Kombitomi Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Ez érdekes, nekem azt mondták hivatalos márkakreskedésben, hogy a G-hez, nincs aktívszenes pollenszűrő. Akkor csaka Behr-hez van vagy nincs vagy van a Delphihez is? :) Pedig van G-hez aktívszenes szűrő, BEHR-es rendszerhez. DELPHI-hez nem tudom. Legutóbb azt vettem ki és cseréltem normálra, mert nem volt éppen készleten az Opel Barcikánál. Az aktív szenes szűrőn ez a felirat szerepel, amit most a kezembe tartok:"GM 09118699 Made in Germany 01GLJ E911LC Kengst" Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 A Bárdi honlaján van 2000-töl 9000-ig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kombitomi Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 A Bárdi honlaján van 2000-töl 9000-ig. Érdemesebb gyári "normált" venni, mert az legalább méretpontos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Lehet,hogy sikerült? http://fototar.t-online.hu/media/sajatMedi...p?album=1776115 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Május3, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Május3, 2006 Lehet,hogy sikerült? http://fototar.t-online.hu/media/sajatMedi...p?album=1776115 Ez tuti behr tipus! Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 :) sajnos azt figyeltem, hogy nem igazán jó a klímám hatásfoka! :( Hűt, azzal nincs gond, csak úgy gondolom, hogy nem eléggé. Vajon a újratöltés javíthatna rajta? Vagy ez normális, hogy nem atom-kemény a klíma a G-nél? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 :) sajnos azt figyeltem, hogy nem igazán jó a klímám hatásfoka! :( Hűt, azzal nincs gond, csak úgy gondolom, hogy nem eléggé. Vajon a újratöltés javíthatna rajta? Vagy ez normális, hogy nem atom-kemény a klíma a G-nél? :) Így látatlanba nehéz ezt megmondani. Kb hány fokos levegőt fúj? (hőmérő végét bedugva a befúvónyílásba mennyit mutat 5 perc után?) A G-nek egyébként nem olyan brutál lefagyasztóan erős a klímája sztem. Ja, és gondolom azért vártál beindítás után pár percet... Milyen fordulatszámtartományban nézted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Így látatlanba nehéz ezt megmondani. Kb hány fokos levegőt fúj? (hőmérő végét bedugva a befúvónyílásba mennyit mutat 5 perc után?) A G-nek egyébként nem olyan brutál lefagyasztóan erős a klímája sztem. Ja, és gondolom azért vártál beindítás után pár percet... Milyen fordulatszámtartományban nézted? :) hát igen! elég nehéz mind leírni, mind megérteni, hogy milyen hideg lehet a nem "atom-kemény"! :) Hőmérővel nem mértem még. De megteszem majd. Szóval érezhetően hideget fúj, csak ha igazi eredményt akarok elérni, akkor 2-3asra fel kell raknom és nem árt, ha középre nyomom... ha az ablakra és a lábhoz küldöm a levegőt, úgy elég gyöngus... (pedig nem is volt még igazi nagy meleg...) szóval ezért izgulok picit. De akkor hamarosan lemérem majd! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomka Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 :) hát igen! elég nehéz mind leírni, mind megérteni, hogy milyen hideg lehet a nem "atom-kemény"! :) Hőmérővel nem mértem még. De megteszem majd. Szóval érezhetően hideget fúj, csak ha igazi eredményt akarok elérni, akkor 2-3asra fel kell raknom és nem árt, ha középre nyomom... ha az ablakra és a lábhoz küldöm a levegőt, úgy elég gyöngus... (pedig nem is volt még igazi nagy meleg...) szóval ezért izgulok picit. De akkor hamarosan lemérem majd! :( Hi! A mienk elég hideget nyom.. Igaz még csak 1 hónapos a kocsi. De ha bekapcsolom, nem is komoly fokozatra, rendesen nyomja a hideget.. Igaz digitklímás. Abban lehet, hogy erősebb van.. Tomka Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Hi! A mienk elég hideget nyom.. Igaz még csak 1 hónapos a kocsi. De ha bekapcsolom, nem is komoly fokozatra, rendesen nyomja a hideget.. Igaz digitklímás. Abban lehet, hogy erősebb van.. Tomkaa digitklíma azért ütősebb szokott lenni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 :) hát igen! elég nehéz mind leírni, mind megérteni, hogy milyen hideg lehet a nem "atom-kemény"! :) Hőmérővel nem mértem még. De megteszem majd. Szóval érezhetően hideget fúj, csak ha igazi eredményt akarok elérni, akkor 2-3asra fel kell raknom és nem árt, ha középre nyomom... ha az ablakra és a lábhoz küldöm a levegőt, úgy elég gyöngus... (pedig nem is volt még igazi nagy meleg...) szóval ezért izgulok picit. De akkor hamarosan lemérem majd! :( Igen, én is azt vettem észre, hogy középső fúvókákra irányítva jó igazán a hatásfok. Vagyis akkor érzed leghűvösebbnek, főleg a középsőknél (vagy a szélsőknél, már nem is emlékszem). Nekem még tavaly volt az 1.4-esnél, hogy 33 fok tűző napsütésben az M5-ön dugóban álltam, és akkor elég langyosnak tűnt a levegő, amit fújt. Mondjuk annak az autónak nem volt plusz klímahűtő ventije, meg ugye alapjáraton álló helyzetben nem is igazán hűt annyira, mint mondjuk minimum 2000-en menet közben. De persze elképzelhető, hogy nem megfelelő a töltöttség, és ezért kevésbé hatékony a klíma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Én ma bemértem a bejövő levegő hőmérsékletét, kb. 13fokos volt, valaki tanácsára kicseréltem a pollenszűrőt /pedig októberben volt cserélve de eszméletlen poros volt ez 10000km./, beindítottam a klímát, kb. 5-6 perc után 6 fokos levegő jött be az autóba. Én tavaly ugyanígy jártam, cak a fűtéssel azért kellett cserélnem. Az emberem azt mondta dolgozik a klíma csak le van fojtva ezért állandóan kikapcsol a fagyásérzékelő. Nekem úgy néz ki bejött, aztán majd meglátom hosszabbtávon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 :) sajnos azt figyeltem, hogy nem igazán jó a klímám hatásfoka! ;) Hűt, azzal nincs gond, csak úgy gondolom, hogy nem eléggé. Vajon a újratöltés javíthatna rajta? Vagy ez normális, hogy nem atom-kemény a klíma a G-nél? :) Mikor volt pollenszűrő csere? A családi F..t Stilo-n tavalyelőtt csak langyos fuvallat jött az arcomba - szervíz, panaszkodás - kicserélték a pollenszűrőt - hazafelé már majdnem pulcsit kellett húzni :P :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Igen, én is azt vettem észre, hogy középső fúvókákra irányítva jó igazán a hatásfok. Vagyis akkor érzed leghűvösebbnek, főleg a középsőknél (vagy a szélsőknél, már nem is emlékszem). Nekem még tavaly volt az 1.4-esnél, hogy 33 fok tűző napsütésben az M5-ön dugóban álltam, és akkor elég langyosnak tűnt a levegő, amit fújt. Mondjuk annak az autónak nem volt plusz klímahűtő ventije, meg ugye alapjáraton álló helyzetben nem is igazán hűt annyira, mint mondjuk minimum 2000-en menet közben. De persze elképzelhető, hogy nem megfelelő a töltöttség, és ezért kevésbé hatékony a klíma.Na igen, a középső beömlők mindig hidegebbnek tűnnek... De hát ugye, az klíma alapszabály, hogyha nem akarsz megfázni, arcüreggyulladást kapni... akkor nem oda állítod... :) hm. na mindegy. majd lemérem... meg kicsit figyelem. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Érdekes ez a pollenszűrő dolog, ez nekem is új... Majd én is megnézem az enyémet... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Ugyan nem figyeltem még meg, hogy G astrában mennyire lehet felfelé állítani a középső fúvókákat, de én azt preferálnám, mert úgy beálltva nem egyből rád megy a hideg, hanem felfelé(a vekin szinte függőlegesre fel lehet küldeni), és onnan ereszkedik alá a hüvös levegő(mint pl. egyes klimatizált üzletekben). :) Így elkerülhető a megfázás... szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 ------------------- Ezt a pollenszűrő dolgot megnézem... Amúgy decemberben, amikor vettem az autót, akkor csináltattam rajta nagy szervizet. (4 éves nagy szervíz). De nem tudom, hogy abban volt-e pollenszűrőcsere... :) hm... De majd ránézek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 A pollenszűrőt nem szivesen cserélik ki, mert eléggé szivató. Én megnézném a helyedbe. Tavaly eldöntöttem, hogy évente 2-szer kicserélem. Nem túl nagy költség, jobban bosszankodom ha nem működik a klíma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Érdekes ez a pollenszűrő dolog, ez nekem is új... Majd én is megnézem az enyémet... :) Az enyém olyan fekete volt, hogy rossz volt ránézni.... hajrá tiszta levegő, mi? Elvileg az éves szervíz része a pollenszűrő csere, de nekem is azért sült be, mert csak akkor cserélik, ha kéred. (Mo.-on élünk, mi? :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Ez nem a fürdőnadrágom. Lefotóztam a kb. 10000km-el ezelött berakott pollenszűrőt. http://fototar.t-online.hu/media/mediaNeze...a=1844907&nav=i Ez akkor hófehér volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 Ez nem a fürdőnadrágom. Lefotóztam a kb. 10000km-el ezelött berakott pollenszűrőt. http://fototar.t-online.hu/media/mediaNeze...a=1844907&nav=i Ez akkor hófehér volt. Hát ez még most is egész jó! :) :) Amikor azt mondtam, hogy az enyém fekete volt, azt szó szerint értsétek.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 A pollenszűrőt nem szivesen cserélik ki, mert eléggé szivató. Én megnézném a helyedbe. Tavaly eldöntöttem, hogy évente 2-szer kicserélem. Nem túl nagy költség, jobban bosszankodom ha nem működik a klíma. Én felhívtam a helyi opelt, ahol vettem a coupe-t és ahol le is szervizelték. Ők azt mondják - a nyilvántartás szerint, hogy kicserélték a pollenszűrőt! (azért csak megnézem már) Mellesleg azt mondta a kereskedő - beszéltem vele telefonon - hogy szerinte azért elég keményen kellene hűtenie az Astrának. Állítólag az ő tapasztalatai szerint elég jóóó az Astrák klímája. Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Május12, 2006 Megoszt Elküldve Május12, 2006 A G-nek egyébként nem olyan brutál lefagyasztóan erős a klímája sztem. Szerintem meg nagyon jó a klíma az astrákban,föleg belsőlevegö keringetésen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Május13, 2006 Megoszt Elküldve Május13, 2006 Nekem is megvan már egy éve, de még rá sem néztem a pollenszürőre. Ellenben a klíma facán működik és igencsak hideget fúj. Amikor beindítottam a nagy tél után, akkor jött egykis büdös szag, de elmúlott. Nem tudjátok mitől lehetett? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts