Mc-elek Elküldve Május13, 2013 Megoszt Elküldve Május13, 2013 látom értesz hozzá, biztos láttál már párat ;) mit tudok ezzel kezdeni, hogy ne nedvesedjen a szőnyeg? meg van törve valahol, vagy mi lehet vele? sosem volt ilyen bajom, mivel sosem volt klímás kocsim... :unsure: több lehetőség van miért nedves a szőnyeg.... pl el van dugulva a kivezető vagy rosszul van benne a pollen szűrő és hozzá ér a hőcserélőhöz és kivezeti a vizet ezeket nézd meg első körben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szürkeastra Elküldve Május14, 2013 Megoszt Elküldve Május14, 2013 Sziasztok! Az én Astrámon ilyen klimahütő van: https://cromax.hu/310000000-legkondicionalo-rendszer/311610000-legkondicionalo-alkatreszei/311610678-klima-alkatreszei/143295-legkondicionalo-huto-opel-astra-g-1998-2009-benzines A kép bal alsó sarkán a hütőbe jár egy szűrő. Cserélt már valaki ilyen szűrőt? Hogy lehet ezt cserélni? Menetes, vagy bele van préselve az alu házba? Az alu ház és a szűrő müanyag kupakja között szökik a gáz. Van ott valami tömítés? Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
soldier Elküldve Május14, 2013 Megoszt Elküldve Május14, 2013 ma voltam szakinál, aki megnézte, majd a következőket mondta: klímahűtő 28.000 feltöltés 10.000 szerelés 5.000 Ft azaz mindennel együtt: 43.000 pénz, ami kicsit soknak tűnik nekem... nem sok egy kicsit 28 egy hűtőért? nekem nagy klímahűtő van benne, ami majdnem akkora, mint a vízhűtő /vagy lehet, hogy van is akkora/ de több helyen láttam, hogy létezik ebből kisebb is, amit ugyan ilyen motorkóddal /x16xel/ szerelthez árulnak. Az is jó bele? attól függ milyen gyártmányú hűtőt veszel. A gyári vhol 80-110 között van (az enyémbe Hella-Behr kellett volna). Végülis utángyártott Nissens vettem, mert ha jól vágom viszonylag ott vannak hűtőkben. Kedvezményesen vettem 25-ért. Mellesleg nekem azt mondták 2 módon tudják javítani a kavicsok miatt kilyukadt hűtőt. 1. beforrasztják; 2. kizárják azt a szegmenst az áramlásból. 5-6 ezer a javítás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
soldier Elküldve Május14, 2013 Megoszt Elküldve Május14, 2013 az így nem tűnik soknak, de pl Cromaxnál 23K-ért is van hűtő + ha hozzászámoljuk, hogy ez egy elég nagy, és régen működő szervíz, ahová vittem, ezért valószínűleg jóval olcsóbban beszerzik az alkatrészt, mint mondjuk én akármelyik boltból, és még így is raknak rá... na akkor már szerintem sok... érdekes, mert nekem a miskolci Cromax-nál ajánlottak egy Holland OEM hűtőt :) 19-ért... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolthy88 Elküldve Május14, 2013 Megoszt Elküldve Május14, 2013 érdekes, mert nekem a miskolci Cromax-nál ajánlottak egy Holland OEM hűtőt :) 19-ért... nissens márkájú hűtő lett, kedvezménnyel 22K-ért, ezt mondták még jónak a gyárin kívül. pollenszűrőből mindegy milyet rakok be? vagy van ebből is valami megbízható gyártó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
soldier Elküldve Május14, 2013 Megoszt Elküldve Május14, 2013 nissens márkájú hűtő lett, kedvezménnyel 22K-ért, ezt mondták még jónak a gyárin kívül. pollenszűrőből mindegy milyet rakok be? vagy van ebből is valami megbízható gyártó? attól függ milyen gyakran cseréled. én minden ősszel, ezért inkább olcsóbbat választok. de pl mikor megszületett a lányom kipróbáltam az aktívszeneset, nem éreztem semmi különbséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pupak78 Elküldve Május16, 2013 Megoszt Elküldve Május16, 2013 Végre jó lett a klimám....nem volt egyszerű.Valami aluminium dugó félénél eresztett,alaktrész 7e,de mire oké feltöltötték,olaj stb.A venti nem akart bekapcsolni még 20bar-nál sem,még rajta volt a gépen...ventilátor előtét ellenállás ment gajra hála a jó istennek,azt meg kerestünk 3 bontóban sehol nem volt.A gyártó külön venti nélkül nem adja el,az új meg 70e...most kicserélte az ellenállást benne,de gari erre a műveletre nem vállalt.Nem tudom meddig bírja így.Most jó álló helyzetben is megy szépen a venti több fokozatban is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Június8, 2013 Megoszt Elküldve Június8, 2013 Ma voltam az Opelcentrumnál a klímát feltöltetni, fertőtleníteni átvizsgáltatni.Ez össz 10.000Ft-ba került!Ajánlom mindenkinek ezt a műhelyt, mert nagyon rendesek és jó árban dolgoznak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Június9, 2013 Megoszt Elküldve Június9, 2013 klima bekapcsolásakor egy súgó, sziszegő hangot hallok folyamatosan a műszerfal felől Amúgy már nem jéghideget nyom,de még hidegnek nevezhető a hőmérséklete a befújt levegőnek Link to comment Megosztás: More sharing options...
killermedve Elküldve Június9, 2013 Megoszt Elküldve Június9, 2013 klima bekapcsolásakor egy súgó, sziszegő hangot hallok folyamatosan a műszerfal felől Amúgy már nem jéghideget nyom,de még hidegnek nevezhető a hőmérséklete a befújt levegőnek Szia Kevés benne a gáz ,rá kell tölteni!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Június10, 2013 Megoszt Elküldve Június10, 2013 Szia Kevés benne a gáz ,rá kell tölteni!!! Sejtettem,ismer valaki Székesfehérváron megbízható klímást aki reális áron dolgozik Amúgy egy ilyen töltés,tisztitás mibe fáj?Ez az első klimás gépem(22 év után) :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
killermedve Elküldve Június10, 2013 Megoszt Elküldve Június10, 2013 Sejtettem,ismer valaki Székesfehérváron megbízható klímást aki reális áron dolgozik Amúgy egy ilyen töltés,tisztitás mibe fáj?Ez az első klimás gépem(22 év után) :icon1: kb 10000ft + -2000 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Június11, 2013 Megoszt Elküldve Június11, 2013 klima_tisztitasa_hazilag Érdemes elolvasni... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Június11, 2013 Megoszt Elküldve Június11, 2013 klima_tisztitasa_hazilag Érdemes elolvasni... Köszi épp ez előtt állok. A hétvégén nem is tudtam dönteni hogy én magam csináljam, milyen cuccot vegyek hozzá, vagy vigyem szervizbe. Szervizbe amúgy mivel tisztítanak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Június12, 2013 Megoszt Elküldve Június12, 2013 Hány dkg gáz kell a klímába?Nekem 67 dkg fejtek le, és 60-at töltöttek vissza, de elég fos lett a hőmérséklet amit kifúj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június12, 2013 Megoszt Elküldve Június12, 2013 Tessék: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Június12, 2013 Megoszt Elküldve Június12, 2013 Tessék: Akkor nem értem miért ilyen fos.Két és fél éve volt utoljára töltve, és mielőtt most hozzányúltak sokkal hidegebbet fújt.Azt nem értettem már akkor sem, hogy ha 670-et szedtek le, akkor miért nem annyit töltöttek vissza?Csak 600-at nyomtak vissza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szergely Elküldve Június12, 2013 Megoszt Elküldve Június12, 2013 Forgács Autószervíz Nírtura én is most fogom vinni a kocsit persze pollenszűrő csere ilyenkor alap Elnézésedet kérem. Eddig nem is vettem észre, hogy kaptam választ. Köszönöm az infót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Június13, 2013 Megoszt Elküldve Június13, 2013 Akkor mi van, ha R134a gázból nem 600g-mot töltetek bele, hanem 700-at? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Június13, 2013 Megoszt Elküldve Június13, 2013 Sziasztok! Vettem pollenszűrőt a Cromaxnál valami technofilt gyártmány.Nincsen rajta nyíl,akkor mindegy hogyan rakom bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Június14, 2013 Megoszt Elküldve Június14, 2013 Sziasztok! Vettem pollenszűrőt a Cromaxnál valami technofilt gyártmány.Nincsen rajta nyíl,akkor mindegy hogyan rakom bele? A képen a jobb oldalán látsz egy fület(?), annál fogva kell betolni, a képen látszik az áramlás írányát mutató nyíl. Feltéve, ha behr klímád van, a Delphit nem ismerem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június14, 2013 Megoszt Elküldve Június14, 2013 A képen a jobb oldalán látsz egy fület(?), annál fogva kell betolni, a képen látszik az áramlás írányát mutató nyíl. Feltéve, ha behr klímád van, a Delphit nem ismerem... Én ~1 éve tettem bele, most cseréltem, és a hófehér szűrő szürke lett, mintha aktív szenes lenne.... tiszta levegő. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Június14, 2013 Megoszt Elküldve Június14, 2013 Behr klímám van de nyíl nincs rajta sehol.A fület nem néztem meg.https://cromax.hu/130000000-szurok/130420000-szurok/130420123-pollenszuro/6167-pollenszuro-behr-opel-astra-g-zafira-a-zafira-b így néz ki Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Június15, 2013 Megoszt Elküldve Június15, 2013 Behr klímám van de nyíl nincs rajta sehol.A fület nem néztem meg.https://cromax.hu/130000000-szurok/130420000-szurok/130420123-pollenszuro/6167-pollenszuro-behr-opel-astra-g-zafira-a-zafira-b így néz ki A második képen felül látható a fül... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Június15, 2013 Megoszt Elküldve Június15, 2013 Akkor az a képen nem a tecnofil.Ezen istenbizony hogy nincsen semmilyen fül.Teljesen egyforma minden oldalon.Beleraktam úgy ahogy könnyebben bement.Amit kivettem az meg összevolt gyűrve.Jól belerakta valaki:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts