nyikszi Elküldve Május28, 2017 Megoszt Elküldve Május28, 2017 16 órája, csicso1976 írta: Szia! nyikszinek a hütöventi ellenállásávan van baj,nem a fütömotor ellenállásával! Valószinü hogy a ventillátor mellett van a hütönél! szerintem Szia! Igen, a hűtőventilátor ellenállásával van a gond, azt kérdezem, hogy ezt külön lehet-e cserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Május28, 2017 Megoszt Elküldve Május28, 2017 2 órája, nyikszi írta: Szia! Igen, a hűtőventilátor ellenállásával van a gond, azt kérdezem, hogy ezt külön lehet-e cserélni? Lehet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Május28, 2017 Megoszt Elküldve Május28, 2017 5 órája, nyikszi írta: Szia! Igen, a hűtőventilátor ellenállásával van a gond, azt kérdezem, hogy ezt külön lehet-e cserélni? Uff. Nos az a tényállás, hogy két féle ventivel szerelték a szekereket. Az egyiknél csak simán lehúz és feldob az előtét ellenállás. Erről van szó Vagy van a másik, amilyen nekem is van, az forrasztva van és elvileg egyben kell cserélni a ventivel. Mekkora ötlet. Alig akartam elhinni. Próbáltam itt tapogatózni, de sajnos nem jártam sikerrel. Így Öcsémre bíztam a dolgot s megoldotta. Azóta jó, szerencsére. Tehát meg kell nézni, hogy a tiéd melyik fajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyikszi Elküldve Május29, 2017 Megoszt Elküldve Május29, 2017 14 órája, scream24 írta: Uff. Nos az a tényállás, hogy két féle ventivel szerelték a szekereket. Az egyiknél csak simán lehúz és feldob az előtét ellenállás. Erről van szó Vagy van a másik, amilyen nekem is van, az forrasztva van és elvileg egyben kell cserélni a ventivel. Mekkora ötlet. Alig akartam elhinni. Próbáltam itt tapogatózni, de sajnos nem jártam sikerrel. Így Öcsémre bíztam a dolgot s megoldotta. Azóta jó, szerencsére. Tehát meg kell nézni, hogy a tiéd melyik fajta. OK, de hol nézzem? Mondjuk a héten viszem autóvillamosságishoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afopisz Elküldve Május30, 2017 Megoszt Elküldve Május30, 2017 On 2017. 05. 26. at 14:52, Janó32 írta: Passz, szerintem vidd szakihoz. Bonyolult alkatrészek rendszerek szerelgetése ritkán kifizetődő, könnyen lehet sokat szívni vele és többet rákölteni mintha egy szaki elsőre a jó alkatrésszel/eljárással megcsinálja. Értem. Esetleg Kecskeméten tud valaki megbízható klímás szakit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
KonradA79 Elküldve Május30, 2017 Megoszt Elküldve Május30, 2017 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Opel astra 1,4 G 2001 autóról van szó. Karambol során eldarálódott a klímacső, ki lett cserélve, fel lett töltve, de nem indult el a klíma. Kicserélték a klímakompresszorban a tekercset, mert az volt a baj, de a kompresszor továbbra sem indul. A szervizkód valami relét emleget. Amióta ez megtörtént, a hűtés visszajelző folyamatosan világít, és ha eléri a motor a hőfokot, bekapcsolnak a ventik és addig mennek míg a kocsit le nem állítom. A klíma továbbra se megy. Ki lett próbálva egy másik ventilátor vezérlő egységgel is, de ugyan ez a jelenség. ( menetiránynak bal oldalon a spoiler alatt a keréknél. ) A klíma szerelő azt mondta vigyem el egy elektromosságihoz. Már 75e ben van az, hogy meleg levegőt fúj a rendszer. És a klíma szerviz után a ventik is össze vissza mennek, továbbá világít a visszajelzés. Valakinek, valami ötlet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május31, 2017 Megoszt Elküldve Május31, 2017 Üdv néktek! Jól tudom, hogy a légkondi ventillátor előtét ellenállását nem lehet javítani? Tehát nem tudom benne kicserélni a tönkrement ellenállást ? Mintha valami "tekercset" látnánk benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KMiki Elküldve Május31, 2017 Megoszt Elküldve Május31, 2017 On 2017. 05. 30. at 19:20, KonradA79 írta: Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Opel astra 1,4 G 2001 autóról van szó. Karambol során eldarálódott a klímacső, ki lett cserélve, fel lett töltve, de nem indult el a klíma. Kicserélték a klímakompresszorban a tekercset, mert az volt a baj, de a kompresszor továbbra sem indul. A szervizkód valami relét emleget. Amióta ez megtörtént, a hűtés visszajelző folyamatosan világít, és ha eléri a motor a hőfokot, bekapcsolnak a ventik és addig mennek míg a kocsit le nem állítom. A klíma továbbra se megy. Ki lett próbálva egy másik ventilátor vezérlő egységgel is, de ugyan ez a jelenség. ( menetiránynak bal oldalon a spoiler alatt a keréknél. ) A klíma szerelő azt mondta vigyem el egy elektromosságihoz. Már 75e ben van az, hogy meleg levegőt fúj a rendszer. És a klíma szerviz után a ventik is össze vissza mennek, továbbá világít a visszajelzés. Valakinek, valami ötlet? Hello, Melyik oldala sérült az autónak? A ventilátor vezérlő egység a bal oldalon az első kerék előtt, a műanyag kerékjárati dobbetét mögött van. Karambol esetén jó eséllyel az is kap. Vagy sérült és egy másik lett bele rakva, ami esetleg nem belevaló. Vagy a csatlakozó törött össze és rosszul vannak a kábelek a helyükön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KonradA79 Elküldve Június1, 2017 Megoszt Elküldve Június1, 2017 8 órája, KMiki írta: Hello, Melyik oldala sérült az autónak? A ventilátor vezérlő egység a bal oldalon az első kerék előtt, a műanyag kerékjárati dobbetét mögött van. Karambol esetén jó eséllyel az is kap. Vagy sérült és egy másik lett bele rakva, ami esetleg nem belevaló. Vagy a csatlakozó törött össze és rosszul vannak a kábelek a helyükön. Szia! Menet iránynak megfelelően jobb oldala. Az amit mondtál, egyébként ki lett cserélve egy másikra ( bontó ) de azzal is ugyanazt csinálta, így vissza lett cserélve. A csatlakozókon nem találtunk hibákat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mixi88 Elküldve Június7, 2017 Megoszt Elküldve Június7, 2017 (edited) Sziasztok első bejegyzés ; ) Astra g dti klíma. Pár kérdés op-com szerint 1.8bar van a rendszerben ez jó vagy rossz? Nagyobb problémát az okozza hogy nincs 12v a kompresszor kuplungnál. 40 es biztosíték kiég. Ha benyomom a klíma főkapcsolót piros lámpa ok a belső ventilátor fúj egy kicsit. A külsők semmi. Lehet hogy a hűtés vezérlő okozza, zárlatos? Tettem a nyomás érzékelő helyett egy kapcsolót csak hogy meglássam hogy nem e az tiltja a rendszert és hogy van e 12 v a kuplungnál ekkor a külső venti is elkezdett dolgozni de nem lett meg a 12v. a kuplungnal. Hibakód p0530A/c pressure sensor P1530 compressor cut off rellay primary circuit open . Válaszokat köszönöm előre is;) Módosítva Június7, 2017 : Mixi88 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Június7, 2017 Megoszt Elküldve Június7, 2017 Egy kis infó részemről: ma feltöltötték a rendszert, volt benne kemény 278g gáz. És még mindig tette a dolgát hűtött. Bár nem volt az igazi. Átnézték a rendszert, nyomáspróba stb, szerencsére nem ereszt. 4 éve volt utoljára töltve. Most van benne 600g remélem elég lesz megint 4 évre :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
trassher Elküldve Június10, 2017 Megoszt Elküldve Június10, 2017 Sziasztok! X14XE motorkódú astra-val mely klímakompresszorok kompatibilisek? A gyári Delphi QS 4396-os, ennek a helyére keresek működőt darabot. Ebből a típusból szinte nincs is bontott ezért a kérdés, hátha más kompresszorok is passzolnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mediumgecso Elküldve Június15, 2017 Megoszt Elküldve Június15, 2017 Sziasztok! Kilyukadt a klímahűtőm, ezt a típust néztem: VAN WEZEL Mennyire ajánlanátok ezt a típust? Most elég jó áron kapható. Z16XE motorkód Köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolika77 Elküldve Június21, 2017 Megoszt Elküldve Június21, 2017 Sziasztok Sajnos ugy nez ki,hogy klima kompresszort kell csereljek. A kerdesem az lenne,hogy csak ugyanolyan kompresszor mehet vissza ami rajta van??! Az enyem XN 1754 jelolesu... Koszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Június22, 2017 Megoszt Elküldve Június22, 2017 Az adok-veszek-be akartam írni, de nincs. Téves rendelés miatt van egy aktív szenes DELPHI klímához való pollenszürőm. Békéscsabán, Mezőberénybe, Békésen személyesen átvehető. Akit érdekel keressen PÜ-ben. Bocsánat ha rossz helyre írtam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mixi88 Elküldve Június26, 2017 Megoszt Elküldve Június26, 2017 On 2012-5-30 at 9:15 PM, _Robi_ said: Hali mielőtt bárhová viszed pár dolgot meg tudsz tenni Te is. 1. Széthúzod a kompri csatiát és megméred egy multiméterrel (2kOhm os méréshatárban) a behúzótekercs ellenállását. Ha a műszer "I" ír ki ebben az állásban akkor szakadt és újra kel tekercselni vagy cserélni. (Vaterán vannak ilyen tekercsek kb 10 ezer HUFért) 2. Ha a tekercsnek van ellenállása akkor jöhet az hogy álló motor mellet adsz neki egy direkt villanyt az akkuról. Zárlatra vigyázz mert az jól megéget. Ha jó a behúzó akkor villany ráadása után egy jellegzetes csettenés fog hallatszani a kompri felől. Ha jó a behúzó akkor következő lépésként megnézheted, hogy ha benyomod a hópihét rátett gyújtás mellet akkor a relé csettenik -e. Ha az is ok akkor már csak a fagyáskapcsolót lehet még megnézni hátha az halta össze magát és azért nem húz a kuplung. Tudok még mondani pár tippet de ez már azok után jön amiket leírtam. Hali nem tudom hogy valaki tudja hogy lehet a jegesedés gátlót kikötni cserélni mert nem engedi a klímát működni de mivel eléggé nehezen elérhető helyen van inkább csak kikötés Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Június27, 2017 Megoszt Elküldve Június27, 2017 22 órája, Mixi88 írta: Hali nem tudom hogy valaki tudja hogy lehet a jegesedés gátlót kikötni cserélni mert nem engedi a klímát működni de mivel eléggé nehezen elérhető helyen van inkább csak kikötés Nem igazán hiszem, hogy jó ötlet lenne kikötni, nyílván nem véletlenül tették bele a rendszerbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mixi88 Elküldve Június27, 2017 Megoszt Elküldve Június27, 2017 7 hours ago, Handbrake said: Nem igazán hiszem, hogy jó ötlet lenne kikötni, nyílván nem véletlenül tették bele a rendszerbe. Már mégnéztem mindent és arra jutottam hogy a jegesedés gátló nem engedi a klímát működni de elég nehéz helyen van kicserélni. Az ecu kap jelet a jegesedés gátló tól és szakítja az áramkört így nincs klíma On 2012-5-30 at 9:15 PM, _Robi_ said: Hali mielőtt bárhová viszed pár dolgot meg tudsz tenni Te is. 1. Széthúzod a kompri csatiát és megméred egy multiméterrel (2kOhm os méréshatárban) a behúzótekercs ellenállását. Ha a műszer "I" ír ki ebben az állásban akkor szakadt és újra kel tekercselni vagy cserélni. (Vaterán vannak ilyen tekercsek kb 10 ezer HUFért) 2. Ha a tekercsnek van ellenállása akkor jöhet az hogy álló motor mellet adsz neki egy direkt villanyt az akkuról. Zárlatra vigyázz mert az jól megéget. Ha jó a behúzó akkor villany ráadása után egy jellegzetes csettenés fog hallatszani a kompri felől. Ha jó a behúzó akkor következő lépésként megnézheted, hogy ha benyomod a hópihét rátett gyújtás mellet akkor a relé csettenik -e. Ha az is ok akkor már csak a fagyáskapcsolót lehet még megnézni hátha az halta össze magát és azért nem húz a kuplung. Tudok még mondani pár tippet de ez már azok után jön amiket leírtam. Hali nem tudom hogy valaki tudja hogy lehet a jegesedés gátlót kikötni cserélni mert nem engedi a klímát működni de mivel eléggé nehezen elérhető helyen van inkább csak kikötés Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mixi88 Elküldve Június29, 2017 Megoszt Elküldve Június29, 2017 Tettem egy próbalámpát a mágnestekercs helyére ha kihúzom az ecu biztosítékot akkor elmegy az áram ég a lámpa megy mind a két venti de ha áram alatt van az ecu nem engedi a klímát. Már tényleg nem tudom mi baja lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KMilán Elküldve Június29, 2017 Megoszt Elküldve Június29, 2017 (edited) Idén is hangoskodik a klímám. Olyan 50 Km-t tettem meg és elég meleg van. Természetes, hogy ilyen hangja lesz? Van, hogy csendesebb, de van, hogy előjön ez a hangosabb sípolás szerű hang 3500-as fordulat környékén. 3000-3500-ig hangosodik, aztán 3500-tól megint halkul. Érdemes komolyabb fülessel hallgatni, laptopon elég vacak. Sajnos a szél is (vagy a venti szele) pont belefújt a mikrofonba felvétel közben. Emiatt nem lett túl jó a felvétel. https://youtu.be/svZyDtchjUM Módosítva Június29, 2017 : KMilán Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Június29, 2017 Megoszt Elküldve Június29, 2017 (edited) 41 perce, KMilán írta: Idén is hangoskodik a klímám. Olyan 50 Km-t tettem meg és elég meleg van. Természetes, hogy ilyen hangja lesz? Van, hogy csendesebb, de van, hogy előjön ez a hangosabb sípolás szerű hang 3500-as fordulat környékén. 3000-3500-ig hangosodik, aztán 3500-tól megint halkul. Érdemes komolyabb fülessel hallgatni, laptopon elég vacak. Sajnos a szél is (vagy a venti szele) pont belefújt a mikrofonba felvétel közben. Emiatt nem lett túl jó a felvétel. https://youtu.be/svZyDtchjUM Enyém is ilyen. A hőmérséklet emelkedésével egyenes arányban nő a hangja. Fütyül mint a turbó. Módosítva Június29, 2017 : gezoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Június29, 2017 Megoszt Elküldve Június29, 2017 2 órája, KMilán írta: Idén is hangoskodik a klímám. Olyan 50 Km-t tettem meg és elég meleg van. Természetes, hogy ilyen hangja lesz? Van, hogy csendesebb, de van, hogy előjön ez a hangosabb sípolás szerű hang 3500-as fordulat környékén. 3000-3500-ig hangosodik, aztán 3500-tól megint halkul. Érdemes komolyabb fülessel hallgatni, laptopon elég vacak. Sajnos a szél is (vagy a venti szele) pont belefújt a mikrofonba felvétel közben. Emiatt nem lett túl jó a felvétel. https://youtu.be/svZyDtchjUM 2 órája, gezoli írta: Enyém is ilyen. A hőmérséklet emelkedésével egyenes arányban nő a hangja. Fütyül mint a turbó. Gázra nézessetek rá. Nekem akkor szokott hangosodni mikor már kevés van a rendszerben. Most tavasszal töltöttek utána 320g-ot. Előtte 4 éve volt töltve akkor 410g hiányzott belőle. És hozzáteszem sehol nem ereszt, átnézték az egész rendszert. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
KMilán Elküldve Június30, 2017 Megoszt Elküldve Június30, 2017 11 órája, kobraCode írta: Gázra nézessetek rá. Nekem akkor szokott hangosodni mikor már kevés van a rendszerben. Most tavasszal töltöttek utána 320g-ot. Előtte 4 éve volt töltve akkor 410g hiányzott belőle. És hozzáteszem sehol nem ereszt, átnézték az egész rendszert. Akkor annyira nem aggódom. Viszont rá fogok nézetni, bár elvileg 2014-ben volt töltve. (nem nálam) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Június30, 2017 Megoszt Elküldve Június30, 2017 Nektek nem szokott a kondenzvíz kivezető eltömődni? Néha olyan érzésem van klímázás után, akár másnam reggel ha a kocsiba ülök és indítom a levegőbefújást, mintha nem csepegne ki, olyan állot víz szaga van. Hétvégén cserélek majd pollenszürőt ( aktív szenest), akkor klímatisztítás is lesz, lehet egy kis levegőt nyomok a kivezetőcsőbe hátha kitolja ha van benne valami dugulás... Link to comment Megosztás: More sharing options...
KMiki Elküldve Június30, 2017 Megoszt Elküldve Június30, 2017 2 órája, Handbrake írta: Nektek nem szokott a kondenzvíz kivezető eltömődni? Néha olyan érzésem van klímázás után, akár másnam reggel ha a kocsiba ülök és indítom a levegőbefújást, mintha nem csepegne ki, olyan állot víz szaga van. Hétvégén cserélek majd pollenszürőt ( aktív szenest), akkor klímatisztítás is lesz, lehet egy kis levegőt nyomok a kivezetőcsőbe hátha kitolja ha van benne valami dugulás... Nekem konkrétan a jobb lábam nagylábujján folyt végig a kondenzvíz, miközben hegyi terepen kanyarogtam le-fel. És nem volt eltömődve, mert másnap aknából levettem a kivezetö csonk külső részét és átfújtam-mostam az egész kacathalmot. Próbáltam én is azt, hogy a pollenszűrő felől tolok le drótot vagy a klímatisztíto spray csövét, de nem találtam bele a levezető lyukba, így alulról támadtam. Elfuserált egy megoldás... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts