warwolf Elküldve Február16, 2006 Megoszt Elküldve Február16, 2006 Nem, csak egy motorrol van szó. Autó még nincs hozzá. Nemérteni! :rolleyes: Minek a motor?? :blink: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február16, 2006 Megoszt Elküldve Február16, 2006 Egy X20XEV akármire is jó. Például autót hajtani vele. Mondjuk egy Corsát... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február16, 2006 Megoszt Elküldve Február16, 2006 Egy X20XEV akármire is jó. Például autót hajtani vele. Mondjuk egy Corsát... :rolleyes: Na olyat nem vállalok be.Elég necc lesz a C20NE is, amiért a 7végén elkajtatunk.Azzal is éppen elég lesz egyáltalán elindulni anélkül, hogy ne füstöljem majd el a gumikat! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február16, 2006 Megoszt Elküldve Február16, 2006 Annyi baj legyen, legalább nem kopik el a váltó ha az egyest, kettest nem használod... amúgy az X20XEV az már csak +21LE a C20NE-hez képest. Ez semmi ha azt nézzük, mekkora szakadék van az E12GV (jól írtam?) meg a C20NE teljesítménye között... Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február17, 2006 Megoszt Elküldve Február17, 2006 Annyi baj legyen, legalább nem kopik el a váltó ha az egyest, kettest nem használod... amúgy az X20XEV az már csak +21LE a C20NE-hez képest. Ez semmi ha azt nézzük, mekkora szakadék van az E12GV (jól írtam?) meg a C20NE teljesítménye között... Nos hát igen! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
jozsi87 Elküldve Augusztus25, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2009 Nekem B vectra-ba van X20xEV,,,180-ezertől használom,,de igy 200 után már egyre erőtlenebb,,,már nem ugrik,,és nem húz úgy mint régen,,,de felpörögve még csodákra képes...esetleg valami tanács hogy újra a régi legyen...nézegettem ilyen motorfelújítást,,,de biztos nem lenne olcsó..Ha valaki csináltatott ilyet,,akkor érdekelnének a részletek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február1, 2010 Megoszt Elküldve Február1, 2010 Nekem B vectra-ba van X20xEV,,,180-ezertől használom,,de igy 200 után már egyre erőtlenebb,,,már nem ugrik,,és nem húz úgy mint régen,,,de felpörögve még csodákra képes...esetleg valami tanács hogy újra a régi legyen...nézegettem ilyen motorfelújítást,,,de biztos nem lenne olcsó..Ha valaki csináltatott ilyet,,akkor érdekelnének a részletek... Üdv! Nekem A vectrában dohog az X20XEV. 220000 km-nél vettem és olajcsere után veszettül füstölt mert zabálta az olajat. 222888km-nél motorgenerál tételesen: -Gépmunka (HF síkolás, szelepfészek marás, szelep csiszolás,) 30000 HUF + 16db szelepvezető csere 16000HUF -Ebayről rendeltem motyókat 60000Ft összértékben 2 helyről (német + brit) Ebben volt minden amit kellett cserélni még, Elring tömítésszett, GoodYear vezérműszett vízpumpával, Hosszbordásszíj, Termosztát, Légszűrő, Gyertyák -Mahle hajtókarcsapágyszett, Mahle gyűrűszett (ha jól emlékszem) 9000+15000 Meg pluszban befigyelt egy önindítófelújítás is 20valahányezerért... Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ez csak az anyag. A munkadíjat nem tudom, mert mindent magamnak csináltam. Eredmény: Az elején iszonyatosan vigyáztam rá, aztán 2000 km-nél lecseréltem az Opel olajat, Valvoline Durablendre. Még utána is finomkodva mentem vele, majd 5-6000km környékén kezdett megjönni benne az erő, de valami félelmetesen :D. Utána már bátrabban kapta fordulatot is. De a nyomaték az még a mai napig is elkápráztat. 5 személlyel felüljárón alig érzek különbséget az "üreshez" képest amikor gyorsítok. És ugye nem eszi az olajat és nem is füstöl :rolleyes: Kompressziót mértetek már? Hol tankolsz (nem gagyi a benzin) ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Február21, 2010 Megoszt Elküldve Február21, 2010 Üdv! Nekem A vectrában dohog az X20XEV. 220000 km-nél vettem és olajcsere után veszettül füstölt mert zabálta az olajat. 222888km-nél motorgenerál tételesen: -Gépmunka (HF síkolás, szelepfészek marás, szelep csiszolás,) 30000 HUF + 16db szelepvezető csere 16000HUF -Ebayről rendeltem motyókat 60000Ft összértékben 2 helyről (német + brit) Ebben volt minden amit kellett cserélni még, Elring tömítésszett, GoodYear vezérműszett vízpumpával, Hosszbordásszíj, Termosztát, Légszűrő, Gyertyák -Mahle hajtókarcsapágyszett, Mahle gyűrűszett (ha jól emlékszem) 9000+15000 Meg pluszban befigyelt egy önindítófelújítás is 20valahányezerért... Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ez csak az anyag. A munkadíjat nem tudom, mert mindent magamnak csináltam. Eredmény: Az elején iszonyatosan vigyáztam rá, aztán 2000 km-nél lecseréltem az Opel olajat, Valvoline Durablendre. Még utána is finomkodva mentem vele, majd 5-6000km környékén kezdett megjönni benne az erő, de valami félelmetesen :lol:. Utána már bátrabban kapta fordulatot is. De a nyomaték az még a mai napig is elkápráztat. 5 személlyel felüljárón alig érzek különbséget az "üreshez" képest amikor gyorsítok. És ugye nem eszi az olajat és nem is füstöl :lol: Kompressziót mértetek már? Hol tankolsz (nem gagyi a benzin) ? Elég a gyűrűket cserélni? Nem kell fúratni, plusz túlméretes dugó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Elég a gyűrűket cserélni? Nem kell fúratni, plusz túlméretes dugó? A hengerfal semmit sem kopott a gyárihoz képest!!!!!! Látszik a gyári hónolás, és ez nem csak egyedi eset, mert sógorén ugyanígy volt. Szóval az "rendes" anyagból van :lol: Ha szét van bontva, akkor mindenképp érdemes lenne megnézni a csapágyakat is, ha kopottak akkor csere azt is egy füst alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pokember Elküldve Március7, 2010 Megoszt Elküldve Március7, 2010 Szevasztok lenne egy kérdésem az X20XEV-s motor vezérműtengely jeladóját hogy lehet legegyszerűbben kicserélni és kb mennyibe kerülhet ,mert melegen már egyfolytában világit a motor elektronika visszajelző lámpa a segítséget előre is köszönöm . Szép napot Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március7, 2010 Megoszt Elküldve Március7, 2010 Szevasztok lenne egy kérdésem az X20XEV-s motor vezérműtengely jeladóját hogy lehet legegyszerűbben kicserélni és kb mennyibe kerülhet ,mert melegen már egyfolytában világit a motor elektronika visszajelző lámpa a segítséget előre is köszönöm . Szép napot Ki lett villogtatva?Tuti az a baj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pokember Elküldve Március7, 2010 Megoszt Elküldve Március7, 2010 Igen ki lett olvasva ezt a szenzort hozta hibának elmentem 20 km-ert aztán leállít beindít és irja a hibát ha melegen meggurítom és nem önindítóval indítom be akkor 10-böl 6 szór eltűnt ezelőtt , de most már ez se használ egyébként egy G Astrában van a motor csak azért ide írtam mert ti már beszéltetek erről a motorról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kzotya Elküldve Március12, 2010 Megoszt Elküldve Március12, 2010 Igen ki lett olvasva ezt a szenzort hozta hibának elmentem 20 km-ert aztán leállít beindít és irja a hibát ha melegen meggurítom és nem önindítóval indítom be akkor 10-böl 6 szór eltűnt ezelőtt , de most már ez se használ egyébként egy G Astrában van a motor csak azért ide írtam mert ti már beszéltetek erről a motorról. Hali! Ha tényleg az a baja elméletileg 4500 fordulat körül tiltania kéne, ez a jelenség is megvan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Április1, 2010 Megoszt Elküldve Április1, 2010 Szevasztok lenne egy kérdésem az X20XEV-s motor vezérműtengely jeladóját hogy lehet legegyszerűbben kicserélni és kb mennyibe kerülhet ,mert melegen már egyfolytában világit a motor elektronika visszajelző lámpa a segítséget előre is köszönöm . Szép napot Igaz lassan 1 hónapja volt, de nem írtad azóta, hogy ki lett cserélve :) Szóval aktuális még? Link to comment Megosztás: More sharing options...
maverick Elküldve Szeptember18, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2010 Sziasztok! X20XEV motorom van és meleg motornál alapjáraton világít a motor ellenőrző lámpája. Magasabb fordulaton 10-15 mp. után elalszik. Megnézték TECH1-gyel és a computer légtömrgmérő hibát jelez (0100 hibakód). Szereztem egy bontott gyári légtömegmérőt és kicseréltem, de a hiba ugyanaz, tehát nem az érzékelő hibás. Találkozott valaki már ilyen hibával? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Szeptember18, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2010 x20xev-hez nem tech2 kell már? Te is ki tudod otthon villogtatni a hibakódokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember20, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2010 Sziasztok! X20XEV motorom van és meleg motornál alapjáraton világít a motor ellenőrző lámpája. Magasabb fordulaton 10-15 mp. után elalszik. Megnézték TECH1-gyel és a computer légtömrgmérő hibát jelez (0100 hibakód). Szereztem egy bontott gyári légtömegmérőt és kicseréltem, de a hiba ugyanaz, tehát nem az érzékelő hibás. Találkozott valaki már ilyen hibával? Igaz kicsi az esély, hogy ugyanolyan hibája van a bontottnak is, de nem elképzelhetetlen. Nincs ismerős akinek ilyen verdája van és abban is ki tudnátok próbálni? Én átnézném még a csatlakozót és a vezetékeket, hátha ott van a kutya elásva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Szeptember21, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2010 x20xev-hez nem tech2 kell már? Te is ki tudod otthon villogtatni a hibakódokat. Szerintem is Tech2 kell hozzá. BC-t nekem is azzal programozták, nem Tech1 el:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bogáj Elküldve Április29, 2011 Megoszt Elküldve Április29, 2011 Sziasztok! Igy van. Nekem is anno tech 2 vel programozták. Üdv Ádám Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Április30, 2011 Megoszt Elküldve Április30, 2011 Ide azért nem ír senki, mert ennek a motornak nincsen hibája! Gyerekek ez úgy jó ahogy van! :D Bár egy kicsit lehetne erősebb is.. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április30, 2011 Megoszt Elküldve Április30, 2011 Ide inkább azért nem ír senki mert Calibrában nem éppen ez volt a legnépszerűbb motor. Gyengébb mint az XE, és kényesebb is. (ld. EGR problémák) Emiatt aztán elég kevés is volt belőle, talán ez a legkevésbé elterjedt motor a Calibrában. Még Turbósból is több volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xendercali Elküldve Május3, 2011 Megoszt Elküldve Május3, 2011 Gyártottak azért belőle.Szám szerint 21921 darabot.Turbósból ,V6-ból jóval kevesebbet.Németország,Svájc számára ahonnan a hazai calibrák többsége származik alig több mint 1600 db készült.Eddig itthon én is talán csak két X20XEV calit láttam testközelből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Május3, 2011 Megoszt Elküldve Május3, 2011 Ne ezt nem tudtam. Érdekes adat egyébként, de akkor hová kerültek a gyárból az X20XEV Calik (mármint az a hiányzó ~20e ami nem a németeknél meg Svájcban landolt)? Olaszba talán? Csak mert nem csak a hazai Calibrák többsége származik az előbb említett két országból, de sztem úgy általában a legtöbb Calibrát ezekre a piacokra gyártották... ezek szerint kell lennie valahol egy (vagy több) országnak, ahol a teljes legyártott mennyiséghez képest arányaiban nincs túl sok Calibra, viszont annak a többsége X20XEV. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Május3, 2011 Megoszt Elküldve Május3, 2011 Ne ezt nem tudtam. Érdekes adat egyébként, de akkor hová kerültek a gyárból az X20XEV Calik (mármint az a hiányzó ~20e ami nem a németeknél meg Svájcban landolt)? Olaszba talán? Csak mert nem csak a hazai Calibrák többsége származik az előbb említett két országból, de sztem úgy általában a legtöbb Calibrát ezekre a piacokra gyártották... ezek szerint kell lennie valahol egy (vagy több) országnak, ahol a teljes legyártott mennyiséghez képest arányaiban nincs túl sok Calibra, viszont annak a többsége X20XEV. Gondolom ez szám a Vauxhall-okat nem tartalmazza. Mert a briteknél láttam pár eladó X20XEV motorost. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xendercali Elküldve Május3, 2011 Megoszt Elküldve Május3, 2011 Ne ezt nem tudtam. Érdekes adat egyébként, de akkor hová kerültek a gyárból az X20XEV Calik (mármint az a hiányzó ~20e ami nem a németeknél meg Svájcban landolt)? Olaszba talán? Csak mert nem csak a hazai Calibrák többsége származik az előbb említett két országból, de sztem úgy általában a legtöbb Calibrát ezekre a piacokra gyártották... ezek szerint kell lennie valahol egy (vagy több) országnak, ahol a teljes legyártott mennyiséghez képest arányaiban nincs túl sok Calibra, viszont annak a többsége X20XEV. Volt egy kis időn utánanéztem.Igazad van Olaszországba viszonylag jelentős mennyiség került (1275db) és ami engem meglepett Japánba 1742 db-ot szállítottak. A legtöbb 8453db Egyesült Királyság,Franciaország 2436db majd sorrendben Japán következik.A 21 921 db-os teljes mennyiségeben benne vannak a Vauxhall-ok is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts