opel16v Elküldve Április14, 2008 Megoszt Elküldve Április14, 2008 Az az A omegára való felni, és valszeg azért nem jó... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Okta Elküldve Április14, 2008 Megoszt Elküldve Április14, 2008 Az az A omegára való felni, és valszeg azért nem jó... Szia! Köszi a választ. De akkor sem igazán kerek a süti, ha egy felninek minden mérete OK, akkor jónak kellene lennie, nem? Az ET szám nem pont erre vonatkozna? Ha veszek egy akármilyen felnit ET33 számmal, akkor azt sem úgy adják, hogy ilyen meg olyan autótípusokra való... Esztergáltassak pogácsát hozzá? Az meg el fogja vinni a futóművet, nem? Vagy az az egy centi még belefér? (Mert kb. annyi lehet legfeljebb.) Vagy adjam el inkább?... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április14, 2008 Megoszt Elküldve Április14, 2008 Sajnos az ET szám sem fogja megadni a felni belső geometriáját. Az A omegákon még kisebb fékek voltak... Lehet pogácsát csináltatni, csak ahhoz kellenek hosszabb csavarok is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Április15, 2008 Megoszt Elküldve Április15, 2008 Sziasztok! Vettem gyári GM 15" alufelnit az Omira. ET33 meg minden más méret stimmel, az az 'oldschool' pókhálós fajta. Felgumizás, centír, egyik görgőzése, eddig minden OK. De! Az a probléma, hogy az első keréknél a féknyerget rányomja a féktárcsára!!! :D Ilyenkor mi van, hogy lehet, hogy egy gyári alufelni nem jó a kocsira??? Hú, nagyon morcos vagyok... :D Milyen Omegára akarod felrakni? Elvileg rá kell, hogy menjen, kivétel az MV6 98-tól... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Április15, 2008 Megoszt Elküldve Április15, 2008 Az az A omegára való felni, és valszeg azért nem jó... Nem nyert! Az A-k nagy része ET39, a B-k ET33 15 collban. Nekem a kombin a 3000-res A GM-AMG felnije van fenn... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Április15, 2008 Megoszt Elküldve Április15, 2008 Szia! Köszi a választ. De akkor sem igazán kerek a süti, ha egy felninek minden mérete OK, akkor jónak kellene lennie, nem? Az ET szám nem pont erre vonatkozna? Ha veszek egy akármilyen felnit ET33 számmal, akkor azt sem úgy adják, hogy ilyen meg olyan autótípusokra való... Esztergáltassak pogácsát hozzá? Az meg el fogja vinni a futóművet, nem? Vagy az az egy centi még belefér? (Mert kb. annyi lehet legfeljebb.) Vagy adjam el inkább?... :D Az ET szám erre való, de a szélesség is, ha a felnid szélessége 5 collos az a baj, pont az az 1 centi a gáz. B Omegákra 5.5 coll a minimum szélesség, kivétel a 2.0 8V, arra elég az 5 coll is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április15, 2008 Megoszt Elküldve Április15, 2008 Saját tapasztalat, hogy ugyanaz az ET számú, ugyanolyan szélességű felnik között is van akkora kialakításbeli különbség, hogy egyik rámegy az adott féknyeregre kényelmesen, másik nem. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Április15, 2008 Megoszt Elküldve Április15, 2008 Gyárilag is szerelték a B Omit pókhálós felnivel. Az adatait sajna nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Okta Elküldve Április15, 2008 Megoszt Elküldve Április15, 2008 Az ET szám erre való, de a szélesség is, ha a felnid szélessége 5 collos az a baj, pont az az 1 centi a gáz. B Omegákra 5.5 coll a minimum szélesség, kivétel a 2.0 8V, arra elég az 5 coll is... Szia! Lehet, hogy figyelmetlen voltam és tényleg elnéztem volna azt a fél collt? :D Holnap reggel első dolgom lesz, hogy megnézem...adjam el vagy inkább csináltassak pogácsát hozzá? :D Ja, tényleg, ha csak elöl gáz, akkor elég csak oda a szélesítés? Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Április15, 2008 Megoszt Elküldve Április15, 2008 Ha pogácsa, akkor hosszabb csavarok is kellenek. Darabja kb 800 ft. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Április16, 2008 Megoszt Elküldve Április16, 2008 Szia! Lehet, hogy figyelmetlen voltam és tényleg elnéztem volna azt a fél collt? :D Holnap reggel első dolgom lesz, hogy megnézem...adjam el vagy inkább csináltassak pogácsát hozzá? :D Ja, tényleg, ha csak elöl gáz, akkor elég csak oda a szélesítés? Köszi. Én eladnám és néznék másikat. 3 éve én is megszívtam, ET39-es Senator felnivel... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Április16, 2008 Megoszt Elküldve Április16, 2008 Saját tapasztalat, hogy ugyanaz az ET számú, ugyanolyan szélességű felnik között is van akkora kialakításbeli különbség, hogy egyik rámegy az adott féknyeregre kényelmesen, másik nem. :D Szerencsére így még nem jártam, de igazad lehet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Április29, 2008 Megoszt Elküldve Április29, 2008 Sziasztok! Alufelni felújítás lenne a téma... Előző tulaja nem éppen pontosan parkolgatott vele, és lenyúzta a szélét a felniknek. Emellett az okos gumis kolléga anno rákalapálta a peremsúlyokat, emiatt megsérült a lakk, emiatt meg fekete oxidos, gödröcskés lett a felni. Mi a teendő vele? Esztergán le lehet szúrni a peremből 1-2 mm-t? Többi nagyjából világos, gitt, csiszolópapír, aztán dukkó, majd lakk... Jahh, és utána csak ragasztott súlyok :sowwy: Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Április29, 2008 Megoszt Elküldve Április29, 2008 Simán esztergálható, de nem lesz olyan szakot találni, aki elvállalja, és fel is fér az esztergapadra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Április30, 2008 Megoszt Elküldve Április30, 2008 Simán esztergálható, de nem lesz olyan szakot találni, aki elvállalja, és fel is fér az esztergapadra. Aham, kösz. Nem gond, magam meg tudom csinálni, van egy hattalmas esztergapad, traktor tárcsát szoktak vele egyengetni, és még az is pici benne :sowwy: Majd bekunyizom magam a műhelybe, nálunk is valuta a kanna bor :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Április30, 2008 Megoszt Elküldve Április30, 2008 Esetleg, ha nagyon le van nyúzva a perem, lehet érdemes lenne felhegeszteni a hiányos részt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Április30, 2008 Megoszt Elküldve Április30, 2008 Aham, kösz. Nem gond, magam meg tudom csinálni, van egy hattalmas esztergapad, traktor tárcsát szoktak vele egyengetni, és még az is pici benne :sowwy: Majd bekunyizom magam a műhelybe, nálunk is valuta a kanna bor :lol: Akkor lemondtál a felnijeimről? Ezek szerint, no sebaj... Link to comment Megosztás: More sharing options...
krancsik Elküldve Május2, 2008 Megoszt Elküldve Május2, 2008 Akkor lemondtál a felnijeimről? Ezek szerint, no sebaj... Látván a képt a kocsidról, a te felniddel szemeztem az 1ik autós portálon... Csak most lakásvásárlás miatt nincs zseton... de annyit megér :sowwy: Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Május5, 2008 Megoszt Elküldve Május5, 2008 Akkor lemondtál a felnijeimről? Ezek szerint, no sebaj... Nem, nem mondtam le, csak muszáj most ezt megcsinálni, mert erre a felnire van gumi. Nem felejtős a dolog, csak most anyagi okok miatt hátrébb szorult a felni vásárlás. Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve Május6, 2008 Megoszt Elküldve Május6, 2008 Hali Nekem is ET33 15" az alufelni. Az az 5 küllös hasonlit a barbet-re. Nincs vele gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Május6, 2008 Megoszt Elküldve Május6, 2008 ...hasonlit a barbet-re. Nincs vele gond. Találtam faxa Barbet felniket :lol: :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Okta Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 Én eladnám és néznék másikat. 3 éve én is megszívtam, ET39-es Senator felnivel... No, egy kicsit ugyan megkésve, de beszámolok a fejleményekről: szóval az alufelni belső átmérője kb. két centivel kisebb, mint a lemezfelnié! Azaz így rászorul az első kereknél a féknyeregre. És hát ugye ezt a pogácsa sem orvosolná... Ezért úgy gondoltam - ha már így megszívtam - elcserélném (persze ráfizetéssel) olyan kerékre, ami jó lenne nekem. Szerintetek hol próbálkozzak, gumisoknál, ahol vannak használt felnik is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
omi x20xew Elküldve November16, 2008 Megoszt Elküldve November16, 2008 Most erre fáj a fogam :lol: 7J 225 16 Zoll 55 Pirelli 240 km/h Ára 5 db:20 ezer komplett gumistól :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve November17, 2008 Megoszt Elküldve November17, 2008 Az ET-t is figyeld, mert az Ominak eltérő a többi Opeltől. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandi1980 Elküldve December29, 2008 Megoszt Elküldve December29, 2008 Sziasztok! Van 4db eladó gyári Omega felnim. 15"-os 7J ET33. Van rajta 4 db Yokohama 195/65 R15-ös gumi. Szép állapotban van nincs szétütve. Komplett 52000-ért odaadom gumistól. Tel: 30/858-7400 http://www.vatera.hu/opel_omega_gyari_aluf..._114246615.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts