astra Elküldve Május23, 2014 Elküldve Május23, 2014 Sziasztok! Először is új tag ként üdvözlök mindenkit. Vettem egy Astra G 1.7dit caravan 2003_as évj autót,tavaly decemberbe. Összességébe nagyon jó kis autó,most viszont van egy kis bibi. Remélem tudtok segíteni,a gond a következő. -digit klímás a gép és másodszor fordult elő hogy nehezen indul,mert megy a klíma ventilátor és gondolom terheli. Mikor leáll a venti bebikáztuk (mert már nem tekert) rögtön a bikázás után leállítottam és pöcc indul semmi jele a bajnak. Nem tudom mihez kötni a ventilátor működését mert a klíma ki van kapcsolva. Először januárba jártam így aztán most a napokban másodjára! Egyébként a klíma működik,de mi okozhatja ezt!? Bízom benne hogy van valakinek ötlete vagy esetleg konkrét megoldás. Még annyi hogy van e valami ennél a típusnál amire érdemes odafigyelni. Előre is köszi a segítséget!!!! szia. lehet hogy az akksi gyenge nekem is csinálta az y17dt-mnél csere után nem csinálja. de elöbb probáld ki egy másik de jó akksival . azt ne kérdezd hogy mi az oka ez ilyen.
Geopake Elküldve Május23, 2014 Elküldve Május23, 2014 Én holnap reggel viszem klímatöltésre meg tisztításra.Nekem is azt mondta a klímás,hogy először lefejtik a gázt,aztán visszatöltik a megfelelő mennyiséget. 1
bocs Elküldve Május23, 2014 Elküldve Május23, 2014 Azt esetleg tudja valaki,hogy y17dt-nél mennyi a klíma feltöltési mennyiség? Illetve Veszprémi márkatársaktól kérdezem,hogy hova Szoktátok vinni a vasat klímatöltésre? Van valami jól bevált korrekt hely,ahol normálisan feltöltik,és nem lehúzósak? Köszi előre is!
Janó32 Elküldve Május23, 2014 Elküldve Május23, 2014 Én holnap reggel viszem klímatöltésre meg tisztításra.Nekem is azt mondta a klímás,hogy először lefejtik a gázt,aztán visszatöltik a megfelelő mennyiséget. Legyél oly jó és írd majd meg a tapasztalatod. Mennyi idő a procedúra, mennyi macera, mennyi pénz stb....
Stofl Elküldve Május24, 2014 Elküldve Május24, 2014 Sziasztok! Én hétfőn reggel megyek kompresszor tömszelence cserére....... :(
gezoli Elküldve Május24, 2014 Elküldve Május24, 2014 Azt esetleg tudja valaki,hogy y17dt-nél mennyi a klíma feltöltési mennyiség? Illetve Veszprémi márkatársaktól kérdezem,hogy hova Szoktátok vinni a vasat klímatöltésre? Van valami jól bevált korrekt hely,ahol normálisan feltöltik,és nem lehúzósak? Köszi előre is! Elméletileg ha fölnyitod a motorház-tetőt akkor a zárhídon van egy kis tábla. Ezen rajta kellene lennie a feltöltési mennyiségnek grammban. 1
bocs Elküldve Május24, 2014 Elküldve Május24, 2014 Elméletileg ha fölnyitod a motorház-tetőt akkor a zárhídon van egy kis tábla. Ezen rajta kellene lennie a feltöltési mennyiségnek grammban. De jó, majd megnézem. Köszönöm!
tgabika76 Elküldve Május24, 2014 Elküldve Május24, 2014 Azt esetleg tudja valaki,hogy y17dt-nél mennyi a klíma feltöltési mennyiség? Illetve Veszprémi márkatársaktól kérdezem,hogy hova Szoktátok vinni a vasat klímatöltésre? Van valami jól bevált korrekt hely,ahol normálisan feltöltik,és nem lehúzósak? Köszi előre is! Feltöltési mennyiségek (a gáz mennyisége évjáratfüggő, nem motorkód): Én amúgy a Németh Lacihoz szoktam vinni az ATI udvarba az enyémet. Ő nem épp olcsó, de még sose volt panasz a munkájára, és garit is vállal. Ami azt illeti épp tegnapelőtt készült el az enyém nála, klímahűtő csere, kompresszor tekercs csere, tömítések cseréje, feltöltés és munkadíj volt együtt 77e Ft, de most 8°C-os levegőt fúj a klímám, és 3 hónap garancia is van rajta. Alternatíva lehet még a Klímacentrum, de róluk sok garanciális problémát hallottam, sokaknak vissza kellett vinni az autót mert elsőre nem lett jó... 1
gezoli Elküldve Május24, 2014 Elküldve Május24, 2014 Feltöltési mennyiségek (a gáz mennyisége évjáratfüggő, nem motorkód): Én amúgy a Németh Lacihoz szoktam vinni az ATI udvarba az enyémet. Ő nem épp olcsó, de még sose volt panasz a munkájára, és garit is vállal. Ami azt illeti épp tegnapelőtt készült el az enyém nála, klímahűtő csere, kompresszor tekercs csere, tömítések cseréje, feltöltés és munkadíj volt együtt 77e Ft, de most 8°C-os levegőt fúj a klímám, és 3 hónap garancia is van rajta. Alternatíva lehet még a Klímacentrum, de róluk sok garanciális problémát hallottam, sokaknak vissza kellett vinni az autót mert elsőre nem lett jó... Ezt a táblázatot akartam én is beszúrni, de gyorsabb voltál! :) Szerintem a 77Eft reális ezért a munkáért!
bocs Elküldve Május24, 2014 Elküldve Május24, 2014 Feltöltési mennyiségek (a gáz mennyisége évjáratfüggő, nem motorkód): Én amúgy a Németh Lacihoz szoktam vinni az ATI udvarba az enyémet. Ő nem épp olcsó, de még sose volt panasz a munkájára, és garit is vállal. Ami azt illeti épp tegnapelőtt készült el az enyém nála, klímahűtő csere, kompresszor tekercs csere, tömítések cseréje, feltöltés és munkadíj volt együtt 77e Ft, de most 8°C-os levegőt fúj a klímám, és 3 hónap garancia is van rajta. Alternatíva lehet még a Klímacentrum, de róluk sok garanciális problémát hallottam, sokaknak vissza kellett vinni az autót mert elsőre nem lett jó... Szia! Én is nála cseréltettem klímahűtőt 2011-ben,csak gondoltam hátha van aki olcsóbban csinálja. De ha tényleg korrekt,akkor megéri a többlet lóvét. (Én még csak 1-szer voltam nála,mióta megvan a G-m). Köszönöm mindenkinek a segítséget!
DarthVödör Elküldve Május24, 2014 Elküldve Május24, 2014 (edited) On 2014. 05. 24. at 5:16, gezoli írta: Módosítva Április5, 2016 : DarthVödör
csicsó Elküldve Május24, 2014 Elküldve Május24, 2014 Legyél oly jó és írd majd meg a tapasztalatod. Mennyi idő a procedúra, mennyi macera, mennyi pénz stb.... Én tavaly nyáron vittem klímáshoz a csóri útra(Condi Car) Tömszelencét kellett cserélni a kompresszorba plusz töltés,32 ezer volt,8-ra vittem délután mentem érte,de előre be kell jelentkezni Aztán pár hét múlva vittem vissza,mert verte az olajat a kompi,garanciába javították <_< 1
Janó32 Elküldve Május24, 2014 Elküldve Május24, 2014 Sziasztok! Én hétfőn reggel megyek kompresszor tömszelence cserére....... :( Mi a hibakép? Had tanuljak valami újat... Ezt a bizonyos alkatrészt mint olvasom másoknál is cserélni kellett, nekem pedig ez az első klímás autóm (amit nekem kell karbantartani) így nem tudom mire kell figyelni, miként kell karbantartani a klímát, meg úgy unblock mire kell figyelni.
Stofl Elküldve Május24, 2014 Elküldve Május24, 2014 (edited) Mi a hibakép? Had tanuljak valami újat... Ezt a bizonyos alkatrészt mint olvasom másoknál is cserélni kellett, nekem pedig ez az első klímás autóm (amit nekem kell karbantartani) így nem tudom mire kell figyelni, miként kell karbantartani a klímát, meg úgy unblock mire kell figyelni. Nem kapcsolt be a klimam. Nyomas proba soran pedig a kompresszor tomitesei kipukkantak es kijott a fust ( goz, gaz, olaj ) En 35-50 e Ft-ig kaptam arajanlatot, de mar 50e-ben van eddig a klima. Magnestekercset amugy magamnak csereltem otthon. De eleg altalaban egy 40Ft-os hobiztositek. Szoval jobb otthon kiszedni es megnezni mielott kiszamlaznak az uj tekercset. Módosítva Május24, 2014 : Stofl 1
szpeki Elküldve Május24, 2014 Elküldve Május24, 2014 (edited) Sziasztok! Én télen nyáron. Minden időszakban elszoktam indítani a klímát! De most egy hiba jött elő nálam. Nem mindíg fúj hideget a klíma. Egyszer igen egyszer nem. Nem voltam töltetni még. Gondoltam megkérdezem tőletek. Kérdés! A kompressor mindíg behúz ha bekapcsolom vagy figyeli valami nyomáskapcsoló(érzékelő), h van e megfelelő mennyiségű gáz? Kollégám szerint az expanziós szeleppel lesz baj. Mert szerinte ha nincs nyomás nem indítja el kompressor. Valaki találkozott hasonló problémával? Módosítva Május24, 2014 : szpeki
Stofl Elküldve Május24, 2014 Elküldve Május24, 2014 Sziasztok! Én télen nyáron. Minden időszakban elszoktam indítani a klímát! De most egy hiba jött elő nálam. Nem mindíg fúj hideget a klíma. Egyszer igen egyszer nem. Nem voltam töltetni még. Gondoltam megkérdezem tőletek. Kérdés! A kompressor mindíg behúz ha bekapcsolom vagy figyeli valami nyomáskapcsoló(érzékelő), h van e megfelelő mennyiségű gáz? Kollégám szerint az expanziós szeleppel lesz baj. Mert szerinte ha nincs nyomás nem indítja el kompressor. Valaki találkozott hasonló problémával? Csak akkor huz be ha megvan a megfelelo homerseklet es a nyomas!
Geopake Elküldve Május24, 2014 Elküldve Május24, 2014 Legyél oly jó és írd majd meg a tapasztalatod. Mennyi idő a procedúra, mennyi macera, mennyi pénz stb.... 9-re vittem fél 11-re lett kész.Lefejtették az összes gázt.180 gramm volt benne 600 helyett.Aztán kicserélték a pollenszűrőt.Azt én vittem.Kitisztították habbal a szűrőnél + ózonnos fertőtlenítést is kértem.Egy szelepet is cseréltek,mert engedte a gázt.15.700 Ft volt a számla,kávékkal együtt 16.000.Most 5 fokos levegőt fúj.Korrekt rendes srácok voltak.Mindent megmutogattak,mi hogy van. 1
wakond Elküldve Május24, 2014 Elküldve Május24, 2014 9-re vittem fél 11-re lett kész.Lefejtették az összes gázt.180 gramm volt benne 600 helyett.Aztán kicserélték a pollenszűrőt.Azt én vittem.Kitisztították habbal a szűrőnél + ózonnos fertőtlenítést is kértem.Egy szelepet is cseréltek,mert engedte a gázt.15.700 Ft volt a számla,kávékkal együtt 16.000.Most 5 fokos levegőt fúj.Korrekt rendes srácok voltak.Mindent megmutogattak,mi hogy van. és hova vitted?
Geopake Elküldve Május24, 2014 Elküldve Május24, 2014 és hova vitted? http://www.auto17.hu/autoklimatoltes/ Nem messze lakom innen. 1
Stofl Elküldve Május26, 2014 Elküldve Május26, 2014 Sziasztok! Hosszu ido utan ujra van klimam. Ma voltam szerelonel, megcsinalta a kompresszor tomszelence cseret. Szetszedeskor viszont megallapitotta, hogy egy leugrott zeger gyuru volt a hibas. Meg sosem latott ilyet. Persze mar uj tomitessel rakta ossze. Elrettentesul, 2 ev alatt, 92e Ft-ot koltottem ra. Nagyon durva. ( toltesek, diagnosztika, magnestekercs csere, tomszelence) Remelem most nem ket hetig lesz jo!
imy Elküldve Május26, 2014 Elküldve Május26, 2014 Ha már ennyire klímázunk. Vajon meddig bírja a gyári gázzal? Néha télen bekapcsolom, ha nem megy ki az eszemből, van mikor 1-2 hetente, de volt mikor 2 hónapig nem ment) nekem ~7.5 éves a kocsi, gyári gázzal. Nem rég megmértem a kiömlő levegőt, és 8 fokos volt... (keveseltem, de még sem kevés)
Stofl Elküldve Május26, 2014 Elküldve Május26, 2014 Ha már ennyire klímázunk. Vajon meddig bírja a gyári gázzal? Néha télen bekapcsolom, ha nem megy ki az eszemből, van mikor 1-2 hetente, de volt mikor 2 hónapig nem ment) nekem ~7.5 éves a kocsi, gyári gázzal. Nem rég megmértem a kiömlő levegőt, és 8 fokos volt... (keveseltem, de még sem kevés) Szulok klimajahoz eddig semmit nem kellett nyulni. Hibatlan. 9 ev es 90e km. Klimaszerelo szerint ezek a kompresszorok 80-120e km kozott szoktak elfaradni.
szpeki Elküldve Május27, 2014 Elküldve Május27, 2014 Sziasztok! Kérdésem lenne a nem működő klíma miatt! Ha benyomom a klíma gombot, akkor a klímahűtő ventilátornak is mennie kell!? Álló helyzetben?? Vagy nem mindig kell mennie!? Mert tegnap nézegettem és nekem nem ment! De nem is fúj hideget! Menet kozben sem. De a klímakompressor behúz!lehet biztosíték?
imy Elküldve Május27, 2014 Elküldve Május27, 2014 Sziasztok! Kérdésem lenne a nem működő klíma miatt! Ha benyomom a klíma gombot, akkor a klímahűtő ventilátornak is mennie kell!? Álló helyzetben?? Vagy nem mindig kell mennie!? Mert tegnap nézegettem és nekem nem ment! De nem is fúj hideget! Menet kozben sem. De a klímakompressor behúz!lehet biztosíték? Ha bekapcsolod a klímát, akkor az egy ventillátorosnál elindul az 1. fokozat, a két ventis-nél pedig az egyik venti első fokozata. Ha nem megy, akkor nem jó a klímád. Okai:(de más is), kevés a gáz, ergo kicsi a nyomás, nem jó a kompresszorod behúzó tekercse, vagy valami elektronikai hiba. De általában a kevés gáz miatt van ez.
Tippmix46 Elküldve Május27, 2014 Elküldve Május27, 2014 Sziasztok! Lehet bugyuta kérdés, de minden évben fel kell tölteni a klímát? Tavaly vettem a kocsit 10 évesen egy öreg bácsitól, ők nem használták...ezért fel is töltettem...tavaly szuperül működött...most bekapcsoltam (volna) a nagyobb melegben, erre semmi hideg....most ezt minden évben tölteni kell vagy valami más gebasz lehet? Köszi a választ mindenkinek!
Recommended Posts