Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Tisztelt Fórumtársaim!

Igen ritkán írok a fórumra, de rendszeres olvasója vagyok.

Tudom, hogy a G Astra pollenszűrő a kesztyűtartó mögött van, de nem tudja valaki, hogy a pollenszűrő cseréhez mekkora villáskulcsra van szükség?

Korábban volt villáskulcsom, de sikeresen elhagytam.

Továbbá az a kérdésem, hogy a pollenszűrő cserével a rendszer tisztítását is ajánlott-e elvégezni?

Tavaly nyáron csináltam utoljára, akkor már nagyon rossz szaga volt, de most ezt abszolút nem úgy érzem.

A válaszokat előre köszönöm.

Elküldve
így van, ha nyáron araszolsz a dugóban, vagy csak otthon alapjáraton járatod klímával a járgányt, akkor 5-10 perc múlva kapod ezt a be-ki kapcsolós jelenséget

Hát ez az,hogy én is otthon járattam alapjáraton klímával,akkor kapcsolgatott be-ki.Csak azt nem tudtam,hogy jó-e ez így.

Elküldve
Hát ez az,hogy én is otthon járattam alapjáraton klímával,akkor kapcsolgatott be-ki.Csak azt nem tudtam,hogy jó-e ez így.

Én tegnap délután kipróbáltam amit mondtatok, alapjáraton, belső venti 4-esen, és kb 1 percen belül elindult a hőcserélő ventije, majd kb 15 másodperc alatt lekapcsolt, majd 1 percig megint semmi, majd megint ment kb 15sec-et.....

Szerintem ez tök normális....

Elküldve

azt azért tudni kell, hogy 4 esen nem hüt jobban, mint egyesen. ugyanugy hüt és dolgozik mint kis fokozaton csak a beáramló levegő több.

sőt nyáron úgy még szarabbul is hüt, mert nincs ideje lehüteni a meleg levegőt...

Elküldve
Én tegnap délután kipróbáltam amit mondtatok, alapjáraton, belső venti 4-esen, és kb 1 percen belül elindult a hőcserélő ventije, majd kb 15 másodperc alatt lekapcsolt, majd 1 percig megint semmi, majd megint ment kb 15sec-et.....

Szerintem ez tök normális....

Nálam is pont így megy,akkor megint megnyugodtam :huh:

Elküldve
sőt nyáron úgy még szarabbul is hüt, mert nincs ideje lehüteni a meleg levegőt...

No ja,ezen már én is elgondolkodtam,mert kisebb fokozaton valamivel tényleg hűvősebbet fújt nyáron

Elküldve
uhuhu!Márkaszervízben,garanciában végülis töltenek gázt a klímába,ha kevés van benne?Vagy ez nem tartozik bele a gariba?

nem nagyon... ha már nincs benne gáz akkor mi azért meg szoktuk csinálni gariba. de ha müködik akkor nem.

Elküldve
nem nagyon... ha már nincs benne gáz akkor mi azért meg szoktuk csinálni gariba. de ha müködik akkor nem.

Működik,csak szerintem a tavalyi hűtéshez képest gyengébb lett(meg valahol írták is,hogy évente kb.20% gázt veszít).Ezek szerint Opelékhez ne is vigyem,mivel működik?Májusban lesz 2 éves,te mit javasolsz,hova menjek átvizsgáltatni,töltöttséget ellenőriztetni???

Elküldve
azt azért tudni kell, hogy 4 esen nem hüt jobban, mint egyesen. ugyanugy hüt és dolgozik mint kis fokozaton csak a beáramló levegő több.

Csak azért tekertem fel, hogy a hőcserélő jobban dolgozzon, mert több levegő jobban elveszi a hideget, úgymond. :huh:

Elküldve
Működik,csak szerintem a tavalyi hűtéshez képest gyengébb lett(meg valahol írták is,hogy évente kb.20% gázt veszít).Ezek szerint Opelékhez ne is vigyem,mivel működik?Májusban lesz 2 éves,te mit javasolsz,hova menjek átvizsgáltatni,töltöttséget ellenőriztetni???

egyenlőre várakozzál...

ilyen hidegben nem lehet klimát ellenörizni, mert a lefagyásgátló megátolja a rendes hütést...

majd tavasszal amikor a 20 fok bejön.

Elküldve

Ha 20%-ot, akkor az gyorsan kiürülne. :huh:

Ennyire rosszul tömítetetk lennének a rendszerek? :)

Elküldve
egyenlőre várakozzál...

ilyen hidegben nem lehet klimát ellenörizni, mert a lefagyásgátló megátolja a rendes hütést...

majd tavasszal amikor a 20 fok bejön.

Oké,köszi! :huh:

Elküldve
Ha 20%-ot, akkor az gyorsan kiürülne. :huh:

Ennyire rosszul tömítetetk lennének a rendszerek? :)

Hát én is néztem nagyot,de ezt írják.Mivel nem tudom hogyan kell linket betenni ide,ezért olvass bele a 830-as hozzászolásban található,klímatisztítással foglalkozó cég ajánlatába!Mindjárt az elején ott lesz a 20%...!

Elküldve
Hát én is néztem nagyot,de ezt írják.Mivel nem tudom hogyan kell linket betenni ide,ezért olvass bele a 830-as hozzászolásban található,klímatisztítással foglalkozó cég ajánlatába!Mindjárt az elején ott lesz a 20%...!

Aha, így rémlik, ezt olvastam, de akkor nem tünt fel.

Akkor ha számoljuk:

0. év 100%

1. év 80%

2. év 64%

3. év 51,2%

4. év 40,96%

5. év 32,76%

6. év 26,21%

7. év 20,97%

8. év 16,77%

9. év 13,42%

10. év 10,73%

de nem tudom, hogy mekkora veszteség után müködik még, de akkor 2 év után nemnagyon szerintem, ha igaz lenne a 20%....

Na de uhuhu kolega remélem majd elmondja, hogy hány éves kocsik klimájával szokott probléma lenni.

Elküldve
Aha, így rémlik, ezt olvastam, de akkor nem tünt fel.

Akkor ha számoljuk:

0. év 100%

1. év 80%

2. év 64%

3. év 51,2%

4. év 40,96%

5. év 32,76%

6. év 26,21%

7. év 20,97%

8. év 16,77%

9. év 13,42%

10. év 10,73%

de nem tudom, hogy mekkora veszteség után müködik még, de akkor 2 év után nemnagyon szerintem, ha igaz lenne a 20%....

Na de uhuhu kolega remélem majd elmondja, hogy hány éves kocsik klimájával szokott probléma lenni.

Hát ja,valahogy így alakul a gáz fogyása...,ha igaz,de lehet,hogy csak kamu az egész 20%-os dolog.Minnél többen menjenek klímát javíttatni.Várjuk meg mit mond uhuhu...
Elküldve

azéer mindenhez én sem értek...

:huh:

a klima képes 1 tél alatt elvesziteni az összes gázát, ha a kötelező karbantartást nem végzi el ma tulaj.

azaz 2 hetente 5 percre be kell kapcsolni.

ugyanis a gázba van olaj ami keni a tömitéseket. ha ez elmarad akkor a tömités kiszárad, és ott elszökik a gáz.

aztán vagy igy van vagy nem. ezt autója válogatja.

szerintem 2-3 évente egy lefejtés - feltöltés nem árt, friss olajjal. de ha ez elmarad akkor sincs semmi... amig hüt, és müködik addig jó :)

Elküldve

átlagban 10-15 között. van olcsóbb is, de ott ki szokták sporolni az olajat, ami úgytudom hogy elég drága...

nálunk asszem 15 és abba bennevan minden. a gáz és az olaj is.

Elküldve
átlagban 10-15 között. van olcsóbb is, de ott ki szokták sporolni az olajat, ami úgytudom hogy elég drága...

nálunk asszem 15 és abba bennevan minden. a gáz és az olaj is.

márkaszervízben több mint 40 pénz volt az olajcsere-gáztöltés-festés-nyomáspróba

Elküldve
Nálam is pont így megy,akkor megint megnyugodtam :huh:

felesleges, mert nem jó így, ne nyugodj meg...

alapjáraton egyhelyben, elindult klímánál folyamatosan kell mennie a ventillátornak..

ha félpercenként be-ki kapcsolgat, akkor az ellenállás elszakadt (már vagy 5x leírtam)..

de ti tudjátok..

Elküldve

Azért ez is sántít egy picit. A ventilátor a kondenzátorban lévő nyomás alapján kapcsol. 12 bar nyomáson ki, 16 baron bekapcsol.

Az R134a hőmérséklete 12 baron 46 °C, 16 baron pedig 58 °C. Tehát amint a kondi nyomáskapcsolója eléri ezeket az értékeket, ki-be kapcsolgatja a ventit. Ez egy, 0-5 fokos hőmérséklet-környezetben simán elképzelhető, olyan gyors a kondi hőleadása.

De ugye olyan is előfordulhat, hogy kevés a hűtőközeg a rendszerben, és el sem indul a ventilátor.

Elküldve
Azért ez is sántít egy picit. A ventilátor a kondenzátorban lévő nyomás alapján kapcsol. 12 bar nyomáson ki, 16 baron bekapcsol.

Az R134a hőmérséklete 12 baron 46 °C, 16 baron pedig 58 °C. Tehát amint a kondi nyomáskapcsolója eléri ezeket az értékeket, ki-be kapcsolgatja a ventit. Ez egy, 0-5 fokos hőmérséklet-környezetben simán elképzelhető, olyan gyors a kondi hőleadása.

De ugye olyan is előfordulhat, hogy kevés a hűtőközeg a rendszerben, és el sem indul a ventilátor.

én itt befejezem ezt a témát :

szerintem ha bekapcsolod a klímát, akkor a ventillátor el kezd forogni, nevezzük 1-es fokozatnak,

ha nő a nyomás és nem tud így kellőképpen visszahülni, akkor pörgeti fel a 2-es fokozatot

akinél félpercenként felpörög, majd megáll, ott az 1-es fokozata az előbb említett elszakadt ellenállás miatt nem működik..

egyébként pedig mindenki azt csinál, amit akar

Elküldve
én itt befejezem ezt a témát :

szerintem ha bekapcsolod a klímát, akkor a ventillátor el kezd forogni, nevezzük 1-es fokozatnak,

ha nő a nyomás és nem tud így kellőképpen visszahülni, akkor pörgeti fel a 2-es fokozatot

akinél félpercenként felpörög, majd megáll, ott az 1-es fokozata az előbb említett elszakadt ellenállás miatt nem működik..

egyébként pedig mindenki azt csinál, amit akar

Pedig új korában sem kapcsolt be kapásból, amikor bekapcsoltam a klímát....

Elküldve

Ezzel a klíma ki-be kapcsol dologgal várjuk meg a jó időt,és majd utána kiderül,hogy kié jó kié nem.Felesleges most ezen rágódni.Meg kell járatni amikor az idő engedi és kész.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.