astra Elküldve Május23, 2014 Megoszt Elküldve Május23, 2014 Sziasztok! Először is új tag ként üdvözlök mindenkit. Vettem egy Astra G 1.7dit caravan 2003_as évj autót,tavaly decemberbe. Összességébe nagyon jó kis autó,most viszont van egy kis bibi. Remélem tudtok segíteni,a gond a következő. -digit klímás a gép és másodszor fordult elő hogy nehezen indul,mert megy a klíma ventilátor és gondolom terheli. Mikor leáll a venti bebikáztuk (mert már nem tekert) rögtön a bikázás után leállítottam és pöcc indul semmi jele a bajnak. Nem tudom mihez kötni a ventilátor működését mert a klíma ki van kapcsolva. Először januárba jártam így aztán most a napokban másodjára! Egyébként a klíma működik,de mi okozhatja ezt!? Bízom benne hogy van valakinek ötlete vagy esetleg konkrét megoldás. Még annyi hogy van e valami ennél a típusnál amire érdemes odafigyelni. Előre is köszi a segítséget!!!! szia. lehet hogy az akksi gyenge nekem is csinálta az y17dt-mnél csere után nem csinálja. de elöbb probáld ki egy másik de jó akksival . azt ne kérdezd hogy mi az oka ez ilyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Május23, 2014 Megoszt Elküldve Május23, 2014 Én holnap reggel viszem klímatöltésre meg tisztításra.Nekem is azt mondta a klímás,hogy először lefejtik a gázt,aztán visszatöltik a megfelelő mennyiséget. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Május23, 2014 Megoszt Elküldve Május23, 2014 Azt esetleg tudja valaki,hogy y17dt-nél mennyi a klíma feltöltési mennyiség? Illetve Veszprémi márkatársaktól kérdezem,hogy hova Szoktátok vinni a vasat klímatöltésre? Van valami jól bevált korrekt hely,ahol normálisan feltöltik,és nem lehúzósak? Köszi előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Május23, 2014 Megoszt Elküldve Május23, 2014 Én holnap reggel viszem klímatöltésre meg tisztításra.Nekem is azt mondta a klímás,hogy először lefejtik a gázt,aztán visszatöltik a megfelelő mennyiséget. Legyél oly jó és írd majd meg a tapasztalatod. Mennyi idő a procedúra, mennyi macera, mennyi pénz stb.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Május24, 2014 Megoszt Elküldve Május24, 2014 Sziasztok! Én hétfőn reggel megyek kompresszor tömszelence cserére....... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Május24, 2014 Megoszt Elküldve Május24, 2014 Azt esetleg tudja valaki,hogy y17dt-nél mennyi a klíma feltöltési mennyiség? Illetve Veszprémi márkatársaktól kérdezem,hogy hova Szoktátok vinni a vasat klímatöltésre? Van valami jól bevált korrekt hely,ahol normálisan feltöltik,és nem lehúzósak? Köszi előre is! Elméletileg ha fölnyitod a motorház-tetőt akkor a zárhídon van egy kis tábla. Ezen rajta kellene lennie a feltöltési mennyiségnek grammban. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Május24, 2014 Megoszt Elküldve Május24, 2014 Elméletileg ha fölnyitod a motorház-tetőt akkor a zárhídon van egy kis tábla. Ezen rajta kellene lennie a feltöltési mennyiségnek grammban. De jó, majd megnézem. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Május24, 2014 Megoszt Elküldve Május24, 2014 Azt esetleg tudja valaki,hogy y17dt-nél mennyi a klíma feltöltési mennyiség? Illetve Veszprémi márkatársaktól kérdezem,hogy hova Szoktátok vinni a vasat klímatöltésre? Van valami jól bevált korrekt hely,ahol normálisan feltöltik,és nem lehúzósak? Köszi előre is! Feltöltési mennyiségek (a gáz mennyisége évjáratfüggő, nem motorkód): Én amúgy a Németh Lacihoz szoktam vinni az ATI udvarba az enyémet. Ő nem épp olcsó, de még sose volt panasz a munkájára, és garit is vállal. Ami azt illeti épp tegnapelőtt készült el az enyém nála, klímahűtő csere, kompresszor tekercs csere, tömítések cseréje, feltöltés és munkadíj volt együtt 77e Ft, de most 8°C-os levegőt fúj a klímám, és 3 hónap garancia is van rajta. Alternatíva lehet még a Klímacentrum, de róluk sok garanciális problémát hallottam, sokaknak vissza kellett vinni az autót mert elsőre nem lett jó... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Május24, 2014 Megoszt Elküldve Május24, 2014 Feltöltési mennyiségek (a gáz mennyisége évjáratfüggő, nem motorkód): Én amúgy a Németh Lacihoz szoktam vinni az ATI udvarba az enyémet. Ő nem épp olcsó, de még sose volt panasz a munkájára, és garit is vállal. Ami azt illeti épp tegnapelőtt készült el az enyém nála, klímahűtő csere, kompresszor tekercs csere, tömítések cseréje, feltöltés és munkadíj volt együtt 77e Ft, de most 8°C-os levegőt fúj a klímám, és 3 hónap garancia is van rajta. Alternatíva lehet még a Klímacentrum, de róluk sok garanciális problémát hallottam, sokaknak vissza kellett vinni az autót mert elsőre nem lett jó... Ezt a táblázatot akartam én is beszúrni, de gyorsabb voltál! :) Szerintem a 77Eft reális ezért a munkáért! Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Május24, 2014 Megoszt Elküldve Május24, 2014 Feltöltési mennyiségek (a gáz mennyisége évjáratfüggő, nem motorkód): Én amúgy a Németh Lacihoz szoktam vinni az ATI udvarba az enyémet. Ő nem épp olcsó, de még sose volt panasz a munkájára, és garit is vállal. Ami azt illeti épp tegnapelőtt készült el az enyém nála, klímahűtő csere, kompresszor tekercs csere, tömítések cseréje, feltöltés és munkadíj volt együtt 77e Ft, de most 8°C-os levegőt fúj a klímám, és 3 hónap garancia is van rajta. Alternatíva lehet még a Klímacentrum, de róluk sok garanciális problémát hallottam, sokaknak vissza kellett vinni az autót mert elsőre nem lett jó... Szia! Én is nála cseréltettem klímahűtőt 2011-ben,csak gondoltam hátha van aki olcsóbban csinálja. De ha tényleg korrekt,akkor megéri a többlet lóvét. (Én még csak 1-szer voltam nála,mióta megvan a G-m). Köszönöm mindenkinek a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Május24, 2014 Megoszt Elküldve Május24, 2014 (edited) On 2014. 05. 24. at 5:16, gezoli írta: Módosítva Április5, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Május24, 2014 Megoszt Elküldve Május24, 2014 Legyél oly jó és írd majd meg a tapasztalatod. Mennyi idő a procedúra, mennyi macera, mennyi pénz stb.... Én tavaly nyáron vittem klímáshoz a csóri útra(Condi Car) Tömszelencét kellett cserélni a kompresszorba plusz töltés,32 ezer volt,8-ra vittem délután mentem érte,de előre be kell jelentkezni Aztán pár hét múlva vittem vissza,mert verte az olajat a kompi,garanciába javították <_< 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Május24, 2014 Megoszt Elküldve Május24, 2014 Sziasztok! Én hétfőn reggel megyek kompresszor tömszelence cserére....... :( Mi a hibakép? Had tanuljak valami újat... Ezt a bizonyos alkatrészt mint olvasom másoknál is cserélni kellett, nekem pedig ez az első klímás autóm (amit nekem kell karbantartani) így nem tudom mire kell figyelni, miként kell karbantartani a klímát, meg úgy unblock mire kell figyelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Május24, 2014 Megoszt Elküldve Május24, 2014 (edited) Mi a hibakép? Had tanuljak valami újat... Ezt a bizonyos alkatrészt mint olvasom másoknál is cserélni kellett, nekem pedig ez az első klímás autóm (amit nekem kell karbantartani) így nem tudom mire kell figyelni, miként kell karbantartani a klímát, meg úgy unblock mire kell figyelni. Nem kapcsolt be a klimam. Nyomas proba soran pedig a kompresszor tomitesei kipukkantak es kijott a fust ( goz, gaz, olaj ) En 35-50 e Ft-ig kaptam arajanlatot, de mar 50e-ben van eddig a klima. Magnestekercset amugy magamnak csereltem otthon. De eleg altalaban egy 40Ft-os hobiztositek. Szoval jobb otthon kiszedni es megnezni mielott kiszamlaznak az uj tekercset. Módosítva Május24, 2014 : Stofl 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szpeki Elküldve Május24, 2014 Megoszt Elküldve Május24, 2014 (edited) Sziasztok! Én télen nyáron. Minden időszakban elszoktam indítani a klímát! De most egy hiba jött elő nálam. Nem mindíg fúj hideget a klíma. Egyszer igen egyszer nem. Nem voltam töltetni még. Gondoltam megkérdezem tőletek. Kérdés! A kompressor mindíg behúz ha bekapcsolom vagy figyeli valami nyomáskapcsoló(érzékelő), h van e megfelelő mennyiségű gáz? Kollégám szerint az expanziós szeleppel lesz baj. Mert szerinte ha nincs nyomás nem indítja el kompressor. Valaki találkozott hasonló problémával? Módosítva Május24, 2014 : szpeki Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Május24, 2014 Megoszt Elküldve Május24, 2014 Sziasztok! Én télen nyáron. Minden időszakban elszoktam indítani a klímát! De most egy hiba jött elő nálam. Nem mindíg fúj hideget a klíma. Egyszer igen egyszer nem. Nem voltam töltetni még. Gondoltam megkérdezem tőletek. Kérdés! A kompressor mindíg behúz ha bekapcsolom vagy figyeli valami nyomáskapcsoló(érzékelő), h van e megfelelő mennyiségű gáz? Kollégám szerint az expanziós szeleppel lesz baj. Mert szerinte ha nincs nyomás nem indítja el kompressor. Valaki találkozott hasonló problémával? Csak akkor huz be ha megvan a megfelelo homerseklet es a nyomas! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Május24, 2014 Megoszt Elküldve Május24, 2014 Legyél oly jó és írd majd meg a tapasztalatod. Mennyi idő a procedúra, mennyi macera, mennyi pénz stb.... 9-re vittem fél 11-re lett kész.Lefejtették az összes gázt.180 gramm volt benne 600 helyett.Aztán kicserélték a pollenszűrőt.Azt én vittem.Kitisztították habbal a szűrőnél + ózonnos fertőtlenítést is kértem.Egy szelepet is cseréltek,mert engedte a gázt.15.700 Ft volt a számla,kávékkal együtt 16.000.Most 5 fokos levegőt fúj.Korrekt rendes srácok voltak.Mindent megmutogattak,mi hogy van. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Május24, 2014 Megoszt Elküldve Május24, 2014 9-re vittem fél 11-re lett kész.Lefejtették az összes gázt.180 gramm volt benne 600 helyett.Aztán kicserélték a pollenszűrőt.Azt én vittem.Kitisztították habbal a szűrőnél + ózonnos fertőtlenítést is kértem.Egy szelepet is cseréltek,mert engedte a gázt.15.700 Ft volt a számla,kávékkal együtt 16.000.Most 5 fokos levegőt fúj.Korrekt rendes srácok voltak.Mindent megmutogattak,mi hogy van. és hova vitted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Május24, 2014 Megoszt Elküldve Május24, 2014 és hova vitted? http://www.auto17.hu/autoklimatoltes/ Nem messze lakom innen. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Május26, 2014 Megoszt Elküldve Május26, 2014 Sziasztok! Hosszu ido utan ujra van klimam. Ma voltam szerelonel, megcsinalta a kompresszor tomszelence cseret. Szetszedeskor viszont megallapitotta, hogy egy leugrott zeger gyuru volt a hibas. Meg sosem latott ilyet. Persze mar uj tomitessel rakta ossze. Elrettentesul, 2 ev alatt, 92e Ft-ot koltottem ra. Nagyon durva. ( toltesek, diagnosztika, magnestekercs csere, tomszelence) Remelem most nem ket hetig lesz jo! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május26, 2014 Megoszt Elküldve Május26, 2014 Ha már ennyire klímázunk. Vajon meddig bírja a gyári gázzal? Néha télen bekapcsolom, ha nem megy ki az eszemből, van mikor 1-2 hetente, de volt mikor 2 hónapig nem ment) nekem ~7.5 éves a kocsi, gyári gázzal. Nem rég megmértem a kiömlő levegőt, és 8 fokos volt... (keveseltem, de még sem kevés) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Május26, 2014 Megoszt Elküldve Május26, 2014 Ha már ennyire klímázunk. Vajon meddig bírja a gyári gázzal? Néha télen bekapcsolom, ha nem megy ki az eszemből, van mikor 1-2 hetente, de volt mikor 2 hónapig nem ment) nekem ~7.5 éves a kocsi, gyári gázzal. Nem rég megmértem a kiömlő levegőt, és 8 fokos volt... (keveseltem, de még sem kevés) Szulok klimajahoz eddig semmit nem kellett nyulni. Hibatlan. 9 ev es 90e km. Klimaszerelo szerint ezek a kompresszorok 80-120e km kozott szoktak elfaradni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szpeki Elküldve Május27, 2014 Megoszt Elküldve Május27, 2014 Sziasztok! Kérdésem lenne a nem működő klíma miatt! Ha benyomom a klíma gombot, akkor a klímahűtő ventilátornak is mennie kell!? Álló helyzetben?? Vagy nem mindig kell mennie!? Mert tegnap nézegettem és nekem nem ment! De nem is fúj hideget! Menet kozben sem. De a klímakompressor behúz!lehet biztosíték? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május27, 2014 Megoszt Elküldve Május27, 2014 Sziasztok! Kérdésem lenne a nem működő klíma miatt! Ha benyomom a klíma gombot, akkor a klímahűtő ventilátornak is mennie kell!? Álló helyzetben?? Vagy nem mindig kell mennie!? Mert tegnap nézegettem és nekem nem ment! De nem is fúj hideget! Menet kozben sem. De a klímakompressor behúz!lehet biztosíték? Ha bekapcsolod a klímát, akkor az egy ventillátorosnál elindul az 1. fokozat, a két ventis-nél pedig az egyik venti első fokozata. Ha nem megy, akkor nem jó a klímád. Okai:(de más is), kevés a gáz, ergo kicsi a nyomás, nem jó a kompresszorod behúzó tekercse, vagy valami elektronikai hiba. De általában a kevés gáz miatt van ez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tippmix46 Elküldve Május27, 2014 Megoszt Elküldve Május27, 2014 Sziasztok! Lehet bugyuta kérdés, de minden évben fel kell tölteni a klímát? Tavaly vettem a kocsit 10 évesen egy öreg bácsitól, ők nem használták...ezért fel is töltettem...tavaly szuperül működött...most bekapcsoltam (volna) a nagyobb melegben, erre semmi hideg....most ezt minden évben tölteni kell vagy valami más gebasz lehet? Köszi a választ mindenkinek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts