telo Elküldve Május13, 2006 Elküldve Május13, 2006 Nekem is megvan már egy éve, de még rá sem néztem a pollenszürőre. Ellenben a klíma facán működik és igencsak hideget fúj. Amikor beindítottam a nagy tél után, akkor jött egykis büdös szag, de elmúlott. Nem tudjátok mitől lehetett? :) Büdös lehet pl a pollenszűrő miatt is... :) Hosszabb téli állások után nekem is fújt az előző astrámnál büdöset az első pár mp-ben. Aztán kicseréltem a szűrőt, és lám, a szag megszünt. :( A kivett szűrőt megszagolva, annak volt az a jellegzetes enyhén dohos szaga.
aga Elküldve Május13, 2006 Elküldve Május13, 2006 A nedvességtől begombásodik, és ettöl lessz büdi. Azt mondják megállás elött párpercel kikell kapcsolni a klímát, és át kell szellőztetni. Így kiszárad és nem gombásodik.
NeedForSpeed Elküldve Május13, 2006 Elküldve Május13, 2006 A nedvességtől begombásodik, és ettöl lessz büdi. Azt mondják megállás elött párpercel kikell kapcsolni a klímát, és át kell szellőztetni. Így kiszárad és nem gombásodik. Aha. Köszönöm a segítséget. :)
ENDYKA Elküldve Május14, 2006 Elküldve Május14, 2006 Amennyiben télen is járatjátok néha a klimát: nem csak a párát szünteti meg a kocsiban, de nem is dohosodik be a téli állásban.. Én nem csak azért kapcsolom le a klimát megállás előtt, hogy kiszellőzön, hanem ha menne a klima a turbómtól is elvennék némi pluszt a visszahűtés idején. Tehát kerreg a daráló. :)
Speed Elküldve Május14, 2006 Elküldve Május14, 2006 A klímát egyébként is - mint korábban is már sokszor elhangzott - télen is legalább havonta egyszer 1-2 percere meg kell járatni.
aga Elküldve Május14, 2006 Elküldve Május14, 2006 A klímát egyébként is - mint korábban is már sokszor elhangzott - télen is legalább havonta egyszer 1-2 percere meg kell járatni. Úgy tudom ezt az olajzás miatt kell, hogy ne száradjanak ki a tömitések.
Speed Elküldve Május14, 2006 Elküldve Május14, 2006 Úgy tudom ezt az olajzás miatt kell, hogy ne száradjanak ki a tömitések.aha, így van. De jót tesz a pollenszűrőnek is.
ENDYKA Elküldve Május14, 2006 Elküldve Május14, 2006 aha, így van. De jót tesz a pollenszűrőnek is. Egyáltalán az egész klima-rendszerenek, hisz a lerakodó gombákat, baktériumokat is kihajtod!
aga Elküldve Május14, 2006 Elküldve Május14, 2006 Az én tapasztalatom az, hogy inkább a fűtés tisztítja jobban a rendszert. Én nyáron, amikor a víz 90fok körüli kb. hetente maxra kapcsolom a fűtéskapcsolót, és körbekapcsolom az állító kapcsolót mindenhol 1-2 pecig 2-3-as fokozaton. Nekem ez bevállik. 4,5 éves az autóm, és még soha nem kellett tisztítani, pedig nyáron napi 7-8 órát használom a klímát a sötét szin miatt.
Speed Elküldve Május14, 2006 Elküldve Május14, 2006 A klímát télen akkor is tanácsolt rendszeresen beindítani (szakemberek szerint) többek között az említett kenési okok miatt.
uhuhu Elküldve Május14, 2006 Elküldve Május14, 2006 A klímát télen akkor is tanácsolt rendszeresen beindítani (szakemberek szerint) többek között az említett kenési okok miatt. ez azért van,. mert a klimagázban van az olaj, és ha nem kapcsolod be, akkor nem kering az olaj benne a gázzal együtt, és kiszáradnak a tömitések, elmegy a gáz.
telo Elküldve Május15, 2006 Elküldve Május15, 2006 Amennyiben télen is járatjátok néha a klimát: nem csak a párát szünteti meg a kocsiban, de nem is dohosodik be a téli állásban.. Nekem esetenként 2 hetet állt a garázsban télen az autó, és sajna amikor mentem vele hiába kapcsoltam klímát, és leállítás után hiába járattam rendesen még 5 percig a ventit, egy idő után csak dohos szagú lett. De ez csak az én személyes tapasztalatom. Ez Delphi rendszer volt egyébként, nem tom mennyire számít. Persze 2 hét állás azért sok idő...
ENDYKA Elküldve Május15, 2006 Elküldve Május15, 2006 Persze 2 hét állás azért sok idő... Két hét alatt ez szerintem nem természetes! Bár sok minden történhet, de nem elég, hogy a klima bedohosodjon.. :)
Speed Elküldve Május15, 2006 Elküldve Május15, 2006 Nekem esetenként 2 hetet állt a garázsban télen az autó... Ezért irígyellek! :) Időnként szeretnék nem ilyen sokat járni az autómmal - ugyanis már 10000km-t belecsaptam december közepe óta! :) De egyenlőre nem sok egyéb variációm van. Meghát visz a szííívem is, hogy "menjünk a coupe-val egy karikát" :(
ENDYKA Elküldve Május15, 2006 Elküldve Május15, 2006 Ezért irígyellek! :) Időnként szeretnék nem ilyen sokat járni az autómmal - ugyanis már 10000km-t belecsaptam december... Ahhoz képest nem is sok, hisz németben is voltál vele! :( Nekem most volt nem rég 1 éves: és közel 28 Ezer kilóméter van benne! Ezért vettem Diesel-t! :)
Gelko Elküldve Május17, 2006 Elküldve Május17, 2006 már egy éve körbejártuk a témát de az Astrába karunk klímát rakatni...-gyárilag nincs :) egy "nagyobb" összeget szánnánk is rá.... hogy van ez ? nézegettem pár oldalt: EZ Ezis szóval elvileg lehetőség van rá... majd személyesen is utánajárok :)
Hic Elküldve Május17, 2006 Elküldve Május17, 2006 már egy éve körbejártuk a témát de az Astrába karunk klímát rakatni...-gyárilag nincs :) egy "nagyobb" összeget szánnánk is rá.... hogy van ez ? nézegettem pár oldalt: EZ Ezis szóval elvileg lehetőség van rá... majd személyesen is utánajárok :( Szerintem: én bontott, de gyári klímát raknék bele (talán van is minden bontóban), Szerintem az sem lesz olcsóbb, de legalább minden klappol. Én úgy saccolom, 80-100 körül meglehet, de ez csak ex has. Anno OFF: Swiftbe is így raktunk klímát. Sajna itt fennáll a lehetőség, hogy esetleg a kompresszor nem a legjobb állapotú... :) Viszont semmi tapasztalatom sincs az utólagos klímákkal... nem is igazán bíznék bennük. Lehet, hogy valakinek volt már, és tud erről mondani valamit.
uhuhu Elküldve Május17, 2006 Elküldve Május17, 2006 én az elöbb megtöltettem a Coupé klimáját. 4,1 fokot fúj :) asszem fázni fogok benne :)
Hic Elküldve Május17, 2006 Elküldve Május17, 2006 én az elöbb megtöltettem a Coupé klimáját. 4,1 fokot fúj :P asszem fázni fogok benne :D Egy ilyen utólagos fűtőventilátor, ami annak idején a Ladákban is jó szolgálatot tett, szerintem segíthet - nem is szólva arról, milyen jól mutat a műszerfal tetején :P :) :) :( Vagy marad a szöszmöszmackó. Az is fincsi meleg.... ;)
Speed Elküldve Május17, 2006 Elküldve Május17, 2006 én az elöbb megtöltettem a Coupé klimáját. 4,1 fokot fúj :) asszem fázni fogok benne :):( Nyilván nekem is meg kellene töltenem! ;)
Hic Elküldve Május17, 2006 Elküldve Május17, 2006 hol és mennyiért mérik be hogy hány fokos? Csak egy hőmérő kell hozzá (elektronikus nem árt). Aztán megméred a középső befúvónál (oda a legrövidebb a levegő útja). Szerintem. Aztán lehet, hogy van nagyobb okosság is. Mindenesetre én megmérem neked ingyen a fenti módszerrel... :) (csak össze kell futnunk vhol)
Amusing Elküldve Május17, 2006 Elküldve Május17, 2006 Csak egy hőmérő kell hozzá (elektronikus nem árt). Aztán megméred a középső befúvónál (oda a legrövidebb a levegő útja). Szerintem. Aztán lehet, hogy van nagyobb okosság is. Mindenesetre én megmérem neked ingyen a fenti módszerrel... :) (csak össze kell futnunk vhol) ohhhh :) egy úr vagy :() köszi de asszem apumnak is van vmi hőmérős csodája, csak azt hittem vmi furfányosabb dolog lesz
Speed Elküldve Május17, 2006 Elküldve Május17, 2006 én megmérem neked ingyen a fenti módszerrel... :) :) :(
Recommended Posts