zolot Elküldve Október29, 2008 Megoszt Elküldve Október29, 2008 Sziasztok ! Nekem is ilyen Gamma riasztóm van. Asszem 502-es. Volt már nekem is több gondom a távirányítókkal, szervízben betanították újra. Azt mondták azért állítódik el, mert csak az egyik kulcsot használom, a másik pedig a szekrényben pihen ! Tudja valaki a DIP kapcsolók funkcióit? Az egyik a ki és bekapcsoláskor történő hangjelzés aktiválása, de mi a többi ? Nekem most olyan gondom van, hogy ki és be kapcsolható, a LED az utastérben villog is, a központi zár is műxik, de a riasztó nem igazán. Mi lehet a baj ? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve November2, 2008 Megoszt Elküldve November2, 2008 Nos engem is elért a kényelem iránti vágy ugyanis jó dolognak tartom vaksötétben egy el nem talált kulcslyuk miatt megkoppantani a kilincs környékén a fényezést ezért úgy döntöttem kerítek egy szimpla vezérlőmodult "extra" nélkül, tehát semmi riasztó vagy egyéb funkciója nincs -de bármikor rá lehet kötni. Mindezt úgy, hogy kulccsal is lehessen nyitni és mindezt azért (még ha hülyeségnek is hangzik), hogy esetlegesen a modul hibája miatt is ki tudjam nyitni, másodlagos ok a tipus miatt az, hogy sok valakinek lophatóvá teszi az autót maga a riasztó mivel külső beavatkozás nélkül kinyitja az ajtókat valamint lekapcsolja az élesítést -vagy épp az ellenkező eset. Elnézést a sok (talán fölösleges) rizsáért de esetleg a nem -vagy kevésbé hozzáértők figyelme is terelődhet ilyen irányba és mindezt tapasztalatként akarom felmutatni. Jelzem, hogy maga a szett tartalmaz 4 darab zármotort és a bekötéshez való kábelköteget -ezek nem kellenek, illetve a kábelköteg egészen 30-40 cm-re levágható és a modul sorcsatlakozója kell -a gyári és a távvezérelt modul beépítési helyének távolsága miatt, egyébként a gyári helyére az "A" oszlopba nem fér be ez a modul de nem is azt akarná kiváltani csupán a kulcsos nyitást váltja ki áthidalásként. Típus: HD central lock LD001 + B/LJ0064 Bekötés a gyári centrálzár csatlakozójára: (gyári/HD lock vezeték színei) piroshoz (+ pólus) piros betáp, barna-fehérhez a feketét, barna-piroshoz a fehéret, barnához (- pólus) mindkét fekete, csatlakozó számozást kihagynám, nem jegyeztem meg de egyszerű megtalálni, gondolom. Magán a távirányítós vezérlő modul csatlakozójából néhány fölösleges vezetéket ki lehet venni, névileg kezdődően a rövid fehéret és a mellette lévő szintén rövid barnát valamint a zöldet és a kéket. Ezek teljesen szükségtelenek. A gyári csatlakozóhoz én forrasztottam ezeket a vezetékeket, kissé körülményes szétszedni mivel előbb a kivenni kívánt saru körmét egy tűszerű valamivel be kell hajtani majd a két részből álló csatlakozót el kell tolni egymástól és úgy lehet a sarut kihúzni belőle. Elnézést ha valakinek is raboltam fölöslegesen az idejét mindezzel de csak a szükséges dolgokat írtam le. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aneleh Elküldve November2, 2008 Megoszt Elküldve November2, 2008 Sziasztok ! Nekem is ilyen Gamma riasztóm van. Asszem 502-es. Volt már nekem is több gondom a távirányítókkal, szervízben betanították újra. Azt mondták azért állítódik el, mert csak az egyik kulcsot használom, a másik pedig a szekrényben pihen ! Tudja valaki a DIP kapcsolók funkcióit? Az egyik a ki és bekapcsoláskor történő hangjelzés aktiválása, de mi a többi ? Nekem most olyan gondom van, hogy ki és be kapcsolható, a LED az utastérben villog is, a központi zár is műxik, de a riasztó nem igazán. Mi lehet a baj ? :D Bővebben mi az ami ne működik? Ajtónyitás,Belső mozgásérzékelő,Ütés érzékelő,vagy ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolot Elküldve November3, 2008 Megoszt Elküldve November3, 2008 Bővebben mi az ami ne működik? Ajtónyitás,Belső mozgásérzékelő,Ütés érzékelő,vagy ? Próbáltam az előzőekben leírtakat, de nem megy ugyanis a riasztón levő LED nem világít ha nyomom a távirányítókat ! Olyan mintha teljesen döglött lenne. Megnéztem G 502 van ráírva, de belső mozgásérzékelőm nincs. Lehúztam róla a csatikat, majd vissza raktam erre bezárta az ajtókat. Azt azóta semmi, bármit csinálok vele. Eddig ha elfordítottam a kis kulcsot zárta az ajtókat, de most már nem reagál semmire !! Totál döglött ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
aneleh Elküldve November3, 2008 Megoszt Elküldve November3, 2008 Próbáltam az előzőekben leírtakat, de nem megy ugyanis a riasztón levő LED nem világít ha nyomom a távirányítókat ! Olyan mintha teljesen döglött lenne. Megnéztem G 502 van ráírva, de belső mozgásérzékelőm nincs. Lehúztam róla a csatikat, majd vissza raktam erre bezárta az ajtókat. Azt azóta semmi, bármit csinálok vele. Eddig ha elfordítottam a kis kulcsot zárta az ajtókat, de most már nem reagál semmire !! Totál döglött ! Húzd le a csatlakozót,gyújtást add rá és dugd vissza a csatlakozót, ekkor nem élesít magát. De ha nem világít a piros led mikor nyomod a távirányítót akkor már gond van, vagy a távirányítód nem jó vagy a riasztó nem veszi a jelet. Hangold a tévét 431 és 432 434 Mz ott ha csíkozódik akkor ad jelet a távirányító. De az első dip kapcsolót bekapcsolod akkor tudnád egybehangolni a távot a riasztóval.(ennek a kapcsolónak ki állásba kell leni ha jó minden, a többinek meg be ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aneleh Elküldve November3, 2008 Megoszt Elküldve November3, 2008 Ilyen a tied is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lev Elküldve November4, 2008 Megoszt Elküldve November4, 2008 Sziasztok! Most már engem is érdekel, hogy milyen? Honnan tudom meg hogy milyen tipusú Gamma car alarm riasztó van a gépben? Hol keressem a riasztó rendszer dobozát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November4, 2008 Megoszt Elküldve November4, 2008 Sziasztok! Most már engem is érdekel, hogy milyen? Honnan tudom meg hogy milyen tipusú Gamma car alarm riasztó van a gépben? Hol keressem a riasztó rendszer dobozát? Nekem a mocitérben a hűtöviz-kiegyenlítő tartály előtt van. Csak sajna nem kaptam hozzá se kulcsot, se távirányitót, és így nem tudom életre kelteni. De lehet hogy jobb is, mert akkor meg nem tudnám leállítani. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November4, 2008 Megoszt Elküldve November4, 2008 Nekem a mocitérben a hűtöviz-kiegyenlítő tartály előtt van. Csak sajna nem kaptam hozzá se kulcsot, se távirányitót, és így nem tudom életre kelteni. De lehet hogy jobb is, mert akkor meg nem tudnám leállítani. ;) Lehet ki kéne operálni az autóból, ha már ennyire használhatatlan, nehogy esetleg megvicceljen, ha mondjuk van immo funkciója is. Apropó, Neked vannak néha indítási problémáid, ha jól rémlik, ugye? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November4, 2008 Megoszt Elküldve November4, 2008 Lehet ki kéne operálni az autóból, ha már ennyire használhatatlan, nehogy esetleg megvicceljen, ha mondjuk van immo funkciója is. Apropó, Neked vannak néha indítási problémáid, ha jól rémlik, ugye? :D Igen nekem, de most ajánlották nézzem meg a hall-jeladó csatiját, némi segedelemmel megtaláltam, megba&ogattam, egyenlőre mást nem csinálok, várom a következö nem-indulást. Mert ugye ha túl sokmindent piszkálok egyszerre nem tudom mihez kötni a gyógyulást. Hogyan kezdjem ezt az operációt? Mit vágjak el előszőr ,a piros drótót, vagy a kéket? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolot Elküldve November5, 2008 Megoszt Elküldve November5, 2008 Húzd le a csatlakozót,gyújtást add rá és dugd vissza a csatlakozót, ekkor nem élesít magát. De ha nem világít a piros led mikor nyomod a távirányítót akkor már gond van, vagy a távirányítód nem jó vagy a riasztó nem veszi a jelet. Hangold a tévét 431 és 432 434 Mz ott ha csíkozódik akkor ad jelet a távirányító. De az első dip kapcsolót bekapcsolod akkor tudnád egybehangolni a távot a riasztóval.(ennek a kapcsolónak ki állásba kell leni ha jó minden, a többinek meg be ) Igen ilyen az enyém is mint a képen. A Riasztón nem világít semmi, csak a távírányítókon. Régebben amikor voltak nyitási gondjaim vele, akkor világított az a belső LED amikor nyomtam a távszabot, de most nem. A távirányítónak jónak kell lennie, mert az egyik a szekrényben pihent, másikat meg használtuk. Elemek is jók. A riasztóval lehet szerintem a gond ! Amikor elkezdett hülyülni az asszonynak, akkor nem tudta kinyitni a beélesített cuccot távszabbal. Kinyitotta kulccsal és nem szólalt meg a riogató. Mikor nekem mondta, hogy mi a baj. Én tudtam még párszor ki-be csukni, de utána kampec. A kis kulccsal ki is kapcsoltam midjárt, most volt egy kis időm foglalkozni vele. Azt értem, hogy lehet hangolni, de nem reagál semmire. Ha lehúzom a csatit és visszarakom akkor sem élesíti magát. Ha kiszedem, hogy belenézhessek a dobozba a kocsit nem fogja letiltani ??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
aneleh Elküldve November5, 2008 Megoszt Elküldve November5, 2008 Igen ilyen az enyém is mint a képen. A Riasztón nem világít semmi, csak a távírányítókon. Régebben amikor voltak nyitási gondjaim vele, akkor világított az a belső LED amikor nyomtam a távszabot, de most nem. A távirányítónak jónak kell lennie, mert az egyik a szekrényben pihent, másikat meg használtuk. Elemek is jók. A riasztóval lehet szerintem a gond ! Amikor elkezdett hülyülni az asszonynak, akkor nem tudta kinyitni a beélesített cuccot távszabbal. Kinyitotta kulccsal és nem szólalt meg a riogató. Mikor nekem mondta, hogy mi a baj. Én tudtam még párszor ki-be csukni, de utána kampec. A kis kulccsal ki is kapcsoltam midjárt, most volt egy kis időm foglalkozni vele. Azt értem, hogy lehet hangolni, de nem reagál semmire. Ha lehúzom a csatit és visszarakom akkor sem élesíti magát. Ha kiszedem, hogy belenézhessek a dobozba a kocsit nem fogja letiltani ??? Ha ki szeded akkor nem indul a kocsi. Átkel kötni azt hiszem a lila és a zöld vezetéket, gyújtásblokk ha jó tudom. De először mérd ki,lehet,hogy valahol rossz a érintkezés vagy forrasztás, kapcsolót is nézd meg,hátha ott lesz a hiba. De valószínű,hogy szerintem tápgondja lesz. nézd meg a biztosítékot amiről a riasztó megy. Nem jellemző ezekre a riasztókra,hogy tönkre megy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolot Elküldve November5, 2008 Megoszt Elküldve November5, 2008 Ha ki szeded akkor nem indul a kocsi. Átkel kötni azt hiszem a lila és a zöld vezetéket, gyújtásblokk ha jó tudom. De először mérd ki,lehet,hogy valahol rossz a érintkezés vagy forrasztás, kapcsolót is nézd meg,hátha ott lesz a hiba. De valószínű,hogy szerintem tápgondja lesz. nézd meg a biztosítékot amiről a riasztó megy. Nem jellemző ezekre a riasztókra,hogy tönkre megy. Köszi, belenézek a dobozba. Nincs esetleg kapcsolási rajzod róla ? A biztitáblán minden jó. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
aneleh Elküldve November6, 2008 Megoszt Elküldve November6, 2008 Köszi, belenézek a dobozba. Nincs esetleg kapcsolási rajzod róla ? A biztitáblán minden jó. Üdv Kapcsolási rajz azt nem tudok adni. De van pár fénykép a riasztó belsejéről, ha érdekel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolot Elküldve November7, 2008 Megoszt Elküldve November7, 2008 Kapcsolási rajz azt nem tudok adni. De van pár fénykép a riasztó belsejéről, ha érdekel. Na a következő a helyzet.A 12V-os tápot (fehér + , fekete -) megkapja, egészen addig amíg a csatit fel nem dugom a helyére. Ha feldugom a helyére leesik 8V-ra !!!?? úgy, hogy a kis kulcs OFF-on van. Ha ON-ba rakom leesik 4,8V-ra !!!? Valami zárlat lehet, csak nem tudom a dobozban vagy valamelyik kábelnél !!?? A dobozt szétszedtem. Kiméregettem a félvezetőket, de nem találtam hibát. Viszont van benne 2db fekete relé a fentebbi fényképen a csati alatt az egyik mellette a másik. Típusra egyformának kell lennie a rajtuk levő számok egyformák, viszont kimérve az egyik alpahelyzetben nyitott, a máisik pedig zárt !! Ez így jó, vagy az egyik bevan ragadva ??!! De ha be is van ragadva akkor sem kéne lehúznia a tápot ???!!! Most leszedtem a riasztóról a csatikat, nehogy esetleg az aksit is leszívja. A kocsi így is működik, nem mentem vele csak a garázsba álltam be, de beindult és nem állt le !! Link to comment Megosztás: More sharing options...
djcaracas Elküldve December3, 2008 Megoszt Elküldve December3, 2008 Hi mindenki! Nemtudom hogy mitől van az hogy csak akkor működik a távirányítóval történő nyitás-zárás, ha kiszedem a riasztóhoz tartozó biztosítékot, és utána visszateszem. minden klappol egészen addig, amig rá nem adom a gyújtást. utána megint nem működik egyáltalán. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
aneleh Elküldve December6, 2008 Megoszt Elküldve December6, 2008 Hi mindenki! Nemtudom hogy mitől van az hogy csak akkor működik a távirányítóval történő nyitás-zárás, ha kiszedem a riasztóhoz tartozó biztosítékot, és utána visszateszem. minden klappol egészen addig, amig rá nem adom a gyújtást. utána megint nem működik egyáltalán. :lol: Gyujtáson nem lehet működtetni. Csak akkor élesíthető és kapcsolható ki ha nincs gyujtás rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lev Elküldve December15, 2008 Megoszt Elküldve December15, 2008 Sziasztok! segítségeteket kérném mert a 15 éves gépemben lévő gamma car alarms amit annak idején opel márkakereskedésben központi zárral szerelték be az ott vásárolt autóhoz mára egy kicsit az irányítója haldoklik. 8 évesen elhalt az egyik távírányító amivel adták onnantól kezdve a pót távot használom de sajnos azis úgy tűnik hogy már nehezen akarja az igazságot. Pontosabban azt hittem elem kicseréltem de nem úgynéz ki hogy a nyomógombjával lehet a baj mert hol veszi hol nem az adást. Sajnos pontos tipusát nem tudom mert a risztó központját sem tudom hogy hova helyezték el így nem tudom milyen tipusú. Kérek mindenkit akinek volt hasonló problémája az legyen kedves irjon, illetve lehet e távirányítót cserélni egy másik távot erre a frekvenciára tanítani???? Honnan tudom meg a pontos tipusát a risztónak?? http://kepfeltoltes.hu/view/081215/gamma_i...ltoltes.hu_.jpg Előre is köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December15, 2008 Megoszt Elküldve December15, 2008 (edited) Sziasztok! segítségeteket kérném mert a 15 éves gépemben lévő gamma car alarms amit annak idején opel márkakereskedésben központi zárral szerelték be az ott vásárolt autóhoz mára egy kicsit az irányítója haldoklik. 8 évesen elhalt az egyik távírányító amivel adták onnantól kezdve a pót távot használom de sajnos azis úgy tűnik hogy már nehezen akarja az igazságot. Pontosabban azt hittem elem kicseréltem de nem úgynéz ki hogy a nyomógombjával lehet a baj mert hol veszi hol nem az adást. Sajnos pontos tipusát nem tudom mert a risztó központját sem tudom hogy hova helyezték el így nem tudom milyen tipusú. Kérek mindenkit akinek volt hasonló problémája az legyen kedves irjon, illetve lehet e távirányítót cserélni egy másik távot erre a frekvenciára tanítani???? Honnan tudom meg a pontos tipusát a risztónak?? http://kepfeltoltes.hu/view/081215/gamma_i...ltoltes.hu_.jpg Előre is köszönöm Általában a mocitérben van a riasztó. A hűtővíz kiegyenlitő tartálya mellett-előtt keresd. Mát többen dobtak fel róla képet korábban. Nekem a biztidoboz alatt van a reléje, de ehhez meg kell bomtani a burkolatot. Mindjuk nekem a riasztó nem műkszik, csak a kp-zár része.Klikk ide! Kicsit szar a kép. Most látom görgess fölfelé, itt is van egy kép róla anelehnek köszönhetően. Módosítva December15, 2008 : zotya975 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lev Elküldve December15, 2008 Megoszt Elküldve December15, 2008 Általában a mocitérben van a riasztó. A hűtővíz kiegyenlitő tartálya mellett-előtt keresd. Mát többen dobtak fel róla képet korábban. Nekem a biztidoboz alatt van a reléje, de ehhez meg kell bomtani a burkolatot. Mindjuk nekem a riasztó nem műkszik, csak a kp-zár része.Klikk ide! Kicsit szar a kép. Most látom görgess fölfelé, itt is van egy kép róla anelehnek köszönhetően. Köszönöm igen láttam a fentibb képet is egyre jobban hiszem a hogy a távval lesz a baj ? Új risztó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December15, 2008 Megoszt Elküldve December15, 2008 Köszönöm igen láttam a fentibb képet is egyre jobban hiszem a hogy a távval lesz a baj ? Új risztó? Próbáltad már a távkapcsolót szétszedni? Hátha csak a gombok koszosak. Megnézni a gombok alatt a mikrokapcsolókat vagy a zöld lemezen a fémszálakat, óvatosan megtörölgetni alkohollal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lev Elküldve December15, 2008 Megoszt Elküldve December15, 2008 Próbáltad már a távkapcsolót szétszedni? Hátha csak a gombok koszosak. Megnézni a gombok alatt a mikrokapcsolókat vagy a zöld lemezen a fémszálakat, óvatosan megtörölgetni alkohollal. Igen régebben de ma este megcsinálom! Megcsináltam most jónak tűnik lehet hogy ez volt a baj?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bencepappa Elküldve December24, 2008 Megoszt Elküldve December24, 2008 Sziaztok! Boldog Karácsonyt Mindenkinek! Kérdésem a következő: (x20xev 1997 f caravan) bekötnék egy magicart és sükségem lenne egy kis segítségre! Van e valakinek leírása a gyujtáskapcsoló és környéki vezetékek szín-és vajonhovamegyekről??? Várom válaszotokat! Köszike!!! Ja karácsonyi ajándék volt/lesz. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január3, 2009 Megoszt Elküldve Január3, 2009 Nekem volt olyan problémám is Távirányítóval h a poti egyik lába el volt törve, és hol hozzáért a nyákhoz, hol nem. (jellemzően este, szakadó esőben, amikor benne csörgött a telefonom, plusz zárva volt akkor nem) aztán egyszer már úgy kiakasztott h el se tudtam indulni csak behúzással mert fogta az immob, hogy ki is lett szedve az egész cumó belőle. Persze az h a távirányítóval volt a cumi az csak akkor derült ki miután kivágtam az autóból a többit :rolleyes: Most benne van egy remek új enforcer szett, ANTI "kutyátakerékrehugyoztató" -val. Ha mégsem javulna meg véglegesen a tisztítástól próbáld meg egy kicsit megmozgatni a forrasztott cuccokat hátha vmelyik forr. elengedett, vagy törött az alkatrész lába. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vauxhall_Astra Elküldve Március7, 2009 Megoszt Elküldve Március7, 2009 Halihó Érdemes 30 ropiér berakatni riasztót? az iylen árfekvésben nem gagyi az? ha pl leakarják kapni a a felnejeimet vagy birizgálják az jelez ugyan úgy? van valakinek iylen olcsó riasztója? üdv :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts