Qpack Elküldve Április17, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Április17, 2006 Eddig Én is ezt a Motipot használtam, de idén, most ezzel tisztítottam: würth-ös bár nem annyira olcsó, de itt nincs olyan, hogy befolyik valahova és ráadásúl jól is végzi a dolgát! egy kis apróság, hogy hogy dolgozik..: 1. pollenszűrő ki (ezt külön nem írja de csak így van értelme szerintem) 2. belső levegő keringetésre kapcsolod a szellőző rendszert 3. ablakokat felhúzod 4. ventifokozat mondjuk 2-esre 5. benyomod a spray szórófejét, 6. a kocsiból kiszállni 7. a spray beakadt szórófeje kb 5 percig nyomja a légtérbe a fertőtlenítő anyagot 8. kb 15 percig hagyod bezárva az autót 9. az idő letelte után ajtót ablakot kinyitni és kiszellőztetni! 10. élvezni a kocsi üde friss illatát! :blink: B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Április17, 2006 Megoszt Elküldve Április17, 2006 1. pollenszűrő ki (ezt külön nem írja de csak így van értelme szerintem) 2. belső levegő keringetésre kapcsolod a szellőző rendszert Bocsi, de ez a kettő együtt már üti egymást... belső keringéskor a pollenszűrőn nem megy át semmi. elvileg. Amúgy kb. mibe kerül ez a "klíma fertőtlenítő"? Mert engem is érdekelne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Április17, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Április17, 2006 Bocsi, de ez a kettő együtt már üti egymást... belső keringéskor a pollenszűrőn nem megy át semmi. elvileg. Amúgy kb. mibe kerül ez a "klíma fertőtlenítő"? Mert engem is érdekelne. Ezzel nem értek egyet legalábbis az Én rendszeremben (Delphi) előbb van a venti+ a külső/belső levegő csappanytyú és csak utánna a pollenszűrő! De szerintem minden G-nél így van! :D :blink: Sajnos nem tudom pontosan, de valahol 2500 körűl (Én ajándékba kaptam 1db-ot B) ) ITT találtam a neten is: Üdv Qpack Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Április18, 2006 Megoszt Elküldve Április18, 2006 Így van. A G-astránál belsőkeringetésnél is átmegy a szűrőn. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Április18, 2006 Megoszt Elküldve Április18, 2006 Így van. A G-astránál belsőkeringetésnél is átmegy a szűrőn. :blink: Na ez meglepett! Nem kímélik a ventit a sok kosztól? Pedig F-esnél még úgy vót... meg a vekin is... Na de a G az G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
borona Elküldve Április19, 2006 Megoszt Elküldve Április19, 2006 Sziasztok! A következő próbléma megondásában kérem a segítségeteket: 1.4-es G Astrám klímaberendezése egyik napról a másik megadta magát. Eddigi vizsgálódásaim alapján arra jutottam, hogy a klímakompresszor kuplungja nem kap feszültséget. Kapcsolási rajz alapján két dologra tippelek. Egyik a reléje, másik egy elektronikus egység amit a rajz motorhűtésmodulnak jelöl. Tudnátok-e segíteni abban, hogy hol találom ezeket az eszközöket, mert a kocsi leírása ezt nem jelzi.Bármilyen egyéb segítséget szívesen fogadok. Köszi: Bara Szevasztok! Ugyanez a jelenség nálam is, kíváncsi lennék nálad mi lett a vége?Ma voltam egy klímásnál, nem találta meg a hibát,nyomáskapcsoló jó,biztosíték jó, relét nem találta, csak annyit, hogy a kompresszor nem kap feszültséget .Egyébként ez egy Z12-es motor(2002-es) Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Április19, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Április19, 2006 Szevasztok! Ugyanez a jelenség nálam is, kíváncsi lennék nálad mi lett a vége?Ma voltam egy klímásnál, nem találta meg a hibát,nyomáskapcsoló jó,biztosíték jó, relét nem találta, csak annyit, hogy a kompresszor nem kap feszültséget .Egyébként ez egy Z12-es motor(2002-es) Előre is köszi! lehet, hogy nálad is van egy "jegesedés gátló" az elpárologtatónál ez egy hőmérsékletre kapcsoló apróság, ami megszakítja a kört, így a kulung nem húz be. Ezt megtalálod elvileg a kesztyűtartó mögött a pllenszűrő után. Ott kell lenni egy kijövő vezetékpárnak stekkerezve. Ezt elvileg elég rövidre zárni, mármint az elmenő vezetéket és akkor kiderűl.! :blink: Természetesen azért kérdezz meg mást is, nálam így derűlt ki mi a gond! :D Persze mindent csak saját felelősségre! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ulof Elküldve Április23, 2006 Megoszt Elküldve Április23, 2006 Segítséget kérek....... Nem kapcsol be a klimám. Hiába nyomom a klima gombot be-ki, a motor ford.szám. változása mellett nem csinál semmit, nem hallom a klima kuplungot. Kérdés: mit csináljak? Mit nézzek meg? Előre is köszi... Üdv. Ulof Astra G 1.7DTI (2003) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Április23, 2006 Megoszt Elküldve Április23, 2006 Segítséget kérek....... Nem kapcsol be a klimám. Hiába nyomom a klima gombot be-ki, a motor ford.szám. változása mellett nem csinál semmit, nem hallom a klima kuplungot. Kérdés: mit csináljak? Mit nézzek meg? Előre is köszi... Üdv. Ulof Astra G 1.7DTI (2003) A kis lámpa felvillan? (mármint a gombon) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ulof Elküldve Április23, 2006 Megoszt Elküldve Április23, 2006 A kis lámpa felvillan? (mármint a gombon) Igen a lámpa világít ( a gombon) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Április23, 2006 Megoszt Elküldve Április23, 2006 Igen a lámpa világít ( a gombon) Hát, max annyit tehetsz, hogy az összes csatlakozót széthúzod, összedugod, bár úgy tűnik, elektomos részről rendben van a dolog. Lehet, hogy elment a gáz, ezért a kompresszor nem fejt ki különösebb ellenállást. Bár a kupplungjának elvileg akkor is be kéne húzni. Na mindegy, klímát otthon szerelni nemigen lehet... asszem marad a szakszervíz... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
borona Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 Hát, max annyit tehetsz, hogy az összes csatlakozót széthúzod, összedugod, bár úgy tűnik, elektomos részről rendben van a dolog. Lehet, hogy elment a gáz, ezért a kompresszor nem fejt ki különösebb ellenállást. Bár a kupplungjának elvileg akkor is be kéne húzni. Na mindegy, klímát otthon szerelni nemigen lehet... asszem marad a szakszervíz... :blink: Sziasztok! Pénteken viszem hasonló témában az enyémet szakszervízbe(Z1.2-es, lsd korábbi levelem, 18.o. alja), már megnézték TECH2-vel, a hiba:"klíma relé feszültség magas", minden esetre a maszek klímás nem tudta hol a relé(ill.nem találta),ha vki tudja, lécci tegye közkinccsé.Egyébként a klímás szerint a hűtésmodul lesz szar,az meg sok píz...A jelenség ua.:gomb benyom és csak a mot.fordszám emelkedik, de a kompresszor(tengelykapcsolója) nem kap feszültséget.Gáz van benne, esetleg ajánlom a klímás tagot,mert nekem eddig nem kért semmit,de végignézte az összes biztosítékot meg a gázt is csekkolta, hogy van-e benne. Ma van(volt) péntek, okulásra a sorstársaknak:a klíma kapcsoló(középkonzol,3-as nyomógomb egység,belső keringtető-klíma-hátsó ablak)volt rossz, ebben van a relé ami elszállt úgy, hogy vhol még egy vezeték is megszakadt a kábelkötegben,ezt foltozni a kapcsolót cserélni kellett, így baráti alapon 30forint volt....és akkor még nem írtam a 80e km alatt szétrohadt hátsó kipufogóról(18ezer). Nekem ez a sokadik opelom, de most döntöttem: legközelebb TOYOTA (bocs!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
off-topic Elküldve Április27, 2006 Megoszt Elküldve Április27, 2006 Lassan indul a klíma szezon! Kellene egy korrekt, megbízható, olcsó ( nem raboló ) klímás nekem is. Ha valaki tud ilyen írjon! Köszi. Nekem tavaly töltötték+festették+olajozták és remekül működött. Télen is használtam és rendben volt. Ma délelőtt is akartam kicsit-nagyon hűteni ( sütötte a gépet a nap vagy 2 órán keresztül és 30fok volt benne) de elég langyi volt a befújt levegő. Szóval kéne egy jó- klímás! Off Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Április27, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Április27, 2006 Lassan indul a klíma szezon! Kellene egy korrekt, megbízható, olcsó ( nem raboló ) klímás nekem is. Ha valaki tud ilyen írjon! Köszi. Nekem tavaly töltötték+festették+olajozták és remekül működött. Télen is használtam és rendben volt. Ma délelőtt is akartam kicsit-nagyon hűteni ( sütötte a gépet a nap vagy 2 órán keresztül és 30fok volt benne) de elég langyi volt a befújt levegő. Szóval kéne egy jó- klímás! Off pucold le a "külső" egységet slaggal óvatosan, ha egyszer festették, akkor nézd körbe nem e látod valamerre, valmelyik csatlakozónál vagy tömítésnél a festék anyagot kiszivárogni. Ha ilyet nem látsza kkor nincs is szivárgásod, csak törelmetlen voltál, mert ha felmelegszik az autó, akkor mire a levegő csatorna is visszahűlik az sok idő! Ha indítod a klímát, akkor indul a ventije, amia hűtőjén van elől? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobak Elküldve Április29, 2006 Megoszt Elküldve Április29, 2006 Hello, nos errol jut eszembe hogy biza az en ventilatorom nem indul el ha bekapcsolom a klimat... (igaz nem is hut) kedden megyek a klimashoz, de en azt hittem hogy csak klimafeltoltes kell neki... A venti mindig kell mukodjon vagy ez is olyan hogy csak bizonyos korulmenyek kozt kapcsol be? Udv Kobak Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Április30, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Április30, 2006 Hello, nos errol jut eszembe hogy biza az en ventilatorom nem indul el ha bekapcsolom a klimat... (igaz nem is hut) kedden megyek a klimashoz, de en azt hittem hogy csak klimafeltoltes kell neki... A venti mindig kell mukodjon vagy ez is olyan hogy csak bizonyos korulmenyek kozt kapcsol be? Udv Kobak Szerintem mindíg mennie kell csak ha nagyobb a rendszer nyomása, akkor magasabb fordulaton! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Hali Tudnátok segíteni? Nem tudom milyen tipusu klíma van a verdába. A pollenszűrő fedelét, asszem hat kis patent tartja ha ez segít. A baj az, hogy három féle szűrőt lehet kapni /Bárdi/ 1-2centi eltéréssel, és sohase a megfelelőt kapom, rendszeresen gyűrödik. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kombitomi Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Hali Tudnátok segíteni? Nem tudom milyen tipusu klíma van a verdába. A pollenszűrő fedelét, asszem hat kis patent tartja ha ez segít. A baj az, hogy három féle szűrőt lehet kapni /Bárdi/ 1-2centi eltéréssel, és sohase a megfelelőt kapom, rendszeresen gyűrödik. KösziSzia! A te fűtésrendszered "A" tipusú BEHR rendszer, mivel a DELPHI-nél a pollenszűrő ajtót 2 csavar és két rögzítő kengyel tartja. Mindjárt megnézem neked, hogy mi a rendelési száma a pollenszűrőnek ami a BEHR-es rendszerbe kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Május3, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Május3, 2006 Hali Tudnátok segíteni? Nem tudom milyen tipusu klíma van a verdába. A pollenszűrő fedelét, asszem hat kis patent tartja ha ez segít. A baj az, hogy három féle szűrőt lehet kapni /Bárdi/ 1-2centi eltéréssel, és sohase a megfelelőt kapom, rendszeresen gyűrödik. Köszi Úgy tudom 2 féle van és a ventillátorház "tejében" különböznek pl. a delphinek szögeletes a másiknak "gömbölyű" a teteje. A pollenszűrőt pedig nem olyan egyszerű berakni, szerintem Én is írtam, hogy hosszú idő után nekem is idén sikerűlt normálisan. Szóval a pontos infóhoz csinálj képet róla és rakd be! :) szerk: kicsit megkéstem, mert telefonáltam... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kombitomi Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 BEHR-es A tipusú rendszerhez kétfajta gyári (GM) pollenszűrő kapható normál (1#93182436, 6808611), és aktív szenes (09118699). A normál k.b. 3EFt, az aktív szenes k.b. 6EFT-ba kerül. Nekem is ilyen fűtésem van, és már volt benne mind a két fajta gyári szűrő, és nem gyűrődött össze egyik se. Csere előtt takarítsd ki a szűrő helyét! Amúgy az utángyártott Bárdi-s mennyibe kerül? Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Most lementem a garázsba és leszereltem a kesztyütartót, 5-db patent zárja a hosszukás ajtot és nincs más. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kombitomi Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Most lementem a garázsba és leszereltem a kesztyütartót, 5-db patent zárja a hosszukás ajtot és nincs más.A tipusú BEHR-es rendszer az biztos! - Nekem is ilyen van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Csináltam pár képet, megpróbálom feltenni a fototárba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Május3, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Május3, 2006 BEHR-es A tipusú rendszerhez kétfajta gyári (GM) pollenszűrő kapható normál (1#93182436, 6808611), és aktív szenes (09118699). A normál k.b. 3EFt, az aktív szenes k.b. 6EFT-ba kerül. Nekem is ilyen fűtésem van, és már volt benne mind a két fajta gyári szűrő, és nem gyűrődött össze egyik se. Csere előtt takarítsd ki a szűrő helyét! Amúgy az utángyártott Bárdi-s mennyibe kerül? Ez érdekes, nekem azt mondták hivatalos márkakreskedésben, hogy a G-hez, nincs aktívszenes pollenszűrő. Akkor csaka Behr-hez van vagy nincs vagy van a Delphihez is? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Hát, nem nagyon sikerül feltenni a képeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts