hening Elküldve Október4, 2009 Elküldve Október4, 2009 brekeke írta: ... Ha van az UH.nak saját elektronikája akkor kösd valamelyik azonnal riasztó bemenetre a relékimenetét, ha csak 3 vezeték jön ki az UH vezérlőből (piros-fekete-fehér) az negatívot kapcsol , amennyiben az előző riogató vezérelte nincs esélyed Ha dobsz bekötési rajzot talán többre megyünk :rolleyes: Bekötési rajzot sajnos nem tudok prezentálni, de leírom, hogy mit hova kellett kötni. Riasztó: 1. csati:piros +12 V sárga indexek 2. csati:fekete led piros led 3. csati:fekete test (-12V) barna ajtó zárás fehér ajtó nyitás rózsaszín gyujtás, indításgátlásnál:relé 85-ös láb fekete/fehér üres volt, én ide kötöttem a ajtókapcsolók vezetékét fekete sárga indításgátló relé 86-os lába narancs sziréna lila csomagtérajtó (nem kötöttem be) Ultrahangos beltéri egység: 1. csati(piros):uh érzékelő fej 2. csati(fehér):uh érzékelő fej 3. csati:piros +12 V fekete test(-12V) fehér ide a papíron ez van írva: O/P TRIGGER Az uh egység még nincs bekötve. Mert nem akartam addig szétvágni a kábelét, amíg biztosat nem tudok. A 3. csatija mindkét végén egyforma. Viszont a riasztón nincs aljzat a számára.
Breki Elküldve Október4, 2009 Elküldve Október4, 2009 hening írta: Bekötési rajzot sajnos nem tudok prezentálni, de leírom, hogy mit hova kellett kötni. ... sztem az uh fehér vezetékét kösd rá az üres lila vezre. A lényeg, hogy azonnal indító bemenet legyen, ami testre kapcsol (pl. csomitartó) Ha az uh-ból nem jön ki több madzag. Csak, hogy tisztázzuk: van 1 riasztód + 1 UH vezérlőd. Az uh vezhez olyan kábelt kaptál aminek mindkét végén stekker van. Az uh vez.en megvan a helye, a riasztón nincs. Ez a felállás?
hening Elküldve Október4, 2009 Elküldve Október4, 2009 brekeke írta: sztem az uh fehér vezetékét kösd rá az üres lila vezre. A lényeg, hogy azonnal indító bemenet legyen, ami testre kapcsol (pl. csomitartó) Ha az uh-ból nem jön ki több madzag. Csak, hogy tisztázzuk: van 1 riasztód + 1 UH vezérlőd. Az uh vezhez olyan kábelt kaptál aminek mindkét végén stekker van. Az uh vez.en megvan a helye, a riasztón nincs. Ez a felállás? Igen. De a lila acsomiajtó nyitásához van.
Breki Elküldve Október4, 2009 Elküldve Október4, 2009 hening írta: Igen. De a lila acsomiajtó nyitásához van. az mindegy, a lényeg, hogy negatívra induló bemenet legyen
hening Elküldve Október4, 2009 Elküldve Október4, 2009 brekeke írta: az mindegy, a lényeg, hogy negatívra induló bemenet legyen Az nem a fekete/fehér lenne? A lila negatív jelet ad a csomiajtó nyitásához.
Breki Elküldve Október4, 2009 Elküldve Október4, 2009 hening írta: Az nem a fekete/fehér lenne? A lila negatív jelet ad a csomiajtó nyitásához. hoppá, akkor a lila nem bemenet, hanem kimenet, amivel távkapcsról lehet nyitni a csomitartót? ezt eddig nem mondtad! Akkor az uh fehér és piros vezetéke közé tegyél 1 minirelét és az érintkezőivel kapcsold a fekete-fehér szálat, mintha ajtókapcs lenne az is. Relé nélkül nem javaslom, mert lehet nem tesz jót az uh elektronikának a lámpákon visszajövő 12V bezárt ajtóknál várj egy kicsit, ha a piros madzagot használod menet közben is villogni fog az utastérlámpa, meg kattogni a relé olyan helyről kéne tápot adni a relének ahol csak kikapcsolt gyújtásnál van szufla
hening Elküldve Október4, 2009 Elküldve Október4, 2009 brekeke írta: hoppá, akkor a lila nem bemenet, hanem kimenet, amivel távkapcsról lehet nyitni a csomitartót? ezt eddig nem mondtad! Akkor az uh fehér és piros vezetéke közé tegyél 1 minirelét és az érintkezőivel kapcsold a fekete-fehér szálat, mintha ajtókapcs lenne az is. Relé nélkül nem javaslom, mert lehet nem tesz jót az uh elektronikának a lámpákon visszajövő 12V bezárt ajtóknál Na ezt most nem értem. A pirosra kéne tenni a +12V-ot a fehér meg a jelvezeték lenne.
Breki Elküldve Október4, 2009 Elküldve Október4, 2009 hening írta: Na ezt most nem értem. A pirosra kéne tenni a +12V-ot a fehér meg a jelvezeték lenne. közbe találtam egyszerűbb megoldást. Az uh fehér jelvezetékét kösd össze a fekete-fehér vezetékkel, majd egy diódán keresztül kösd rá az ajtók madzagját is. a dióda csíkja az ajtók felé legyen. Így nincs relékattogás és nem kapcsolgatja az utastérlámpát az uh igazából egy külön bemenet lenne jó pl. ami a csomitartót vagy mocitetőt figyeli és akkor nincs ilyen gond, de a csíkszeműek azt lehet nem szeretik használni
hening Elküldve Október4, 2009 Elküldve Október4, 2009 brekeke írta: közbe találtam egyszerűbb megoldást. Az uh fehér jelvezetékét kösd össze a fekete-fehér vezetékkel, majd egy diódán keresztül kösd rá az ajtók madzagját is. a dióda csíkja az ajtók felé legyen. Így nincs relékattogás és nem kapcsolgatja az utastérlámpát az uh igazából egy külön bemenet lenne jó pl. ami a csomitartót vagy mocitetőt figyeli és akkor nincs ilyen gond, de a csíkszeműek azt lehet nem szeretik használni Én is diódára gondoltam, de csak az uh vezetékében.
Breki Elküldve Október4, 2009 Elküldve Október4, 2009 hening írta: Én is diódára gondoltam, de csak az uh vezetékében. akkor kapcsolgatni fogja a lámpákat és tönkremegy az uh kimenete valahogy így gondoltam: bocs, hogy csak összecsaptam :rolleyes:
hening Elküldve Október4, 2009 Elküldve Október4, 2009 brekeke írta: akkor kapcsolgatni fogja a lámpákat és tönkremegy az uh kimenete valahogy így gondoltam: http://liftesek.extra.hu/auto/uh.jpg bocs, hogy csak összecsaptam :rolleyes: Ok, thx.
tsiga Elküldve Október27, 2009 Elküldve Október27, 2009 Sziasztok! Végigolvastam a topicot, és írtatok reteszelésről. Ez csak a központi zárasnál van? Vagy az újabbaknál? Mert én nem tudom tovább fordítani a kulcsot vízszintesig...
hening Elküldve Október27, 2009 Elküldve Október27, 2009 tsiga írta: Sziasztok! Végigolvastam a topicot, és írtatok reteszelésről. Ez csak a központi zárasnál van? Vagy az újabbaknál? Mert én nem tudom tovább fordítani a kulcsot vízszintesig... Akkor nincs benne.
Cosso Elküldve November16, 2009 Elküldve November16, 2009 Sziasztok! Milyen autóriasztót vegyek? [a régi besz_rt. :) a szerelő azt mondta megjavítani annyiba kerülne, mint újjat venni.] GT910 az jó? Hello Cosso
Reeckatee Elküldve November17, 2009 Elküldve November17, 2009 Cosso írta: Sziasztok! Milyen autóriasztót vegyek? [a régi besz_rt. :) a szerelő azt mondta megjavítani annyiba kerülne, mint újjat venni.] GT910 az jó? Hello Cosso Eaglemaster, Enforcer, Discovery stb. A GT sem rossz.
rob75 Elküldve November17, 2009 Elküldve November17, 2009 Szevasztok Volna egy kis gondom a gyári riasztóval Astra f cabrioban.Elmelétileg minden rendben van a de mégsem megy :huh: Az volna a kérdése hogy egy diagnosztikával ki e lehet deríteni a riasztó problémáit?
demars Elküldve Január2, 2010 Elküldve Január2, 2010 Mi a véleményetek erről : http://www.metroman.hu/index.php?oldala=menu.php&oldal=termek_reszlet.php&utvonal=;;29;;10;;0;&mp=mp.php&szulo=29&nyit=29&tazon=2669? Gyári központizár van a kocsiban, ehhez szeretnék riasztót és távvezérlőt.
FPepe Elküldve Január2, 2010 Elküldve Január2, 2010 demars írta: Mi a véleményetek erről : Gyári központizár van a kocsiban, ehhez szeretnék riasztót és távvezérlőt. Biztos, hogy gyári? Így már műxik a link is: http://www.metroman.hu/index.php?oldala=me...tazon=2669]katt Amúgy jó lehet hozzá.
demars Elküldve Január2, 2010 Elküldve Január2, 2010 FPepe írta: Biztos, hogy gyári? Így már műxik a link is: http://www.metroman.hu/index.php?oldala=me...tazon=2669]katt Amúgy jó lehet hozzá. Most megfogtál... Csak gondolom, hogy gyári... Mennyiben érdekes az, hogy gyári a központi vagy sem? Linket hogy tudok beszúrni úgy, hogy működjön is? :rolleyes:
Wolf1101 Elküldve Január11, 2010 Elküldve Január11, 2010 rob75 írta: Szevasztok Volna egy kis gondom a gyári riasztóval Astra f cabrioban.Elmelétileg minden rendben van a de mégsem megy :lol: Az volna a kérdése hogy egy diagnosztikával ki e lehet deríteni a riasztó problémáit? Konkrétan mi a gondod vele?
Reeckatee Elküldve Január13, 2010 Elküldve Január13, 2010 rob75 írta: Szevasztok Volna egy kis gondom a gyári riasztóval Astra f cabrioban.Elmelétileg minden rendben van a de mégsem megy :lol: Az volna a kérdése hogy egy diagnosztikával ki e lehet deríteni a riasztó problémáit? Akkor még sincs rendben. :lol: Nem zár, nem nyit vagy csak közben?
Cosso Elküldve Január22, 2010 Elküldve Január22, 2010 FPepe írta: Lehet, hogy egyszerűen a vezeték tört el a csomiajtó átvezető gumicsövénél a zsanérnál. Vagy maga a zármotor romlott el. Hello! Igazad volt. (Hála Istennek!) Csak a vezeték volt eltörve, úgyhogy összekötöttük, azóta működik rendesen. De a jobb első ajtóba a zármotor elromlott. :D Raktak bele vmi olcsót 1500 Ft-ért. Most azzal sincs gond. :rolleyes: Hello Cosso
Cosso Elküldve Január22, 2010 Elküldve Január22, 2010 demars írta: Mi a véleményetek erről : http://www.metroman.hu/index.php?oldala=menu.php&oldal=termek_reszlet.php&utvonal=;;29;;10;;0;&mp=mp.php&szulo=29&nyit=29&tazon=2669? Gyári központizár van a kocsiban, ehhez szeretnék riasztót és távvezérlőt. Hello Vegyél GT-t! Én is olyat vettem most decemberben. Jó, meg vagyok vele elégedve. Igaz, hogy 35 000 volt kompletten, de mégse akartam vmi kínait venni 12-15-ért, ami ki tudja meddig működik !? Kaptam hozzá 2 távirányítót. [a másodikat megkapta a pótkulcs azonnal) :rolleyes: Gyári kp-i zár nem akadály, a miénkbe is olyan van. (Family felszereltség) Hello Cosso
FPepe Elküldve Január22, 2010 Elküldve Január22, 2010 Cosso írta: Hello! Igazad volt. (Hála Istennek!) Csak a vezeték volt eltörve, úgyhogy összekötöttük, azóta működik rendesen. De a jobb első ajtóba a zármotor elromlott. :D Raktak bele vmi olcsót 1500 Ft-ért. Most azzal sincs gond. :rolleyes: Hello Cosso Örülök, hogy jó lett :P
ravic Elküldve Február27, 2010 Elküldve Február27, 2010 Sziasztok ! A 2002-es ASTRA F X14 NZ Riasztóprobléma: Behalt a központi záras riasztóm, és nem reagál semmire . Ha a gyujtást ráadom a riasztógomb megnyomására ki kellene hogy aludjon a müszerfalra beépített villogó piros lámpa. Ami tiltja úgytudom a a motorvezérlő elektronikát , vagyis nem engedi beindítani a motort. A kérdésem az lenne hogy: Csak szerviz tudja kiszerelni kompletten az egész riasztórendszert? vagy ki lehet e kötni valahol? kösz ha van válasz
Recommended Posts