telo Elküldve Április26, 2005 Elküldve Április26, 2005 ma feltöltettem a klimámat. 9,8 fokot fujt be, majd 5-7 grammot rátöltöttek. + slaggal kimosták a hütőimet, és a két hütő közötti részt. most 4,8 fokot hüt. jujjdeörülök. még volt javitgatás, de az már nem ide tartozik..... Nekem is régen a slaggot mondták... Asszem pont lehet, hogy te uhu.... :oops: Kijön vele a piszok? Nem gyenge az? A gőzborotva meg viszont már túl erős gondolom... elferdíthet lamellákat talán?
uhuhu Elküldve Április26, 2005 Elküldve Április26, 2005 Nekem is régen a slaggot mondták... Asszem pont lehet, hogy te uhu.... :oops: Kijön vele a piszok? Nem gyenge az? A gőzborotva meg viszont már túl erős gondolom... elferdíthet lamellákat talán? bizony bizony. a slag elég..... a gőzborotva meg tul erős...
Qpack Elküldve Április27, 2005 Szerző Elküldve Április27, 2005 legalább két köszönöm szépent adtam érte 8) Hol van ez a cég?..ennyiért Én is megcsináltatom :lol: :twisted: De tényleg házon most már bellűl vagy valahova vitted, mert megbízható helyet keres az ember ha lehet, úgyhogy ha tudsz ilyet ne kímélj minket :wink:
uhuhu Elküldve Április28, 2005 Elküldve Április28, 2005 Hol van ez a cég?..ennyiért Én is megcsináltatom :lol: :twisted: De tényleg házon most már bellűl vagy valahova vitted, mert megbízható helyet keres az ember ha lehet, úgyhogy ha tudsz ilyet ne kímélj minket :wink: itt nálunk alvállalkozó javitja a klimákat. és nekem dolgozói kedvezménnyel megcsinálta 8)
aga Elküldve Május2, 2005 Elküldve Május2, 2005 legalább két köszönöm szépent adtam érte 8) Nekem 7000ft.-ba került ugyanez a játék. nincs nállatok felvétel?
gezoli Elküldve Május4, 2005 Elküldve Május4, 2005 Sziasztok! Tegnap voltam egy klímásnál. Egyik munkatársam egyeztetett vele időpontot mert az autójában nem működött a klíma /B Vectra/. Rászántam magam én is és elmentem vele mert bizonytalan voltam, hogy megfelelően hűt-e. Úgy voltam vele, hogy rászánom azt a pár ezer forintot és megnézetem a nyomást. A Vectrába tölteni kellett az volt a gondja, az enyémben /G Astra/ minden OK. A művelet úgy zajlott, hogy rácsatlakoztatta a mérőműszert és a motor föl kellett pörgetni kb. 2000-2200-as fordulatra. A szaki szerint ekkora fordulatnál kezd a klíma optimálisan működni. Így mérte meg nyomást és töltött is a rendszerbe. Rákérdeztem a téli működtetésre is. Azért ell legalább hetente egyszer bekepcsolni mert a rendszerben olaj van ami keni a klímakompresszor tömítését. Ez egy spec tömítés ami ha kiszárad akkor itt szökik el a gáz. Én mondtam neki, hogy a kezelési utasítás azt írja,hogy +4 fok alatt a klíma be sem kapcsol. Azt válaszolta, hogy fűtsem föl az autót és utánna kapcsoljam be a klímát, ugyanis a hőmérséklet érzékelője az utastérben található!!! U.i.: Szóval a "Mester" elég meggyőző volt. Ráadásul a Vectrát 7000ft-ért töltötte meg az én járgányomért pedig nem kért egy vasat sem!!! Ha valakit érdekel a szaki telefonszáma akkor szívesen megadom. Egy hátránya van, hogy Szolnokon lakik. Remélem tudtam hasznos infókat közölni. Sziasztok! :oops: 1
Qpack Elküldve Május4, 2005 Szerző Elküldve Május4, 2005 Én ma voltam klíma ellenőrzésen..akciósan csinálják OFF a Citroen-nél ON rá csatlakoztak a klímára teljesen állóhelyzetben(szívó és nyomó ág) egy méretes autómata masinával, ami: 1. előszőr leszívta a gázt belőle... 2. a leszívott gázt megmérte 3. az olajat leengedte belőle 4. levákumolta 5. az olaj mennyiségnek utánna töltöttek a masinába kiszívott mennyiségnek 6. ezután bepötyögték neki, hogy 700 gramm anyag kell bele... 7. vissza lett töltve 8. megfestették a gázt is, hogyha valahol szivárogna az látszódjon Mint kiderűlt a gáz fele hiányzott, szóval egyet kell hogy értsek azokkal, akik azt mondják, hogy a nyomás nem mutatja meg mennyi gáz van benne. Sőt most mondta nekem a srác(és egyet kell hogy értsek vele), hogy a levegőt is tudja szállítani a kompresszor, azzal is tud szívó és nyomó oldali nyomást mérni mégsem lesz megfelelő a hűtési teljesítménye a klímának, mert klíma gáz szinte nincs benne. :wink: A lényeg, hogy ez az egész meló 4000 Ft-omba és fél órámba kerűlt. ha az egészet újra kellett volna tölteni akkor lett volna 6990 Ft + a festés díja. Most már lefagyasztom az utasteret :twisted:
telo Elküldve Május5, 2005 Elküldve Május5, 2005 ...Én mondtam neki, hogy a kezelési utasítás azt írja,hogy +4 fok alatt a klíma be sem kapcsol. Azt válaszolta, hogy fűtsem föl az autót és utánna kapcsoljam be a klímát, ugyanis a hőmérséklet érzékelője az utastérben található!!!... Valaki meg tudná ezt erősíteni? (mármint hogy az utastérben van az érzékelő, és itt most manuális klímára gondolok). Mert én a következők miatt nem ezt gondolnám: 1. télen nekem -5 fokban még sztem akkor sem kapcsolt be soha a kompresszor, ha az utastér pl 23 fokra fel volt fűtve 2. nyáron sem tapasztaltam olyat, hogy levett volna a teljesítményből a klíma, ha már lehűlt volna 21 fokra az utastér (külső hőmérséklet mondjuk 30 fok) 3. A kézikönyv is azt írja, idézem: "...A klímaberendezés csak abban a tartományban működik, ahol szükség van rá; kb +4C-os külső hőmérséklet alatt automatikusan kikapcsol". Légyszi magyarázza meg nekem valaki, hogy ez most hogy is működik pontosan...
uhuhu Elküldve Május5, 2005 Elküldve Május5, 2005 4 fok alatt azért nem kapcsol be a klima, mert lefagyna a rendszer...... van benne egy fagyásérzékelő, ez nem engedi hogy bekapcsold a klimát.....
Addamsky Elküldve Május5, 2005 Elküldve Május5, 2005 "Sőt most mondta nekem a srác(és egyet kell hogy értsek vele), hogy a levegőt is tudja szállítani a kompresszor, azzal is tud szívó és nyomó oldali nyomást mérni mégsem lesz megfelelő a hűtési teljesítménye a klímának, mert klíma gáz szinte nincs benne." Annyit azért ehhez hozzátennék hogy ha levegő kerül a rendszerbe akkor túlnyomás miatt meg fog állni a klíma mert a levegőt nem lehet annyira összenyomni mint a hűtőközeget.
gezoli Elküldve Május5, 2005 Elküldve Május5, 2005 Akkor most mi is van? Tud még valaki újat ebben a témában? Ha betöltötték a megfelelő súlyú gázt akkor mérnek nyomást is a rendszerben? Mekkora ez a nyomás? 1
Qpack Elküldve Május5, 2005 Szerző Elküldve Május5, 2005 Na akkor még 1-2 okosság: A rendszerben be van építve egy fagyás érzékelő, amit uhuhu is írt és az az elpárologtatón található bent az utastérben, ezért van az, hogyha télen felfűtöd a kocsit és belső levegő keringetésre állítod(ez kell hozzá), akkor be kell tudni kapcsolni. de akkor is maradjon belső levegő keringetésen különben a ventillátor által kintről befájt hideg levegőt érzékelve ezen "szenzor" nem engedi működni a klímát. Ezen érzékelő azért van elvileg beépítve, hogy nehogy az elpárologtató lefaggyon(túlhűtsön) és emiatt a kompresszor túlterthelődjön, majd tönkre menjen. Az általam említett súlyos klíma feltöltés esetén nem mérnek nyomást, legalábbis nálam nem mértek az tuti!
sebi Elküldve Május20, 2005 Elküldve Május20, 2005 Sziasztok!Nekem egy 98-as Astra G-m van,gyári klímás,most vettem 3 hete!Ki akartam cserélni benne a pollenszűrőt,de az a helyzet,h sehol sem találom benne!Hol kellene keresnem?Vagy előfordulhat olyan,hogy nincs is benne pollenszűrő?A segítségeteket előre is köszönöm!
telo Elküldve Május20, 2005 Elküldve Május20, 2005 Sziasztok!Nekem egy 98-as Astra G-m van,gyári klímás,most vettem 3 hete!Ki akartam cserélni benne a pollenszűrőt,de az a helyzet,h sehol sem találom benne!Hol kellene keresnem?Vagy előfordulhat olyan,hogy nincs is benne pollenszűrő?A segítségeteket előre is köszönöm! Ki kéne szedned a kesztyűtartót (ha jól emlékszem 6 db T20 as torx csavar tartja)... Keresd a mögött a szűrőház fedelet. 2 gyártó (Delphi és Behr) is szállít szellőzőrendszert G astrához, ennek megfelelően szűrőfedélből is van vagy 4 fajta (mindkét gyártó gyárt 2 fajtát, asszem egyet a klíma nélküli verziókhoz, egyet a klímásokhoz, de ez nem biztos hogy így van, lehet, hogy összevissza alkalmazzák őket). A klímás verzióknál az egyik gyártónál (Behr) 5 fémpatent tartja a fedelet (npasi-nak van ilyen asszem), a másik gyártónál (Delphi) 3 csavar + 3 műanyagpatent. Nekem pl ez utóbbi 3+3-as Delphi van. A fedél leszedése után elvileg be kéne nyúlni és vhogy kihúzni a szűrőt. Ez nálam még viszonylag egyszerű a megfelelő technikával (leírtam ebben a topikban, keress vissza rá), a másik gyártónál nem tudom. A visszarakás kicsit nehezebb, de megfelelő technikával ez sem több, mint max 2 perc. Ja igen, azt elfelejtettem mondani, hogy a két gyártó különböző (más alakú) szűrőket alkalmaz, tehát nem csereszabatosak.
sebi Elküldve Május20, 2005 Elküldve Május20, 2005 Ki kéne szedned a kesztyűtartót (ha jól emlékszem 6 db T20 as torx csavar tartja)... Keresd a mögött a szűrőház fedelet. 2 gyártó (Delphi és Behr) is szállít szellőzőrendszert G astrához, ennek megfelelően szűrőfedélből is van vagy 4 fajta (mindkét gyártó gyárt 2 fajtát, asszem egyet a klíma nélküli verziókhoz, egyet a klímásokhoz, de ez nem biztos hogy így van, lehet, hogy összevissza alkalmazzák őket). A klímás verzióknál az egyik gyártónál (Behr) 5 fémpatent tartja a fedelet (npasi-nak van ilyen asszem), a másik gyártónál (Delphi) 3 csavar + 3 műanyagpatent. Nekem pl ez utóbbi 3+3-as Delphi van. A fedél leszedése után elvileg be kéne nyúlni és vhogy kihúzni a szűrőt. Ez nálam még viszonylag egyszerű a megfelelő technikával (leírtam ebben a topikban, keress vissza rá), a másik gyártónál nem tudom. A visszarakás kicsit nehezebb, de megfelelő technikával ez sem több, mint max 2 perc. Ja igen, azt elfelejtettem mondani, hogy a két gyártó különböző (más alakú) szűrőket alkalmaz, tehát nem csereszabatosak. :lol: Köszönöm szépen a segítségedet!Nagyon sokat segítettél!Azt tudtam,hogy 2 fajta van,csak egyszerűen nem találtam sehol sem!A kézi könyvben sem írtak róla semmit! Köszi mégegyszer!
off-topic Elküldve Május27, 2005 Elküldve Május27, 2005 Na kipróbáltam a klímát. ( 30C van ugye ) Nem vagyok megelégedve vele, nemigazán hideget fúj. Hol lehet orvosolni hibát? Tud valaki jó helyet ahol megnézik, megcsinálják és persze nem arany-árban.!!! Köszi. Off
telo Elküldve Május27, 2005 Elküldve Május27, 2005 Na kipróbáltam a klímát. ( 30C van ugye ) Nem vagyok megelégedve vele, nemigazán hideget fúj. Hol lehet orvosolni hibát? Tud valaki jó helyet ahol megnézik, megcsinálják és persze nem arany-árban.!!! Köszi. Off Hány fokot fúj? Kb 7-8 fok normálisnak mondható. Belső keringtetésen lejjebb mehet még 1-2 fokkal. Amúgy sztem uhu-t kérdezd meg, hogy náluk pl mennyit kóstál egy feltöltés (külsőssel dolgoztatnak, uhu-nak már megcsinálták jól)...
kobak Elküldve Május27, 2005 Elküldve Május27, 2005 A "nem fuj hideget" nalam is megvan, legnagyobb erolkodessel, 11 fokot tudott kinyomni (belso keringetessel, fordulaton hasznalva a motort, nem allo helyzetben), ugyhogy hetfore bejelentkeztem egy klimashoz. Az a visszas hogy egy masik "szakember" kb egy honapja mar feltoltotte... Kivancsi vagyok hogy a tiedet hogy fogjak rendbevagni, majd en is leirom a fejlemenyeket. Udv Kobak
telo Elküldve Május27, 2005 Elküldve Május27, 2005 A "nem fuj hideget" nalam is megvan, legnagyobb erolkodessel, 11 fokot tudott kinyomni (belso keringetessel, fordulaton hasznalva a motort, nem allo helyzetben), ugyhogy hetfore bejelentkeztem egy klimashoz. Az a visszas hogy egy masik "szakember" kb egy honapja mar feltoltotte... Kivancsi vagyok hogy a tiedet hogy fogjak rendbevagni, majd en is leirom a fejlemenyeket. Udv Kobak Igen, ez így már talán tényleg kevés.... Belső keringtetéssel elvileg akár 5-6 fokra is le lehetne vinni (mondjuk 2000-es fordulaton)... Nem szinezték be neked, hogy lássák, hol szivárog a hűtőközeg?
off-topic Elküldve Május27, 2005 Elküldve Május27, 2005 Holnap reggel megyek vidékre, útközben majd kibróbálom és vasárnap este írok. Hogy teszteljem? 1. Klima+belső keringetés bekapcs 2. max hűtés 3. csak fölül fújjon 4. hőmérö a a középkonzolon levő nyíláshoz Hányas fokozaton mérjem? Off
telo Elküldve Május27, 2005 Elküldve Május27, 2005 Holnap reggel megyek vidékre, útközben majd kibróbálom és vasárnap este írok. Hogy teszteljem? 1. Klima+belső keringetés bekapcs 2. max hűtés 3. csak fölül fújjon 4. hőmérö a a középkonzolon levő nyíláshoz Hányas fokozaton mérjem? Off Belső keringtetés nélkül, illetve azzal is mérjed, motor legalább mondjuk 2000-en forogjon, csak pofára fújjon, venti mondjuk 2-esen, levegő hőmérséklet szabályzó minimumon és vmelyik középső nyílásba rakd a hőmérőt. Esetleg még a szélső befúvókat is mérd meg.
Recommended Posts