hening Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 ... Ha van az UH.nak saját elektronikája akkor kösd valamelyik azonnal riasztó bemenetre a relékimenetét, ha csak 3 vezeték jön ki az UH vezérlőből (piros-fekete-fehér) az negatívot kapcsol , amennyiben az előző riogató vezérelte nincs esélyed Ha dobsz bekötési rajzot talán többre megyünk :rolleyes: Bekötési rajzot sajnos nem tudok prezentálni, de leírom, hogy mit hova kellett kötni. Riasztó: 1. csati:piros +12 V sárga indexek 2. csati:fekete led piros led 3. csati:fekete test (-12V) barna ajtó zárás fehér ajtó nyitás rózsaszín gyujtás, indításgátlásnál:relé 85-ös láb fekete/fehér üres volt, én ide kötöttem a ajtókapcsolók vezetékét fekete sárga indításgátló relé 86-os lába narancs sziréna lila csomagtérajtó (nem kötöttem be) Ultrahangos beltéri egység: 1. csati(piros):uh érzékelő fej 2. csati(fehér):uh érzékelő fej 3. csati:piros +12 V fekete test(-12V) fehér ide a papíron ez van írva: O/P TRIGGER Az uh egység még nincs bekötve. Mert nem akartam addig szétvágni a kábelét, amíg biztosat nem tudok. A 3. csatija mindkét végén egyforma. Viszont a riasztón nincs aljzat a számára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Bekötési rajzot sajnos nem tudok prezentálni, de leírom, hogy mit hova kellett kötni. ... sztem az uh fehér vezetékét kösd rá az üres lila vezre. A lényeg, hogy azonnal indító bemenet legyen, ami testre kapcsol (pl. csomitartó) Ha az uh-ból nem jön ki több madzag. Csak, hogy tisztázzuk: van 1 riasztód + 1 UH vezérlőd. Az uh vezhez olyan kábelt kaptál aminek mindkét végén stekker van. Az uh vez.en megvan a helye, a riasztón nincs. Ez a felállás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 sztem az uh fehér vezetékét kösd rá az üres lila vezre. A lényeg, hogy azonnal indító bemenet legyen, ami testre kapcsol (pl. csomitartó) Ha az uh-ból nem jön ki több madzag. Csak, hogy tisztázzuk: van 1 riasztód + 1 UH vezérlőd. Az uh vezhez olyan kábelt kaptál aminek mindkét végén stekker van. Az uh vez.en megvan a helye, a riasztón nincs. Ez a felállás? Igen. De a lila acsomiajtó nyitásához van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Igen. De a lila acsomiajtó nyitásához van. az mindegy, a lényeg, hogy negatívra induló bemenet legyen Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 az mindegy, a lényeg, hogy negatívra induló bemenet legyen Az nem a fekete/fehér lenne? A lila negatív jelet ad a csomiajtó nyitásához. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Az nem a fekete/fehér lenne? A lila negatív jelet ad a csomiajtó nyitásához. hoppá, akkor a lila nem bemenet, hanem kimenet, amivel távkapcsról lehet nyitni a csomitartót? ezt eddig nem mondtad! Akkor az uh fehér és piros vezetéke közé tegyél 1 minirelét és az érintkezőivel kapcsold a fekete-fehér szálat, mintha ajtókapcs lenne az is. Relé nélkül nem javaslom, mert lehet nem tesz jót az uh elektronikának a lámpákon visszajövő 12V bezárt ajtóknál várj egy kicsit, ha a piros madzagot használod menet közben is villogni fog az utastérlámpa, meg kattogni a relé olyan helyről kéne tápot adni a relének ahol csak kikapcsolt gyújtásnál van szufla Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 hoppá, akkor a lila nem bemenet, hanem kimenet, amivel távkapcsról lehet nyitni a csomitartót? ezt eddig nem mondtad! Akkor az uh fehér és piros vezetéke közé tegyél 1 minirelét és az érintkezőivel kapcsold a fekete-fehér szálat, mintha ajtókapcs lenne az is. Relé nélkül nem javaslom, mert lehet nem tesz jót az uh elektronikának a lámpákon visszajövő 12V bezárt ajtóknál Na ezt most nem értem. A pirosra kéne tenni a +12V-ot a fehér meg a jelvezeték lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Na ezt most nem értem. A pirosra kéne tenni a +12V-ot a fehér meg a jelvezeték lenne. közbe találtam egyszerűbb megoldást. Az uh fehér jelvezetékét kösd össze a fekete-fehér vezetékkel, majd egy diódán keresztül kösd rá az ajtók madzagját is. a dióda csíkja az ajtók felé legyen. Így nincs relékattogás és nem kapcsolgatja az utastérlámpát az uh igazából egy külön bemenet lenne jó pl. ami a csomitartót vagy mocitetőt figyeli és akkor nincs ilyen gond, de a csíkszeműek azt lehet nem szeretik használni Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 közbe találtam egyszerűbb megoldást. Az uh fehér jelvezetékét kösd össze a fekete-fehér vezetékkel, majd egy diódán keresztül kösd rá az ajtók madzagját is. a dióda csíkja az ajtók felé legyen. Így nincs relékattogás és nem kapcsolgatja az utastérlámpát az uh igazából egy külön bemenet lenne jó pl. ami a csomitartót vagy mocitetőt figyeli és akkor nincs ilyen gond, de a csíkszeműek azt lehet nem szeretik használni Én is diódára gondoltam, de csak az uh vezetékében. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Én is diódára gondoltam, de csak az uh vezetékében. akkor kapcsolgatni fogja a lámpákat és tönkremegy az uh kimenete valahogy így gondoltam: bocs, hogy csak összecsaptam :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 akkor kapcsolgatni fogja a lámpákat és tönkremegy az uh kimenete valahogy így gondoltam: http://liftesek.extra.hu/auto/uh.jpg bocs, hogy csak összecsaptam :rolleyes: Ok, thx. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tsiga Elküldve Október27, 2009 Megoszt Elküldve Október27, 2009 Sziasztok! Végigolvastam a topicot, és írtatok reteszelésről. Ez csak a központi zárasnál van? Vagy az újabbaknál? Mert én nem tudom tovább fordítani a kulcsot vízszintesig... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október27, 2009 Megoszt Elküldve Október27, 2009 Sziasztok! Végigolvastam a topicot, és írtatok reteszelésről. Ez csak a központi zárasnál van? Vagy az újabbaknál? Mert én nem tudom tovább fordítani a kulcsot vízszintesig... Akkor nincs benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cosso Elküldve November16, 2009 Megoszt Elküldve November16, 2009 Sziasztok! Milyen autóriasztót vegyek? [a régi besz_rt. :) a szerelő azt mondta megjavítani annyiba kerülne, mint újjat venni.] GT910 az jó? Hello Cosso Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve November17, 2009 Megoszt Elküldve November17, 2009 Sziasztok! Milyen autóriasztót vegyek? [a régi besz_rt. :) a szerelő azt mondta megjavítani annyiba kerülne, mint újjat venni.] GT910 az jó? Hello Cosso Eaglemaster, Enforcer, Discovery stb. A GT sem rossz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rob75 Elküldve November17, 2009 Megoszt Elküldve November17, 2009 Szevasztok Volna egy kis gondom a gyári riasztóval Astra f cabrioban.Elmelétileg minden rendben van a de mégsem megy :huh: Az volna a kérdése hogy egy diagnosztikával ki e lehet deríteni a riasztó problémáit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
demars Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Mi a véleményetek erről : http://www.metroman.hu/index.php?oldala=menu.php&oldal=termek_reszlet.php&utvonal=;;29;;10;;0;&mp=mp.php&szulo=29&nyit=29&tazon=2669? Gyári központizár van a kocsiban, ehhez szeretnék riasztót és távvezérlőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Mi a véleményetek erről : Gyári központizár van a kocsiban, ehhez szeretnék riasztót és távvezérlőt. Biztos, hogy gyári? Így már műxik a link is: http://www.metroman.hu/index.php?oldala=me...tazon=2669]katt Amúgy jó lehet hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
demars Elküldve Január2, 2010 Megoszt Elküldve Január2, 2010 Biztos, hogy gyári? Így már műxik a link is: http://www.metroman.hu/index.php?oldala=me...tazon=2669]katt Amúgy jó lehet hozzá. Most megfogtál... Csak gondolom, hogy gyári... Mennyiben érdekes az, hogy gyári a központi vagy sem? Linket hogy tudok beszúrni úgy, hogy működjön is? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wolf1101 Elküldve Január11, 2010 Megoszt Elküldve Január11, 2010 Szevasztok Volna egy kis gondom a gyári riasztóval Astra f cabrioban.Elmelétileg minden rendben van a de mégsem megy :lol: Az volna a kérdése hogy egy diagnosztikával ki e lehet deríteni a riasztó problémáit? Konkrétan mi a gondod vele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január13, 2010 Megoszt Elküldve Január13, 2010 Szevasztok Volna egy kis gondom a gyári riasztóval Astra f cabrioban.Elmelétileg minden rendben van a de mégsem megy :lol: Az volna a kérdése hogy egy diagnosztikával ki e lehet deríteni a riasztó problémáit? Akkor még sincs rendben. :lol: Nem zár, nem nyit vagy csak közben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cosso Elküldve Január22, 2010 Megoszt Elküldve Január22, 2010 Lehet, hogy egyszerűen a vezeték tört el a csomiajtó átvezető gumicsövénél a zsanérnál. Vagy maga a zármotor romlott el. Hello! Igazad volt. (Hála Istennek!) Csak a vezeték volt eltörve, úgyhogy összekötöttük, azóta működik rendesen. De a jobb első ajtóba a zármotor elromlott. :D Raktak bele vmi olcsót 1500 Ft-ért. Most azzal sincs gond. :rolleyes: Hello Cosso Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cosso Elküldve Január22, 2010 Megoszt Elküldve Január22, 2010 Mi a véleményetek erről : http://www.metroman.hu/index.php?oldala=menu.php&oldal=termek_reszlet.php&utvonal=;;29;;10;;0;&mp=mp.php&szulo=29&nyit=29&tazon=2669? Gyári központizár van a kocsiban, ehhez szeretnék riasztót és távvezérlőt. Hello Vegyél GT-t! Én is olyat vettem most decemberben. Jó, meg vagyok vele elégedve. Igaz, hogy 35 000 volt kompletten, de mégse akartam vmi kínait venni 12-15-ért, ami ki tudja meddig működik !? Kaptam hozzá 2 távirányítót. [a másodikat megkapta a pótkulcs azonnal) :rolleyes: Gyári kp-i zár nem akadály, a miénkbe is olyan van. (Family felszereltség) Hello Cosso Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január22, 2010 Megoszt Elküldve Január22, 2010 Hello! Igazad volt. (Hála Istennek!) Csak a vezeték volt eltörve, úgyhogy összekötöttük, azóta működik rendesen. De a jobb első ajtóba a zármotor elromlott. :D Raktak bele vmi olcsót 1500 Ft-ért. Most azzal sincs gond. :rolleyes: Hello Cosso Örülök, hogy jó lett :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
ravic Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Sziasztok ! A 2002-es ASTRA F X14 NZ Riasztóprobléma: Behalt a központi záras riasztóm, és nem reagál semmire . Ha a gyujtást ráadom a riasztógomb megnyomására ki kellene hogy aludjon a müszerfalra beépített villogó piros lámpa. Ami tiltja úgytudom a a motorvezérlő elektronikát , vagyis nem engedi beindítani a motort. A kérdésem az lenne hogy: Csak szerviz tudja kiszerelni kompletten az egész riasztórendszert? vagy ki lehet e kötni valahol? kösz ha van válasz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts