huggybear Elküldve Július17, 2016 Megoszt Elküldve Július17, 2016 Szörcsögést nem hallok, de szerintem gáz hiány nem lehet, mert ez feltöltés után rögtön ilyen volt. Annyit mondott az egyén, hogy a ventinek menni kell, ha benyomom a klímát, viszont az enyém nem megy, tehát méressem ki a nyomáskapcsolót illetve a venti ellenállását. Az a bajom, hogy ezt nem tudom hogyan kell, jó szakit meg nem tudok itt. Pedig valószínűleg nem nagy etwas. G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kölyök Elküldve Július18, 2016 Megoszt Elküldve Július18, 2016 18 órája, huggybear írta: Szörcsögést nem hallok, de szerintem gáz hiány nem lehet, mert ez feltöltés után rögtön ilyen volt. Annyit mondott az egyén, hogy a ventinek menni kell, ha benyomom a klímát, viszont az enyém nem megy, tehát méressem ki a nyomáskapcsolót illetve a venti ellenállását. Az a bajom, hogy ezt nem tudom hogyan kell, jó szakit meg nem tudok itt. Pedig valószínűleg nem nagy etwas. G. Hany ventis rendszer? Ventinek menni kell, ha benyomod a klimat, es mondjuk eltelt kb 1 - 3 perc. 10 barnal kapcsolnak az elso fokozatok ha 2 ventis, de ezt valaki meg jo regen leirta hogy mikor hol kapcsol es mi a hibajelenseg. Ha a nyomas nagyon felmegy az azert van mert a venti nem kapcsol be idobe. Ez 2 dolog miatt lehet. Nyomaskapcsolo rossz es keson kapcsol, vagy dugulas van (szaritoszuro) es emiat nem is er el a nyomaskapcsolo megfelelo erteket a megfelelo idoben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kölyök Elküldve Július18, 2016 Megoszt Elküldve Július18, 2016 Ezt szedtem ossze az evek alatt az itteni Userektol. (Bocs hogy a tulaj nincs ideidezve) Tehát így már közelebbi infókkal némileg jobban látható a helyzet. A nyomás kapcsit abban az esetben semmiképpen nem cserélném ha csak amiatt nem kapcsolja az első fokozatot a venti. Ugyanis ha meleg motornál indul az első fokozat akkor a huzalellenállás épp. Tehát akkor vagy a nyomás kapcsi rossz, vagy a hűtő modul esetleg vmi kontakt hiba van. Ami tuti hogy a kis fokozatnak mindenképpen mennie kéne, mert lehet mire a nagy fokozat kapcsol addigra már nagyon elmegy a nyomás, és nem képes a hirtelen magas nyomású és hőmérsékletű gázt lehűteni a kinnt lévő meleg levegővel. Ami még megpróbálható, hogy mikor nincsen kinnt meleg tehát kb 20-22 fok van hajnalban akkor próbáld meg elindítani hogy mit csinál. Ha akkor hideget fúj egy darabig majd kezd melegedni meg felbőgni a venti akkor simán lehet hogy az egyes fokozatnak hiányában megy el a nyomás nagyon. De megpróbálhatod azt is ha nagyon kedved van kísérletezni hogy külön vezetékkel adsz tápot a ventinek az akksiról (vigyázz zárlatveszély+ügyelj a polaritásra) és úgy indítasz egy klímát ha úgy kifogástalan akkor próbáld meg a nyomáskapcsi cseréréjét vagy kimérését. Ha külső tápról járatott ventinél sem jók a nyomások akkor már csak az adagoló jöhet szóba. Az adagoló szelep a műszerfal alatt található hőcserélő közvetlen vele egybekapcsolt része. Csak bontás után tudod meglelni. Ha ö a hibás amire én másodikként tippelek, akkor mint már írtam sajna elég nagy szívásnak nézel elébe. Még annyi kiegészítés hogy mondtad a klímás lehűtötte a szelepet és akkor beállt a nyomás hát igen ha csökkentjük hőmérsékletét akkor nyomása is csökken, de ezt akár a hűtőre is fújhatta volna akkor is csökkent volna a nyomás tehát ez abszolut nem azt jelenti hogy az adagoló az jó.Még egy válasz igen a nyomáskapcsi szabályozza a ventik fordulatát, de nemcsak az elsőét hanem mindegyikét. Normális működés a következő két ventis hűtővezérlős kiépítés esetén. Klíma üzem: Klíma bekapcsol 12-14 barnál indul az első venti és a hátsó 1es fokozaton ha tovább nő a nyomás akkor, 20-22 barnál indul az első venti 2es en a hátsó marad 1es majd 24-25 nél a hátsó is felkapcsol 2es re ha ez sem elég akkor vhol 28 barnál lelövi a rendszer a komprit még a nyomás nem megy 24 bar alá.Vízhűtésnél 95 fokál indul a az első és a hátsó venti is 88 foknál kapcsol ki. Ha nem képes lehűteni a vizet és az vagy tovább növekszik 105 foknál vagy 95-100 fokos tartományban marad 180 mp ig akkor indul mindkét venti 2es en. Vegyes üzem: Tehát klíma üzemel és a motor 95 fok fölé növekszik (ez nem normális üzemállapot ugyanis az alapban járó ventiknek képesnek kell lennie 95 fok alatt tartani a vizet) akkor is indul mind2 venti teljes gázon. Egyéb védelmi funkciói a hűtőmodulnak. Szakadt hűtővíz jeladó köre esetén mind2 venti a gyújtás ráadása után indul 1es fokozaton+hűtés és ECU lámpa világít. Szakadt vagy nem jelenlévő venti esetén (ezt már tapasztaltad) Ha az első nincsen jelen vagy a csati nincsen rádugva mihelyst indul a klíma hibajelző kivilágít +hátsó venti teljes gőzzel üzemel. Ha a hátsó hiányzik vagy szakadt a köre akkor: A klíma nem indul illetve ha üzem közben következik be akkor lekapcsolja. Illetve a hátsó hibánál folyamatosan megy az első és villog a hibajelző lámpa. Azt még nem próbáltam ha egyik sem jó akkor mi van de valószínűleg a merészségemből kifolyólag nem is fogom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wasquez Elküldve Július18, 2016 Megoszt Elküldve Július18, 2016 (edited) Sziasztok! A belső keringetés motorja eltörte a csappantyú tengelyét, ilyet lehet valahol külön venni, mert a házzal együtt 16-17e Ft!? A házat nem sikerült kiszednem, gondolom a befúvó motort is meg kellene bontanom, de nem tudtam rájönni, hogy hol kéne megbontanom, hogy ki tudjam szedni, melyik részét kell szétszedni? Amit nem értek, hogy a motort nem kapcsolja ki semmi, az gyakorlatilag folyamatosan feszíti a tengelyt? Nem látok, sehol végálláskapcsolót, ez elég hülye megoldás, nem? Módosítva Július18, 2016 : wasquez Link to comment Megosztás: More sharing options...
bucynus Elküldve Július18, 2016 Megoszt Elküldve Július18, 2016 2 órája, wasquez írta: Sziasztok! A belső keringetés motorja eltörte a csappantyú tengelyét, ilyet lehet valahol külön venni, mert a házzal együtt 16-17e Ft!? A házat nem sikerült kiszednem, gondolom a befúvó motort is meg kellene bontanom, de nem tudtam rájönni, hogy hol kéne megbontanom, hogy ki tudjam szedni, melyik részét kell szétszedni? Amit nem értek, hogy a motort nem kapcsolja ki semmi, az gyakorlatilag folyamatosan feszíti a tengelyt? Nem látok, sehol végálláskapcsolót, ez elég hülye megoldás, nem? Itt egy jó leírás a javításra, én ez alapján csináltam meg. (Be kell reggelned, hogy lásd.) Hülye inkább spórolós megoldás, de ez van. Van rá megoldás, nemrég itt is linkelték a mikrokapcsolósat, vagy a leírásban található egy másik. Én egyelőre beállítottam külsőre és nem dugtam vissza rá a motort, amíg nem lesz korlátozóm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wasquez Elküldve Július19, 2016 Megoszt Elküldve Július19, 2016 18 órája, bucynus írta: Itt egy jó leírás a javításra, én ez alapján csináltam meg. (Be kell reggelned, hogy lásd.) Hülye inkább spórolós megoldás, de ez van. Van rá megoldás, nemrég itt is linkelték a mikrokapcsolósat, vagy a leírásban található egy másik. Én egyelőre beállítottam külsőre és nem dugtam vissza rá a motort, amíg nem lesz korlátozóm. A linkelt megoldás nem elérhető már sajnos. Milyen korlátozó az, amít említettél, az a mikrokapcsolós? Azt véletlenül nem tudod, hogy jön ki a műszerfal alól? A befúvó motorról lebontottam, már ki lehetne venni, csak sehogy nem fér ki a befúvó háza, és a műszerfal szélénél lévő összekötő cső alatt. Én még csak ma állok neki 0,5-ös lemezből meghajtani a tengelyre egy lemezt, ami merevíti majd a ragasztást. Teljesen szétgyilkolta a műanyag négyszög üreget. Egy fadarabba fúrtam 11-es furatot, felhasítottam, és beletoltam, miután bekentem gumis pillanatragasztóval, és satuba összenyomtam. Így nagyjából visszaállt az eredeti alakjára. Köszi a linket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július19, 2016 Megoszt Elküldve Július19, 2016 2 órája, wasquez írta: A linkelt megoldás nem elérhető már sajnos. De bizony elérhető (most néztem meg), csak ahogy fentebb írták, regisztráció kell hozzá a linkelt oldalra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bucynus Elküldve Július19, 2016 Megoszt Elküldve Július19, 2016 2 órája, wasquez írta: A linkelt megoldás nem elérhető már sajnos. Milyen korlátozó az, amít említettél, az a mikrokapcsolós? Azt véletlenül nem tudod, hogy jön ki a műszerfal alól? A befúvó motorról lebontottam, már ki lehetne venni, csak sehogy nem fér ki a befúvó háza, és a műszerfal szélénél lévő összekötő cső alatt. Én még csak ma állok neki 0,5-ös lemezből meghajtani a tengelyre egy lemezt, ami merevíti majd a ragasztást. Teljesen szétgyilkolta a műanyag négyszög üreget. Egy fadarabba fúrtam 11-es furatot, felhasítottam, és beletoltam, miután bekentem gumis pillanatragasztóval, és satuba összenyomtam. Így nagyjából visszaállt az eredeti alakjára. Köszi a linket! Akkor sikerült megnyitni, meg kiszedni végül is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wasquez Elküldve Július19, 2016 Megoszt Elküldve Július19, 2016 3 órája, tgabika76 írta: De bizony elérhető (most néztem meg), csak ahogy fentebb írták, regisztráció kell hozzá a linkelt oldalra. Nem a bucynus által linkelt nem elérhető, hanem a darthvödör által ajánlott megoldás, az opel\repair linken. A válaszban lévő link működik, majd regisztrálok, és megnézem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wasquez Elküldve Július19, 2016 Megoszt Elküldve Július19, 2016 2 órája, bucynus írta: Akkor sikerült megnyitni, meg kiszedni végül is? A zsalut kivettem, a házát nem tudom kiszedni, nem fér ki, és nem tudom, hogy mit kellene még lebontanom hozzá!? A tömítés visszaszerelése miatt gondoltam, hogy kiszedem, de lehet, hogy lényegtelen, és így is vissza tudom majd rakni. A szivacs pótlására kellene még valami ötlet, mert azt megette ez idő a zsalun, így letoltam drótkoronggal. A linked működik, ha esetleg arra kérdeztél rá!? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bucynus Elküldve Július20, 2016 Megoszt Elküldve Július20, 2016 8 órája, wasquez írta: A zsalut kivettem, a házát nem tudom kiszedni, nem fér ki, és nem tudom, hogy mit kellene még lebontanom hozzá!? A tömítés visszaszerelése miatt gondoltam, hogy kiszedem, de lehet, hogy lényegtelen, és így is vissza tudom majd rakni. A szivacs pótlására kellene még valami ötlet, mert azt megette ez idő a zsalun, így letoltam drótkoronggal. A linked működik, ha esetleg arra kérdeztél rá!? Ha felül kivetted a csavart akkor a fix keret és a cső között ki lehet ügyeskedni. Pontos módszert nem tudok mondani, addig forgattam, mozgattam, amíg ki nem jött. Ha vissza tudod rakni, akkor nem kell kivenni, de a motort érdemes belepróbálni előtte. A külső oldali szivacs nekem is kicsit fel volt szakadva, de még ragasztható volt. Szerintem bármilyen vékony szivacs jó, a szélének kell tömítenie, meg tompítani a zárást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wasquez Elküldve Július20, 2016 Megoszt Elküldve Július20, 2016 14 órája, bucynus írta: Ha felül kivetted a csavart akkor a fix keret és a cső között ki lehet ügyeskedni. Pontos módszert nem tudok mondani, addig forgattam, mozgattam, amíg ki nem jött. Ha vissza tudod rakni, akkor nem kell kivenni, de a motort érdemes belepróbálni előtte. A külső oldali szivacs nekem is kicsit fel volt szakadva, de még ragasztható volt. Szerintem bármilyen vékony szivacs jó, a szélének kell tömítenie, meg tompítani a zárást. Azt most pontosan nem értem, hogy a motort egy idő után lekapcsolja valami elektronika, vagy az folyamatosan áram alatt van, ha rá van adva a gyújtás és teljes erőbedobással akarja tovább tekerni a lezárt irányba? Ez a korlátozó pontosan micsoda, mert nekem ellenállásnak tűnik csak!? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bucynus Elküldve Július21, 2016 Megoszt Elküldve Július21, 2016 9 órája, wasquez írta: Azt most pontosan nem értem, hogy a motort egy idő után lekapcsolja valami elektronika, vagy az folyamatosan áram alatt van, ha rá van adva a gyújtás és teljes erőbedobással akarja tovább tekerni a lezárt irányba? Ez a korlátozó pontosan micsoda, mert nekem ellenállásnak tűnik csak!? Alapból tekeri mindig, abból lehet rájönni, hogy el van törve a zsalu, hogy gyújtás ráadástól hallod a motort zümmögni. Az csak úgy néz ki, az az áramfelvételt figyeli és ha egy bizonyos szint fölé megy lekapcsolja, ugyan úgy mint az elektromos ablaknál. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
padarmisi Elküldve Július23, 2016 Megoszt Elküldve Július23, 2016 Sziasztok ma használtam a klímát! vártam àlló helyzetben pár percet, közben ment a klíma! Az autó alatt volt egy jó kis tócsa ( ez oké elvileg igaz?!) Viszont az anyósülés középkonzolhoz eső részénél csöpögést vettem észre. Ez valami eltömődés igaz? Orvosolhatom házilag a dolgot? Vagy valami más gond lehet? képeket remélem tudok mellékelni http://www.kephost.com/image/ctVIhttp://www.kephost.com/image/ctVehttp://www.kephost.com/image/ctVr köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Roberth Elküldve Július24, 2016 Megoszt Elküldve Július24, 2016 Üdv!Egy kis infó kéne, ha bekapcsolom a belső levegőkeringetőt akkor kellene hallanom ,hogy lezár a rendszer? Mert úgy rémlik hogy régen hallottam volna ,de most nem hallom, mi lehet a gond, mi romlott el?Köszi szépen Link to comment Megosztás: More sharing options...
bucynus Elküldve Július24, 2016 Megoszt Elküldve Július24, 2016 59 perce, Roberth írta: Üdv!Egy kis infó kéne, ha bekapcsolom a belső levegőkeringetőt akkor kellene hallanom ,hogy lezár a rendszer? Mert úgy rémlik hogy régen hallottam volna ,de most nem hallom, mi lehet a gond, mi romlott el?Köszi szépen Leállított motornál gyújtáson, csendben igen. Vedd ki a kesztyűtartót, nézd meg mozog-e a zsalu, ha nem mérj rá a motor sarujára, ha van benne feszültség kipurcant a motor, ha nincs, hibakeresés, biztosíték, kapcsoló, vezeték. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Roberth Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 14 hours ago, bucynus said: Leállított motornál gyújtáson, csendben igen. Vedd ki a kesztyűtartót, nézd meg mozog-e a zsalu, ha nem mérj rá a motor sarujára, ha van benne feszültség kipurcant a motor, ha nincs, hibakeresés, biztosíték, kapcsoló, vezeték. Én a kapcsolóra gyanakszom, ugyan is ha bekapcsolom a keringetőt csak felvillan a lámpa de nem ég folyamatosan, ahogy nyomogatom csak felvillan elalszik!A motort nem tudom bemérni mert nincs műszerem ,meg próbálok valakitől kérni, a zsalut még meg néznem, azt kb merre találom,illetve melyik bizti tartozik hozzá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 2 perce, Roberth írta: Én a kapcsolóra gyanakszom, ugyan is ha bekapcsolom a keringetőt csak felvillan a lámpa de nem ég folyamatosan, ahogy nyomogatom csak felvillan elalszik!A motort nem tudom bemérni mert nincs műszerem ,meg próbálok valakitől kérni, a zsalut még meg néznem, azt kb merre találom,illetve melyik bizti tartozik hozzá? Nem minden befújási iránynál van belső keringtetési üzem/funkció. Ezt nézted? Van amelyik irány kiválasztásánál nem működik a keringtetés rendszere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 1 órával ezelőtt, Roberth írta: Én a kapcsolóra gyanakszom, ugyan is ha bekapcsolom a keringetőt csak felvillan a lámpa de nem ég folyamatosan, ahogy nyomogatom csak felvillan elalszik!A motort nem tudom bemérni mert nincs műszerem ,meg próbálok valakitől kérni, a zsalut még meg néznem, azt kb merre találom,illetve melyik bizti tartozik hozzá? 1 órával ezelőtt, Janó32 írta: Nem minden befújási iránynál van belső keringtetési üzem/funkció. Ezt nézted? Van amelyik irány kiválasztásánál nem működik a keringtetés rendszere. Ha szélvédőre van irányítva akkor biztos hogy nem működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
suv_pet Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 17 órája, Roberth írta: Üdv!Egy kis infó kéne, ha bekapcsolom a belső levegőkeringetőt akkor kellene hallanom ,hogy lezár a rendszer? Mert úgy rémlik hogy régen hallottam volna ,de most nem hallom, mi lehet a gond, mi romlott el?Köszi szépen Behr klímád van? Nekem is pont tegnap tűnt fel ez a jelenség, úgyhogy ha van fejlemény, egyeztessünk. Rémlik vmi, hogy az egyik klímánál, de talán pont a delphinél volt gond, hogy a zsalu kallantyúja megadta mi ndig magát, vagy rosszul emlékszem, ez a Behr betegsége? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 Mennyire lehet bonyolult a manuális klímát digitre cserélni? Van valakinek tapasztalata? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Roberth Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 3 hours ago, kobraCode said: Ha szélvédőre van irányítva akkor biztos hogy nem működik. Igen,a szenvedőnél nem működik, de más állással sem kapcsol be szerintem, pontosan melyik az a motor amelyik mozgatja a zsalut? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Roberth Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 3 hours ago, suv_pet said: Behr klímád van? Nekem is pont tegnap tűnt fel ez a jelenség, úgyhogy ha van fejlemény, egyeztessünk. Rémlik vmi, hogy az egyik klímánál, de talán pont a delphinél volt gond, hogy a zsalu kallantyúja megadta mi ndig magát, vagy rosszul emlékszem, ez a Behr betegsége? Patentos Behr típus!Ha van valami fejlemény jelzek,de igazából itt szamithatok csak segítségre Link to comment Megosztás: More sharing options...
Roberth Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 Na meg van a zsalu ha megmozgatom akkor nyit zár egy darabig, de utána semmi, olyan mintha szorulna a kar ami mozgatja lehetséges ez, vagy a motor haldoklik, ha igen mennyi lehet az ára! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 1 óra, Roberth írta: Na meg van a zsalu ha megmozgatom akkor nyit zár egy darabig, de utána semmi, olyan mintha szorulna a kar ami mozgatja lehetséges ez, vagy a motor haldoklik, ha igen mennyi lehet az ára! Pattintsd le a kart a gömbcsuklóról és nézd meg hogy úgy megy-e a motor. Nekema kar magától le volt esve, így bár a motor működött, a zsalut mégsem mozgatta. @suv_pet: a zsalutörés a Delphi típusok jellemző hibája, Behr-nél nem fordul elő ilyesmi. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts