Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Igen ott van.

Ma kellett vinnem az omit doktorbácsihoz, de megmakacsolta magát mint egy rossz gyerek. Nem indult be sem benzinnel sem gázzal, így nem maradt más mint a vontatás. Mivel az autómatának nem használ a vontatás, le kellett kötnöm a kardánt. Mire eljutottunk a kb 70 km-re lévő szerelőhöz két vontatókötelet téptünk szét.

De most legalább nem járok úgy, hogy a szerelőnél nem produkálja a hibát. A szerelő szerint a gyujtótrafó szállhatott el, úgyhogy zsebbenyúlós lesz a dolog. :)

Elküldve

Úúúúú... És ilyenkor csak simán fel kell kötni a kardánt, vagy jobb teljesen leszerelni, vagy van vmi speckó módszer????

Elküldve

A hátsó hídról kötöttem le a kardánt, és csak leeresztettem, mert a kipufugó megfogta.

Hát jó szívás lesz kicserélni a trafókat, mert a motor hátulján van, és nem lehet hozzáférni.

Elküldve
Most így hirtelen nem vágom, hogy az Omiban merre van a vezérlője, de Astrában a bal első küszöbborítás

alatt van az utastérben.

Találtam az ABS-en egy fekete dobozt, az lesz az, csak még a számot kell rajta felkutatnom.

Elküldve

Ma délután autótakaritás közben, a hátsó szivargyujtó tartópaneljét véletlenl kipattintottam. Találtam mögötte, / a könyöktámasz rekesze alatt / egy tenyérnyi aludobozt, amibe kábelcsatlakozó megy bele. Mint valami vezérlőegység. Mi lehet ez?

Elküldve
Ma délután autótakaritás közben, a hátsó szivargyujtó tartópaneljét véletlenl kipattintottam. Találtam mögötte, / a könyöktámasz rekesze alatt / egy tenyérnyi aludobozt, amibe kábelcsatlakozó megy bele. Mint valami vezérlőegység. Mi lehet ez?

Légzsák vezérlő szerintem, bár nincs Omega típusom...

Elküldve

Sajnos a szerelő nem jött rá, hogy miértl indul sz@rul hidegen. Most futhatom tovább a köröket,mert így nem maradhat. Csak lövésem sincs kihez viszem itt a környéken :)

Elküldve
Sajnos a szerelő nem jött rá, hogy miértl indul sz@rul hidegen. Most futhatom tovább a köröket,mert így nem maradhat. Csak lövésem sincs kihez viszem itt a környéken :D

De gondolom ettől még zsebbenyúlós lett, mert mondtad, hogy trafót cserél... :)

Elküldve
Szerencsére nem kellett kicserélni, mert széthúzott minden csatit, megpucolta őket és utánna egyből beindult.

Mák... :)

• 1 month later...
Elküldve

Egy hete hülyéskedik a kijelzőm...

Mégpedig a pillanatnyi fogyasztás mérésnél álló helyzetben l/h-t mutat, ez oké.

Elindulás után nem mindíg vált át ....../100km-re, sőt egyre sűrűbben csinálja.

Járt-e már valaki így???? Mi lehet a hiba, mert nem találom... :)

Jótanács?????????

Elküldve

Öcsém autójának akksisaruja le lett véve, és visszarakás után nem tudom kikódolni a magnót. A kezutm. elolvastam, de hiába nyomom az AS gombot nem reagál. Van vkinek tippje, hogy lehetne kiütni a kódot?

Elküldve
Öcsém autójának akksisaruja le lett véve, és visszarakás után nem tudom kikódolni a magnót. A kezutm. elolvastam, de hiába nyomom az AS gombot nem reagál. Van vkinek tippje, hogy lehetne kiütni a kódot?

MIközben nyomod az AS-t, be kell kapcsolni a rádiót.

Elküldve
MIközben nyomod az AS-t, be kell kapcsolni a rádiót.

Köszi a gyors választ. Ezt már nem írta az útmutató. De kipróbálni sajnos csak holnap tudjuk, mert öcsim árvízvédekezik :blink:

Elküldve

Néhány napja érdekesen viselkedik az autó. Araszolgatás közben felmegy a hütővizem 100 fok fölé. Menet közben minden ok. Ma néztem, a ventik 103 fok körül kapcsolnak be, egyszerre, és kb. 96 fokig hül vissza amikor leállnak. Azt tartom furcsának, hogy egyszerre indul minkét ventillátor, és egyszerre állnal le. Ez igy ok? vagy valami nincs rendben? Tegnap reggel a pesti dugoban be kellett kapcsolnom a klimát, igy állandoan ment mindkét ventillátor, és nem melegedett a vizem. Van valakinek tapasztalata ez ügyben?

Elküldve

Nem vettem észre két fokozatot. Amikor 100 fok felett elindulnak a ventik, ugyanoilyan gyorsan forognak mint a klimával. De nem kéne már előbb legalább az egyiknek beindulni?

Elküldve

Sikerült kikódolni a magnót és a tárat is.Mégegyszer figyelmesen átolvastam a német kez.utm-t, és tényleg írja hogy közben be kell kapcsolni.Mégegyszer köszönöm.

• 4 months later...
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.