtelen mintha mi sem történt volna beindult és ment. Alkatrészt Csergőből szereztem ott van gyári (ami BOSCh volt jelen esetben). Remélem most megjavult és ennyi volt. B1-es kollega tudna segíteni nekem hátsó rolós kérdésben?Kellene egy kép a hátsó roló rúdjáról vagy össze tudnék futni pesten valakivel ezügyben? Az enyémben el van törve az 1-ik rúd....hátha ugyanaz a 2 típsunál, mert akkor egy döglött B1-et könnyebben tudnék talán szerezni és a rudat felhasználnám.... Köszi Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április25, 2008 Megoszt Elküldve Április25, 2008 Én körülnéznék AC ügyben indítórelé és üzemenyagnyomás ügyében! :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Április25, 2008 Megoszt Elküldve Április25, 2008 Én körülnéznék AC ügyben indítórelé és üzemenyagnyomás ügyében! :sowwy: Indítórelé a motortérben vagy a kormány alatt leledzik? Amúgy ha beindult már ment.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április25, 2008 Megoszt Elküldve Április25, 2008 Ha most a jeladó csere után nincs bajod vele, akkor hagyhatod, mert az volt a baja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Április25, 2008 Megoszt Elküldve Április25, 2008 Sziasztok! Nehezen indult a verda mostanában, sőt hétvégén majd 2 óra indítózás kellett mire beindult, persze beindult... hibakód meg nem volt. Cseréltettem rajta főtengely (asszem alsó holtponti jeladót...?) és most kicsit könnybben indul. Az angolok erre panaszkodtak ha hibakód nélküli indítási gondjuk volt aztán nagy hirtelen mintha mi sem történt volna beindult és ment. Alkatrészt Csergőből szereztem ott van gyári (ami BOSCh volt jelen esetben). Remélem most megjavult és ennyi volt. B1-es kollega tudna segíteni nekem hátsó rolós kérdésben?Kellene egy kép a hátsó roló rúdjáról vagy össze tudnék futni pesten valakivel ezügyben? Az enyémben el van törve az 1-ik rúd....hátha ugyanaz a 2 típsunál, mert akkor egy döglött B1-et könnyebben tudnék talán szerezni és a rudat felhasználnám.... Köszi Zoli Sajnos, amit kiszedtem az autóból, hiányos.A rolón kívül nincs rajta a motor, mechanika és a rudak sem. Az autóban levőt ki kellene szednem, mert vmiért nem akar lemenni, de egyenlőre nincs rá időm, és kedvem sincs. Ha kiszedem, akkor lefotózom neked. De próbáld meg az opelbonto.hu -t. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Április26, 2008 Megoszt Elküldve Április26, 2008 Sajnos, amit kiszedtem az autóból, hiányos.A rolón kívül nincs rajta a motor, mechanika és a rudak sem. Az autóban levőt ki kellene szednem, mert vmiért nem akar lemenni, de egyenlőre nincs rá időm, és kedvem sincs. Ha kiszedem, akkor lefotózom neked. De próbáld meg az opelbonto.hu -t. OK,köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
fureszoszkar Elküldve Április27, 2008 Megoszt Elküldve Április27, 2008 Üdv Mindenkinek. Végre sikerült kicserélni a vezérmű jeladót. A gyári müködik mint az óramű. Igaz 24ezer volt, de megérte, megint hibamentes a gép. Mindenkinek köszönöm a segítséget. Üdv Oszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 Sziasztok! Kérdésem lenne... Eljutott hozzám egy ELM 327 nevezetű EOBD/OBDII Interpreter. Akárhogy próbálgattam a 97es Omegámmal, sehogy se tudott kapcsolódni hozzá, nem ismeri fel a protokolt. A kütyü ki lett próbálva, Ford, Fiat, és Peugeot modellekkel működött. Előferdülhet, hogy csak OBD2-t tud, és lefele nem kompatilibis (mmint OBD fele)? Egyáltalán a 97es Omegák OBD2-esek? Ahogy nézem az Omega ISO 9141 protokollal kommunikál, az OBD eszköz támogatja ezt is... Köszi, Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve Május6, 2008 Megoszt Elküldve Május6, 2008 Hali. Láttam nagyon sok volt a téma a kipufogóval kapcsolatban. A kérdés az lenne ha , a kipufogó átmérője nagyobb lenne az elejétől a végéig jobb lenne a vas? Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Május6, 2008 Megoszt Elküldve Május6, 2008 Hali. Láttam nagyon sok volt a téma a kipufogóval kapcsolatban. A kérdés az lenne ha , a kipufogó átmérője nagyobb lenne az elejétől a végéig jobb lenne a vas? Ha a (optimális) leömlőtől kezdve, akkor igen :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május6, 2008 Megoszt Elküldve Május6, 2008 Kérdésem lenne... Eljutott hozzám egy ELM 327 nevezetű EOBD/OBDII Interpreter. Akárhogy próbálgattam a 97es Omegámmal, sehogy se tudott kapcsolódni hozzá, nem ismeri fel a protokolt. A kütyü ki lett próbálva, Ford, Fiat, és Peugeot modellekkel működött. Előferdülhet, hogy csak OBD2-t tud, és lefele nem kompatilibis (mmint OBD fele)? Egyáltalán a 97es Omegák OBD2-esek? Ahogy nézem az Omega ISO 9141 protokollal kommunikál, az OBD eszköz támogatja ezt is... Igen, a 16 pólusos csatival szerelt példányok már OBD2-esek. A progi amivel használod, tudja az opeleket kezelni? Láttam nagyon sok volt a téma a kipufogóval kapcsolatban. A kérdés az lenne ha , a kipufogó átmérője nagyobb lenne az elejétől a végéig jobb lenne a vas? Nem. Nyomatékgörbét tologathatod ezzel, de erőben érdemi változás nem lesz. Ahhoz más változtatások is kellenek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Május6, 2008 Megoszt Elküldve Május6, 2008 Igen, a 16 pólusos csatival szerelt példányok már OBD2-esek. A progi amivel használod, tudja az opeleket kezelni? Egy scantool nevű "free" cuccal próbálkoztam. Van valami free, ami tudja az ISO protokollt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts