Omegatd Elküldve Július28, 2018 Megoszt Elküldve Július28, 2018 Ha olvastad, miért nem olvastad el rendesen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Július29, 2018 Megoszt Elküldve Július29, 2018 (edited) 17 órája, Omegatd írta: Ha olvastad, miért nem olvastad el rendesen! Olvastam, de regisztráció nélkül a képek és a linkek nem elérhetőek. Esetleg valakinek van több infója? (kösz, de a tied nem volt releváns...) Módosítva Július29, 2018 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Július29, 2018 Megoszt Elküldve Július29, 2018 Akkor a gugli a barátod... Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Július30, 2018 Megoszt Elküldve Július30, 2018 18 órája, Omegatd írta: Akkor a gugli a barátod... Nekem az, de nem ez volt a kérdés! Viszont továbbra is az, hogy van-e valakinak több infója? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tamasm Elküldve December8, 2018 Megoszt Elküldve December8, 2018 Sziasztok, Kérésem lenne talán valaki találkozott már ilyen hibával. 97es Omega B TD leáll fékezéskor, induláskor ha N be teszem, körforgalomban, kereszteződésben. Vagyis inkább lefullad, megfullad :) Tehát úgy érzékelem olyankor csinálja amikor elveszem a gázt és alapjáratra áll. Rázkódik egy nagyot. Több szerelővel megnézettem... hümmögtek. Volt dizel adagolósnál merték egy fél napot minden szinte gyári értéken, szerintük elektronikai hiba. Szerelőhöz vinném megint , de jó lenne valami támpontot adni neki mert úgy látom ez így működik :) Köszönöm, Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve December8, 2018 Megoszt Elküldve December8, 2018 1 órával ezelőtt, tamasm írta: Sziasztok, Kérésem lenne talán valaki találkozott már ilyen hibával. 97es Omega B TD leáll fékezéskor, induláskor ha N be teszem, körforgalomban, kereszteződésben. Vagyis inkább lefullad, megfullad Tehát úgy érzékelem olyankor csinálja amikor elveszem a gázt és alapjáratra áll. Rázkódik egy nagyot. Több szerelővel megnézettem... hümmögtek. Volt dizel adagolósnál merték egy fél napot minden szinte gyári értéken, szerintük elektronikai hiba. Szerelőhöz vinném megint , de jó lenne valami támpontot adni neki mert úgy látom ez így működik Köszönöm, Van hiba lámpa? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tamasm Elküldve December8, 2018 Megoszt Elküldve December8, 2018 Az a helyzet ,hogy a check engine lámpa előfordul, hogy kivillan ha nagyobb sebességgel megyek és visszaengedem a gázpedált. Itt kb 70-100 körül értem. Ilyenkor olyan mintha kihagyna egy pillanatra a motor. De ezt nem mindig csinálja nem kiszámítható. A fent leírt problémám is kiszámíthatatlan van hogy napokig hetekig rendben van, de van hogy 1 órán belül 5x leáll. pillanat alatt beindul ,szóval nincs indítási problémám. Viszont ezeknél a hirtelen lefulladásoknál nem tűnt fel a check engine felvillanása, de így ahogy kérded meg fogom figyelni. Az az érdekes ,hogy tavasszal hengerfej lett cserélve és utána jó lett kb 1 hónapig , megörültem, hogy véletlenül ez is megoldódott de sajnos nem. Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve December8, 2018 Megoszt Elküldve December8, 2018 2 órája, tamasm írta: Az a helyzet ,hogy a check engine lámpa előfordul, hogy kivillan ha nagyobb sebességgel megyek és visszaengedem a gázpedált. Itt kb 70-100 körül értem. Ilyenkor olyan mintha kihagyna egy pillanatra a motor. De ezt nem mindig csinálja nem kiszámítható. A fent leírt problémám is kiszámíthatatlan van hogy napokig hetekig rendben van, de van hogy 1 órán belül 5x leáll. pillanat alatt beindul ,szóval nincs indítási problémám. Viszont ezeknél a hirtelen lefulladásoknál nem tűnt fel a check engine felvillanása, de így ahogy kérded meg fogom figyelni. Az az érdekes ,hogy tavasszal hengerfej lett cserélve és utána jó lett kb 1 hónapig , megörültem, hogy véletlenül ez is megoldódott de sajnos nem. Köszönöm Nem figyelni kell, hanem kiolvasni a hibakódot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tamasm Elküldve December8, 2018 Megoszt Elküldve December8, 2018 Többször ,több szervizben nem írt hibakódot. Ha lett volna már régen túl lennék rajta. Mindehol igy kezdik. Ezert kérdeztem itt, hátha valkinek volt hasonló... 18 éve van nálam az autó nem sufniba hordom. Ezen kívűl semmi nincs vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kukacka Elküldve December8, 2018 Megoszt Elküldve December8, 2018 19 perce, tamasm írta: Többször ,több szervizben nem írt hibakódot. Ha lett volna már régen túl lennék rajta. Mindehol igy kezdik. Ezert kérdeztem itt, hátha valkinek volt hasonló... 18 éve van nálam az autó nem sufniba hordom. Ezen kívűl semmi nincs vele. Akkor adatot rögzítve kell vele addig járnod, amíg nem üt be a hiba. Akkor után egy pohár kakaó mellett szépen meg lehet mindent vizsgálni a gép előtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve December13, 2018 Megoszt Elküldve December13, 2018 HDK fej lett már cserélve. Ha kikopik, az tud hasonlókat produkálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Smatyi Elküldve December13, 2019 Megoszt Elküldve December13, 2019 Sziasztok, Adott egy b2 omega 2.5 TDI amihez beszereztem ülesfűtéses bőr szettet. Mikor a hátsó ülés kapcsolókat betettem akkor nem vettem észre de gyújtáson volt épp az autó. Mea culpa... Szóval, mikor rá lett dugva a kapcsoló akkor az óracsoporton minden kialudt. És azóta a mutatók, az izzitas, olajnyomás visszajelzők nem működnek a kijelzőn. Azaz épp azok amik akkor aktívak voltak. A kérdésem, hogy akkor hazavágtam ezzel az óracsoportot, vagy valahogy javítható meg? Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pokemon1 Elküldve Január6, 2021 Megoszt Elküldve Január6, 2021 Üdv. Kérdésem az lenne hogy a keringető szivattyúnak mikor kellene kapcsolnia és honnan kapja a jelet ami bekapcsolja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve Január6, 2021 Megoszt Elküldve Január6, 2021 (edited) 4 órája, pokemon1 írta: Üdv. Kérdésem az lenne hogy a keringető szivattyúnak mikor kellene kapcsolnia és honnan kapja a jelet ami bekapcsolja? Milyen keringető szivattyú? AC üzemanyag szivattyú? Vagy a vízpumpára gondolsz? Az AC-t a motorelektronika vezérli egy relén keresztül.A vízpumpa meg ékszíj által hajtva.Vagy vezérműszíj által. Módosítva Január6, 2021 : kingblue Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január6, 2021 Megoszt Elküldve Január6, 2021 5 órája, kingblue írta: Milyen keringető szivattyú? AC üzemanyag szivattyú? Vagy a vízpumpára gondolsz? Az AC-t a motorelektronika vezérli egy relén keresztül.A vízpumpa meg ékszíj által hajtva.Vagy vezérműszíj által. Nem tudom hogy a többi Omega motorral mi a helyzet, de a V6-ban biztosan van egy elektromos keringető szivattyú (ha jól emlékszem a két hengersor között), ami a motor leállítása után még keringeti a hűtőfolyadékot a rendszerben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pokemon1 Elküldve Január7, 2021 Megoszt Elküldve Január7, 2021 22 órája, kingblue írta: Milyen keringető szivattyú? AC üzemanyag szivattyú? Vagy a vízpumpára gondolsz? Az AC-t a motorelektronika vezérli egy relén keresztül.A vízpumpa meg ékszíj által hajtva.Vagy vezérműszíj által. Van a tágulási tartály alatt egy elektromos keringető szivattyú ami ve van a hűtőrendszerbe kötve és gyári csatlakozón kapná az áramot. Na most én már méregettem hideg, meleg motornál is de nem megy oda ki áram. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Március15, 2021 Megoszt Elküldve Március15, 2021 On 2021. 01. 07. at 13:29, pokemon1 írta: Van a tágulási tartály alatt egy elektromos keringető szivattyú ami ve van a hűtőrendszerbe kötve és gyári csatlakozón kapná az áramot. Na most én már méregettem hideg, meleg motornál is de nem megy oda ki áram. Ahogy gyújt ráadod, indulnia kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts