zotya975 Elküldve December26, 2010 Megoszt Elküldve December26, 2010 Az hol van? Hát a zsanérnál van az a gumi harmonika amiben átjönnek a vezetékek, ablakmosó csöve az ajtóba. Fent ahol az ajtó csatlakozik a kasztnihoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fiyodor Elküldve December26, 2010 Megoszt Elküldve December26, 2010 Köszi a segítséget , semmi komoly nem volt csak a bal elsőben szorult , természetesen azt néztem meg utoljára :lol: Most már minden jó és végre rendesen működik ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
peppppa Elküldve December30, 2010 Megoszt Elküldve December30, 2010 Sziasztok! Segítséget kérnék,az f astrámban egy PORTMAN 818 -márkájú autóriasztó van beszerelve(így vettem) a problémám az hogy a riasztó távirányítója olyan rossz kialakítású, hogy minduntalan megnyomódik a zsebemben és ha a riasztó hatókörében vagyok akkor ez elég idegesítő tud lenni, na de nem is ez a lényeg, a kérdésem az, hogy másik féle távirányítót "meg tudom-e tanítani", hogy kezelje ezt a riasztó márkát?? http://www.autovillcentrum.hu/taviranyitosriasztok.htm ezen az oldalon a legalsó riasztó az. A segítségeket előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December30, 2010 Megoszt Elküldve December30, 2010 Sziasztok! Segítséget kérnék,az f astrámban egy PORTMAN 818 -márkájú autóriasztó van beszerelve(így vettem) a problémám az hogy a riasztó távirányítója olyan rossz kialakítású, hogy minduntalan megnyomódik a zsebemben és ha a riasztó hatókörében vagyok akkor ez elég idegesítő tud lenni, na de nem is ez a lényeg, a kérdésem az, hogy másik féle távirányítót "meg tudom-e tanítani", hogy kezelje ezt a riasztó márkát?? http://www.autovillcentrum.hu/taviranyitosriasztok.htm ezen az oldalon a legalsó riasztó az. A segítségeket előre is köszönöm. Esetleg a gyártó által forgalmazott más kialakítású távírányító jó lehet hozzá. Én felhívnék egy forgalmazót és vele vitatnám meg a problémát. Más gyártó terméke tuti nem fog vele együttműködni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peppppa Elküldve December30, 2010 Megoszt Elküldve December30, 2010 Esetleg a gyártó által forgalmazott más kialakítású távírányító jó lehet hozzá. Én felhívnék egy forgalmazót és vele vitatnám meg a problémát. Más gyártó terméke tuti nem fog vele együttműködni. Köszönöm a választ, Debrecenben találtam is egy forgalmazót, megvitatom vele :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
blind16v16 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Sziasztok. Az ujonnan vasarolt astramban van imobilizer(safety-stop) vagyis indittasnal keri a kodot. Azaz csak kerte eddig mert levettem az aksirol a szalat es nem keri. Valaki megtudna mondani hogyan lehet aktivalni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Sziasztok. Az ujonnan vasarolt astramban van imobilizer(safety-stop) vagyis indittasnal keri a kodot. Azaz csak kerte eddig mert levettem az aksirol a szalat es nem keri. Valaki megtudna mondani hogyan lehet aktivalni? Ilyenről még nem is hallottam. Milyen gyártmányú cucc, nem tudod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
blind16v16 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Szerintem holland mert az auto is onnan van es a gyartastol benne van Itt egy kep is rola http://kepfeltoltes.hu/110122/DSC01050_www...ltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Szerintem holland mert az auto is onnan van es a gyartastol benne van Itt egy kep is rola http://kepfeltoltes.hu/110122/DSC01050_www...ltoltes.hu_.jpg Ez tuti nem gyári. Feltűnőbb helyre nem is tehették volna azt a billentyűzetet, egy melletted parkoló autóból, vagy valahonnan egy kamerával kifigyelhetik a kódot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atys Elküldve Január28, 2011 Megoszt Elküldve Január28, 2011 Sziasztok! Nincsen valakinek véletlenül egy felesleges, működőképes távirányítója REFLEX tipusú riasztóhoz. Vagy esetleg ha tudná valaki, hogy hol vehetnék tanítható távirányítót annak is őrülnék. http://www.metroman.hu/index.php?oldala=me...&tazon=2955 Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsolt Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 Sziasztok! Nekem a lopás gátlóval akadt problémám! Utólagosan beszerelt riasztóval, illetve nélküle sem lehet beindítani az autót! Akku problémák után egyszer csak nem reagált többé a távirányító riasztó gombjára, míg a pánik gomb működik. A beélesített riasztó állandóan üzemel, kikapcsolni nem lehet a távirányítóról, a riasztót lehúzva sem indítható! Az izzítás lefolyik (diesel), feszültségek megvannak, de az önindító már nem tekeredik :-( Merre keressem a megoldást? DZsolt Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 Sziasztok! Nekem a lopás gátlóval akadt problémám! Utólagosan beszerelt riasztóval, illetve nélküle sem lehet beindítani az autót! Akku problémák után egyszer csak nem reagált többé a távirányító riasztó gombjára, míg a pánik gomb működik. A beélesített riasztó állandóan üzemel, kikapcsolni nem lehet a távirányítóról, a riasztót lehúzva sem indítható! Az izzítás lefolyik (diesel), feszültségek megvannak, de az önindító már nem tekeredik :-( Merre keressem a megoldást? DZsolt A riasztó leírásában nincs benne, hogyan kell betanítani hozzá a távirányítót? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabchee Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 A riasztó leírásában nincs benne, hogyan kell betanítani hozzá a távirányítót? Szerintem ha meglenne neki,akkor már elkezdte volna tanítgatni :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsolt Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 Szerintem nem a tanítgatással van a gond, hanem valami egyébbel. A riasztó nélkül sem lehet indítani. Gondolok itt ilyesmire, hogy esetleg az immo nem egy egység a risztóval és blokkolja az autót valamiért. A csináld magad opel javítós könyv említ egy relét a biztosíték tábla hátulján, ami az indítómotor/lopásgátló néven van megemlítve, de nekem olyan ott nincs. Esetleg ha van valakinek jó minőségű elektromos rajza F Astráról azt megköszönném. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 Szerintem nem a tanítgatással van a gond, hanem valami egyébbel. A riasztó nélkül sem lehet indítani. Gondolok itt ilyesmire, hogy esetleg az immo nem egy egység a risztóval és blokkolja az autót valamiért. A csináld magad opel javítós könyv említ egy relét a biztosíték tábla hátulján, ami az indítómotor/lopásgátló néven van megemlítve, de nekem olyan ott nincs. Esetleg ha van valakinek jó minőségű elektromos rajza F Astráról azt megköszönném. Elég izgalmas lopásvédelem lenne, ha csak ki kéne húzni a riasztó csatlakozóját :lol: Hogy neked nincs ott relé, az annyit jelent, hogy valszeg nem gyári immo van az autódban. A konkrét riasztó típus szerint kéne megtámadni valakit aki szerel(t) ilyet, és tudja hogy mit blokkolhat, és hol. Amúgy be-tolni-húzni próbáltátok már? Nem lehet hogy "csak" az önindítót állt be? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabchee Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 Szerintem nem a tanítgatással van a gond, hanem valami egyébbel. A riasztó nélkül sem lehet indítani. Gondolok itt ilyesmire, hogy esetleg az immo nem egy egység a risztóval és blokkolja az autót valamiért. A csináld magad opel javítós könyv említ egy relét a biztosíték tábla hátulján, ami az indítómotor/lopásgátló néven van megemlítve, de nekem olyan ott nincs. Esetleg ha van valakinek jó minőségű elektromos rajza F Astráról azt megköszönném. Itt megtalálod a rajzot :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 Elég izgalmas lopásvédelem lenne, ha csak ki kéne húzni a riasztó csatlakozóját :lol: Hogy neked nincs ott relé, az annyit jelent, hogy valszeg nem gyári immo van az autódban. A konkrét riasztó típus szerint kéne megtámadni valakit aki szerel(t) ilyet, és tudja hogy mit blokkolhat, és hol. Amúgy be-tolni-húzni próbáltátok már? Nem lehet hogy "csak" az önindítót állt be? :D Ha az immo anyázik, attól függetlenül lehet önindítózni csak nem indul be. Legalábbis a gyári ilyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 Ha az immo anyázik, attól függetlenül lehet önindítózni csak nem indul be. Legalábbis a gyári ilyen. Hasonló miatt kérdeztem hogy önindító nélkül indul -e. (én behúzattam magam amikor a saját autómat kellett ellopnom :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsolt Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 Az önindító most lett felújítva, mivel úgy is áll az autó :-) Az immó miatt húztam le a riasztót, hátha az blokkol, de így úgy gondolom, hogy az immó független a riasztótól, viszont visszajelzésnek jó, mert látom, hgy valami nem stimmel :-). Ebből gondolom, hogy az immó gyári lehet. Az előzményekben az autó tologatásra be-be indult, de le is állt. Nem voltam itthon, a fiamék próbálták volna így elindítani (fent említett akku probléma), aminek az lett az eredménye, hogy most már a bendix be sem húz és a villogó folyamatosan jelzi, hogy vinnék ha tudnák :-) Mivel minden más működik, szeretném végig követni az immó mechanizmusát. Hogy most beindulna-e? A hétvégén kipróbálom, csak éjszakás vagyok a héten. A fent linkelt rajz linkje nem jön be. Regisztrációs az oldal? jav: a sitemap-ból le tudtam tölteni :-) Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsolt Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 Elég izgalmas lopásvédelem lenne, ha csak ki kéne húzni a riasztó csatlakozóját :lol: Hogy neked nincs ott relé, az annyit jelent, hogy valszeg nem gyári immo van az autódban. A konkrét riasztó típus szerint kéne megtámadni valakit aki szerel(t) ilyet, és tudja hogy mit blokkolhat, és hol. Amúgy be-tolni-húzni próbáltátok már? Nem lehet hogy "csak" az önindítót állt be? :D Pont azért próbáltam riasztó nélkül, hogy megtudjam, hogy a risztón kívül van-e egyéb lopásvédelem, de valami még van sajnos :-( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Február4, 2011 Megoszt Elküldve Február4, 2011 Pont azért próbáltam riasztó nélkül, hogy megtudjam, hogy a risztón kívül van-e egyéb lopásvédelem, de valami még van sajnos :-( Kéne a riasztód pontos típusa! Ha a lopásgátló része be van kötve, az általában egy soros reléérintkezőt jelent, ami a gyújtás, vagy az önindító áramkörébe van bekötve. Ha kihúzod a riasztót az nem jelenti azt, hogy indítható is a motor! A riasztód rajzában meg kéne keresni azt a vezetéket, ami az indítást gátolja, és rövidrezárni. Akkor van teljesen kiiktatva a riasztó! Ha szerencséd van akkor a vezetékeket végigkövetve megtalálod azt a pontot, ahol a gyári vezetéket megszakították :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsolt Elküldve Február5, 2011 Megoszt Elküldve Február5, 2011 Kéne a riasztód pontos típusa! Ha a lopásgátló része be van kötve, az általában egy soros reléérintkezőt jelent, ami a gyújtás, vagy az önindító áramkörébe van bekötve. Ha kihúzod a riasztót az nem jelenti azt, hogy indítható is a motor! A riasztód rajzában meg kéne keresni azt a vezetéket, ami az indítást gátolja, és rövidrezárni. Akkor van teljesen kiiktatva a riasztó! Ha szerencséd van akkor a vezetékeket végigkövetve megtalálod azt a pontot, ahol a gyári vezetéket megszakították :lol: Szia! A dobozon lévő matrica nem túl beszédes, GTECH LINE Security Systems feliraton kívül egy darab vonalkód szerepel rajta. 22 pólusú Molex csatlakozó és egy négyes dip kapcsoló a külső lehetőségek tárháza :-) Belül nem néztem még, de lehetséges, hogy ebben van a relé, amit át kellene hidalnom? Sajnos nincs rajzom hozzá és a google sem adott sok információt róla. Most pihenek, délután kibontom és belekukkantok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsolt Elküldve Február5, 2011 Megoszt Elküldve Február5, 2011 :-) Szétbontás után egy gtech 711-1 felirat vigyorog rám a panelről. Az elektroline távjavítás üzenőfalán találtam egy bejegyzést, hogy van valakinek valami doksija. Felhívtam, most várom a bekötési rajzot. Egyenlőre ennyit sikerült. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tottiadamka Elküldve Február14, 2011 Megoszt Elküldve Február14, 2011 Sziasztok! Pár éve nálam van az autó, és elvileg van benne riasztó, de sose használtam még. A motortérben van egy kulcsos nem is tudom mi. Ha elforditom a kulcsot, nem indul a kocsi, mint ha nem lenne gyujtás. A hátsó ködlámpa kapcsoló mellett van egy kis piros lámpa, ami sose égett még, se gondolom nem hülyeségből van ott. Hogyan tudnám beüzemelni a riszatót? Előre is köszönöm a válaszokat:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február14, 2011 Megoszt Elküldve Február14, 2011 Sziasztok! Pár éve nálam van az autó, és elvileg van benne riasztó, de sose használtam még. A motortérben van egy kulcsos nem is tudom mi. Ha elforditom a kulcsot, nem indul a kocsi, mint ha nem lenne gyujtás. A hátsó ködlámpa kapcsoló mellett van egy kis piros lámpa, ami sose égett még, se gondolom nem hülyeségből van ott. Hogyan tudnám beüzemelni a riszatót? Előre is köszönöm a válaszokat:) Nagyon riasztófüggő <_< Ha se távirányítód, se papírod, se nem működött (bár az indításgátló része mondjuk ezek szerint mégis), se semmit nem tudni róla, akkor lehet hogy célszerűbb egy másikat beletenni. :D Egy típus, vagy valami szám nincs rajta a motortérben levő dobozkán? A műszerfal alatt, kéne lennie egy vezérlő egységnek valahol, amibe a kis piros LEDből is megy egy zsinór. Azon is kéne keresni valami feliratot, hogy be lehessen azonosítani;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts