telo Elküldve Május13, 2006 Megoszt Elküldve Május13, 2006 Nekem is megvan már egy éve, de még rá sem néztem a pollenszürőre. Ellenben a klíma facán működik és igencsak hideget fúj. Amikor beindítottam a nagy tél után, akkor jött egykis büdös szag, de elmúlott. Nem tudjátok mitől lehetett? :) Büdös lehet pl a pollenszűrő miatt is... :) Hosszabb téli állások után nekem is fújt az előző astrámnál büdöset az első pár mp-ben. Aztán kicseréltem a szűrőt, és lám, a szag megszünt. :( A kivett szűrőt megszagolva, annak volt az a jellegzetes enyhén dohos szaga. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Május13, 2006 Megoszt Elküldve Május13, 2006 A nedvességtől begombásodik, és ettöl lessz büdi. Azt mondják megállás elött párpercel kikell kapcsolni a klímát, és át kell szellőztetni. Így kiszárad és nem gombásodik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Május13, 2006 Megoszt Elküldve Május13, 2006 A nedvességtől begombásodik, és ettöl lessz büdi. Azt mondják megállás elött párpercel kikell kapcsolni a klímát, és át kell szellőztetni. Így kiszárad és nem gombásodik. Aha. Köszönöm a segítséget. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Május14, 2006 Megoszt Elküldve Május14, 2006 Amennyiben télen is járatjátok néha a klimát: nem csak a párát szünteti meg a kocsiban, de nem is dohosodik be a téli állásban.. Én nem csak azért kapcsolom le a klimát megállás előtt, hogy kiszellőzön, hanem ha menne a klima a turbómtól is elvennék némi pluszt a visszahűtés idején. Tehát kerreg a daráló. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május14, 2006 Megoszt Elküldve Május14, 2006 A klímát egyébként is - mint korábban is már sokszor elhangzott - télen is legalább havonta egyszer 1-2 percere meg kell járatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Május14, 2006 Megoszt Elküldve Május14, 2006 A klímát egyébként is - mint korábban is már sokszor elhangzott - télen is legalább havonta egyszer 1-2 percere meg kell járatni. Úgy tudom ezt az olajzás miatt kell, hogy ne száradjanak ki a tömitések. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május14, 2006 Megoszt Elküldve Május14, 2006 Úgy tudom ezt az olajzás miatt kell, hogy ne száradjanak ki a tömitések.aha, így van. De jót tesz a pollenszűrőnek is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Május14, 2006 Megoszt Elküldve Május14, 2006 aha, így van. De jót tesz a pollenszűrőnek is. Egyáltalán az egész klima-rendszerenek, hisz a lerakodó gombákat, baktériumokat is kihajtod! Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Május14, 2006 Megoszt Elküldve Május14, 2006 Az én tapasztalatom az, hogy inkább a fűtés tisztítja jobban a rendszert. Én nyáron, amikor a víz 90fok körüli kb. hetente maxra kapcsolom a fűtéskapcsolót, és körbekapcsolom az állító kapcsolót mindenhol 1-2 pecig 2-3-as fokozaton. Nekem ez bevállik. 4,5 éves az autóm, és még soha nem kellett tisztítani, pedig nyáron napi 7-8 órát használom a klímát a sötét szin miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május14, 2006 Megoszt Elküldve Május14, 2006 A klímát télen akkor is tanácsolt rendszeresen beindítani (szakemberek szerint) többek között az említett kenési okok miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május14, 2006 Megoszt Elküldve Május14, 2006 A klímát télen akkor is tanácsolt rendszeresen beindítani (szakemberek szerint) többek között az említett kenési okok miatt. ez azért van,. mert a klimagázban van az olaj, és ha nem kapcsolod be, akkor nem kering az olaj benne a gázzal együtt, és kiszáradnak a tömitések, elmegy a gáz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Május15, 2006 Megoszt Elküldve Május15, 2006 Amennyiben télen is járatjátok néha a klimát: nem csak a párát szünteti meg a kocsiban, de nem is dohosodik be a téli állásban.. Nekem esetenként 2 hetet állt a garázsban télen az autó, és sajna amikor mentem vele hiába kapcsoltam klímát, és leállítás után hiába járattam rendesen még 5 percig a ventit, egy idő után csak dohos szagú lett. De ez csak az én személyes tapasztalatom. Ez Delphi rendszer volt egyébként, nem tom mennyire számít. Persze 2 hét állás azért sok idő... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Május15, 2006 Megoszt Elküldve Május15, 2006 Persze 2 hét állás azért sok idő... Két hét alatt ez szerintem nem természetes! Bár sok minden történhet, de nem elég, hogy a klima bedohosodjon.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május15, 2006 Megoszt Elküldve Május15, 2006 Nekem esetenként 2 hetet állt a garázsban télen az autó... Ezért irígyellek! :) Időnként szeretnék nem ilyen sokat járni az autómmal - ugyanis már 10000km-t belecsaptam december közepe óta! :) De egyenlőre nem sok egyéb variációm van. Meghát visz a szííívem is, hogy "menjünk a coupe-val egy karikát" :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Május15, 2006 Megoszt Elküldve Május15, 2006 Ezért irígyellek! :) Időnként szeretnék nem ilyen sokat járni az autómmal - ugyanis már 10000km-t belecsaptam december... Ahhoz képest nem is sok, hisz németben is voltál vele! :( Nekem most volt nem rég 1 éves: és közel 28 Ezer kilóméter van benne! Ezért vettem Diesel-t! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május15, 2006 Megoszt Elküldve Május15, 2006 Ide írtam... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Május17, 2006 Megoszt Elküldve Május17, 2006 már egy éve körbejártuk a témát de az Astrába karunk klímát rakatni...-gyárilag nincs :) egy "nagyobb" összeget szánnánk is rá.... hogy van ez ? nézegettem pár oldalt: EZ Ezis szóval elvileg lehetőség van rá... majd személyesen is utánajárok :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Május17, 2006 Megoszt Elküldve Május17, 2006 már egy éve körbejártuk a témát de az Astrába karunk klímát rakatni...-gyárilag nincs :) egy "nagyobb" összeget szánnánk is rá.... hogy van ez ? nézegettem pár oldalt: EZ Ezis szóval elvileg lehetőség van rá... majd személyesen is utánajárok :( Szerintem: én bontott, de gyári klímát raknék bele (talán van is minden bontóban), Szerintem az sem lesz olcsóbb, de legalább minden klappol. Én úgy saccolom, 80-100 körül meglehet, de ez csak ex has. Anno OFF: Swiftbe is így raktunk klímát. Sajna itt fennáll a lehetőség, hogy esetleg a kompresszor nem a legjobb állapotú... :) Viszont semmi tapasztalatom sincs az utólagos klímákkal... nem is igazán bíznék bennük. Lehet, hogy valakinek volt már, és tud erről mondani valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május17, 2006 Megoszt Elküldve Május17, 2006 én az elöbb megtöltettem a Coupé klimáját. 4,1 fokot fúj :) asszem fázni fogok benne :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Május17, 2006 Megoszt Elküldve Május17, 2006 én az elöbb megtöltettem a Coupé klimáját. 4,1 fokot fúj :P asszem fázni fogok benne :D Egy ilyen utólagos fűtőventilátor, ami annak idején a Ladákban is jó szolgálatot tett, szerintem segíthet - nem is szólva arról, milyen jól mutat a műszerfal tetején :P :) :) :( Vagy marad a szöszmöszmackó. Az is fincsi meleg.... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május17, 2006 Megoszt Elküldve Május17, 2006 én az elöbb megtöltettem a Coupé klimáját. 4,1 fokot fúj :) asszem fázni fogok benne :):( Nyilván nekem is meg kellene töltenem! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Május17, 2006 Megoszt Elküldve Május17, 2006 hol és mennyiért mérik be hogy hány fokos? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Május17, 2006 Megoszt Elküldve Május17, 2006 hol és mennyiért mérik be hogy hány fokos? Csak egy hőmérő kell hozzá (elektronikus nem árt). Aztán megméred a középső befúvónál (oda a legrövidebb a levegő útja). Szerintem. Aztán lehet, hogy van nagyobb okosság is. Mindenesetre én megmérem neked ingyen a fenti módszerrel... :) (csak össze kell futnunk vhol) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Amusing Elküldve Május17, 2006 Megoszt Elküldve Május17, 2006 Csak egy hőmérő kell hozzá (elektronikus nem árt). Aztán megméred a középső befúvónál (oda a legrövidebb a levegő útja). Szerintem. Aztán lehet, hogy van nagyobb okosság is. Mindenesetre én megmérem neked ingyen a fenti módszerrel... :) (csak össze kell futnunk vhol) ohhhh :) egy úr vagy :() köszi de asszem apumnak is van vmi hőmérős csodája, csak azt hittem vmi furfányosabb dolog lesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május17, 2006 Megoszt Elküldve Május17, 2006 én megmérem neked ingyen a fenti módszerrel... :) :) :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts