uhuhu Elküldve Augusztus31, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2011 Na még egy kérdés: Enyémben NX van. Nemcsak hogy hangosabb, mint a céges, de jobban visszafogja a teljesítményt is. ( legalábbis én úgy érzem). Tudnék szerezni piripénzért egy olyat, amin SQ (vagy lehet QS ?)jezés van. 1.6-os a zafirából való. Kompatibilisek-e ezek egymással, és ha igen mennyibe fájna az átszerelés? Megéri-e kínlódni vele? elméletileg nem kompatibilis, és az enyám is úgy búg mintazállat. illetve kurvára visszafogja az autót :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Augusztus31, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2011 amugy nem azért fogja vissza az autót, mert a kompresszor ilyen, hanem a motorod gyenge. nekem az 1.8 as coupémba is NX kompresszor volt, és szinte észre se lehetett venni ha be volt kapcsolva........ A Civicbe meg talán 2x volt kikapcsolva mióta megvan ( 2,5 éve ) ott se nagyon lehet észrevenni.... Tanulság: erős autót kell venni :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Augusztus31, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2011 amugy nem azért fogja vissza az autót, mert a kompresszor ilyen, hanem a motorod gyenge. nekem az 1.8 as coupémba is NX kompresszor volt, és szinte észre se lehetett venni ha be volt kapcsolva........ A Civicbe meg talán 2x volt kikapcsolva mióta megvan ( 2,5 éve ) ott se nagyon lehet észrevenni.... Tanulság: erős autót kell venni :D Persze, ez tiszta sor. De legalább egy kicsikét lehetne jobb. :lol: Na de nem baj, jön a tél, az én időm! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Augusztus31, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2011 elméletileg nem kompatibilis, és az enyám is úgy búg mintazállat. illetve kurvára visszafogja az autót :lol: Igazából én is bosszankodtam hogy visszafogja a klíma a kocsit. Némileg módosított vezetési technikával lehet ezen segíteni. Bekapcsolt klímával kicsit nagyobb gázzal meg jobban csúsztatott kuplunggal kell indulni. Gyorsítani meg tovább kell húzatni mint ahogy megszoktad. Sajna ez elég jól megnyomja a fogyasztást. Nekem városba vagy 1,5-2 literrel melegtől helyzettől függően. Tudnám értékelni én is ha egy 1,7 DTI lenne a kocsimba mert azt tuti nem fogná vissza fele ennyire sem + fogyasztása is jobb lenne. Mindenesetre ezzel az 1,4 el megvolt a tanulópénz aminek a tanulsága, hogy soha többé kis köbcentist és majdnemhogy benzinest sem. Viszont klíma tuti hogy lesz a következőbe is nagyon jó dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tayrol Elküldve Augusztus31, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2011 jelölést irj... lehet hogy van egy z16xep be való Szia, Nem tudom, hogy nekem cimezted-e de pontos tipust nem tudok mondani. Esetleg hol tudnam megnezni? Okosok azt mondtak, hogy ket fajta van G Astraba es nekem a dragabbik kell.:lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 Szia, Nem tudom, hogy nekem cimezted-e de pontos tipust nem tudok mondani. Esetleg hol tudnam megnezni? Okosok azt mondtak, hogy ket fajta van G Astraba es nekem a dragabbik kell.:lol: a klimakompresszoron van egy cimke, és azon van két betü. no az kell... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tayrol Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 a klimakompresszoron van egy cimke, és azon van két betü. no az kell... :lol: Ha nem kell akna, hogy leolvassam akkor meglesem mindjart.:lol: mod: QS van ráírva - ha ez a két szám kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 Ha nem kell akna, hogy leolvassam akkor meglesem mindjart.:lol: mod: QS van ráírva - ha ez a két szám kell. sajnos nem tudok segiteni... ezt a fajta kompresszort csak az X es motorba gyártották 2001 ig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tayrol Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 sajnos nem tudok segiteni... ezt a fajta kompresszort csak az X es motorba gyártották 2001 ig. Azert köszi. Ezekből érdemes hasznaltat/felujitottat venni vagy inkabb az ujat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 bontottat kell venni. az új ára olyan 300E körül szokott lenni..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tayrol Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 bontottat kell venni. az új ára olyan 300E körül szokott lenni..... Akkor amit 100e-ért láttam az ezek szerint jo ár.:lol: Ezvan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 Akkor amit 100e-ért láttam az ezek szerint jo ár.:lol: Ezvan. Kérdezd meg cromaxban az újat! Ha a motortakaró lemezemből indulok ki, akkor olyan 50-80e között kapsz újat. (110-136e opelban, 25e cromaxban, és mind2 GM gyártmány) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 Kérdezd meg cromaxban az újat! Ha a motortakaró lemezemből indulok ki, akkor olyan 50-80e között kapsz újat. (110-136e opelban, 25e cromaxban, és mind2 GM gyártmány) X14-hez a gyári kompresszor 427e Ft! :lol: :lol: :D :D http://opelcentrum.hu/aruhaz/klima/kompres...ord=kompresszor Jó humorérzékük van az tuti. Sokan ennyiért autót vesznek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tayrol Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 X14-hez a gyári kompresszor 427e Ft! :lol: :lol: :D :D http://opelcentrum.hu/aruhaz/klima/kompres...ord=kompresszor Jó humorérzékük van az tuti. Sokan ennyiért autót vesznek. hehe, nekem is ez kellene. meg a 177-et is sokallom. a cromax meg ott van mellettunk a Szentmihályin, megérdeklődöm tőlük. köszi! mod: megkérdeztem, nincs nekik. csak gyari, 200k-ért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 hehe, nekem is ez kellene. meg a 177-et is sokallom. a cromax meg ott van mellettunk a Szentmihályin, megérdeklődöm tőlük. köszi! mod: megkérdeztem, nincs nekik. csak gyari, 200k-ért. 100K-val olcsóbb mint a márkakereskedésben, nem kis haszonnal dolgoznak :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hegyi Elküldve November9, 2011 Megoszt Elküldve November9, 2011 Estét mindenkinek! Az lenne az én nagy kérdésem, hogy: Van 1 klímahűtőm fölöslegben. A saját 2002 es 1.4 16v astrámhoz szereztem. Az belemegy egy 2001 es 1.6 os ba? http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1502503718.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
KMiki Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Szép estét! Tudna valaki segíteni nekem EPC alapján azonosítani egy műanyag klímacső rögzítő elemet? A motortér jobb oldalán futó fém klímacsövet rögzíti a belső sárvéőhöz. Két darab van belőle. Képek itt: A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu A képen látható darab az egyik cimbora vasából való, akárhogy kerestem GM-számot sehol nem találtam rajta. Egy opeles üzletben ugyan nézegettük az EPC-t, de az ott látottakból nem igazán tudtuk egyértelműen meghatározni, melyikre van szükség az ott felsoroltak közül. Az ára pedig sajna nem olyan alacsony, hogy mindegyikből rendeljek kettőt-kettőt, hátha valamelyik épp passzol. Caravan, 1,6 16V Évjárat: 2000 Motorkód: Z16XE Köszönöm! KM. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csicsu Elküldve Március27, 2012 Megoszt Elküldve Március27, 2012 T. Mindenki! Látom sokan azért értetek a klimához, lenne egy kérdésem. " hónapja vásároltam a G Astrámat, és február eleje révén, nem tulajdonítottam a klímának jelentőséget, sajnos.... 2 hete nyomom be, semmi, szerelőhöz került más okból, említettem neki, ráböktek egy szelepre, a rendszer üres, egy gramm gáz nem távozott belőle, fene tudja mióta nem lehet benne gáz már. A kérdésem, hogy egy dolog, hogy nincs benne gáz, de a klima kompresszor sem indul el, elképzelhető, hogy ha nincs a rendszerben nyomás a kompresszort lelövi egy elektronika??? Vagy netán a kompresszorom is rossz lesz??? Várom ötleteiteket. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Március27, 2012 Megoszt Elküldve Március27, 2012 T. Mindenki! Látom sokan azért értetek a klimához, lenne egy kérdésem. " hónapja vásároltam a G Astrámat, és február eleje révén, nem tulajdonítottam a klímának jelentőséget, sajnos.... 2 hete nyomom be, semmi, szerelőhöz került más okból, említettem neki, ráböktek egy szelepre, a rendszer üres, egy gramm gáz nem távozott belőle, fene tudja mióta nem lehet benne gáz már. A kérdésem, hogy egy dolog, hogy nincs benne gáz, de a klima kompresszor sem indul el, elképzelhető, hogy ha nincs a rendszerben nyomás a kompresszort lelövi egy elektronika??? Vagy netán a kompresszorom is rossz lesz??? Várom ötleteiteket. Köszi Nyugi, ha bizonyos mennyiség alá csökken a gázmennyiség, a kompresszor nem indul. Fel kell tölteni a rendszert, aztán majd kiderül van e valami turpisság. Szoktak bele szinezőt is tenni, az megmutatja hol ereszt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Március27, 2012 Megoszt Elküldve Március27, 2012 Csatlakozom az előttem szólóhoz, de azért arra készülj fel, hogy egészséges kompresszorból nem megy el a gáz. Kereskedők meg kieresztik néha ha bekapcsoláskor ütvefúró hangja lenne, inkább azt mondják, kiment a gáz, csak fel kell tölteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március28, 2012 Megoszt Elküldve Március28, 2012 T. Mindenki! Látom sokan azért értetek a klimához, lenne egy kérdésem. " hónapja vásároltam a G Astrámat, és február eleje révén, nem tulajdonítottam a klímának jelentőséget, sajnos.... 2 hete nyomom be, semmi, szerelőhöz került más okból, említettem neki, ráböktek egy szelepre, a rendszer üres, egy gramm gáz nem távozott belőle, fene tudja mióta nem lehet benne gáz már. A kérdésem, hogy egy dolog, hogy nincs benne gáz, de a klima kompresszor sem indul el, elképzelhető, hogy ha nincs a rendszerben nyomás a kompresszort lelövi egy elektronika??? Vagy netán a kompresszorom is rossz lesz??? Várom ötleteiteket. Köszi Ez így igaz! De azért összetettebb a dolog. A töltet tartalmaz hozzáadott kenőolajt is. Ha huzamosabb ideig nincs a rendszer feltöltve vagy - mint a "Manual" is tanácsolja - időjárástól függetlenül legalább havonta elindítva, a tömítések kiszárad(hat)nak és átereszt(het)enek. Elszökik a töltet, nagyon elhanyagolt esetben levegő kerül a helyére, ahol a benne levő pára lecsapódik, azért akár a kompresszor is megragadhat. Tehát van esélye a kompresszorhibának is, de fölösleges rögtön a legrosszabbra gondolni. Fel kell töltetni a rendszert szakemberrel, aki meg is színezi, hogy UV fénnyel feltárható legyen az esetleges hibaforrás. Amennyiben még így sem indul, akkor lehet kapaszkodni, mert olyan árajánlatot fogsz hallani, hogy attól leülsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csicsu Elküldve Március28, 2012 Megoszt Elküldve Március28, 2012 Hát ez csúcs szuper, az ajánlatoktól a gyomrom görcsben van, a minap cserélik az előtöltés szabályzó szelepet az adagolón, egy kis semmi alkatrész és cserével együtt zsenge 65 ruppó...... De aZÉRT KÖSZI A VÁLASZT, sajnos a klímákkal én már korábban is szívtam és mindenben mindjárt a legrosszabbra gondolok, tavaly is igaz más autómon de kb. 45 ezret hagytam ott klíma témában, mire rájöttek, hogy a klimakuplung nem húz be a túl nagy légrés miatt...... Szóval már ettől is félek, hogy hová fajul, arról nem is beszélve , hogy ma olyan jó szándékú és kedves szerelőkkel van tele az ország.... tisztelet a kivételnek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csicsu Elküldve Március28, 2012 Megoszt Elküldve Március28, 2012 Egyébként köszi Mindenkinek aki hozzászólt és próbált segíteni. üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
timoboy Elküldve Április29, 2012 Megoszt Elküldve Április29, 2012 Sziasztok! Tudtok ajánlani Győrben egy megbízaható, jó áron dolgozó klímást? Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Május1, 2012 Megoszt Elküldve Május1, 2012 Hát ez csúcs szuper, az ajánlatoktól a gyomrom görcsben van, a minap cserélik az előtöltés szabályzó szelepet az adagolón, egy kis semmi alkatrész és cserével együtt zsenge 65 ruppó...... De aZÉRT KÖSZI A VÁLASZT, sajnos a klímákkal én már korábban is szívtam és mindenben mindjárt a legrosszabbra gondolok, tavaly is igaz más autómon de kb. 45 ezret hagytam ott klíma témában, mire rájöttek, hogy a klimakuplung nem húz be a túl nagy légrés miatt...... Szóval már ettől is félek, hogy hová fajul, arról nem is beszélve , hogy ma olyan jó szándékú és kedves szerelőkkel van tele az ország.... tisztelet a kivételnek! akkor rossz szakcsihoz vitted el,az kb 2 perc alatt megmondható... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts