Bmájki Elküldve Április22, 2016 Megoszt Elküldve Április22, 2016 Pollenszűrő cserénél ezt találtam: http://kepfeltoltes.hu/view/160422/IMGP0002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Úgy érzem, hogy az előző tulaj nem volt túl lelkiismeretes. Delphi rendszer van az autóban. Téglalap alakú szűrő kell bele, ez az IQ huszár meg belenyomta a négyzet alakút. Ja, a gyertya NGK volt, a hézag 1.15 mm. Lehet, hogy még várnak meglepetések. Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Április22, 2016 Megoszt Elküldve Április22, 2016 Nálam is hasonlóan zúzott volt a kivett pollenszűrő, pedig a belevaló" volt benne. (szerviz) Ha valaki tud valami trükköt, hogyan lehet sérülés nélkül betenni az új szűrőt, az ne fogja vissza magát. Ugyanis a nyílásba betakar a ventilátorház, így csak ˇ"kanyarban" lehet betolni a szűrőt (Delphi). Azt meg nem szereti. A "türelem" és a "ventilátor kiszerelése" megoldásokon kívüliek érdekelnének Köszönöm.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bmájki Elküldve Április22, 2016 Megoszt Elküldve Április22, 2016 2 perce, flali írta: Nálam is hasonlóan zúzott volt a kivett pollenszűrő, pedig a belevaló" volt benne. (szerviz) Ha valaki tud valami trükköt, hogyan lehet sérülés nélkül betenni az új szűrőt, az ne fogja vissza magát. Ugyanis a nyílásba betakar a ventilátorház, így csak ˇ"kanyarban" lehet betolni a szűrőt (Delphi). Azt meg nem szereti. A "türelem" és a "ventilátor kiszerelése" megoldásokon kívüliek érdekelnének Köszönöm.. A "betöltő nyílás" http://kepfeltoltes.hu/view/160422/IMGP0001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg tűzfal felőli részénél van egy szögletes bővítés. Ott kell a kezedet bedugni (itt a kisebb jobb, persze kézből) és akkor tudod irányítani, hogy ne akadjon el a csöveken lévő szivacsban http://kepfeltoltes.hu/view/160422/IMGP0006_www.kepfeltoltes.hu_.jpg. Fontos!!!: közben a tervezők le- és felmenő ági összes rokonának emlegetése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Április22, 2016 Megoszt Elküldve Április22, 2016 Köszi az emlegetés már megy..... az a baj, hogy a betét alsó felső élén lévő merevítés élben nem igazán hajlik, inkább törik és szemből egyenesen nem lehet bevezetni (inszeminátorok előnyben) Legközelebb megpróbálom nyugtató bevétele után... A J astránál már frappásan megoldották... szemből, mintha egy polcra raknád Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve Április22, 2016 Megoszt Elküldve Április22, 2016 Sziasztok! Nem vagyok benne biztos, de mintha kevésbé hűtene a klímám, mint tavaly. Alapállapotban kikapcsolt kompresszor mellett mekkora nyomásnak kell lennie a rendszerben? Az Op-Com 3 bar körüli értéket mutat. Nem kevés ez egy kicsit? Köszönöm, Ákos Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Április22, 2016 Megoszt Elküldve Április22, 2016 4 órája, Krajcso írta: Sziasztok! Nem vagyok benne biztos, de mintha kevésbé hűtene a klímám, mint tavaly. Alapállapotban kikapcsolt kompresszor mellett mekkora nyomásnak kell lennie a rendszerben? Az Op-Com 3 bar körüli értéket mutat. Nem kevés ez egy kicsit? Köszönöm, Ákos Erősen hőmérséklet függő! Itt vannak az én mérési eredményeim hideg motornál minden esetben! Utolsó méréskor csak néhány órát ált az autó, ezért a 42 fokos hűtővíz! (dátum / külső hőmérséklet / hűtő víz hőmérséklet / nyomás ) 2015.04.29 18 °C 520 kPa 2015.05.12 17 °C 500 kPa 2015.05.30 16 °C 520 kPa 2015.07.10 21 °C 580 kPa 2015.09.01 25,5 °C 24 °C 660 kPa 2015.11.12 13,5 °C 14 °C 460 kPa 2016.03.23 9,5 °C 42 °C 500 kPa 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve Április23, 2016 Megoszt Elküldve Április23, 2016 (edited) 17 órája, Stofl írta: Erősen hőmérséklet függő! Itt vannak az én mérési eredményeim hideg motornál minden esetben! Utolsó méréskor csak néhány órát ált az autó, ezért a 42 fokos hűtővíz! (dátum / külső hőmérséklet / hűtő víz hőmérséklet / nyomás ) 2015.04.29 18 °C 520 kPa 2015.05.12 17 °C 500 kPa 2015.05.30 16 °C 520 kPa 2015.07.10 21 °C 580 kPa 2015.09.01 25,5 °C 24 °C 660 kPa 2015.11.12 13,5 °C 14 °C 460 kPa 2016.03.23 9,5 °C 42 °C 500 kPa Köszönöm szépen, pont egy ilyen táblázatra volt szükségem Le fogom ellenőrizni ezek alapján, hogy kell-e tölteni bele. Módosítva Április23, 2016 : Krajcso Link to comment Megosztás: More sharing options...
SargaRigo123 Elküldve Április23, 2016 Megoszt Elküldve Április23, 2016 @huggybear: Te kiszedted már a radiátort? Úgy tűnik én nem úsztam meg a nőgyógyász módszerrel, ugyanúgy szivárog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Április25, 2016 Megoszt Elküldve Április25, 2016 T. Fórumtársak! Múlthéten arra lettem figyelmes, hogy nem hűt a klímám. A következőket sikerült megállapítanom: kapcsoló világít, biztosítékok rendben, szíjhajtás megvan...... Ha jól érzem az un. mágneskuplung mehetett tönkre (korábban mintha kerregő hangot is adott volna) - bekapcsolt klímánál a külső gyűrű forog (hosszbordásszíj által) de a szivattyú tengelye áll. Megnéztem álló motornál, ellenállás nélkül megforgatható a szivattyú tengely. Kérdés: cserélhető-e külön ez az alkatrész, mennyibe fáj, illetve könnyen cserélhető-e? (netán le kell venni a szivattyút, tölteni a rendszert? - remélem nem) Köszi a hozzászólásokat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve Április25, 2016 Megoszt Elküldve Április25, 2016 28 perce, flali írta: T. Fórumtársak! Múlthéten arra lettem figyelmes, hogy nem hűt a klímám. A következőket sikerült megállapítanom: kapcsoló világít, biztosítékok rendben, szíjhajtás megvan...... Ha jól érzem az un. mágneskuplung mehetett tönkre (korábban mintha kerregő hangot is adott volna) - bekapcsolt klímánál a külső gyűrű forog (hosszbordásszíj által) de a szivattyú tengelye áll. Megnéztem álló motornál, ellenállás nélkül megforgatható a szivattyú tengely. Kérdés: cserélhető-e külön ez az alkatrész, mennyibe fáj, illetve könnyen cserélhető-e? (netán le kell venni a szivattyút, tölteni a rendszert? - remélem nem) Köszi a hozzászólásokat... Hogy ha elszökött a gáz és nincs megfelelő nyomás akkor sem kapcsol be én első sorban a gázt ellenőriztetném.És csak utána mennék tovább a hiba keresésben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Április25, 2016 Megoszt Elküldve Április25, 2016 Köszönöm astra1, megnézetem a gázt, bár néhány hónapja lett feltöltetve, akkor félig volt. Legjobban a kerregés izgat, ami előtte volt - semmikép sem jó jel..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Április25, 2016 Megoszt Elküldve Április25, 2016 A mágnestekercs működését - jól gondolom? - ellenőrizhetem multimeterrel? Csatlakozó le, ellenállásméréssel a tekercsre; feszmérés a csatlakozó másik oldalán? Mindkét esetben + értéket kell kapjak, ugye. (vagy szakadás, ill. 12 V) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Április25, 2016 Megoszt Elküldve Április25, 2016 10 órája, flali írta: A mágnestekercs működését - jól gondolom? - ellenőrizhetem multimeterrel? Csatlakozó le, ellenállásméréssel a tekercsre; feszmérés a csatlakozó másik oldalán? Mindkét esetben + értéket kell kapjak, ugye. (vagy szakadás, ill. 12 V) Tekercsre rovidzarat kell merned. Masik oldalon pedig jaro motornal,bekapcsolt klimanal +12V korul. Ha nincs 12V akkor valamilyen feltetel nem teljesul. Pl a gaznyomas nem eleg. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Április26, 2016 Megoszt Elküldve Április26, 2016 Astra1-nek volt igaza, elszökött a gáz. A klimahütőnél egy o gyűrű ment tönkre. Sajnos nem sikerült roncsolásmentesen cserélnie a klimásnak, vennem kell egy új klimahütőt! Na ez a szívás! Állítólag 90 %-ban mindig ez történik. Ez volt a magyarázat. Teljesen más szakterületen dolgozom, de kicsit kevesellem a 10%-os "sikerarányt". Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Április27, 2016 Megoszt Elküldve Április27, 2016 9 órája, flali írta: Astra1-nek volt igaza, elszökött a gáz. A klimahütőnél egy o gyűrű ment tönkre. Sajnos nem sikerült roncsolásmentesen cserélnie a klimásnak, vennem kell egy új klimahütőt! Na ez a szívás! Állítólag 90 %-ban mindig ez történik. Ez volt a magyarázat. Teljesen más szakterületen dolgozom, de kicsit kevesellem a 10%-os "sikerarányt". Én csak nem vennék egy komplett hűtőt! https://cromax.hu/opel/astra_g_1998-2009_/legkondicionalo_rendszer/legkondicionalo_alkatreszei/klima_alkatreszei/?limitstart=0 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Április27, 2016 Megoszt Elküldve Április27, 2016 54 perce, gezoli írta: Én csak nem vennék egy komplett hűtőt! https://cromax.hu/opel/astra_g_1998-2009_/legkondicionalo_rendszer/legkondicionalo_alkatreszei/klima_alkatreszei/?limitstart=0 Én sem szívesen, annyit mutatott a szaki, hogy az autóval szemben állva a hűtő jobb felső sarkán ott a lyuk, meg a forgács.... Igazából azt sem tudom, hogy az csak egy csőcsonk, vagy valami szelep lehetett..., netán külön cserélhető. Az biztos, hogy az alkatrészt (bármi legyen az) nem rajta keresztül fogom beszerezni - hogy még azon is nyerészkedjen Egyébként lelkiismeret furdalás csöppnyi jelét sem mutatta - szinte vigyorogva közölte min. 30 k egy új hűtő.... Hogy miért mentem hozzá? Nemrég ő töltötte a klimát, azzal nem volt gond, és ami fontos volt, helyben van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve Április27, 2016 Megoszt Elküldve Április27, 2016 (edited) 2 órája, flali írta: Én sem szívesen, annyit mutatott a szaki, hogy az autóval szemben állva a hűtő jobb felső sarkán ott a lyuk, meg a forgács.... Igazából azt sem tudom, hogy az csak egy csőcsonk, vagy valami szelep lehetett..., netán külön cserélhető. Az biztos, hogy az alkatrészt (bármi legyen az) nem rajta keresztül fogom beszerezni - hogy még azon is nyerészkedjen Egyébként lelkiismeret furdalás csöppnyi jelét sem mutatta - szinte vigyorogva közölte min. 30 k egy új hűtő.... Hogy miért mentem hozzá? Nemrég ő töltötte a klimát, azzal nem volt gond, és ami fontos volt, helyben van. Tegyél fel egy pár képet.A menyiben újat kell venni én Nissen hűtőt javaslom el fogatható ár kategória nekem is ilyen van már sajnos mert a gyári több helyen vérzik, az eredeti GM 130-nál kezdődik,úgy hogy maradt az az utángyártott.de ez is 3-5C-ra lemegy úgy hogy tökéletes 1év garancia van rá.Beszerel-vel 36-40 kp. Módosítva Április27, 2016 : astra 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Április27, 2016 Megoszt Elküldve Április27, 2016 7 órája, flali írta: Én sem szívesen, annyit mutatott a szaki, hogy az autóval szemben állva a hűtő jobb felső sarkán ott a lyuk, meg a forgács.... Igazából azt sem tudom, hogy az csak egy csőcsonk, vagy valami szelep lehetett..., netán külön cserélhető. Az biztos, hogy az alkatrészt (bármi legyen az) nem rajta keresztül fogom beszerezni - hogy még azon is nyerészkedjen Egyébként lelkiismeret furdalás csöppnyi jelét sem mutatta - szinte vigyorogva közölte min. 30 k egy új hűtő.... Hogy miért mentem hozzá? Nemrég ő töltötte a klimát, azzal nem volt gond, és ami fontos volt, helyben van. Bocsesz, ezen átsiklottam: " Sajnos nem sikerült roncsolásmentesen cserélnie a klimásnak " Azt hittem csak az "O"-gyűrű ment tönkre. Így már elég gáz! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Április27, 2016 Megoszt Elküldve Április27, 2016 11 órája, flali írta: Én sem szívesen, annyit mutatott a szaki, hogy az autóval szemben állva a hűtő jobb felső sarkán ott a lyuk, meg a forgács.... Igazából azt sem tudom, hogy az csak egy csőcsonk, vagy valami szelep lehetett..., netán külön cserélhető. Az biztos, hogy az alkatrészt (bármi legyen az) nem rajta keresztül fogom beszerezni - hogy még azon is nyerészkedjen Egyébként lelkiismeret furdalás csöppnyi jelét sem mutatta - szinte vigyorogva közölte min. 30 k egy új hűtő.... Hogy miért mentem hozzrülá? Nemrég ő töltötte a klimát, azzal nem volt gond, és ami fontos volt, helyben van. Klíma terén sajnos van tapasztalatom. Én a 4. klímásnál tudtam csak otthagyni az autót. A többi szarházi lehúzós volt kezdve a szakszervizzel, folytatva a feketén dolgozó helyi laza csávóval, majd a nagynak látszó kis műhellyel. Ne ragaszkodj soha a helyihez, hanem a jóhoz! Egy jó szakember bármikor megtérül. Dunaújvárosban tudok ajánlani. Egy rendes klímás a gáztöltésre is garanciát vállal gázszökés esetén. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ati68 Elküldve Április27, 2016 Megoszt Elküldve Április27, 2016 Sziasztok. Egy megbízható jó klíma szerelőt keresek a Pesten a XV.-XVI.-kerületben vagy Budán.Tudtok valakit ajánlani azt előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Április28, 2016 Megoszt Elküldve Április28, 2016 12 órája, Stofl írta: Klíma terén sajnos van tapasztalatom. Én a 4. klímásnál tudtam csak otthagyni az autót. A többi szarházi lehúzós volt kezdve a szakszervizzel, folytatva a feketén dolgozó helyi laza csávóval, majd a nagynak látszó kis műhellyel. Ne ragaszkodj soha a helyihez, hanem a jóhoz! Egy jó szakember bármikor megtérül. Dunaújvárosban tudok ajánlani. Egy rendes klímás a gáztöltésre is garanciát vállal gázszökés esetén. Köszi, kérem a klímás elérhetőségét Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Április28, 2016 Megoszt Elküldve Április28, 2016 2 órája, flali írta: Köszi, kérem a klímás elérhetőségét http://www.ozoon.hu/elerheto.html Ez az. Eddig nagyon jók a tapasztalataim. Két autóval fordultam meg a srácnál. Volt tömszelence csere, töltés, szivárgás keresés, tisztítás. Amikor nála gáztöltést kértem, akkor arra végez nyomáspróbát, tesz bele jelölőt, és ha visszarendel néhány héten belül kontrollra, akkor az esetlegesen elszökött gázt állja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SargaRigo123 Elküldve Április30, 2016 Megoszt Elküldve Április30, 2016 Kecskeméten tudtok valaki megbízhatót? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomi 1.6 Elküldve Május8, 2016 Megoszt Elküldve Május8, 2016 On 2016. 04. 27. at 21:44, Ati68 írta: Sziasztok. Egy megbízható jó klíma szerelőt keresek a Pesten a XV.-XVI.-kerületben vagy Budán.Tudtok valakit ajánlani azt előre is köszönöm. Szia! 3. kerületben: http://www.klimakipufogo.hu/ Üdv. Tomi 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
webster Elküldve Május23, 2016 Megoszt Elküldve Május23, 2016 Sziasztok. Van egy 2010-es Astra G-m. 1.6 16V. Nagy dilemma előtt állok. Tudom nem mai csirke az autó, de van egy problámám. Motor melegedés. Télen menet közbe semmi gond, 80-90 fok között áll a mutató stabilan. Nyáron (vegyünk egy melegebb 27-30 fokos napot) menet közbe 80-90 fok között (közelebb a 90 fele) Amikor viszont lassan megyek, araszolok, vagy állok a lámpánál, esetleg a dugóban, azonnal 90 fok, vagy felette van. (Ugye 92-93 körül hallom hogy kapcsol a ventilátor). Normális ez a melegedés? Vagy érdemes egy vízhűtőcsere?? El lehet tömődve?? (Termosztát rendbe nemrég volt cserélbe, meg a hőmérséklet jeladó is.) Mit ajánlotok? Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts