zolot Elküldve Október29, 2008 Elküldve Október29, 2008 Sziasztok ! Nekem is ilyen Gamma riasztóm van. Asszem 502-es. Volt már nekem is több gondom a távirányítókkal, szervízben betanították újra. Azt mondták azért állítódik el, mert csak az egyik kulcsot használom, a másik pedig a szekrényben pihen ! Tudja valaki a DIP kapcsolók funkcióit? Az egyik a ki és bekapcsoláskor történő hangjelzés aktiválása, de mi a többi ? Nekem most olyan gondom van, hogy ki és be kapcsolható, a LED az utastérben villog is, a központi zár is műxik, de a riasztó nem igazán. Mi lehet a baj ? :D
Guest Sanci Elküldve November2, 2008 Elküldve November2, 2008 Nos engem is elért a kényelem iránti vágy ugyanis jó dolognak tartom vaksötétben egy el nem talált kulcslyuk miatt megkoppantani a kilincs környékén a fényezést ezért úgy döntöttem kerítek egy szimpla vezérlőmodult "extra" nélkül, tehát semmi riasztó vagy egyéb funkciója nincs -de bármikor rá lehet kötni. Mindezt úgy, hogy kulccsal is lehessen nyitni és mindezt azért (még ha hülyeségnek is hangzik), hogy esetlegesen a modul hibája miatt is ki tudjam nyitni, másodlagos ok a tipus miatt az, hogy sok valakinek lophatóvá teszi az autót maga a riasztó mivel külső beavatkozás nélkül kinyitja az ajtókat valamint lekapcsolja az élesítést -vagy épp az ellenkező eset. Elnézést a sok (talán fölösleges) rizsáért de esetleg a nem -vagy kevésbé hozzáértők figyelme is terelődhet ilyen irányba és mindezt tapasztalatként akarom felmutatni. Jelzem, hogy maga a szett tartalmaz 4 darab zármotort és a bekötéshez való kábelköteget -ezek nem kellenek, illetve a kábelköteg egészen 30-40 cm-re levágható és a modul sorcsatlakozója kell -a gyári és a távvezérelt modul beépítési helyének távolsága miatt, egyébként a gyári helyére az "A" oszlopba nem fér be ez a modul de nem is azt akarná kiváltani csupán a kulcsos nyitást váltja ki áthidalásként. Típus: HD central lock LD001 + B/LJ0064 Bekötés a gyári centrálzár csatlakozójára: (gyári/HD lock vezeték színei) piroshoz (+ pólus) piros betáp, barna-fehérhez a feketét, barna-piroshoz a fehéret, barnához (- pólus) mindkét fekete, csatlakozó számozást kihagynám, nem jegyeztem meg de egyszerű megtalálni, gondolom. Magán a távirányítós vezérlő modul csatlakozójából néhány fölösleges vezetéket ki lehet venni, névileg kezdődően a rövid fehéret és a mellette lévő szintén rövid barnát valamint a zöldet és a kéket. Ezek teljesen szükségtelenek. A gyári csatlakozóhoz én forrasztottam ezeket a vezetékeket, kissé körülményes szétszedni mivel előbb a kivenni kívánt saru körmét egy tűszerű valamivel be kell hajtani majd a két részből álló csatlakozót el kell tolni egymástól és úgy lehet a sarut kihúzni belőle. Elnézést ha valakinek is raboltam fölöslegesen az idejét mindezzel de csak a szükséges dolgokat írtam le.
aneleh Elküldve November2, 2008 Elküldve November2, 2008 zolot írta: Sziasztok ! Nekem is ilyen Gamma riasztóm van. Asszem 502-es. Volt már nekem is több gondom a távirányítókkal, szervízben betanították újra. Azt mondták azért állítódik el, mert csak az egyik kulcsot használom, a másik pedig a szekrényben pihen ! Tudja valaki a DIP kapcsolók funkcióit? Az egyik a ki és bekapcsoláskor történő hangjelzés aktiválása, de mi a többi ? Nekem most olyan gondom van, hogy ki és be kapcsolható, a LED az utastérben villog is, a központi zár is műxik, de a riasztó nem igazán. Mi lehet a baj ? :D Bővebben mi az ami ne működik? Ajtónyitás,Belső mozgásérzékelő,Ütés érzékelő,vagy ?
zolot Elküldve November3, 2008 Elküldve November3, 2008 aneleh írta: Bővebben mi az ami ne működik? Ajtónyitás,Belső mozgásérzékelő,Ütés érzékelő,vagy ? Próbáltam az előzőekben leírtakat, de nem megy ugyanis a riasztón levő LED nem világít ha nyomom a távirányítókat ! Olyan mintha teljesen döglött lenne. Megnéztem G 502 van ráírva, de belső mozgásérzékelőm nincs. Lehúztam róla a csatikat, majd vissza raktam erre bezárta az ajtókat. Azt azóta semmi, bármit csinálok vele. Eddig ha elfordítottam a kis kulcsot zárta az ajtókat, de most már nem reagál semmire !! Totál döglött !
aneleh Elküldve November3, 2008 Elküldve November3, 2008 zolot írta: Próbáltam az előzőekben leírtakat, de nem megy ugyanis a riasztón levő LED nem világít ha nyomom a távirányítókat ! Olyan mintha teljesen döglött lenne. Megnéztem G 502 van ráírva, de belső mozgásérzékelőm nincs. Lehúztam róla a csatikat, majd vissza raktam erre bezárta az ajtókat. Azt azóta semmi, bármit csinálok vele. Eddig ha elfordítottam a kis kulcsot zárta az ajtókat, de most már nem reagál semmire !! Totál döglött ! Húzd le a csatlakozót,gyújtást add rá és dugd vissza a csatlakozót, ekkor nem élesít magát. De ha nem világít a piros led mikor nyomod a távirányítót akkor már gond van, vagy a távirányítód nem jó vagy a riasztó nem veszi a jelet. Hangold a tévét 431 és 432 434 Mz ott ha csíkozódik akkor ad jelet a távirányító. De az első dip kapcsolót bekapcsolod akkor tudnád egybehangolni a távot a riasztóval.(ennek a kapcsolónak ki állásba kell leni ha jó minden, a többinek meg be )
Lev Elküldve November4, 2008 Elküldve November4, 2008 Sziasztok! Most már engem is érdekel, hogy milyen? Honnan tudom meg hogy milyen tipusú Gamma car alarm riasztó van a gépben? Hol keressem a riasztó rendszer dobozát?
zotya975 Elküldve November4, 2008 Elküldve November4, 2008 Lev írta: Sziasztok! Most már engem is érdekel, hogy milyen? Honnan tudom meg hogy milyen tipusú Gamma car alarm riasztó van a gépben? Hol keressem a riasztó rendszer dobozát? Nekem a mocitérben a hűtöviz-kiegyenlítő tartály előtt van. Csak sajna nem kaptam hozzá se kulcsot, se távirányitót, és így nem tudom életre kelteni. De lehet hogy jobb is, mert akkor meg nem tudnám leállítani. :D
FPepe Elküldve November4, 2008 Elküldve November4, 2008 zotya975 írta: Nekem a mocitérben a hűtöviz-kiegyenlítő tartály előtt van. Csak sajna nem kaptam hozzá se kulcsot, se távirányitót, és így nem tudom életre kelteni. De lehet hogy jobb is, mert akkor meg nem tudnám leállítani. ;) Lehet ki kéne operálni az autóból, ha már ennyire használhatatlan, nehogy esetleg megvicceljen, ha mondjuk van immo funkciója is. Apropó, Neked vannak néha indítási problémáid, ha jól rémlik, ugye? :D
zotya975 Elküldve November4, 2008 Elküldve November4, 2008 FPepe írta: Lehet ki kéne operálni az autóból, ha már ennyire használhatatlan, nehogy esetleg megvicceljen, ha mondjuk van immo funkciója is. Apropó, Neked vannak néha indítási problémáid, ha jól rémlik, ugye? :D Igen nekem, de most ajánlották nézzem meg a hall-jeladó csatiját, némi segedelemmel megtaláltam, megba&ogattam, egyenlőre mást nem csinálok, várom a következö nem-indulást. Mert ugye ha túl sokmindent piszkálok egyszerre nem tudom mihez kötni a gyógyulást. Hogyan kezdjem ezt az operációt? Mit vágjak el előszőr ,a piros drótót, vagy a kéket? ;)
zolot Elküldve November5, 2008 Elküldve November5, 2008 aneleh írta: Húzd le a csatlakozót,gyújtást add rá és dugd vissza a csatlakozót, ekkor nem élesít magát. De ha nem világít a piros led mikor nyomod a távirányítót akkor már gond van, vagy a távirányítód nem jó vagy a riasztó nem veszi a jelet. Hangold a tévét 431 és 432 434 Mz ott ha csíkozódik akkor ad jelet a távirányító. De az első dip kapcsolót bekapcsolod akkor tudnád egybehangolni a távot a riasztóval.(ennek a kapcsolónak ki állásba kell leni ha jó minden, a többinek meg be ) Igen ilyen az enyém is mint a képen. A Riasztón nem világít semmi, csak a távírányítókon. Régebben amikor voltak nyitási gondjaim vele, akkor világított az a belső LED amikor nyomtam a távszabot, de most nem. A távirányítónak jónak kell lennie, mert az egyik a szekrényben pihent, másikat meg használtuk. Elemek is jók. A riasztóval lehet szerintem a gond ! Amikor elkezdett hülyülni az asszonynak, akkor nem tudta kinyitni a beélesített cuccot távszabbal. Kinyitotta kulccsal és nem szólalt meg a riogató. Mikor nekem mondta, hogy mi a baj. Én tudtam még párszor ki-be csukni, de utána kampec. A kis kulccsal ki is kapcsoltam midjárt, most volt egy kis időm foglalkozni vele. Azt értem, hogy lehet hangolni, de nem reagál semmire. Ha lehúzom a csatit és visszarakom akkor sem élesíti magát. Ha kiszedem, hogy belenézhessek a dobozba a kocsit nem fogja letiltani ???
aneleh Elküldve November5, 2008 Elküldve November5, 2008 zolot írta: Igen ilyen az enyém is mint a képen. A Riasztón nem világít semmi, csak a távírányítókon. Régebben amikor voltak nyitási gondjaim vele, akkor világított az a belső LED amikor nyomtam a távszabot, de most nem. A távirányítónak jónak kell lennie, mert az egyik a szekrényben pihent, másikat meg használtuk. Elemek is jók. A riasztóval lehet szerintem a gond ! Amikor elkezdett hülyülni az asszonynak, akkor nem tudta kinyitni a beélesített cuccot távszabbal. Kinyitotta kulccsal és nem szólalt meg a riogató. Mikor nekem mondta, hogy mi a baj. Én tudtam még párszor ki-be csukni, de utána kampec. A kis kulccsal ki is kapcsoltam midjárt, most volt egy kis időm foglalkozni vele. Azt értem, hogy lehet hangolni, de nem reagál semmire. Ha lehúzom a csatit és visszarakom akkor sem élesíti magát. Ha kiszedem, hogy belenézhessek a dobozba a kocsit nem fogja letiltani ??? Ha ki szeded akkor nem indul a kocsi. Átkel kötni azt hiszem a lila és a zöld vezetéket, gyújtásblokk ha jó tudom. De először mérd ki,lehet,hogy valahol rossz a érintkezés vagy forrasztás, kapcsolót is nézd meg,hátha ott lesz a hiba. De valószínű,hogy szerintem tápgondja lesz. nézd meg a biztosítékot amiről a riasztó megy. Nem jellemző ezekre a riasztókra,hogy tönkre megy.
zolot Elküldve November5, 2008 Elküldve November5, 2008 aneleh írta: Ha ki szeded akkor nem indul a kocsi. Átkel kötni azt hiszem a lila és a zöld vezetéket, gyújtásblokk ha jó tudom. De először mérd ki,lehet,hogy valahol rossz a érintkezés vagy forrasztás, kapcsolót is nézd meg,hátha ott lesz a hiba. De valószínű,hogy szerintem tápgondja lesz. nézd meg a biztosítékot amiről a riasztó megy. Nem jellemző ezekre a riasztókra,hogy tönkre megy. Köszi, belenézek a dobozba. Nincs esetleg kapcsolási rajzod róla ? A biztitáblán minden jó. Üdv
aneleh Elküldve November6, 2008 Elküldve November6, 2008 zolot írta: Köszi, belenézek a dobozba. Nincs esetleg kapcsolási rajzod róla ? A biztitáblán minden jó. Üdv Kapcsolási rajz azt nem tudok adni. De van pár fénykép a riasztó belsejéről, ha érdekel.
zolot Elküldve November7, 2008 Elküldve November7, 2008 aneleh írta: Kapcsolási rajz azt nem tudok adni. De van pár fénykép a riasztó belsejéről, ha érdekel. Na a következő a helyzet.A 12V-os tápot (fehér + , fekete -) megkapja, egészen addig amíg a csatit fel nem dugom a helyére. Ha feldugom a helyére leesik 8V-ra !!!?? úgy, hogy a kis kulcs OFF-on van. Ha ON-ba rakom leesik 4,8V-ra !!!? Valami zárlat lehet, csak nem tudom a dobozban vagy valamelyik kábelnél !!?? A dobozt szétszedtem. Kiméregettem a félvezetőket, de nem találtam hibát. Viszont van benne 2db fekete relé a fentebbi fényképen a csati alatt az egyik mellette a másik. Típusra egyformának kell lennie a rajtuk levő számok egyformák, viszont kimérve az egyik alpahelyzetben nyitott, a máisik pedig zárt !! Ez így jó, vagy az egyik bevan ragadva ??!! De ha be is van ragadva akkor sem kéne lehúznia a tápot ???!!! Most leszedtem a riasztóról a csatikat, nehogy esetleg az aksit is leszívja. A kocsi így is működik, nem mentem vele csak a garázsba álltam be, de beindult és nem állt le !!
djcaracas Elküldve December3, 2008 Elküldve December3, 2008 Hi mindenki! Nemtudom hogy mitől van az hogy csak akkor működik a távirányítóval történő nyitás-zárás, ha kiszedem a riasztóhoz tartozó biztosítékot, és utána visszateszem. minden klappol egészen addig, amig rá nem adom a gyújtást. utána megint nem működik egyáltalán. :lol:
aneleh Elküldve December6, 2008 Elküldve December6, 2008 djcaracas írta: Hi mindenki! Nemtudom hogy mitől van az hogy csak akkor működik a távirányítóval történő nyitás-zárás, ha kiszedem a riasztóhoz tartozó biztosítékot, és utána visszateszem. minden klappol egészen addig, amig rá nem adom a gyújtást. utána megint nem működik egyáltalán. :lol: Gyujtáson nem lehet működtetni. Csak akkor élesíthető és kapcsolható ki ha nincs gyujtás rajta.
Lev Elküldve December15, 2008 Elküldve December15, 2008 Sziasztok! segítségeteket kérném mert a 15 éves gépemben lévő gamma car alarms amit annak idején opel márkakereskedésben központi zárral szerelték be az ott vásárolt autóhoz mára egy kicsit az irányítója haldoklik. 8 évesen elhalt az egyik távírányító amivel adták onnantól kezdve a pót távot használom de sajnos azis úgy tűnik hogy már nehezen akarja az igazságot. Pontosabban azt hittem elem kicseréltem de nem úgynéz ki hogy a nyomógombjával lehet a baj mert hol veszi hol nem az adást. Sajnos pontos tipusát nem tudom mert a risztó központját sem tudom hogy hova helyezték el így nem tudom milyen tipusú. Kérek mindenkit akinek volt hasonló problémája az legyen kedves irjon, illetve lehet e távirányítót cserélni egy másik távot erre a frekvenciára tanítani???? Honnan tudom meg a pontos tipusát a risztónak?? http://kepfeltoltes.hu/view/081215/gamma_i...ltoltes.hu_.jpg Előre is köszönöm
zotya975 Elküldve December15, 2008 Elküldve December15, 2008 (edited) Lev írta: Sziasztok! segítségeteket kérném mert a 15 éves gépemben lévő gamma car alarms amit annak idején opel márkakereskedésben központi zárral szerelték be az ott vásárolt autóhoz mára egy kicsit az irányítója haldoklik. 8 évesen elhalt az egyik távírányító amivel adták onnantól kezdve a pót távot használom de sajnos azis úgy tűnik hogy már nehezen akarja az igazságot. Pontosabban azt hittem elem kicseréltem de nem úgynéz ki hogy a nyomógombjával lehet a baj mert hol veszi hol nem az adást. Sajnos pontos tipusát nem tudom mert a risztó központját sem tudom hogy hova helyezték el így nem tudom milyen tipusú. Kérek mindenkit akinek volt hasonló problémája az legyen kedves irjon, illetve lehet e távirányítót cserélni egy másik távot erre a frekvenciára tanítani???? Honnan tudom meg a pontos tipusát a risztónak?? http://kepfeltoltes.hu/view/081215/gamma_i...ltoltes.hu_.jpg Előre is köszönöm Általában a mocitérben van a riasztó. A hűtővíz kiegyenlitő tartálya mellett-előtt keresd. Mát többen dobtak fel róla képet korábban. Nekem a biztidoboz alatt van a reléje, de ehhez meg kell bomtani a burkolatot. Mindjuk nekem a riasztó nem műkszik, csak a kp-zár része.Klikk ide! Kicsit szar a kép. Most látom görgess fölfelé, itt is van egy kép róla anelehnek köszönhetően. Módosítva December15, 2008 : zotya975
Lev Elküldve December15, 2008 Elküldve December15, 2008 zotya975 írta: Általában a mocitérben van a riasztó. A hűtővíz kiegyenlitő tartálya mellett-előtt keresd. Mát többen dobtak fel róla képet korábban. Nekem a biztidoboz alatt van a reléje, de ehhez meg kell bomtani a burkolatot. Mindjuk nekem a riasztó nem műkszik, csak a kp-zár része.Klikk ide! Kicsit szar a kép. Most látom görgess fölfelé, itt is van egy kép róla anelehnek köszönhetően. Köszönöm igen láttam a fentibb képet is egyre jobban hiszem a hogy a távval lesz a baj ? Új risztó?
zotya975 Elküldve December15, 2008 Elküldve December15, 2008 Lev írta: Köszönöm igen láttam a fentibb képet is egyre jobban hiszem a hogy a távval lesz a baj ? Új risztó? Próbáltad már a távkapcsolót szétszedni? Hátha csak a gombok koszosak. Megnézni a gombok alatt a mikrokapcsolókat vagy a zöld lemezen a fémszálakat, óvatosan megtörölgetni alkohollal.
Lev Elküldve December15, 2008 Elküldve December15, 2008 zotya975 írta: Próbáltad már a távkapcsolót szétszedni? Hátha csak a gombok koszosak. Megnézni a gombok alatt a mikrokapcsolókat vagy a zöld lemezen a fémszálakat, óvatosan megtörölgetni alkohollal. Igen régebben de ma este megcsinálom! Megcsináltam most jónak tűnik lehet hogy ez volt a baj??
Bencepappa Elküldve December24, 2008 Elküldve December24, 2008 Sziaztok! Boldog Karácsonyt Mindenkinek! Kérdésem a következő: (x20xev 1997 f caravan) bekötnék egy magicart és sükségem lenne egy kis segítségre! Van e valakinek leírása a gyujtáskapcsoló és környéki vezetékek szín-és vajonhovamegyekről??? Várom válaszotokat! Köszike!!! Ja karácsonyi ajándék volt/lesz. :rolleyes:
Dáwid Elküldve Január3, 2009 Elküldve Január3, 2009 Nekem volt olyan problémám is Távirányítóval h a poti egyik lába el volt törve, és hol hozzáért a nyákhoz, hol nem. (jellemzően este, szakadó esőben, amikor benne csörgött a telefonom, plusz zárva volt akkor nem) aztán egyszer már úgy kiakasztott h el se tudtam indulni csak behúzással mert fogta az immob, hogy ki is lett szedve az egész cumó belőle. Persze az h a távirányítóval volt a cumi az csak akkor derült ki miután kivágtam az autóból a többit :rolleyes: Most benne van egy remek új enforcer szett, ANTI "kutyátakerékrehugyoztató" -val. Ha mégsem javulna meg véglegesen a tisztítástól próbáld meg egy kicsit megmozgatni a forrasztott cuccokat hátha vmelyik forr. elengedett, vagy törött az alkatrész lába.
Vauxhall_Astra Elküldve Március7, 2009 Elküldve Március7, 2009 Halihó Érdemes 30 ropiér berakatni riasztót? az iylen árfekvésben nem gagyi az? ha pl leakarják kapni a a felnejeimet vagy birizgálják az jelez ugyan úgy? van valakinek iylen olcsó riasztója? üdv :huh:
Recommended Posts