killermedve Elküldve Július7, 2011 Elküldve Július7, 2011 Ez hol van az autóban? hy alámászol szemben állsz az autoval bal oldalt a 1/3résznél a tüzfalon! jo szar kivenni legalább 6 cm a csavar és végig kihajtattja magát :D
atom Elküldve Július7, 2011 Elküldve Július7, 2011 Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne,hogy ez,a gumi,ami a képen van,ez lenne a klíma kondenzvíz kivezető? Azért kérdezem,mert amióta újra működik a klímám (még csak 40 percet használtam 10-10-10-10 perces intervallumban) azóta még nem láttam az autó alatt vízfoltot,vagyis előfordulhat,hogy el van dugulva?Vagy csak huzamosabb használat után képződik annyi páralecsapódás,hogy csepegjen? Ha azt a két csavart kicsavarom nem cseszek szét valamit? Segítséget előre is köszönöm! a 10 perc valóban kevés,de elég sűrűn eldugulhat.Amikor cseréled a pollenszűrőt akkor az azon fennakadó szemét(kisebb falevél,bogár...)az sajnos befelé potyog a kondenzviz elvezetőjébe és beszorul.A két csavar hosszú,nagy menetemelkedésű,elég nehezen jön ki.Azt a kis kivezetőt ki tudod húzni,kb5-6cm hosszú,belül nem fog semmi szétesni.Viszont nem fogsz onnan semmit látni.én ugy csináltam,hogy a pollenszűrőt kiszedtem,alatta lesz egy kis vájat,hosszú csőrű locsolóval öntöttem bele kb 1 deci vizet,annak ki kell folyni rögrön.Ha nem,akkor bontani kell.Kézifékbox ki,a fűtésbox alja leszehető,kicsi fém patentok tartják.Aztán lehet alulról kipiszkálni a szemetet..... 1
bocs Elküldve Július7, 2011 Elküldve Július7, 2011 Igen, ez az a kondenzvíz kivezető. Sztem túl rövid idő a 10 perc... hy alámászol szemben állsz az autoval bal oldalt a 1/3résznél a tüzfalon! jo szar kivenni legalább 6 cm a csavar és végig kihajtattja magát :D a 10 perc valóban kevés,de elég sűrűn eldugulhat.Amikor cseréled a pollenszűrőt akkor az azon fennakadó szemét(kisebb falevél,bogár...)az sajnos befelé potyog a kondenzviz elvezetőjébe és beszorul.A két csavar hosszú,nagy menetemelkedésű,elég nehezen jön ki.Azt a kis kivezetőt ki tudod húzni,kb5-6cm hosszú,belül nem fog semmi szétesni.Viszont nem fogsz onnan semmit látni.én ugy csináltam,hogy a pollenszűrőt kiszedtem,alatta lesz egy kis vájat,hosszú csőrű locsolóval öntöttem bele kb 1 deci vizet,annak ki kell folyni rögrön.Ha nem,akkor bontani kell.Kézifékbox ki,a fűtésbox alja leszehető,kicsi fém patentok tartják.Aztán lehet alulról kipiszkálni a szemetet..... Uraim! Nagyon szépen köszönöm a segítséget,és az útba igazítást mindenkinek! A hétvégén úgy is ki akarom cserélni a pollenszűrőt,majd kipróbálom ezt a vizes dolgot. Remélem nem szopat be,és nem kell bontanom. Még egyszer köszönöm mindenkinek.
bocs Elküldve Július8, 2011 Elküldve Július8, 2011 Uraim! Nagyon szépen köszönöm a segítséget,és az útba igazítást mindenkinek! A hétvégén úgy is ki akarom cserélni a pollenszűrőt,majd kipróbálom ezt a vizes dolgot. Remélem nem szopat be,és nem kell bontanom. Még egyszer köszönöm mindenkinek. Sziasztok! Ma délután kiszedtem a pollenszűrőt,és,hát mit "mondjak",totál ledöbbentem a látványtól. :icon4: Ahogy az a képeken is látszik,szerintem ( 9 éves az autó) ez az életben nem volt cserélve. Viszont,jó hír,hogy kipróbáltam azt a vizes trükköt,amit Atom márkatárs ajánlott,és szépen folyt ki az alján a víz,úgy ahogy kell. :D Természetesen miután kiporszívóztam azt a ganyét onnan. Tényleg nem elég 10 perc használat ahhoz,hogy csepegjen a kondenz víz,na mindegy,az a lényeg,hogy kifolyik (kop-kop-kop). Még egyszer köszi mindenkinek a segítséget! 1
atom Elküldve Július8, 2011 Elküldve Július8, 2011 Sziasztok! Ma délután kiszedtem a pollenszűrőt,és,hát mit "mondjak",totál ledöbbentem a látványtól. :icon4: Ahogy az a képeken is látszik,szerintem ( 9 éves az autó) ez az életben nem volt cserélve. Viszont,jó hír,hogy kipróbáltam azt a vizes trükköt,amit Atom márkatárs ajánlott,és szépen folyt ki az alján a víz,úgy ahogy kell. :D Természetesen miután kiporszívóztam azt a ganyét onnan. Tényleg nem elég 10 perc használat ahhoz,hogy csepegjen a kondenz víz,na mindegy,az a lényeg,hogy kifolyik (kop-kop-kop). Még egyszer köszi mindenkinek a segítséget! Helyeshelyes:)
Guszti46 Elküldve Július11, 2011 Elküldve Július11, 2011 Szevasztok! Új hozzászóló vagyok, segítsen valaki! G Astrám van, és mostanában vettem észre, hogy ha bekapcsolom a klímát, akkor a hűtőventillátor kb. 10 másodpercenként bekapcsol, megy egy kicsit, majd leáll. Normális ez?
imy Elküldve Július11, 2011 Elküldve Július11, 2011 Szevasztok! Új hozzászóló vagyok, segítsen valaki! G Astrám van, és mostanában vettem észre, hogy ha bekapcsolom a klímát, akkor a hűtőventillátor kb. 10 másodpercenként bekapcsol, megy egy kicsit, majd leáll. Normális ez? Normális, ha a hőcserélőt a megfelelő hőmérsékletre vissza tudja hűteni. A befújt levegő rendben van, elég hideg?
Guszti46 Elküldve Július11, 2011 Elküldve Július11, 2011 Normális, ha a hőcserélőt a megfelelő hőmérsékletre vissza tudja hűteni. A befújt levegő rendben van, elég hideg? Elég hideg, de 36 fokban kevésbé, mint mondjuk 26 fokban. Ez lehet? Köszönöm a segítséget!
atom Elküldve Július11, 2011 Elküldve Július11, 2011 Elég hideg, de 36 fokban kevésbé, mint mondjuk 26 fokban. Ez lehet? Köszönöm a segítséget! lehet,idő kell a klimának is,hogy visszahűtsön,de valóban nagy melegben kevesebbnek tűnik a befúvott hőmérséklet....
_Robi_ Elküldve Július11, 2011 Elküldve Július11, 2011 Gyárilag a continentális éghajaltú országokba szánt típusokba 7 fokra van kalibrálva a klíma befújt hőmérséklete. Azaz +3+4 fok körül párolog az R134 a belső hőcserélőben. Nem tudom melyik fajta klímád van. De BEHR 2 ventis típusnál ami 1,4-1,6 ba van beépítve ott ezekben a melegekben állandóan megy a venti ha áll az autó. Ha meg feltekered a fűtőmotort 4es re akkor fullon megy az összes. Persze ez mind akkor igaz ha elég a gáz és, jó értéken kapcsol a nyomáskapscsi, illetve a korpri nem kopott annyira hogy nem bírjon elég nyomást előállítani.
Guszti46 Elküldve Július12, 2011 Elküldve Július12, 2011 lehet,idő kell a klimának is,hogy visszahűtsön,de valóban nagy melegben kevesebbnek tűnik a befúvott hőmérséklet.... Köszönöm!
Livi Elküldve Július12, 2011 Elküldve Július12, 2011 Volna egy kis baj a klímával mentem vele 30 km és nem igazán nyomott be hideg levegőt mi lehet a baja és mennyi lehet a javítási költsége ? :D
atom Elküldve Július12, 2011 Elküldve Július12, 2011 Volna egy kis baj a klímával mentem vele 30 km és nem igazán nyomott be hideg levegőt mi lehet a baja és mennyi lehet a javítási költsége ? :D lett e töltve mostanában?évente a betöltött gáz 10%-a elmegy a legjobban tömített rendszerből is... én simán újratöltetném első körben,ha van benne valamennyi gáz,akkor elvileg nem lyukas sehol,ha semmi sincsen benne,akkor akármi lehet...
szopcsi13 Elküldve Július12, 2011 Elküldve Július12, 2011 Volna egy kis baj a klímával mentem vele 30 km és nem igazán nyomott be hideg levegőt mi lehet a baja és mennyi lehet a javítási költsége ? :D Azért elég erős így árat mondani, az alapján, hogy nem nyom be hideget! Ahogy előttem írták: első körben feltölteni (pár ezer forint).
Lipi-G Elküldve Július13, 2011 Elküldve Július13, 2011 Azért elég erős így árat mondani, az alapján, hogy nem nyom be hideget! Ahogy előttem írták: első körben feltölteni (pár ezer forint). második körben meg kompresszorcsere,száritópatron csere,nagynyomású cső(2db)csere,klimaventi csere...igy jártam. 105ezer,de moftmár megfagyok benne :D
szopcsi13 Elküldve Július13, 2011 Elküldve Július13, 2011 második körben meg kompresszorcsere,száritópatron csere,nagynyomású cső(2db)csere,klimaventi csere...igy jártam. 105ezer,de moftmár megfagyok benne :D Üdvözöllek, rég hallottam felőled! Megvan még a piroska? (egyébként jól megbiztattad Livit :icon4: )
atom Elküldve Július13, 2011 Elküldve Július13, 2011 második körben meg kompresszorcsere,száritópatron csere,nagynyomású cső(2db)csere,klimaventi csere...igy jártam. 105ezer,de moftmár megfagyok benne :D én megúsztam egy kompresszor cserével,25 be fájt.... olcsón hozzá jutottam...
Lipi-G Elküldve Július13, 2011 Elküldve Július13, 2011 Üdvözöllek, rég hallottam felőled! Megvan még a piroska? (egyébként jól megbiztattad Livit :icon4: ) Halihó,hat igen,kicsit zürös az életem mostanában. mit csináltam én azzal az áldott jo emberrel??? :D meg még,nem sokat használom,inkább én is volánbuszozok,mint Ákos,csak más márka :icon4:
imy Elküldve Július14, 2011 Elküldve Július14, 2011 második körben meg kompresszorcsere,száritópatron csere,nagynyomású cső(2db)csere,klimaventi csere...igy jártam. 105ezer,de moftmár megfagyok benne :D Hogyan tudott egyszerre annyi minden megfeküdni a kocsidban??
atom Elküldve Július15, 2011 Elküldve Július15, 2011 Hogyan tudott egyszerre annyi minden megfeküdni a kocsidban?? tutira nem egyszerre....
imy Elküldve Július16, 2011 Elküldve Július16, 2011 tutira nem egyszerre.... Azért furcsállottam én is, kíváncsi leszek a válaszra.
Stofl Elküldve Július20, 2011 Elküldve Július20, 2011 http://belsoseg.blog.hu/2011/07/20/a_klima..._campaign=index sajtós....
Mc-elek Elküldve Július20, 2011 Elküldve Július20, 2011 http://belsoseg.blog.hu/2011/07/20/a_klima..._campaign=index sajtós.... jól látom hogy lpg-és ??? :D
plunks Elküldve Július20, 2011 Elküldve Július20, 2011 Sziasztok, Egy kis segítségre lenne szükségem. (bevallom nem olvastam át elejétől a végéig a topicot, de kb 10 oldalnyit visszaolvastam..) A lényeg.. Az héten úgy adódott h a szüleim Astráját használtam. a melegre valótekintettel nyomattam a klímát, és nem túl erősen de érezni lehetett némi bűzt. gondoltam megnézem a szűrőt... nos annyit súgtak hogy a kesztyűtartó mögött találom a pollenszűrőt, de én nem találom :D nyilván én vagyok a béna de amikor kiszedem a kesztyűtartót a következő kép fogad: A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu nos ahogy olvastam, az a téglalap alakú vacak lenne az amin valami ajtó szerűséget kéne lenyitni hogy elérjem a szűrőt... a gond csak az hogy sehol semmilyen pöcköt vagy akármit nem látok amit benyomva kinyithatnám a szűrő házát. a kocsi egy 2008-as 1,4-es Astra G. Lehet hogy ebben már máshol van a szűrő? :icon4: bocs a hülye kérdésért, de egyszerűen nem jövök rá hogy férek hozzá a szűrőhöz. Előre is köszi a segítséget! ui.: esetleg tudtok ajánlani egy siteot ahol ilyen DIY karbantartási / szerelési leírások vannak képekkel? (spórolnék az ősöknek :icon4: )
Recommended Posts